TR2 setembre-ametlles
TR2 setembre-ametlles
aquí teniu el primer ingredient d'aquesta segona edició, podeu fer pastissos, galetes, salses com aquesta....
ànims i a cuinar!!!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. set. 29, 2011 2:06 pm, en total s’ha editat 3 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
índex de receptes
truites de riu amb ametlles (ametista)
púding d'ametlles al microones (Danu)
Tarta de Santiago (tolinso)
truita de pa amb tomàquet i ametlles (Ramtri)
sopa d'ametlles amb mel (Ramtri)
crema d'ametlles (almond butter) (Mochi)
carquinyolis (pitisu)
magdalenes d'ametlla (ametista)
llom amb salsa d'ametlles (artemis)
ametlles garrapinyades (Helia)
panellets (Laina)
coca d'ametlla (Lalona)
teules d'ametlla (maneta)
salsa romesco (Danu)
mongetes verdes amb picada d'ametlles (NyiNyi)
xarop d'orxata d'ametlles (edae)
pa de pessic de tardor (Momo)
torró d'ametlla (Ponioleta)
galetes d'ametlla (Ponioleta)
truites de riu amb ametlles (ametista)
púding d'ametlles al microones (Danu)
Tarta de Santiago (tolinso)
truita de pa amb tomàquet i ametlles (Ramtri)
sopa d'ametlles amb mel (Ramtri)
crema d'ametlles (almond butter) (Mochi)
carquinyolis (pitisu)
magdalenes d'ametlla (ametista)
llom amb salsa d'ametlles (artemis)
ametlles garrapinyades (Helia)
panellets (Laina)
coca d'ametlla (Lalona)
teules d'ametlla (maneta)
salsa romesco (Danu)
mongetes verdes amb picada d'ametlles (NyiNyi)
xarop d'orxata d'ametlles (edae)
pa de pessic de tardor (Momo)
torró d'ametlla (Ponioleta)
galetes d'ametlla (Ponioleta)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dv. gen. 13, 2012 11:50 am, en total s’ha editat 23 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TdeR 2a edició SETEMBRE-AMETLLES
Eiii!!! M'apunto, però haig de tornar a fer el llom amb salsa d'ametlles o podem fer un "corta i pega"??? jejeje
Re: TdeR 2a edició SETEMBRE-AMETLLES
pitisu ha escrit:ohohoh que bé!!! ara sí que no hi ha excusa per fer el llom de l'artemis!!!! l'altra vegada em va agafar en ple règim i no era plan... però ara caurà tant sí com no!!
ja tinc ganes de començar a llegir receptes!!!
Ara sóc jo la que estic a dieta!!!! jajaja
Ja veuràs que bo que és el llom amb la salseta!
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
Ei, jo també m'apunto, que a això segur que tinc temps!! Prometo no desaparèixer (encara que sempre us he llegit...) Ametlles, oi?? Molt bé!!
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
bé noies, ja trenco jo el gel
TRUITES DE RIU AMB AMETLLES
2 truites de riu
1 ceba grossa
1 paquet d'ametlles crues a dauets
pernil salat (quantitat al gust)
un got de vi blanc
- sofregir la ceba fins que estigui tova, incorporar l'ametlla a dauets i deixar coure una estona
- afegir el vi blanc i quan s'evapori l'alcohol, afegir també el pernil tallat a trossets petits, remenar bé, apagar el foc i reservar
- en una safata de forn col·locar les truites netes amb la salsa per damunt, coure al forn a 200º durant 20-30 minuts (segons la mida de les truites)
- i a menjar!
la veritat és que aquesta no és la recepta que tenia en ment fer pel taller (però cap problema, que encara tinc mes per davant per fer la que pensava...) el que va passar és que ahir l'ametistu em va dir que gastés d'una vegada un paquet d'ametlles crues a dauets (del mercadona) que voltava per l'armari de la cuina a punt de caducar i se'm va encendre la llumeta: vaig improvisar una salsa per les truites que va quedar ben bona...i així dos ocelletes d'un tret: gasto el paquet i inaugurem el taller de setembre ............ara, el règim... (avui tiro d'amanida a tope )
TRUITES DE RIU AMB AMETLLES
2 truites de riu
1 ceba grossa
1 paquet d'ametlles crues a dauets
pernil salat (quantitat al gust)
un got de vi blanc
- sofregir la ceba fins que estigui tova, incorporar l'ametlla a dauets i deixar coure una estona
- afegir el vi blanc i quan s'evapori l'alcohol, afegir també el pernil tallat a trossets petits, remenar bé, apagar el foc i reservar
- en una safata de forn col·locar les truites netes amb la salsa per damunt, coure al forn a 200º durant 20-30 minuts (segons la mida de les truites)
- i a menjar!
la veritat és que aquesta no és la recepta que tenia en ment fer pel taller (però cap problema, que encara tinc mes per davant per fer la que pensava...) el que va passar és que ahir l'ametistu em va dir que gastés d'una vegada un paquet d'ametlles crues a dauets (del mercadona) que voltava per l'armari de la cuina a punt de caducar i se'm va encendre la llumeta: vaig improvisar una salsa per les truites que va quedar ben bona...i així dos ocelletes d'un tret: gasto el paquet i inaugurem el taller de setembre ............ara, el règim... (avui tiro d'amanida a tope )
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
Vinga, ara jo!
PÚDING D'AMETLLES AL MICROONES
Ingredients:
Sirop de caramel (també es pot fer amb 4 cullerades d'aigua i unes 7 de sucre, al foc lent, remenant contínuament, fins que quedi un caramel claret)
125 gr d'ametlla picada
5 ous
9 galetes Maria triturades
250 ml de llet
250 ml de llet condensada (jo he utilitzat light )
150 gr de sucre
essència de vainilla
Preparació:
S'estén caramel líquid al fons d'un motlle apte per microones.
Apart, es baten els ous i es barregen amb la resta d'ingredients: les galetes triturades, les ametlles, les llets, el sucre i l'essència de vainilla, emprant una batedora. Es fica tot al motlle, per sobre del caramel, i es deixa al microones a potència màxima uns 10-15 minuts, depenent de la potència del microones. Anar mirant i fer el truquet de punxar a vore si està cuit.
Treure i deixar refredar uns 10 min. Després, desmotllar i capgirar.
És molt fàcil i boníssim, té com un gustet a Nadal... Acompanyar amb gelat de iogurt, sirop de caramel o de xocolata, mel, nata muntada, fruita...
PÚDING D'AMETLLES AL MICROONES
Ingredients:
Sirop de caramel (també es pot fer amb 4 cullerades d'aigua i unes 7 de sucre, al foc lent, remenant contínuament, fins que quedi un caramel claret)
125 gr d'ametlla picada
5 ous
9 galetes Maria triturades
250 ml de llet
250 ml de llet condensada (jo he utilitzat light )
150 gr de sucre
essència de vainilla
Preparació:
S'estén caramel líquid al fons d'un motlle apte per microones.
Apart, es baten els ous i es barregen amb la resta d'ingredients: les galetes triturades, les ametlles, les llets, el sucre i l'essència de vainilla, emprant una batedora. Es fica tot al motlle, per sobre del caramel, i es deixa al microones a potència màxima uns 10-15 minuts, depenent de la potència del microones. Anar mirant i fer el truquet de punxar a vore si està cuit.
Treure i deixar refredar uns 10 min. Després, desmotllar i capgirar.
És molt fàcil i boníssim, té com un gustet a Nadal... Acompanyar amb gelat de iogurt, sirop de caramel o de xocolata, mel, nata muntada, fruita...
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
Jo he fet TARTA DE SANTIAGO molt facil
Ingredients (8 porcions):
250 grams d'ametlla en pols (jo vaig fer servir ametlla en pols pero amb pell perque no en vaig trobar d'altra)
250 grams de sucre
5 ous grans
ratlladura de pell de mitja llimona (jo vaig posar la de gairebe 1 llimona sencera)
mitja cullerada petita de canyella (uns 3g)
1 cullerada sopera de sucre llustre (per decorar)
una mica de mantega per untar el motlle
necessitarem un motlle rodo d'uns 20-22cm de diametre
plantilla per a decorar
Preparacio:
1. Pre-escalfar el forn a 175C
2. En un bol, barrejar el sucre, l'ametlla, la canyella i la pell de llimona. Amb una forquilla barrejar-ho be.
3. Batre els ous per separat, i afegir-los a la mescla anterior, barrejant amb una cullera o una llengua de gat (espatula de goma). Barrejar-ho be.
4. Untar el motlle amb mantega. Tirar-hi la barreja, i fornejar-ho durant 50min.
5. Treure el pastis del forn i deixar refredar
6. Posar la plantilla i espolsar amb sucre llustre amb l'ajuda d'un colador. La meva plantilla han estat enganxines en forma de cor de la Julia
Jo la proxima vegada NO hi posare canyella! no en soc gaire amant (mes aviat no m'agrada), i no m'ha acabat de fer el pes, pero tot i aixo ha quedat molt bona!!!
Ingredients (8 porcions):
250 grams d'ametlla en pols (jo vaig fer servir ametlla en pols pero amb pell perque no en vaig trobar d'altra)
250 grams de sucre
5 ous grans
ratlladura de pell de mitja llimona (jo vaig posar la de gairebe 1 llimona sencera)
mitja cullerada petita de canyella (uns 3g)
1 cullerada sopera de sucre llustre (per decorar)
una mica de mantega per untar el motlle
necessitarem un motlle rodo d'uns 20-22cm de diametre
plantilla per a decorar
Preparacio:
1. Pre-escalfar el forn a 175C
2. En un bol, barrejar el sucre, l'ametlla, la canyella i la pell de llimona. Amb una forquilla barrejar-ho be.
3. Batre els ous per separat, i afegir-los a la mescla anterior, barrejant amb una cullera o una llengua de gat (espatula de goma). Barrejar-ho be.
4. Untar el motlle amb mantega. Tirar-hi la barreja, i fornejar-ho durant 50min.
5. Treure el pastis del forn i deixar refredar
6. Posar la plantilla i espolsar amb sucre llustre amb l'ajuda d'un colador. La meva plantilla han estat enganxines en forma de cor de la Julia
Jo la proxima vegada NO hi posare canyella! no en soc gaire amant (mes aviat no m'agrada), i no m'ha acabat de fer el pes, pero tot i aixo ha quedat molt bona!!!
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
Què bones les receptes de les truites i la tarta hmmmm
Com m'han sobrat unes quantes ametlles, potser fico alguna recepta més, però saladeta ;)
Com m'han sobrat unes quantes ametlles, potser fico alguna recepta més, però saladeta ;)
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
ei que bé, això s'anima!!
tolinso quina pinta la tarta de santiagoooo! m'encanta!!! i no n'he fet mai... ara ja no tinc excusa
Danu que bo i que ràpid aquest púding, no?
aaaaaai quin perill pel règim!!! potser hauríem d'haver començat el taller de receptes amb un ingredient més light....
tolinso quina pinta la tarta de santiagoooo! m'encanta!!! i no n'he fet mai... ara ja no tinc excusa
Danu que bo i que ràpid aquest púding, no?
aaaaaai quin perill pel règim!!! potser hauríem d'haver començat el taller de receptes amb un ingredient més light....
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
La veritat és que aquest púding és facilíssim de fer, molt ràpid i molt aparent; queda com un pastisset, amb les ametlles a la base...
De tarta de Santiago jo tampoc n'he fet mai, serà qüestió de posar-s'hi...
De tarta de Santiago jo tampoc n'he fet mai, serà qüestió de posar-s'hi...
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
ametista ha escrit:aaaaaai quin perill pel règim!!! potser hauríem d'haver començat el taller de receptes amb un ingredient més light....
jajajaja!!! ja veig que per octubre ens tocara "bledes" o "enciam" o "Espinacs"
jo quan vas dir AMETLLES dic... mmmm .... tarta Santiago!! tampoc n'havia fet mai, pero la veritat es super facil Nomes em faltava el gotet de moscatell per acompanyar
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
Hola noies,
M'encanten les receptes amb microones, són ràpides i resultones!!! Provaré de fer aquest púding tot i que haurà d'esperar... a finals de mes fem obres i canviem la cuina, ho sigui que ara he de buidar el rebost!!!
M'encanten les receptes amb microones, són ràpides i resultones!!! Provaré de fer aquest púding tot i que haurà d'esperar... a finals de mes fem obres i canviem la cuina, ho sigui que ara he de buidar el rebost!!!
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
Hola!
Aquí va la meva aportació al taller de receptes. Es tracta d'una recepta molt senzilla, però que a mi m'agrada molt. Ho confesso, sóc addicta a aquesta crema d'ametlles, que es pot untar a sobre d'una llesca de pa -sola o amb melmelada- o com un dip per a acompanyar la fruita fresca (pomes, maduixes, peres, etc.). Per a la foto, jo he usat poma.
Recepta de Crema d'ametlles (almond butter)
Ingredients
-200 g d'ametlles crues i pelades (o la quantitat que vulgueu)
-Oli d'oliva
-Sal
Elaboració
1. Es torren les ametlles en el forn durant uns 12 minuts a 180ºC.
2. Es deixen refredar.
3. Es trituren en el robot de cuina fins a aconseguir la textura d'una crema o pomada (uns 10 minuts), es pot afegir una mica de oli i de sal, al gust de cadascuna.
Aquí va la meva aportació al taller de receptes. Es tracta d'una recepta molt senzilla, però que a mi m'agrada molt. Ho confesso, sóc addicta a aquesta crema d'ametlles, que es pot untar a sobre d'una llesca de pa -sola o amb melmelada- o com un dip per a acompanyar la fruita fresca (pomes, maduixes, peres, etc.). Per a la foto, jo he usat poma.
Recepta de Crema d'ametlles (almond butter)
Ingredients
-200 g d'ametlles crues i pelades (o la quantitat que vulgueu)
-Oli d'oliva
-Sal
Elaboració
1. Es torren les ametlles en el forn durant uns 12 minuts a 180ºC.
2. Es deixen refredar.
3. Es trituren en el robot de cuina fins a aconseguir la textura d'una crema o pomada (uns 10 minuts), es pot afegir una mica de oli i de sal, al gust de cadascuna.
Re: Taller de Receptes SETEMBRE-AMETLLES
tolinso ha escrit:jajajaja!!! ja veig que per octubre ens tocara "bledes" o "enciam" o "Espinacs"
...doncs seria tot un repte fer receptes variades i originals amb enciam (i que no siguin tot amanides) o bledes.............. podria ser interessant.....
VA A SER QUE NOOOOOOO!!!!!!!!!!! calories calories!!!!
la clau està en cuinar i que s'ho mengin els altres
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
ei Ametista, i si fem 2 ingredients al mes?? Per a mi aquest tipus de taller es molt mes facil que l'altre, perque segur que trobo els ingredients... i sino me'ls invento
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
Hola noies!!!!
Sou unes cracks de la cuina!!! Haurieu de proposar, ara fora conya, que SP us patrocinés un llibre o algo, estic segura que se'n vendrien un munt!!!
Jo vull fer el llom que he vist per aquí... ara m'ha donat per fer quantitats "industrials" per congelar per quan neixi el Ratolinet tenir el congelador a tope i volia preguntar si es pot congelar
Segurament el faré passat demà (encara que no es pugui congelar, té una pintaaaaaaaa!!!) i si queda presentable ja pujaré una foto!!! nyam nyam!!!!
Sou unes cracks de la cuina!!! Haurieu de proposar, ara fora conya, que SP us patrocinés un llibre o algo, estic segura que se'n vendrien un munt!!!
Jo vull fer el llom que he vist per aquí... ara m'ha donat per fer quantitats "industrials" per congelar per quan neixi el Ratolinet tenir el congelador a tope i volia preguntar si es pot congelar
Segurament el faré passat demà (encara que no es pugui congelar, té una pintaaaaaaaa!!!) i si queda presentable ja pujaré una foto!!! nyam nyam!!!!
Positives: Madrona , Nivaira , NidiaGi , Mama2010 , Pimpam , Gegar , Bombolla , Anoa , Ninetapetita , Martavila i Brownie
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Segona Fornada Positiva: NidiaGi
La Gràfica del positiu
♥♥♥♥ 14/2/11:TE+ ♥♥♥♥
Coneixem el ple significat de la felicitat el dia 11/10/2011
Crònica de l'arribada del Ratolinet Erik AQUÍ
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
Pitisu, la crema d'ametlles es pot untar a sobre d'una llesca de pa -sola o amb melmelada- o com un dip per a acompanyar la fruita fresca (pomes, maduixes, peres, etc.). També pots trobar a Internet receptes de cookies fetas amb aquesta crema (un exemple, http://www.mis-recetas.org/recetas/show ... ip-cookies).
Petons!
Petons!
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 SETEMBRE-AMETLLES
pitisu ha escrit:
tolinso hi estic d'acord! un sol ingredient per mes em sembla justet... tot i que si ens hi posem a primers de mes també podem anar fent les receptes que pengen les altres companyes... Ara que si l'ingredient proposat no t'agrada, fotuda...!
si, si ja ho se que podem fer les altres receptes... pero no se.... a la llarga anire fent receptes amb atmetlla, pero fer-les totes de cop ara em fa mandra
el que si que vull fer es el llom amb ametlles
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |