Magdalenes!

Pastissos, galetes, gelats i sorbets, pastes diverses...
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Magdalenes!

dt. març 29, 2011 7:08 pm

Heus aquí el més gran fracàs magdalineril de la (meva) història culinària... :-D
magdalenes4.jpg


Només perquè us en feu una idea (per si no en teniu prou amb la foto), us diré que quan he tornat a casa el meu home s'estava menjant les magdalenes... amb cullera!!! :plora: (i per fer-me enrabiar, m'ha dit "és bo aquest flam"! :sogra:)
A veure, que de bones ho són, i molt (potser de les millors, de gust, i això que són integrals)!! però clar, foten un efecte... i no es poden desemotllar, es desfan... (d'aquí la cullera...).

Capassat?? doncs he fet la recepta tal qual, peeeeero potser la taronja era massa grossa, o bé no he posat la massa a refredar a la nevera, o potser el meu forn fot el que li rota aleatòriament... :-:)

Bé, the qüestion is que ha sigut un fracàs, però no em rendeixo... alguna suggerència per la pròxima vegada??
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
goyty
:: papallona
:: papallona
Entrades: 135
Membre des de: dt. feb. 16, 2010 11:01 am

Re: Magdalenes!

dt. març 29, 2011 7:57 pm

quina bona pinta tot això!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5126
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dc. març 30, 2011 3:25 pm

:-D :-D :-D :-D que bo això del flam!!! :-D :-D ...ejem...d'això, a mi també em sap greu :-()-)

jo també voto perquè hi havia massa líquid, ni el forn ni la nevera ni res pot convertir les magdalenes en...magdaflams (com el bizcoflan) :r) :r) :r) :-:)

segur que la taronja era massa gran per la quantitat de farina que vas fer servir, per exemple a la teva recepta (teva teva sí, que et van quedar fantàstiques) s'afegeixen 125 ml de llet per 300 gr de farina, només que la taronja donés la mateixa quantitat de suc...a la recepta de la Ginger hi ha la meitat de farina! ara no em preguntis quant suc se li hauria de posar, eh? ?-) que a mi també em van quedar molt humides i em van pujar poc (jo pensava que era per haver afegit la pulpa però un excès de suc és més lògic) no res, que haurem de fer proves (fer el suc i afegir-lo a la massa una mica a ull) fins que donem amb la proporció adequada! o-o:) o-o:) o-o:) o-o:) o-o:) o-o:)
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
L'any de la plaga, de Marc Pastor
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Momo
:: dragona
:: dragona
Contacta:
Ubicació: Andorra
Entrades: 4884
Membre des de: ds. gen. 12, 2008 2:09 pm

Re: Magdalenes!

dc. març 30, 2011 10:49 pm

Helia ha escrit:quan he tornat a casa el meu home s'estava menjant les magdalenes... amb cullera!!! :plora: (i per fer-me enrabiar, m'ha dit "és bo aquest flam"! :sogra:)


Helia, porto 10minuts sense poder parar de riure!!!!!!!!!!!!!!
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
A més no puc fer soroll perquè les feres dormen... Quin mal de panxa!ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge

Jo avui he fet muffins amb gerds (assecats) i xocolata. Han quedat boníssims!!! Voleu la recepta???
Jejejeje Ja m'imagino que sí, ara descarrego les fotos i us la posaré. No són ben bé magdalenes, però s'hi assemblen.
Avatar de l’usuari
Ponioleta
:: dragona
:: dragona
Contacta:
Entrades: 4658
Membre des de: dj. set. 03, 2009 12:41 pm

Re: Magdalenes!

dj. març 31, 2011 2:23 pm

Momo!! volem la recepta!!! :p-) :p-) :p-)

Per cert, quina diferència hi ha entre muffin i madalena?? jo em pensava que eren el mateix... o-o:)
http://fentpensantdient.wordpress.com/ (criança, cuina, costura i una mica de tot)

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Momo
:: dragona
:: dragona
Contacta:
Ubicació: Andorra
Entrades: 4884
Membre des de: ds. gen. 12, 2008 2:09 pm

Re: Magdalenes!

dj. març 31, 2011 2:45 pm

La magdalena és d'origen fracés i molt lleugera. No es feia en els motlles de papaer, es feia servir un motllo metàl·lic com aquest: Imatge.
La muffin és d'origen anglés i és més espessa. Es fa amb paper, però de manera que quedi alt.
Crec que he sabut explicar bé la idea principal. neu:-D
Avatar de l’usuari
Momo
:: dragona
:: dragona
Contacta:
Ubicació: Andorra
Entrades: 4884
Membre des de: ds. gen. 12, 2008 2:09 pm

Re: Magdalenes!

dj. març 31, 2011 5:34 pm

Ingredients:
2 ous
175 gr. de sucre glas
1 sobre de sucre vainillat
250 ml de nata líquida
80 ml d'oli de girasol
270 gr. de farina
2 cdts de llevat
1 pessic de sal
150 gr. de gerds (jo els he posat secs, però quedarà millor frescos)
110 gr. de xocolata (blanc o negre)

Preparació:
Preescalfem el forn a 180º.
Barregem la farina, el llevat i la sal en un bol a part.
Batem els ous amb els sucres (glas i vainillat) fins que blanquegin i pugin de volum. Afegim la nata líquida i l'oli. Barregem i hi afegim els ingredients secs.
Ja per últim, hi barregem la xocolata i els gerds.
Ho posem en els papers i ho fornegem 25-30 min.
Estan més bons d'un dia per l'altre i aquesta és la pinta que fan:
Fitxers adjunts
Muffin.jpg
Avatar de l’usuari
Momo
:: dragona
:: dragona
Contacta:
Ubicació: Andorra
Entrades: 4884
Membre des de: ds. gen. 12, 2008 2:09 pm

Re: Magdalenes!

dj. març 31, 2011 6:49 pm

No, són fetes amb paper de forn. Vaig fer servir flameres d'alumini per mantenir la forma i que no baixés el paper i la massa.
Momo l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. març 31, 2011 8:12 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5126
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

ds. abr. 02, 2011 11:55 am

Momo espectaculaaaars!!!!! >.-<: >.-<: quina pinta per favorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr >.-<: >.-<:

ei pitisu que xulo aquest quadre de proporcions, no? :ok:

noies, la Momo ja ha explicat molt bé les diferències entre magdalenes i muffins però hi afegeixo alguna cosa més:
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
L'any de la plaga, de Marc Pastor
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5126
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

ds. abr. 02, 2011 12:12 pm

MAGDALENES

Estan fetes bàsicament de farina, ous, mantega o oli, sucre i llevat i es baten molt perquè agafin molt d'aire. El resultat són magdalenes altes i esponjoses, lleugeres i amb "copete". Normalment es fan en motlles de paper tot i que les originals són en forma de mol·lusc.

madeleines.jpg
madeleines.jpg (8.87 KiB) Visualitzat 3873 cops

magdalena.jpg
magdalena.jpg (21.49 KiB) Visualitzat 3873 cops

magdalenes.jpg
magdalenes.jpg (8.64 KiB) Visualitzat 3873 cops


MUFFINS

Es fan amb els mateixos ingredients que les magdalenes però amb més quantitat de greixos (mantega, nata...) i amb menys llevat. No es baten tant i el resultat són uns pastissets més plans i més pesats. Es poden fer amb o sense motlle de paper i acostumen a fer-se de diferents gustos, tan dolços com salats, amb trossets (de xocolata, fruits secs...) i a vegades amb toppings o glasejats.

muffins dolços.jpg

muffins de pernil i carbassó.jpg
muffins de pernil i carbassó.jpg (25.99 KiB) Visualitzat 3873 cops
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
L'any de la plaga, de Marc Pastor
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Juliett
:: gosset
:: gosset
Entrades: 408
Membre des de: dc. juny 30, 2010 4:32 pm

Re: Magdalenes!

dg. abr. 03, 2011 3:11 pm

Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh :ok:
ImatgeImatge
Avatar de l’usuari
neustp
:: gosset
:: gosset
Entrades: 415
Membre des de: dg. març 07, 2010 4:03 pm

Re: Magdalenes!

dg. abr. 03, 2011 9:38 pm

Momo i ametista, gràcies per les explicacions >.-<: >.-<: >.-<:
Imatge
Avatar de l’usuari
Ponioleta
:: dragona
:: dragona
Contacta:
Entrades: 4658
Membre des de: dj. set. 03, 2009 12:41 pm

Re: Magdalenes!

dl. abr. 04, 2011 11:59 am

sí, moltes gràcies per les explicacions!!
Jo em pensava que era el mateix però dit en anglès o-o:) i ara veig que no...
Per cert, les magdalenes amb forma de petxina són molt xules...deuen vendre motllos així?
http://fentpensantdient.wordpress.com/ (criança, cuina, costura i una mica de tot)

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5126
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dl. abr. 04, 2011 12:14 pm

sí, jo en tinc uns de silicona que els vaig comprar al Lidl, quan fan aquestes promocions de "todo para la repostería en casa" :r) :ok:
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
L'any de la plaga, de Marc Pastor
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Helsix
:: puça
:: puça
Entrades: 30
Membre des de: dc. jul. 16, 2008 9:06 am

Re: Magdalenes!

dt. abr. 05, 2011 10:36 am

Gràcies Momo i Ametista per explicar les diferències.

Jo també creia, com la Ponioleta, que era la traducció de magdalenes en anglès!
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5126
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dj. maig 05, 2011 5:18 pm

ei magdaleneres! sort que últimament tenim el post una mica paradet, que la operació bikini..... o-o:)
jo avui m'he vist obligada a fer magdalenes, per pressió familiar :-:)

integrals barriga.jpg


és la recepta del Xavier Barriga però en versió 100% integral (per compensar ;-) )
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
L'any de la plaga, de Marc Pastor
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Magdalenes!

dj. maig 05, 2011 11:38 pm

estupendes, com sempre!!! >.-<: >.-<: >.-<:

Jo l'altre dia en vaig fer, (per compensar les mongetes tendres... ;-))) ) i van quedar prou bé! i van servir per constatar que amb els motllos de silicona em pugen més que amb paper + flamera... (potser la flamera és un pèl gran, i llavors el paper cedeix a l'ample, i no pugen tant).
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Nuri g
:: zebra
:: zebra
Ubicació: Girona
Entrades: 1046
Membre des de: dv. feb. 05, 2010 3:27 pm

Re: Magdalenes!

dg. maig 08, 2011 11:38 am

Bon dia pastisseres!

L'altre dia em vaig animar i vaig provar de fer magdalenes... i vaig trobar aquest post i vaig fer les de xocolata...
Les vaig fer de presa i em faltava el cacau pur en pols (el vaig fer amb cacau per fer xocolata desfeta) i van quedar bonissimes.

Us poso una foto:
Fitxers adjunts
Magdalenes de xocolata.JPG
ImatgeImatgeImatgeImatge
123martri
:: papallona
:: papallona
Entrades: 101
Membre des de: dj. març 31, 2011 11:42 am

Re: Magdalenes!

dc. maig 11, 2011 3:19 pm

Hola a totes. Jo vull compartir un secret familiar molt ben guardat. A casa les magdalenes les fem amb una sobret de GASEOSA TIGRE, és una cosa de l'any de la pico. És una mica difícil de trobar. Son dos sobrets junts, els has de posar els dos alhora amb el líquid i comença a fer espuma (com quan montes la clara a punt de neu). La gràcia està en que al ser gasosa i no llevat encara que obris 15 vegades el forn per saber si està cuit, no baixen!!!! Serveix també per fer pa de pessic etc... i sobretot va bé si el forn no et marca al mil.límetre la temperatura, així segur que no queda cru.
També serveix per fer bunyols, la pasta per fer a la romana, pizza, etc....
Es molt baratet, el dificil és trobar-ho a les botigues.
Si voleu mirar la web es eltigre.es entreu gama clásica: Gaseosa Tigre endulzada.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5126
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dc. maig 11, 2011 3:26 pm

Helia ha escrit:amb els motllos de silicona em pugen més que amb paper + flamera... (potser la flamera és un pèl gran, i llavors el paper cedeix a l'ample, i no pugen tant).

doncs segur! jo l'últim cop que vaig comprar flameres vaig treure el metro del bolso i au, a medir culs per comprar les més estretes (crec que feien 5 cm de base) la gent pensaria que sóc una freaky de cuidadu però... y como me suben las magdalenaaaaas??? :r) :r)
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de novembre llegim:
L'any de la plaga, de Marc Pastor
T'apuntes?

Torna a “Dolços i Rebosteria”

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::