Magdalenes!

Pastissos, galetes, gelats i sorbets, pastes diverses...
Avatar de l’usuari
Juliett
:: gosset
:: gosset
Entrades: 408
Membre des de: dc. juny 30, 2010 4:32 pm

Re: Magdalenes!

dg. abr. 03, 2011 3:11 pm

Ohhhhhhhhhhhhhhhhhhh :ok:
ImatgeImatge
Avatar de l’usuari
neustp
:: gosset
:: gosset
Entrades: 415
Membre des de: dg. març 07, 2010 4:03 pm

Re: Magdalenes!

dg. abr. 03, 2011 9:38 pm

Momo i ametista, gràcies per les explicacions >.-<: >.-<: >.-<:
Imatge
Avatar de l’usuari
Ponioleta
:: dragona
:: dragona
Contacta:
Entrades: 4658
Membre des de: dj. set. 03, 2009 12:41 pm

Re: Magdalenes!

dl. abr. 04, 2011 11:59 am

sí, moltes gràcies per les explicacions!!
Jo em pensava que era el mateix però dit en anglès o-o:) i ara veig que no...
Per cert, les magdalenes amb forma de petxina són molt xules...deuen vendre motllos així?
http://fentpensantdient.wordpress.com/ (criança, cuina, costura i una mica de tot)

Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5123
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dl. abr. 04, 2011 12:14 pm

sí, jo en tinc uns de silicona que els vaig comprar al Lidl, quan fan aquestes promocions de "todo para la repostería en casa" :r) :ok:
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de setembre llegim:
Els Llops, de Francesc Puigpelat
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Helsix
:: puça
:: puça
Entrades: 30
Membre des de: dc. jul. 16, 2008 9:06 am

Re: Magdalenes!

dt. abr. 05, 2011 10:36 am

Gràcies Momo i Ametista per explicar les diferències.

Jo també creia, com la Ponioleta, que era la traducció de magdalenes en anglès!
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5123
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dj. maig 05, 2011 5:18 pm

ei magdaleneres! sort que últimament tenim el post una mica paradet, que la operació bikini..... o-o:)
jo avui m'he vist obligada a fer magdalenes, per pressió familiar :-:)

integrals barriga.jpg


és la recepta del Xavier Barriga però en versió 100% integral (per compensar ;-) )
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de setembre llegim:
Els Llops, de Francesc Puigpelat
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Magdalenes!

dj. maig 05, 2011 11:38 pm

estupendes, com sempre!!! >.-<: >.-<: >.-<:

Jo l'altre dia en vaig fer, (per compensar les mongetes tendres... ;-))) ) i van quedar prou bé! i van servir per constatar que amb els motllos de silicona em pugen més que amb paper + flamera... (potser la flamera és un pèl gran, i llavors el paper cedeix a l'ample, i no pugen tant).
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Nuri g
:: zebra
:: zebra
Ubicació: Girona
Entrades: 1046
Membre des de: dv. feb. 05, 2010 3:27 pm

Re: Magdalenes!

dg. maig 08, 2011 11:38 am

Bon dia pastisseres!

L'altre dia em vaig animar i vaig provar de fer magdalenes... i vaig trobar aquest post i vaig fer les de xocolata...
Les vaig fer de presa i em faltava el cacau pur en pols (el vaig fer amb cacau per fer xocolata desfeta) i van quedar bonissimes.

Us poso una foto:
Fitxers adjunts
Magdalenes de xocolata.JPG
ImatgeImatgeImatgeImatge
123martri
:: papallona
:: papallona
Entrades: 101
Membre des de: dj. març 31, 2011 11:42 am

Re: Magdalenes!

dc. maig 11, 2011 3:19 pm

Hola a totes. Jo vull compartir un secret familiar molt ben guardat. A casa les magdalenes les fem amb una sobret de GASEOSA TIGRE, és una cosa de l'any de la pico. És una mica difícil de trobar. Son dos sobrets junts, els has de posar els dos alhora amb el líquid i comença a fer espuma (com quan montes la clara a punt de neu). La gràcia està en que al ser gasosa i no llevat encara que obris 15 vegades el forn per saber si està cuit, no baixen!!!! Serveix també per fer pa de pessic etc... i sobretot va bé si el forn no et marca al mil.límetre la temperatura, així segur que no queda cru.
També serveix per fer bunyols, la pasta per fer a la romana, pizza, etc....
Es molt baratet, el dificil és trobar-ho a les botigues.
Si voleu mirar la web es eltigre.es entreu gama clásica: Gaseosa Tigre endulzada.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5123
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dc. maig 11, 2011 3:26 pm

Helia ha escrit:amb els motllos de silicona em pugen més que amb paper + flamera... (potser la flamera és un pèl gran, i llavors el paper cedeix a l'ample, i no pugen tant).

doncs segur! jo l'últim cop que vaig comprar flameres vaig treure el metro del bolso i au, a medir culs per comprar les més estretes (crec que feien 5 cm de base) la gent pensaria que sóc una freaky de cuidadu però... y como me suben las magdalenaaaaas??? :r) :r)
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de setembre llegim:
Els Llops, de Francesc Puigpelat
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Ubicació: Girona
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm

Re: Magdalenes!

ds. maig 14, 2011 4:28 pm

Hola noies,

al final m'he decidit a fer les magdalenes integrals però amb aranyons i gotes de xocolata, són boníssimes!!!
Ara vull fer-ne unes de xocolta amb gerds a veure què tal són. Si son bones us poso la recepta.

Fins aviat, a per cert, m'encanta aquest post!
nunu
:: granota
:: granota
Entrades: 211
Membre des de: dl. oct. 08, 2007 11:35 am

Re: Magdalenes!

dj. maig 19, 2011 4:41 pm

ametista ha escrit:MAGDALENES DE XAVIER BARRIGA

125 gr d'ou (uns 3 ous M)
210 gr de farina
175 gr de sucre
190 gr d'oli
60 ml de llet
5 gr de llevat
pell de llimona, taronja...

- batre els ous amb el sucre fins que quedi una crema espumosa
- afegir els líquids i la pell de cítrics
- incorporar la farina amb el llevat, tamisats i batre 4 minuts
- deixar reposar la massa a la nevera durant una hora (jo no ho vaig fer)
- preescalfar el forn a 250ºC, omplir els motlles de paper fins a 3/4 de la seva capacitat i col·locar al forn, baixant-lo a 210ºC. Coure 14 minuts

i aquí el resultat:
X.Barriga.JPG


Holens!!!

Vaig a provar de fer magdalenes, tot i que com serà el primer cop segur que no em surten ni la meitat de bé que aquestes :-D , volia fer-vos una pregunteta, amb aquests ingredients quantes magdalenes surten més o menys... si dobleu la quantitat i es fan amb dos fornades serveix igual? perdoneu la meva ignorància eh!! :-:)

Gràcies i petonicuss!!
nunu
:: granota
:: granota
Entrades: 211
Membre des de: dl. oct. 08, 2007 11:35 am

Re: Magdalenes!

dj. maig 19, 2011 5:26 pm

Moltes gràcies Pitisu!!! :-()-)

Ja us diré el què... jejeje!
Avatar de l’usuari
metalhet
:: rateta
:: rateta
Entrades: 157
Membre des de: dg. març 06, 2011 6:20 pm

Re: Magdalenes!

dl. maig 23, 2011 10:43 am

Hola a tothom!!

Ara que ja tinc els motllos de silicona, he decidit intentar fer magdalenes. Una companya de feina que sol fer bastants postres, m'ha comentat que són complicadetes de fer. De totes les receptes que hi ha al post, quina em recomanarieu fer com a primerenca????

Moltes gràcies per endavant!!! :ok:
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
metalhet
:: rateta
:: rateta
Entrades: 157
Membre des de: dg. març 06, 2011 6:20 pm

Re: Magdalenes!

dc. maig 25, 2011 12:39 pm

Cap recomanació??? :p-) :p-)
Imatge
Imatge
nunu
:: granota
:: granota
Entrades: 211
Membre des de: dl. oct. 08, 2007 11:35 am

Re: Magdalenes!

dc. maig 25, 2011 3:37 pm

Holens!!!

Jo tampoc sóc cap experta, de fet només n'he fet un cop i va ser el cap de setmana passat, però van sortir boníssimes >.-<:

Jo vaig fer les de la recepta de Xavier Barriga que va posar l'ametista, però segur que les noies et podran dir si han provat més quina surt millor, encara que suposo que anirà a gustos :-:)

Ànims!!! jeje :-D
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5123
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dc. maig 25, 2011 11:39 pm

hola metalhet!
la complicació de les magdalenes està en la tècnica més que en la recepta, qualsevol recepta de les que hi ha en aquest post és bona però si vols anar sobre segur les del Xavier Barriga sempre surten molt bones! :ok:
sobre la tècnica, llegeix-te els trucs i el que hem anat comentant per aquí, i sobretot no esperis que a la primera et surtin súper fantàstiques, que potser t'hi surten eh? però ho dic perquè no et desanimis si no pugen tant com voldries, la gràcia està en practicar molt fins a trobar-li el punt al batut de la massa i sobretot al forn :ok: :ok:
ànims i ensenya'ns les teves magdalenes!
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de setembre llegim:
Els Llops, de Francesc Puigpelat
T'apuntes?
Avatar de l’usuari
metalhet
:: rateta
:: rateta
Entrades: 157
Membre des de: dg. març 06, 2011 6:20 pm

Re: Magdalenes!

dj. maig 26, 2011 7:19 am

Sou uns soletes!! Moltes gràcies a les dos!!

Aquest cap de setmana provaré de fer-les i viam que en surt!!jijijiji
No us preocupeu que faré fotikos per inmortalitzar el moment (sigui quin sigui...)
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
metalhet
:: rateta
:: rateta
Entrades: 157
Membre des de: dg. març 06, 2011 6:20 pm

Re: Magdalenes!

dl. maig 30, 2011 10:25 am

Hola noietes!!

Ahi vaig fer les magdalenes. Les vaig fer en dues tandes perque no m'hi van capiguer tota la massa en els 12 motllos que tinc...

A la primera tanda em va passar que es van coure perfecte però la part de dalt se'm va quedar blanca (estic acostumada a fer pastissos i sempre poso el forn només per sota i amb la calor que hi ha al forn ja es torra la part de dalt). Total, que vaig posar-ho 5 min adalt perque s'acabèssin de fer i al final se'm va cremar una mica la part de dalt.

A la segona tanda, pensat-me que ho hauria d'haver posat adalt i abaix, ho vaig posar així, i en 5 minuts ja se m'havia fet lo de dalt però no havien pujat prou i la massa no estava feta. Aquesta tanda la vaig tirar sencera a les escombraries... :ufs:

La veritat és que encara no tinc molt clar com fer-les, però crec que potser lo millor és posar-ho només per sota i els últims dos minutets posar-ho per dalt també. Em podríeu aconsellar??
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5123
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: Magdalenes!

dl. maig 30, 2011 10:51 am

ooooh quina llàstima que haguessis de tirar la segona tanda!!
sobre la cocció, això depén molt de cada forn, en principi es fan bé a dalt i a baix però si a tu et va passar això potser la millor opció és provar el que dius, només a sota i els últims minuts també a dalt :ok:
(a no ser que tinguessis la safata del forn molt amunt :-:) jo tinc 5 posicions i les poso a la segona per baix)
Imatge

Imatge
al CLUB DE LECTURA del SOCPETIT el mes de setembre llegim:
Els Llops, de Francesc Puigpelat
T'apuntes?

Torna a “Dolços i Rebosteria”

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Recomanem: