TR2 novembre-pasta de full
Re: TR2 novembre-pasta de full
Vingavaaaaaaaaaaa.... ja la poso jooooooooo.....!!
PIZZA DE TARDOR (eaaaa... )
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- tomàquet fregit bo
- ceba
- carbassa
- formatge de cabra (jo vaig fer servir el rulo president)
- pernil salat
Pos això. Estens la làmina, hi poses el tomàquet. Talles la ceba en juliana, i la reparteixes per la superfície. Talles la carbassa en daus d'1 cm quadrat aproximadament, i la reparteixes. Talles el pernil petitó i el reparteixes. Talles el formatge de cabra (es trenca de manera irregular) i es reparteix per la superfície.
Al forn a 200º fins que tingui pinta de poder-se menjar (edito: 25-30 minuts)
Es nota que és creació meva, eh? no hi ha ingredients exactes, no hi ha temps... jejeje... I sí, de tardor només en té la carbassa, però a que mola??
PIZZA DE TARDOR (eaaaa... )
Ingredients:
- 1 làmina de pasta de full
- tomàquet fregit bo
- ceba
- carbassa
- formatge de cabra (jo vaig fer servir el rulo president)
- pernil salat
Pos això. Estens la làmina, hi poses el tomàquet. Talles la ceba en juliana, i la reparteixes per la superfície. Talles la carbassa en daus d'1 cm quadrat aproximadament, i la reparteixes. Talles el pernil petitó i el reparteixes. Talles el formatge de cabra (es trenca de manera irregular) i es reparteix per la superfície.
Al forn a 200º fins que tingui pinta de poder-se menjar (edito: 25-30 minuts)
Es nota que és creació meva, eh? no hi ha ingredients exactes, no hi ha temps... jejeje... I sí, de tardor només en té la carbassa, però a que mola??
Helia l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. nov. 17, 2011 10:16 pm, en total s’ha editat 2 vegades.
Re: TR2 novembre-pasta de full
mola molt!! quina bona pinta!!!!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 novembre-pasta de full
Mmmmm...
I la ceba i la carbassa queden cuites en 25 min (que sol ser el que tarden les pastes de full)? Perquè aproximadament quanta estona li deixes?
I la ceba i la carbassa queden cuites en 25 min (que sol ser el que tarden les pastes de full)? Perquè aproximadament quanta estona li deixes?
Re: TR2 novembre-pasta de full
Sí, vaig trigar una mitja hora, em sembla....
Edito la recepta per posar-ho!
Edito la recepta per posar-ho!
Re: TR2 novembre-pasta de full
avui he tingut dinar familiar!!
i aquestes són les postres que he portat:
era la primera vegada que feia un tortell i la veritat és que és molt fàcil...o no, perquè se m'ha trencat una mica quan l'he partit per la meitat però no es nota gaire, nooooo?
TORTELL DE CREMA
ingredients:
-una làmina de pasta de full
-crema pastissera espessa
-sucre glass
Tallar la pasta de full amb forma rodona (amb el cercle sobrant del mig el meu fill gran ha fet estrelletes i llunes amb motlles de galetes ) i coure a 200º durant uns 25 minuts.
Un cop cuit el tortell, deixar-lo refredar i tallar-lo pel mig per farcir-lo al gust (jo vaig fer crema ahir al vespre i l'he tingut tota la nit a la nevera)
ah! l'he decorat amb sucre glass pel damunt però ja no li he pogut fer més fotos
i aquestes són les postres que he portat:
era la primera vegada que feia un tortell i la veritat és que és molt fàcil...o no, perquè se m'ha trencat una mica quan l'he partit per la meitat però no es nota gaire, nooooo?
TORTELL DE CREMA
ingredients:
-una làmina de pasta de full
-crema pastissera espessa
-sucre glass
Tallar la pasta de full amb forma rodona (amb el cercle sobrant del mig el meu fill gran ha fet estrelletes i llunes amb motlles de galetes ) i coure a 200º durant uns 25 minuts.
Un cop cuit el tortell, deixar-lo refredar i tallar-lo pel mig per farcir-lo al gust (jo vaig fer crema ahir al vespre i l'he tingut tota la nit a la nevera)
ah! l'he decorat amb sucre glass pel damunt però ja no li he pogut fer més fotos
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 novembre-pasta de full
Ei, jo vaig fer la recepta de la ninoneta i és facilíssima i boníssima!!! (m'encanta tot el que dugui poma!!! )
No vaig fer fotos perquè sóc un desastre i tenia dos rotllos de pasta de full a la nevera i quan ja ho tenia tot preparat per fer-ho, agafo un dels paquets i resulta que és...pasta brisa!!! je je Doncs ho vaig fer amb pasta brisa i també queda bé. Com que no puja, queda la massa dura una mica tipus galeta, però molt bo també. Ara, s'ha de menjar al cap de poc perquè sinó s'estova i queda una mica com remullida... Però em va agradar tant que amb l'altra massa de brisa que tenia en vaig fer d'individuals (amb un got vaig marcar rodones) i ho vaig dur a la feina i va triomfar
No vaig fer fotos perquè sóc un desastre i tenia dos rotllos de pasta de full a la nevera i quan ja ho tenia tot preparat per fer-ho, agafo un dels paquets i resulta que és...pasta brisa!!! je je Doncs ho vaig fer amb pasta brisa i també queda bé. Com que no puja, queda la massa dura una mica tipus galeta, però molt bo també. Ara, s'ha de menjar al cap de poc perquè sinó s'estova i queda una mica com remullida... Però em va agradar tant que amb l'altra massa de brisa que tenia en vaig fer d'individuals (amb un got vaig marcar rodones) i ho vaig dur a la feina i va triomfar
Re: TR2 novembre-pasta de full
Ui noies! quantes coses bones! Jo no he fet la pasta de full encara però, si la feina m'ho permet.. és l'objectiu de cara al cap de setmana!
Què ens portarà el desembre, ametista? Aigua amb gas per fer baixar els múltiples dinars i sopars? Serà aquest l'ingredient?
Què ens portarà el desembre, ametista? Aigua amb gas per fer baixar els múltiples dinars i sopars? Serà aquest l'ingredient?
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 novembre-pasta de full
hola noies!! em sap molt greu pero crec que aquest mes em dono de baixa! he estat super estressada i no he ni tingut temps per a buscar la massa... i aquest cap de setmana es accio de Gracies i tenim convidats durant 4 dies... aixi que res... m'esperare a Desembre! i si mes endavant m'animo ja fare la recepta que tenia pensada i us penjare la foto ok
un peto molt gros!!!
un peto molt gros!!!
Re: TR2 novembre-pasta de full
Com que aquest mes ha quedat una mica pobre, repetiré de recepta!
Si trobo les fotos, en posaré una que ja vaig fer fa un temps...
Si no, no em quedarà més remei que fer una altra recepta que fa temps que vull fer, i que no és apta per dietes!
Si trobo les fotos, en posaré una que ja vaig fer fa un temps...
Si no, no em quedarà més remei que fer una altra recepta que fa temps que vull fer, i que no és apta per dietes!
Re: TR2 novembre-pasta de full
sí noies, amb el joc que dóna la pasta de full....suposo que ens ha enganxat en un mes en que anem molt liades! sort que el taller no es tanca i podrem seguir penjant receptes després, a veure si així l'anem omplint
Hèlia si la vas fer fa un temps farem la vista gooorda, tu posa-la posa-la!!! i aquesta que no és apta per dietes... TAMBÉ LA VOLEMMMMMM!!!
Hèlia si la vas fer fa un temps farem la vista gooorda, tu posa-la posa-la!!! i aquesta que no és apta per dietes... TAMBÉ LA VOLEMMMMMM!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 novembre-pasta de full
En lloc de ser tan cutre i posar una recepta de fa temps, aquest dissabte la vaig tornar a fer! Aquí va!
TARTALETES DE CARN ESPECIADA
- 100 gr ceba
- 1 all
- 1/2 kg de carn picada (jo la faig de vedella 100%)
- 2 cullerades de tomàquet fregit
- 100 gr formatge cheddar (o el que us agradi més)
- 1 làmina de pasta de full quadrada
- fines herbes (jo vaig fer servir un preparat "para carnes" que porta: romaní, salvia, mejorana, alfàbrega, salvia, mostassa i llorer)
- orenga
- sal i pebre
- ou batut per pintar
Es pica la ceba i l'all, i es posa una estoneta al foc amb oli, que quedi una mica tova i transparent (no la deixeu enrossir). Traieu-ho del foc, i barregeu-ho amb la carn picada, el tomàquet, una culleradeta de fines herbes, i mitja d'orenga, la sal i el pebre (això a gust de cadascú).
Estendre la làmina de pasta de full, repartir la carn per sobre (deixant 2 cm a un costat llarg, sense carn). Poseu més herbes i orenga per sobre, i finalment, repartiu el formatge ratllat.
Ara emboliqueu-ho fent un rotllo, acabant pel costat on no hi ha carn (els 2 cm, millor pintar-los amb aigua, així se'ns enganxarà i no s'obrirà).
Quan tingueu el rotllo ben fet, talleu a "llesques" d'uns 1-2 cm. Les poseu sobre un paper de forn, i les aplaneu una mica amb els dits mateix, que quedin una mica aixafadetes. Pinteu-les amb l'ou batut.
Al forn a 180º durant uns 20-25 minuts. I ja està!
El resultat:
TARTALETES DE CARN ESPECIADA
- 100 gr ceba
- 1 all
- 1/2 kg de carn picada (jo la faig de vedella 100%)
- 2 cullerades de tomàquet fregit
- 100 gr formatge cheddar (o el que us agradi més)
- 1 làmina de pasta de full quadrada
- fines herbes (jo vaig fer servir un preparat "para carnes" que porta: romaní, salvia, mejorana, alfàbrega, salvia, mostassa i llorer)
- orenga
- sal i pebre
- ou batut per pintar
Es pica la ceba i l'all, i es posa una estoneta al foc amb oli, que quedi una mica tova i transparent (no la deixeu enrossir). Traieu-ho del foc, i barregeu-ho amb la carn picada, el tomàquet, una culleradeta de fines herbes, i mitja d'orenga, la sal i el pebre (això a gust de cadascú).
Estendre la làmina de pasta de full, repartir la carn per sobre (deixant 2 cm a un costat llarg, sense carn). Poseu més herbes i orenga per sobre, i finalment, repartiu el formatge ratllat.
Ara emboliqueu-ho fent un rotllo, acabant pel costat on no hi ha carn (els 2 cm, millor pintar-los amb aigua, així se'ns enganxarà i no s'obrirà).
Quan tingueu el rotllo ben fet, talleu a "llesques" d'uns 1-2 cm. Les poseu sobre un paper de forn, i les aplaneu una mica amb els dits mateix, que quedin una mica aixafadetes. Pinteu-les amb l'ou batut.
Al forn a 180º durant uns 20-25 minuts. I ja està!
El resultat:
Re: TR2 novembre-pasta de full
La variant "xunga" és amb el mateix procediment, però en lloc de carn i espècies, posant nocilla i fruits secs picats per sobre. Enrotllar, tallar, aixafar i al forn!!
mmmmm....!!!!!
D'aquesta no en tinc fotos, si algú s'anima ja ho sap!!
mmmmm....!!!!!
D'aquesta no en tinc fotos, si algú s'anima ja ho sap!!
Re: TR2 novembre-pasta de full
Hèlia que bo!!! (la variant xunga no me la vull ni imaginar...)
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 novembre-pasta de full
Helia no ho havies d'haver explicat!!! Ara la que vull fer és la variant xunga!!!
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 novembre-pasta de full
edae ha escrit:Helia no ho havies d'haver explicat!!! Ara la que vull fer és la variant xunga!!!
jo aquesta la faig quan aconsegueixi la pasta de full
Re: TR2 novembre-pasta de full
Helia ha escrit:La variant "xunga" és amb el mateix procediment, però en lloc de carn i espècies, posant nocilla i fruits secs picats per sobre. Enrotllar, tallar, aixafar i al forn!!
mmmmm....!!!!!
D'aquesta no en tinc fotos, si algú s'anima ja ho sap!!
Helia, això no es fa!! A qui se li acut explicar-nos coses així? Em sembla que ja sé de què farciré la pasta de full quan aconsegueixi fer-la!
Noies, vaig fatalíssim de temps! La vida de l'autònom, ja se sap. Total, que molt em temo que l'experiment de fer pasta de full casolana, passarà al desembre.
Ametista, quedem així que el desembre el tema és l'aigua amb gas? Més que res que amb la variant "xunga" de l'Helia ja no ens entrarà res més..
Petonets a totes, cuineres!
Re: TR2 novembre-pasta de full
que bé!!! volem fotos de les variants xungues, eeeeeeeh?
Ramtri! vols dir com la que va fer l'Hèlia? ei, fes-la fes-la! segur que serà diferent!!!!
Ramtri! vols dir com la que va fer l'Hèlia? ei, fes-la fes-la! segur que serà diferent!!!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 novembre-pasta de full
Ei! Jo normalment per les pizzes faig la massa jo, però quan vaig justa de temps, en lloc de comprar bases fetes sempre compro pasta de full, i queden molt bones!!
Veig que em compreu la idea de la variant xunga!! sabia que us agradaria, si és que no tenim remei!!
Veig que em compreu la idea de la variant xunga!! sabia que us agradaria, si és que no tenim remei!!
Re: TR2 novembre-pasta de full
Nyam nyam nyaaaaaaaaam! he de provar les tartaletes de carn! La versió xunga no, que només de llegir-la ja m'he sentit pecadora!
Jo també faig sempre la pizza amb pasta de full, un dia em vaig equivocar pensant que havia comprat massa de pizza i ens va agradar tant que ara sempre la fem així. De fet la coca que us vaig posar també li podem dir pizza d'escalivada oi? I he pensat que la coca d'ametlles que us vaig posar el mes passat també compta per aquest mes perquè es feia amb pasta de full! En 2 dies sabrem el nou ingredient... per cert, si s'accepten propostes per la llista d'ingredients proposo coco!!! tinc 2 paquets de coco ratllat que em diuen agafaaaaaaaaaa'm cada vegada que obro el rebostet. Però no és gaire de règim oi...
Bona nit!
Jo també faig sempre la pizza amb pasta de full, un dia em vaig equivocar pensant que havia comprat massa de pizza i ens va agradar tant que ara sempre la fem així. De fet la coca que us vaig posar també li podem dir pizza d'escalivada oi? I he pensat que la coca d'ametlles que us vaig posar el mes passat també compta per aquest mes perquè es feia amb pasta de full! En 2 dies sabrem el nou ingredient... per cert, si s'accepten propostes per la llista d'ingredients proposo coco!!! tinc 2 paquets de coco ratllat que em diuen agafaaaaaaaaaa'm cada vegada que obro el rebostet. Però no és gaire de règim oi...
Bona nit!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |