Receptes i trucs THERMOMIX

Thermomix, panificadora, iogurtera, babycook, robots de cuina...
Avatar de l’usuari
laura_28
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3461
Membre des de: dt. oct. 14, 2008 10:58 am
Contacta:

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: laura_28 » dl. feb. 04, 2013 10:50 am

no se com quedarà però ara faig aixó http://www.recetario.es/recetas/natilla ... esas/32945
poseu la llet a temperatura ambient ja que sino es talla!! :ufs:
Avatar de l’usuari
Momo
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4884
Membre des de: ds. gen. 12, 2008 2:09 pm
Ubicació: Andorra
Contacta:

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Momo » dl. feb. 04, 2013 1:51 pm

Mmmmmmmh
Quina pinta, les probaré segur!
Avatar de l’usuari
powerpuff_girl
:: pantera
:: pantera
Entrades: 847
Membre des de: dt. març 02, 2010 3:52 pm
Ubicació: Barcelona

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: powerpuff_girl » dc. feb. 06, 2013 8:09 am

No m'he pogut llegir el post, ho aniré fent amb calma... us volia consultar unes coses...

La meva mare em "regala" la seva Thermomix. Té alguna peça espatllada i la reparació em costaria sobre els 150-200 eur. En principi no m'interessava perquè quan se la va comprar la vaig estar tafanejant i no era el que jo esperava, però la realitat és que a casa no podem cuinar, no tenim temps (dues nenes molt mogudes que reclamen estar tot el dia al carrer), ni espai a la cuina ni condicions (el rentaplats és petit així que hem de treure lo just per no haver de posar-lo tres cops al dia) i ens cuina ma mare i està bàsicament esclavitzada. Quan no està a la feina està a la cuina :ufs: I a veure, que ho fa perquè vol, jo no l'obligo ni molt menys, però s'agraeix moltíssim menjar calent, si no fos per ella només menjarien bé les nenes i nosaltres aniríem tirant amb entrepans i tampoc és això :-o00m :-o00m :-o00m

Així doncs, m'estic replantejant arreglar el trasto i quedar-me'l per poder treure molta feina a la meva mare i que ella només cuini les coses més elaborades que requereixin hores i hores. Us plantejo què faria amb la Thermomix i em dieu si només amb aquest aparell ja en tinc prou, no m'interessa haver de treure RES més, home alguna cosa petita que després pugui posar al rentaplats, però com més eviti trastos a la cuina millor. La idea és substituir tot el que tinc i que faig servir per aquestes receptes: olla exprés, batidora de vas, minipimer amb els seus 50 accesoris, pes de cuina, passapurés, olles de pasta...

- Purés de verdura, de patata
- Beixamels i croquetes
- Salsa de tomàquet i salses per pasta
- Bullir pasta, arròs (això tampoc és indispensable perquè no en mengem gaire i podem agafar un cassó de tamany mig)
- Llenties i cigrons (amb verdura i pollastre)
- Sopa senzilleta tant de pollastre com de peix
- Massa de pa de pessic, galetes, pizza, pa, empanada (en mengem molta reposteria casolana)
- Gaspachos
- Smoothies i batuts variats
- Verdura al vapor (bròquil, mongetes,...), també peix si ho fa
- Escalivada (després li donaríem un toc al forn)
- Pisto i farcit de verdures per pizzes
- Edito perquè se m'oblidava! Pot picar carn? Les nenes mengen moltes hamburgueses i les piquem a mà. Ens aniria genial...

I sobretot, la qüestió no és que cuini tot això, que pel que he llegit ho fa sense problemes, sinó que no hagis de ser esclau de seguir unes instruccions i com la caguis en un punt ja pots llençar-ho. És que el llibre de la Thermomix em semblava horrible, tot s'ha de fer en X temps, a X velocitat i jo sóc de cuinar totalment al meu aire, m'agobia molt la idea d'estar seguint unes instruccions pas per pas per fer una xorrada com un puré de verdures. Necessito una cosa senzilla, jo poso els ingredients, engego la màquina i em pita quan s'hagi cuinat, vaja com cuino normal, només necessito l'avantatge de tenir un únic trasto que després rento fàcilment i me n'oblido.

No sé si m'he explicat bé...
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Helia » dc. feb. 06, 2013 11:56 am

Hola! Feia mil anys que no passava per aquí!

Powerpuff, jo crec que no és la termomix el trasto que busques... de fet, crec que el trasto que busques no existeix... :content:

Quan fa un temps que fas anar la termomix pots improvitzar i fer les coses més al teu aire, però si vols que les receptes "noves" et quedin bé, jo t'aconsellaria que comencessis per les receptes del llibre (o les que trobis per internet, que n'hi ha mil milions), i després les vagis adaptant. Jo els purès, sopes, sofregits, i varies coses més les faig sense seguir instruccions de cap tipus, només amb intuïció.
Però la TMX no és un trasto per engegar i que al cap de X temps tinguis el dinar fet. No es pot programar, i són molt poques les coses que podràs fer sense fer un pas intermig (afegir ingredients, canviar temperatura, etc).

Evidentment, la termomix substitueix la batedora, el minipimer i els seus mil accessoris, el passapurés, i algunes olles. La olla expres no.
De totes les coses que has posat, la única cosa que no veig és l'escalivada! tota la resta la pots fer perfectament... Ah, i picar carn... psepse... com queda bé és picant daus congelats de carn. Si li poses tal qual no et quedarà bé.

Si busques un robot de cuina que puguis programar, marxar, i fer-ho tot en un pas hi ha altres alternatives: fussioncook, olla gmD, chef2000... i receptaris per fer això del tot-en-un també n'hi ha per internet. Però no tallen, ni piquen, ni amassen, ni barregen.

Espero haver-te aclarit una mica!
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Judy*
:: gosset
:: gosset
Entrades: 436
Membre des de: dt. des. 20, 2011 10:46 am

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Judy* » dc. feb. 06, 2013 9:40 pm

powerpuff, no ho hauria pogut dir millor que la Helia, estic totalment d'acord amb el què t'ha dit.

Almenys al principi amb la thermomix has de seguir els passos bastant fil per randa; jo ara si que començo a fer alguna cosa més a ull, però em segueixo guiant bastant per les receptes.



Ai noies, per cert, fa un parell de setmanes vaig fer un pastís de formatge i xocolata blanca que va triunfar!
Panxus de PRIMAVERA--->Duna81- :-()-) Sarins <:-< -Nena :-()) -Boop <:-< -CRIS86 <:-< -Witchy <:-< -Judy* <:-< -Lexi :-()-) -clarivcl :-())
Avatar de l’usuari
powerpuff_girl
:: pantera
:: pantera
Entrades: 847
Membre des de: dt. març 02, 2010 3:52 pm
Ubicació: Barcelona

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: powerpuff_girl » dj. feb. 07, 2013 7:45 am

Ja sabia jo que m'havia explicat horriblement xxo.0.o Si ja sé que la TM no és una capsa màgica que li fiques uns polvillos i surt un xai al forn xx:-D les meves preguntes anaven per un altre cantó. A veure si avui estic més inspirada...

Jo el que no vull és estalviar-me estris però afegir complexitat i temps perdut. Necessito estalviar TOT, temps, trastos i complexitat, perquè sinó no val la pena deixar-se els calerons (sobretot perquè estic estalviant per una Kitchen Aid). Dos exemples tontos:

- Jo el puré de verdures el faig així: preparo la verdura, la tallo a trossets normals, faig un sofregit ja dins l'olla exprés (si no ho heu fet mai així proveu!! surt molt més cremós i gustós) i després li aboco l'aigua corresponent, la tapo, la poso a foc fort i quan comença a pitar la baixo, li poso el temps i me n'oblido. Després és clar s'ha de fer el puré un cop tot s'ha cuinat. No hi he d'estar massa pendent, ni del temps ni de a quina temperatura la poso, tot és aproximat (minut amunt, avall). El que no voldria que la TM sigui, X minuts amb el sofregit a temperatura X (i només aquells X minuts i aquella temperatura, com canviïs un factor ho has de llençar), després Y minuts a Y temperatura per coure (i no t'equivoquis de temperatura o minuts ehhh) i així tota l'estona, pendent del puré amb el llibre d'instruccions a la mà perquè tot s'ha de fer milimètricament o l'has cagat.

- Un altre exemple: jo faig la massa del pa de pessic a la batedora de peu per manca de temps. Surt decent, així que no val la pena fer l'esforç de muntar les clares o batre cada cosa per separat i amb molta cura. Jo poso els ingredients a la gerra en l'ordre que em sembla (normalment me'n recordo de l'ordre oficial, però a vegades improvitzo) i li vaig donant a la velocitat que em sembla perquè es barregi. És a dir que hi estic una estona canviant la velocitat com a mi em sembla, no miro res i cada cop ho faig diferent. Per mi no tindria sentit traslladar aquest procés a la TM i haver de fer-ho només com diuen les instruccions o ja me'n puc oblidar de la massa.

M'enteneu ara? xxcool És que quan vaig llegir el llibre de la TM em semblava taaaaaaaant complicat i estressant. No m'agrada aquesta pressió de fer una recepta fil per randa, normalment mai surten quan ho fas així. Cadascú té les seves manies, el seu toc personal, i trobo que quan ets tu qui controla la recepta tot surt més fluït. És clar que hi ha coses que només es poden fer d'una manera, però el meu dubte és si TOT a la TM s'ha de fer només amb els temps i les temperatures que s'indiquen, com si fos una equació matemàtica perfecta. No tinc ni temps, ni paciència ni sobretot la concentració per estar-hi tant pendent. Vull una cosa senzilla, anar fent, cuinant sense pressa, anar mirant la TM quan toqui, però no cada 5 segons a veure si ja he de fer una altra passa. Que vull cuinar, no muntar un moble de l'Ikea :content:
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Helia » dj. feb. 07, 2013 8:17 am

Ok... no t'havíem entès doncs... :content:

A veure, el tema és que pots tenir algun disgust si programes com et vingui de gust una recepta que no has provat mai... Però el tema és tenir una mica "estudiades" les receptes que fas habitualment, i ja no necessitaràs el llibre. Les receptes no són equacions matemàtiques i admeten variacions! de fet, moltes vegades les canvio com em sembla la primera vegada que les faig, i no queden pas malament.
Els purès i cremes no tenen secret ni complicació. P.ex. una crema de carbassó: poses ceba/porro/all al vas (quantitat que vulguis), tritures, afegeixes oli (el que vulguis, jo uns 40 gr, nos costa RES pesar), temperatura a tope, velocitat baixeta. Quan em sembla hi afegeixo el carbassó/carbassa/el que em sembli, hi afegeixo sal i una miqueta d'aigua/caldo, i uns 15 minuts que bulli tot. Afegeixo quesitos, o no, i ho trituro tot a velocitat alta. Crema feta.

Pa de pessic: hi ha mil receptes de pans de pessic... uns muntant clares, altres sense, amb llet, sense llet, sense ous, sense gluten, amb xocolata, amb nata, com vulguis!! Jo en faig molt un que només necessita dos passos, és facilíssim i boníssim! me'n recordo de les quantitats, i si me n'oblido, doncs consulto el receptari del mòbil :content:

I així amb moltes receptes. De totes maneres, t'asseguro que no perds massa temps tampoc si agafes un llibre i segueixes els passos... Jo també tinc dues nenes, i no tinc temps per res, i no em suposa cap pèrdua de temps... és més, em compensa, perquè em surten plats més variats i més currats! per les variacions, sempre que siguin coses lògiques, doncs no pateixis que et sortirà bé.

Per cert, et puc preguntar quina olla a pressió tens, que puguis programar el temps?
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
edae
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3848
Membre des de: dt. març 07, 2006 7:24 pm
Ubicació: provincia girona

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: edae » dj. feb. 07, 2013 4:40 pm

Powerpuff al començament sí que pararàs una mica boja amb els temps, però és normal, has de saber com cou... però més endavant, a còpia de fer-la sevir, la veus com "una olla" que fa moooooltes més coses.

Respecte això del temps, encara que ho facis a ull, no deixes el sofregit de ceba 1h eh que no? vas vigilant. Doncs la gràcia de la tmx t'estalvies la vigilància. A la que saps quan tarda a fer una cosa, li poses el temps i te'n vas a fer una altra, no l'has d'estar remenant pq no s'enganxi, o no hi ha perill que es cremi pq te n'has oblidat. Pots anar a posar una rentadora, o a dutxar els nens o el que vulguis, sabent que no se't cremarà el dinar.

Ara, has d'acostumar-te a cuinar diferent. Hi ha gent que li costa menys i gent que li costa més. La meva mare la té des de fa 2 o 3 anys, i encara li fa por fer receptes sense el llibre. En canvi el meu pare de seguida li va agafar el truquillo.

El llibre és una "guia", que al començament va molt bé per començar a dominar-la, però després, amb les receptes del dia a dia el vas deixant. I mica en mica vas adaptant les teves receptes a la termomix. Jo el llibre el faig servir molt menys ara.
Imatge
Imatge
Julyet
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2955
Membre des de: ds. oct. 03, 2009 3:28 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Julyet » dj. feb. 07, 2013 7:24 pm

Powerpuff, jo et recomano MOLT l'us del microones per moltes de les voses a demanes. Es una manera de coure conservant les propietats dels aliments rapida, neta i consum d'energia molt optim

La thm tb va molt i molt b, per algunes. Jo no m'ho pensaria simper aquest preu la pots arreglear, va molt b per forces coses amb nenes per la cuina de manera segura.

I no llençaria l'olla, jo no en tinc i penso q es util (sera el meu nou "trasto"... Algun dia :P).

No tinc temps, pero jo faig moltissims plats express facils i economics entre el micro i la thx.
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Helia » dj. feb. 07, 2013 8:33 pm

Julyet ha escrit:Powerpuff, jo et recomano MOLT l'us del microones per moltes de les voses a demanes. Es una manera de coure conservant les propietats dels aliments rapida, neta i consum d'energia molt optim


Tu també llegeixes la Cristina Galiano? jajaja :content:

Julyet ha escrit:I no llençaria l'olla, jo no en tinc i penso q es util (sera el meu nou "trasto"... Algun dia :P).

Jo igual! :content: Estic mirant de comprar una bona olla superrapida... però piquen que no vegis...
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Helia » dj. feb. 07, 2013 9:40 pm

Ai, per cert! Volia posar la MASSA DE PIZZA que faig jo! Mai m'havia acabat de convèncer del tot la massa dels llibres de TMX, trobava que quedava massa tova, i a casa ens agrada més prima i cruixent. Després de tropecientasmil proves i receptes, he trobat la massa ideal, prima i cruixent tal com ens agrada! Queda genial, proveu-la! De fet, la feia sempre a mà, i fa poc que l'he adaptat a la TMX, i la veritat és que no noto la diferència en el gust!
Veureu que hi ha molt poc llevat, això vol dir que el temps de fermentació és molt més llarg. Això fa que es desenvolupin uns gustos i una complexitat de massa molt més elaborats que no fent la massa "in situ" sense repòs. (teoria vàlida per tot el pa!).

- 500 gr farina normal (a mi m'agrada posar-hi 450 gr de normal i 50 gr de farina integral, o de sègol, també queda bé)
- 310 gr aigua
- 10 gr sal
- 15 gr oli
- 3 gr de llevat fresc o 1 gr de llevat sec (ho mesuro amb la bàscula de cuina que té més precisió)

- Posar al vas l'aigua, escalfar a 37º un minut, afegir 380 gr de farina i barrejar a velocitat 2-3 fins que veieu que s'ha barrejat bé.
- Deixar-ho al vas uns 20 minuts (el sentit d'això és que els llevats naturals de la farina es comencen a activar).
- Afegir en aquest ordre: sal, oli, 120 gr de farina que ens quedaven i llevat. Barrejar uns segons per integrar-ho bé.
- 1 minut a velocitat espiga

I ara teniu dos opcions:
- Si la feu al matí o migdia per menjar al vespre, deixar-ho al vas, tapat (si pot reposar 8-9 hores, millor que 5-6)
- Si la voleu per l'endemà, treure-la del vas, formar una bola amb les mans untades d'oli, i posar-la en un tupper i a la nevera. En aquest estat s'hi pot estar de 1 a 6 dies! I us asseguro que com més dies passen, millor és la massa! Llavors heu de tenir cura de treure la massa de la nevera una estona abans (1-2 hores) perquè s'atemperi abans d'estirar-la.

Jo l'estiro amb un rodet untat d'oli, i ha de coure amb el forn moooolt calent (250º) durant 10-15 minuts, aneu vigilant.
Ah, amb aquestes quantitats en tinc per dues pizzes. Si tenim molta gana les faig totes dues :content: i si no, guardo la massa al tupper per al cap d'uns dies (i ja tinc un altre sopar solucionat!)

He fumut molt rotllo però el procediment és senzillíssim, jo me la sé de memòria, la faig cada setmana.
Si la proveu ja m'ho direu!
ImatgeImatge
Imatge
Julyet
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2955
Membre des de: ds. oct. 03, 2009 3:28 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Julyet » dj. feb. 07, 2013 10:37 pm

Helia, tinc un parell de llibres baixats de la c. Galiano, dóna motles idees!

Per la pizza, cous amb pedra? Jo vaig comprar-la i es un abans i un despres...
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Helia » dj. feb. 07, 2013 11:16 pm

Julyet ha escrit:Per la pizza, cous amb pedra? Jo vaig comprar-la i es un abans i un despres...


Nena, doncs me la van portar els reis! :content: però saps què? que no la faig servir!! No sé com coi passar la massa al forn sobre la pedra calenta sense cremar-me!! Diu que no s'hi ha de posar el paper de forn... Com ho fas tu?
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
powerpuff_girl
:: pantera
:: pantera
Entrades: 847
Membre des de: dt. març 02, 2010 3:52 pm
Ubicació: Barcelona

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: powerpuff_girl » dv. feb. 08, 2013 12:20 pm

Helia ha escrit:Ok... no t'havíem entès doncs... :content:

A veure, el tema és que pots tenir algun disgust si programes com et vingui de gust una recepta que no has provat mai... Però el tema és tenir una mica "estudiades" les receptes que fas habitualment, i ja no necessitaràs el llibre. Les receptes no són equacions matemàtiques i admeten variacions! de fet, moltes vegades les canvio com em sembla la primera vegada que les faig, i no queden pas malament.
Els purès i cremes no tenen secret ni complicació. P.ex. una crema de carbassó: poses ceba/porro/all al vas (quantitat que vulguis), tritures, afegeixes oli (el que vulguis, jo uns 40 gr, nos costa RES pesar), temperatura a tope, velocitat baixeta. Quan em sembla hi afegeixo el carbassó/carbassa/el que em sembli, hi afegeixo sal i una miqueta d'aigua/caldo, i uns 15 minuts que bulli tot. Afegeixo quesitos, o no, i ho trituro tot a velocitat alta. Crema feta.

Pa de pessic: hi ha mil receptes de pans de pessic... uns muntant clares, altres sense, amb llet, sense llet, sense ous, sense gluten, amb xocolata, amb nata, com vulguis!! Jo en faig molt un que només necessita dos passos, és facilíssim i boníssim! me'n recordo de les quantitats, i si me n'oblido, doncs consulto el receptari del mòbil :content:

I així amb moltes receptes. De totes maneres, t'asseguro que no perds massa temps tampoc si agafes un llibre i segueixes els passos... Jo també tinc dues nenes, i no tinc temps per res, i no em suposa cap pèrdua de temps... és més, em compensa, perquè em surten plats més variats i més currats! per les variacions, sempre que siguin coses lògiques, doncs no pateixis que et sortirà bé.


Gràcies Helia! :ok:

Ara mateix el problema és que no puc estar 100% per una cosa, clar que si vull fer una recepta molt elaborada ja buscaria un moment tranquil, algú que s'encarregués de les nenes una estoneta, i llavors si podria llegir amb atenció la recepta, seguir els pasos perfectament... però pel dia a dia i per les coses senzilles que mengem necessito cert marge d'improvització, que si m'oblido de posar un ingredient o em despisto amb el temps o la temperatura es pugui arreglar fàcilment. Vaja que si he de muntar un merder per fer una xorrada no m'hi poso... però ja veig que en principi hi ha certa flexibilitat.

Encara m'ho estic rumiant, però. Primer perquè conec a ma mare i per ella els diners sembla que no tenen cap importància i quan et diu que una cosa costa igual 10eur resulta que després són 50eur... i potser la reparació és molt més que els 150€ llargs que em va dir i clar, ja no podria pagar-ho. I també estic una mica "preocupada" perquè a ma mare ja és la 3a o 4a vegada que se li espatlla la màquina (ara no recordo si eren coses sense importància perquè fins ara estava en garantia, aquesta seria la primera reparació pagant) però clar ja no sé si li ha sortit defectuosa o si com ella cuinava molt al seu aire i sense massa cuidado (és molt bruta, fa quantitats exagerades de menjar) se l'ha carregat. Ella pensa que sí, que li ha fotut massa canya, però ara no sé si llençarem els diners reparant-la si té algun problema de fons. Bé, ho consultaré amb la venedora.

Ah i per cert, m'he llegit el post en diagonal i tinc dues últimes preguntes (sóc una mica pesada, però costa pagar tant :-o00m )

- La venedora et fa una demo gratis i després et cobra si vols que te'n faci més? Diria que a la meva mare apart de la primera demo no li ha tornat a fer res més, ni l'ha trucat, ni l'ha donat llibres de receptes ni tan sols receptes. Em penso que només li va donar el llibre oficial que anava amb la TM més unes fotocòpies super cutres. Potser m'equivoco eh? Ho he de confirmar, però sembla que se l'ha venut i s'ha oblidat i ara no sé si tenim dret a més sessions de TM gratis o l'hem de pagar o què. Ma mare no la vol trucar perquè ella és molt soferta per això, no li agrada demanar res (encara que estigui en el seu dret) però jo no ho vull deixar passar

- És complicat rentar? És que he vist que la desmunteu i la netegeu a mà i ara no tinc en ment com era però jo tinc un problema, no tinc gens de força als braços!! :ufs: :ufs: Imagineu-vos que no puc aixecar l'olla exprés, si la faig servir li deixo al marit per quan pugui, però clar la idea de la TM seria cuinar d'una vegada diferents coses i hauria de rentar-la entre recepta i recepta. Recordo que ma mare li posava aigua i Fairy i després ho esbandia bé, amb això n'hi ha prou si no es fan servir coses tipus ous, carn, peix? Vull dir rentar-la a mà un cop a la setmana o quan fem servir coses més delicades i rentar-la "automàticament" més freqüentment...

Helia ha escrit:Per cert, et puc preguntar quina olla a pressió tens, que puguis programar el temps?


El temps el programo a la vitro!! Com és inducció no hi ha perill que es cremi un cop s'acaba el temps programat, deixa d'escalfar i ja està. Ja calcules que potser queda una mica de calor i li poses menys temps per aprofitar-lo, depèn del que cuinis... jo sempre cuino programant el temps, sinó ja hauria cremat la cuina neujor:-)
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Helia
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2289
Membre des de: dv. gen. 30, 2009 12:37 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Helia » dv. feb. 08, 2013 7:55 pm

A veure....
Jo la meva fa 3 anys que la tinc i no m'ha fallat mai de mai. La meva veïna té el model anterior des de fa... 20 anys? i només li ha canviat un cop la goma. La gent que conec no hi té problemes...

Les venedores fan una demo gratis (perquè volen vendre, clar), i no en fan més. Representa que és perquè vegis com funciona, si te la quedes, ja la saps fer funcionar. Normalment quan la compres t'explica que es fan classes temàtiques a les delegacions, però s'han de pagar, no són pas gratis! Igual que els llibres. Els pots aconseguir a través de la teva venedora, però te'ls farà pagar, i són cars... O sigui, que la venedora de la teva mare no està fent pas res mal fet... en tot cas, se la pot trucar per dir-li que us interessaria fer alguna classe temàtica, i llavors ja t'informarà sempre de les que fan.

Què més... rentar, doncs jo normalment rento sense desmuntar, com un catxarro normal, a no ser que hi quedi algo enganxat al fons o a les ganivetes, que llavors ho desmunto (hi ha el truc de posar una mica d'aigua i sabó i posar la màquina a velocitat màxima uns segons, normalment ho desenganxa tot). I si ho has de desmuntar no pateixis, perquè és un moment, no és gens complicat. I el vas no et pesarà pas tant com perquè sigui un problema, n'estic segura!

Per cert, ja em pensava que m'havia perdut una megasuperolla jajaja... ok, no tinc una placa gaire moderna i no puc programar... què hi farem...!!
ImatgeImatge
Imatge
Avatar de l’usuari
edae
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3848
Membre des de: dt. març 07, 2006 7:24 pm
Ubicació: provincia girona

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: edae » ds. feb. 09, 2013 10:07 am

la meva presentadora sempre ha fet les demos que li hem demanat, sempre ens ho ofereix
Imatge
Imatge
Julyet
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2955
Membre des de: ds. oct. 03, 2009 3:28 pm

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Julyet » ds. feb. 09, 2013 2:14 pm

Helia, jo sí que faig servir paper de forn anb la pedra. Faig servir la safata "de pala" per posar-la i treure-la (la pizza a la pedra vull dir). Com q el paper "rellisca"va molt bé.
Vaig regalar més pedres per nadal i van triomfar, realment es nota la diferència!

Sobre la thx, per a mi l'única pega és el preu. És molt versàtil, deixa bons acabats, fàcil neteja... Jo no faig servir mai el vapor, per exemple, trobo que és un gasto energètic i de temps que no val la pena (tret d'alguna recepta concreta).
A mi no se m'ha espatllat mai fins ara... Només he canviat la goma aquella de dalt ara fa poc i em va costar 8 euros...
Avatar de l’usuari
Judy*
:: gosset
:: gosset
Entrades: 436
Membre des de: dt. des. 20, 2011 10:46 am

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: Judy* » dg. feb. 10, 2013 6:09 pm

A mi tampoc se m'ha espatllat mai la màquina.
Jo la rento a mà, però si em despisto, el meu home la posa al rentavaixelles i no hi ha problema.

En quan a la meva 'venedora' em sembla que tinc molta sort, a part de la primera demo, ha vingut 3 o 4 vegades més... una per fer croquetes, una altre per fer servir el varoma,.. i m'ha convidat a un parell de classes a la delegació (bueno, no, que aquí on sóc jo no hi ha delegació i ho fan en un local que lloguen), i no fan pagar res!
Panxus de PRIMAVERA--->Duna81- :-()-) Sarins <:-< -Nena :-()) -Boop <:-< -CRIS86 <:-< -Witchy <:-< -Judy* <:-< -Lexi :-()-) -clarivcl :-())
Avatar de l’usuari
NyiNyi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1271
Membre des de: dl. set. 08, 2008 9:32 am

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: NyiNyi » dl. feb. 11, 2013 3:25 pm

Helia! gràcies per la recepta de la massa! com vaig dir fa uns dies, sempre faig la de la meva representat però no ens acaba de fer el pes. Volia posar-me a provar més masses, provaré aquesta que dius! s'assembla força a la que fem, però la deixem reposar molt menys! ho provaré aixi. Ja et diré que tal! :ok:

Powerpuff, m'uneixo a tots els comentaris que t'han dit.
A mi amb la peque em va genial! el fet que es pugui programar, és un gran avantatge.
Per rentar jo també hi poso aigua i la poso a potència màxima. Depèn del que hagis fet, queda molt neta. Tot i que com et diuen, desmuntar-la no costa gens! podràs fer-ho perfectament.

Sobre la representant, la meva fa classes a la seva aula. El primer any són gratis, els altres tenen un preu simbòlic. Però més que tot els fa perquè ella a part de vendre la màquina es dedica a això, a fer classes i ha editat algun llibre.
Cada instant és únic i no es repetirà!

Imatge
Avatar de l’usuari
edae
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3848
Membre des de: dt. març 07, 2006 7:24 pm
Ubicació: provincia girona

Re: Receptes i trucs THERMOMIX

EntradaAutor: edae » dl. feb. 11, 2013 4:38 pm

Per cert, a Girona han tornat a programar classes, i el mes de març n'hi ha una un dissabte!!! Jo ja m'hi he apuntat
Imatge
Imatge

Torna a “Màquines i estris per cuinar”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::