TR2 desembre-cava
TR2 desembre-cava
i l'ingredient d'aquest mes és:
EL CAVA!!!!
s'acosta el Nadal, dies de celebracions i brindis...però també es pot cuinar amb cava, oi?
a veure aquestes receptes de guisats, salses, sorbets, gelats i tot el que se us acudeixi!!!
EL CAVA!!!!
s'acosta el Nadal, dies de celebracions i brindis...però també es pot cuinar amb cava, oi?
a veure aquestes receptes de guisats, salses, sorbets, gelats i tot el que se us acudeixi!!!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. des. 05, 2011 11:40 am, en total s’ha editat 1 vegada.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 desembre-cava
índex de receptes
filet de vedella amb ceba (tolinso)
gambes al cava (de la sogra de l'Hèlia)
pastís de poma i cava (muc)
pollastre al cava (ametista)
Llenguado al cava (123martri)
sorbet de llimona amb cava (Danu)
gelatina de cava amb pinya (ametista)
pollastre al cava amb salsa d'ametlles i peres (tolinso)
filet de vedella amb ceba (tolinso)
gambes al cava (de la sogra de l'Hèlia)
pastís de poma i cava (muc)
pollastre al cava (ametista)
Llenguado al cava (123martri)
sorbet de llimona amb cava (Danu)
gelatina de cava amb pinya (ametista)
pollastre al cava amb salsa d'ametlles i peres (tolinso)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: ds. des. 31, 2011 2:54 pm, en total s’ha editat 8 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 desembre
doncs muc, no anaves tan desencaminada, no?
tolinso......buf, potser també tindràs problemes per trobar cava? no t'ho poso gens fàcil, eh? però ei, els ingredients dels pròxims mesos ja et dic ara que no tindràs problemes en trobar-los i aquest mes....doncs fas la pasta de full o fas una recepta amb vi blanc o similar i fem veure que és cava!
tolinso......buf, potser també tindràs problemes per trobar cava? no t'ho poso gens fàcil, eh? però ei, els ingredients dels pròxims mesos ja et dic ara que no tindràs problemes en trobar-los i aquest mes....doncs fas la pasta de full o fas una recepta amb vi blanc o similar i fem veure que és cava!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 desembre
Uauuuuu!! Això sí que és un repte!!!
No cuino mai amb cava, però en conec un parell de receptes... serà qüestió de buscar i provar!!
No cuino mai amb cava, però en conec un parell de receptes... serà qüestió de buscar i provar!!
Re: TR2 desembre
Ostres, he començat a mirar el post i he vist la foto i pensava que era aigua amb gas!!!
Jo abans feia una recepta de pollastre al cava que estava boníssim!!! Ara no, perquè sóc vegetariana, però potser faig un seitán al cava a veure si aconsegueixo una salsa semblant...
Jo abans feia una recepta de pollastre al cava que estava boníssim!!! Ara no, perquè sóc vegetariana, però potser faig un seitán al cava a veure si aconsegueixo una salsa semblant...
Re: TR2 desembre
Uoooooo! el cava també fa tirar avall! M'encanta la idea, ametista!!
Tinc una recepta que m'agrada molt amb vi blanc, un dia d'aquests provaré a veure com queda amb cava i si queda bé, la penjo! (i si no, doncs us passo la versió vi blanc i us imagineu les bombolletes...)
Tinc una recepta que m'agrada molt amb vi blanc, un dia d'aquests provaré a veure com queda amb cava i si queda bé, la penjo! (i si no, doncs us passo la versió vi blanc i us imagineu les bombolletes...)
Re: TR2 desembre
jo suposo que tot el que es pugui fer amb vi blanc es podrà fer amb cava, no?
Ponioleta jo tinc una recepta de pollastre al cava molt bona també i de fet és la que posaré en principi...a veure si s'assemblen amb la teva! vaaaaa, fes el seitánnnnnnn!!
Ponioleta jo tinc una recepta de pollastre al cava molt bona també i de fet és la que posaré en principi...a veure si s'assemblen amb la teva! vaaaaa, fes el seitánnnnnnn!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 desembre
Ostres, com no hi he pensat!!!!!! El plat estrella de la meva sogra són les gambes al cava! li surten espectaculars!!! I a més, és molt fàcil de fer!! Ho provo jo i us poso la recepta i la foto!!
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 desembre
bueno, jo faig contribucio amb la recepta, pero de moment no la cuinare. L'hem fet varies vegades a casa, i sempre triomfa La recepta es amb vi blanc, pero suposo que es pot fer amb cava
Si ens animem a fer-lo ara per les festes us posare foto, pero aqui la carn no es ni de tros tan bona com la que teniu alla... aixi que no se si m'arriscare i que em quedi com una pedra
La recepta es en castella perque es recepta del meu home i no la vaig traduir. Un cop me la van demanar aqui al forum i tal qual us la poso.
Recomanacio : si no us fa res gastar-vos una mica els calers, feu-ho amb solomillo de vedella, queda infinitament mes bo
******************************************************************************
SOLOMILLO ENCEBOLLADO
Ingredientes para 4: (las cantidades os las pongo, pero es a ojo todo, lo siento)
-solomillo de ternera (en su defecto, solomillo o lomo de cerdo. No queda exactamente igual pero... bastante mas economico). Cortado gordo (1.5cm)
-cebollas (5-6 grandes grandes)
-azucar (es a ojo, pero bastante)
-vino blanco (una copa aprox)
-aceite y sal
Tiempo de coccion: 2h mas o menos
Elaboracion:
-Cortar las cebollas en tiras gorditas (como en juliana, pero los trozos que sean como de 0.5 – 1 cm ancho)
-En una sarten, poner un poquito de aceite y saltear las cebollas. Nada, un momentito (2-3min) a fuego medio, y luego bajar el fuego y rehogarlas muy lentamente (casi a fuego minimo), dandole vueltas vigilando que no se pegue.
-A la media hora (laaarga... pongamos 40min), anadir el vino blanco, y ir anadiendo el azucar, de manera que la cebolla se vaya caramelizando. Yo calculo que son como 2 cucharadas soperas por cada cebolla (hace mucho que no lo hago y no me acuerdo). Pero el azucar no lo echeis de golpe, cucharada a cucharada, mezclando bien, e ir viendo como va quedando.
-Tiene que quedar casi como una melmelada casera, pero no tan dulce. Ir probando.
-A parte, marcar el solomillo en una plancha o sarten, con un poco de sal. Vuelta y vuelta (que quede muy poco hecho) y retirar del fuego.
-Cuando la cebolla este hecha (tarda unas 1.5h en total si lo quereis hacer bien), poner la mitad en una cazuela (o sarten), luego el solomillo, y la otra mitad por encima.
-Dejar 10 minutitos mas todo al fuego para que el solomillo se impregne de la cebolla y para que se haga un poquito mas.
Siento que las cantidades y los tiempos sean aproximados. Pero esta muy muy rico.
Si ens animem a fer-lo ara per les festes us posare foto, pero aqui la carn no es ni de tros tan bona com la que teniu alla... aixi que no se si m'arriscare i que em quedi com una pedra
La recepta es en castella perque es recepta del meu home i no la vaig traduir. Un cop me la van demanar aqui al forum i tal qual us la poso.
Recomanacio : si no us fa res gastar-vos una mica els calers, feu-ho amb solomillo de vedella, queda infinitament mes bo
******************************************************************************
SOLOMILLO ENCEBOLLADO
Ingredientes para 4: (las cantidades os las pongo, pero es a ojo todo, lo siento)
-solomillo de ternera (en su defecto, solomillo o lomo de cerdo. No queda exactamente igual pero... bastante mas economico). Cortado gordo (1.5cm)
-cebollas (5-6 grandes grandes)
-azucar (es a ojo, pero bastante)
-vino blanco (una copa aprox)
-aceite y sal
Tiempo de coccion: 2h mas o menos
Elaboracion:
-Cortar las cebollas en tiras gorditas (como en juliana, pero los trozos que sean como de 0.5 – 1 cm ancho)
-En una sarten, poner un poquito de aceite y saltear las cebollas. Nada, un momentito (2-3min) a fuego medio, y luego bajar el fuego y rehogarlas muy lentamente (casi a fuego minimo), dandole vueltas vigilando que no se pegue.
-A la media hora (laaarga... pongamos 40min), anadir el vino blanco, y ir anadiendo el azucar, de manera que la cebolla se vaya caramelizando. Yo calculo que son como 2 cucharadas soperas por cada cebolla (hace mucho que no lo hago y no me acuerdo). Pero el azucar no lo echeis de golpe, cucharada a cucharada, mezclando bien, e ir viendo como va quedando.
-Tiene que quedar casi como una melmelada casera, pero no tan dulce. Ir probando.
-A parte, marcar el solomillo en una plancha o sarten, con un poco de sal. Vuelta y vuelta (que quede muy poco hecho) y retirar del fuego.
-Cuando la cebolla este hecha (tarda unas 1.5h en total si lo quereis hacer bien), poner la mitad en una cazuela (o sarten), luego el solomillo, y la otra mitad por encima.
-Dejar 10 minutitos mas todo al fuego para que el solomillo se impregne de la cebolla y para que se haga un poquito mas.
Siento que las cantidades y los tiempos sean aproximados. Pero esta muy muy rico.
Re: TR2 desembre
A veure si m'espabilo i faig fora de temps la tarta de poma amb la pasta de full que em queda, i alguna coseta amb cava!!! Que no vull quedar-me enreraaaa!!!!
Re: TR2 desembre
Uf, quin repte!
Ametista, la meva sogra també fa gambes al cava, ja li diré que em doni la recepta!
Ametista, la meva sogra també fa gambes al cava, ja li diré que em doni la recepta!
Re: TR2 desembre
Noies! he anat a comprar el cava. Ja el tinc a la nevera. De fet, per la recepta no cal que sigui fred, però per la cuinera sí..
Re: TR2 desembre
ei muc i quin cava has comprat?? (per curiositat ) ostres no hi havia pensat que tu estàs a Alemanya però ja veig que no has tingut problemes!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 desembre
ametista ha escrit:ei muc i quin cava has comprat?? (per curiositat ) ostres no hi havia pensat que tu estàs a Alemanya però ja veig que no has tingut problemes!
Doncs he comprat un Albet i Noya, un cava ecològic que trobo força bo. Aquí, no tenim tanta varietat, però no costa trobar cava. El que canvia una mica és el preu; però l'ocasió ho mereixia! Si no, també hi ha xampany, sekt, prosecco.. i aquí sí que ja hi ha preus per a tots els gustos i colors!
Demà faré la meva recepta i a veure si al vespre us la puc pujar ja.
Bon cap de setmana a totes!
- tolinso
- :: dinosaure
- Entrades: 5961
- Membre des de: dv. maig 09, 2008 9:41 pm
- Ubicació: Philadelphia, EEUU
Re: TR2 desembre
aqui tambe se'n troba de cava, sobretot Freixenet. Pero aixo... que el preu es facilment 5 vegades mes car
estem de vacances ara, a veure si al tornar faig alguana recepta
estem de vacances ara, a veure si al tornar faig alguana recepta
Re: TR2 desembre
Eooo!! Aquí teniu la meva! Aquest mes vaig aviat!!
Ja aviso que és tot "a ull"!! Poso les quantitats que he fet servir jo, però ja veureu que és una mica "al gust". Si n'heu de fer per més persones (jo en vaig fer per 2), doncs multipliqueu les quantitats.
GAMBES AL CAVA de la sogra de l'Hèlia
- 12 gambes
- sal
- pebre
- 6 o 7 grans d'all
- julivert fresc (un bon ramet!)
- 1/2 ampolla de cava
En una cassola, s'hi posa una mica d'oli a foc fort i es doren les gambes, salpebrades. Que deixin anar el suc i que agafin una mica de color.
Mentrestant, agafeu mig got d'aigua, els alls i el julivert, i ho passeu pel túrmix, ben picadet.
Quan a les gambes no hi quedi gairebé suc, afegir-hi l'all i julivert. Deixar que es redueixi l'aigua.
Afegir-hi el cava. Quan estigui reduït a la meitat, afegir-hi una miqueta de maizena o farina, perquè es vagi espessint la salsa.
Quan tingui consistència de salsa, rectificar de sal, i posar-hi pebre vermell picant, al gust. A nosaltres ens agraden força picants.
El resultat:
Ja aviso que és tot "a ull"!! Poso les quantitats que he fet servir jo, però ja veureu que és una mica "al gust". Si n'heu de fer per més persones (jo en vaig fer per 2), doncs multipliqueu les quantitats.
GAMBES AL CAVA de la sogra de l'Hèlia
- 12 gambes
- sal
- pebre
- 6 o 7 grans d'all
- julivert fresc (un bon ramet!)
- 1/2 ampolla de cava
En una cassola, s'hi posa una mica d'oli a foc fort i es doren les gambes, salpebrades. Que deixin anar el suc i que agafin una mica de color.
Mentrestant, agafeu mig got d'aigua, els alls i el julivert, i ho passeu pel túrmix, ben picadet.
Quan a les gambes no hi quedi gairebé suc, afegir-hi l'all i julivert. Deixar que es redueixi l'aigua.
Afegir-hi el cava. Quan estigui reduït a la meitat, afegir-hi una miqueta de maizena o farina, perquè es vagi espessint la salsa.
Quan tingui consistència de salsa, rectificar de sal, i posar-hi pebre vermell picant, al gust. A nosaltres ens agraden força picants.
El resultat:
Re: TR2 desembre
uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaau quina pintaaaa i quina gana m'ha agafat!!
doncs deuen quedar bones amb el cava, nosaltres normalment li afegim rajolinet de rom però el pròxim cop les farem amb cava!
doncs deuen quedar bones amb el cava, nosaltres normalment li afegim rajolinet de rom però el pròxim cop les farem amb cava!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR2 desembre-cava
Hèlia!! quina receptassa!!! La provaré aviat!!!! (Aquí costa un pèl trobar gambes senceres congelades i les fresques són impagables!)
Re: TR2 desembre-cava
Va, us penjo ja la meva recepta. És la variació d'un pastís que he conegut aquí a Alemanya (com us vaig dir, normalment és amb vi blanc)
PASTÍS DE POMA I CAVA
Ingredients:
250g de farina
1,5 cullerades de postres d'impulsor (Royal)
125g de mantega
125g de sucre
1 ou
80g de midó de blat de moro (maizena)*
Vainilla seca triturada, o bé una beina de vainilla, o bé essència de vainilla
375ml de suc de poma**
375ml de cava
180g de sucre
1kg de pomes
1. Amb el primer bloc d'ingredients, farem una pasta brisa: barregeu la farina i l'impulsor, afegiu-hi per sobre la mantega a tallets petits i afegir-hi el sucre (125g) i l'ou. Barregeu-ho ben barrejat fins a obtenir una pasta fina i uniforme. Seguidament aplaneu la massa amb un corró i poseu-la dins un motlle rodó (millor si és dels desmuntables), fent la base i les vores. Poseu el motlle a la nevera. Si no us cabés el motlle a la nevera, podeu fer una bola amb la massa i deixar-la embolicada a la nevera i treballar-la amb el corró més endavant. És important que la massa sigui freda quan hi afegim el farcit i la posem al forn.
En qualsevol cas, deixeu reposar la massa 1 hora a la nevera.
2. Peleu les pomes, talleu-les a quarts i talleu-ne làmines, ni massa primes ni massa gruixudes. Poseu els grills de poma dins del motlle.
3. Barregeu el midó amb la vainilla (si feu servir beina, obriu-la i rasqueu per treure'n els granets) i amb 6 cullerades del suc de poma que ja heu mesurat. Barregeu bé. Afegiu-hi el sucre (180g) i remeneu (potser us calen un parell de cullerades més de líquid).
3. Poseu la resta de suc i el cava en una cassola i poseu-ho al foc fins que bulli. Quan arrenqui el bull, retireu la cassola del foc i afegiu-hi la barreja del midó amb el sucre remenant molt bé amb unes varetes per no fer grumolls.
4. Torneu a posar la cassola al foc i no deixeu de remenar fins que bulli. Deixeu bullir un minutet més (seguiu remenant). El líquid quedarà espès.
5. Aboqueu la barreja al motlle i poseu al forn a 150º durant 60 minuts.
*La recepta original és amb 2 sobres de pudding de vainilla. Els sobres aquests duen midó de blat de moro, aroma de vainilla i colorant. En aquest cas, vaig optar per fer jo la barreja i fer servir midó i vainilla seca en pols. Si feu servir sobres de pudding, la crema quedarà més gronguenca, si ho feu de manera casolana queda més marronosa (de gust però molt millor...)
**Suc de poma sense sucre. Si agafeu suc de poma concentrat.. doncs és qüestió de provar-ho i potser reduir una mica la quantitat de sucre.
Bé, ja està! Ara les fotos!!
Que aprofiti!!!!
Pd. Sí, ja sé, el cava en aquesta forma no fa baixar.. però no m'hi he pogut resistir...
PASTÍS DE POMA I CAVA
Ingredients:
250g de farina
1,5 cullerades de postres d'impulsor (Royal)
125g de mantega
125g de sucre
1 ou
80g de midó de blat de moro (maizena)*
Vainilla seca triturada, o bé una beina de vainilla, o bé essència de vainilla
375ml de suc de poma**
375ml de cava
180g de sucre
1kg de pomes
1. Amb el primer bloc d'ingredients, farem una pasta brisa: barregeu la farina i l'impulsor, afegiu-hi per sobre la mantega a tallets petits i afegir-hi el sucre (125g) i l'ou. Barregeu-ho ben barrejat fins a obtenir una pasta fina i uniforme. Seguidament aplaneu la massa amb un corró i poseu-la dins un motlle rodó (millor si és dels desmuntables), fent la base i les vores. Poseu el motlle a la nevera. Si no us cabés el motlle a la nevera, podeu fer una bola amb la massa i deixar-la embolicada a la nevera i treballar-la amb el corró més endavant. És important que la massa sigui freda quan hi afegim el farcit i la posem al forn.
En qualsevol cas, deixeu reposar la massa 1 hora a la nevera.
2. Peleu les pomes, talleu-les a quarts i talleu-ne làmines, ni massa primes ni massa gruixudes. Poseu els grills de poma dins del motlle.
3. Barregeu el midó amb la vainilla (si feu servir beina, obriu-la i rasqueu per treure'n els granets) i amb 6 cullerades del suc de poma que ja heu mesurat. Barregeu bé. Afegiu-hi el sucre (180g) i remeneu (potser us calen un parell de cullerades més de líquid).
3. Poseu la resta de suc i el cava en una cassola i poseu-ho al foc fins que bulli. Quan arrenqui el bull, retireu la cassola del foc i afegiu-hi la barreja del midó amb el sucre remenant molt bé amb unes varetes per no fer grumolls.
4. Torneu a posar la cassola al foc i no deixeu de remenar fins que bulli. Deixeu bullir un minutet més (seguiu remenant). El líquid quedarà espès.
5. Aboqueu la barreja al motlle i poseu al forn a 150º durant 60 minuts.
*La recepta original és amb 2 sobres de pudding de vainilla. Els sobres aquests duen midó de blat de moro, aroma de vainilla i colorant. En aquest cas, vaig optar per fer jo la barreja i fer servir midó i vainilla seca en pols. Si feu servir sobres de pudding, la crema quedarà més gronguenca, si ho feu de manera casolana queda més marronosa (de gust però molt millor...)
**Suc de poma sense sucre. Si agafeu suc de poma concentrat.. doncs és qüestió de provar-ho i potser reduir una mica la quantitat de sucre.
Bé, ja està! Ara les fotos!!
Que aprofiti!!!!
Pd. Sí, ja sé, el cava en aquesta forma no fa baixar.. però no m'hi he pogut resistir...
Re: TR2 desembre-cava
uala muc doncs la teva recepta també telaaaaa nyammmmm!!!
queda com una gelatina, no?
queda com una gelatina, no?
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |