pa amb civada, lli i sèsam
pa amb civada, lli i sèsam
aquest pa me'l menjo sobretot per esmorzar, una llesca torradeta i sucada amb tomàquet, un bon oli, una mica de sal...i no li fa falta res més!
250 gr. farina de força
250 gr. farina integral
350 gr. aigua
10 gr. sal
10 gr. llevat fresc
50 gr. llavors de lli
50 gr. llavors de sèsam
50 gr. flocs de civada (avena)
- unir ingredients i amassar fins que quedi una massa homogènea
- deixar fermentar en un bol tapat fins que dobli el seu volum
- donar forma i deixar fermentar fins que gairebé dobli el seu volum
- coure al forn a 200ºc durant 50 minuts aproximadament
aquí les llesques:
últimament trituro una mica les llavors abans d'afegir-les a la massa perquè vaig llegir que si no, surten igual que entren i no et beneficies de tots els seus nutrients
una altra opció per potenciar més el gust de les llavors és fer un soaker (posar-les en remull amb aigua la nit abans)
250 gr. farina de força
250 gr. farina integral
350 gr. aigua
10 gr. sal
10 gr. llevat fresc
50 gr. llavors de lli
50 gr. llavors de sèsam
50 gr. flocs de civada (avena)
- unir ingredients i amassar fins que quedi una massa homogènea
- deixar fermentar en un bol tapat fins que dobli el seu volum
- donar forma i deixar fermentar fins que gairebé dobli el seu volum
- coure al forn a 200ºc durant 50 minuts aproximadament
aquí les llesques:
últimament trituro una mica les llavors abans d'afegir-les a la massa perquè vaig llegir que si no, surten igual que entren i no et beneficies de tots els seus nutrients
una altra opció per potenciar més el gust de les llavors és fer un soaker (posar-les en remull amb aigua la nit abans)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. abr. 09, 2015 11:42 am, en total s’ha editat 4 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: un pa ple de llavors
Gràcies per la recepta ametista! A casa ens encanten aquests pans amb llavors i amb molt més gust que els pans blancs tradicionals. Ja espero tenir una estoneta per provar de fer-lo!
Re: un pa ple de llavors
té molt bona pinta!!! a mi a vegades em passa que al crosta de fora queda molt dura però no torradeta com el de la panederia... sabeu alguna forma pq quedi millor? ara tinc fonr de gas i encara no l'he provat de fer mai en aquest forn, abans amb l'electric trigava bastant en coures i potser era per això, no arribava mai a una temperatura molt molt alta
Re: un pa ple de llavors
hola ada_bcn!
quan dius que no queda torrada què vols dir que queda la crosta blanqueta? perquè si no agafa color pot ser per sobrefermentació...
i sí que la temperatura del forn ha de ser alta, a veure com et queda ara amb el forn nou!
neulita, de reeeeees! a veure si el proves de fer, espero que us agradi!!
quan dius que no queda torrada què vols dir que queda la crosta blanqueta? perquè si no agafa color pot ser per sobrefermentació...
i sí que la temperatura del forn ha de ser alta, a veure com et queda ara amb el forn nou!
neulita, de reeeeees! a veure si el proves de fer, espero que us agradi!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: un pa ple de llavors
mmmm Ametista!!
A mi també m'agraden els pans amb llavors, pipes... nyam!
El provaré perquè em sembla que tinc tots els ingredients
A mi també m'agraden els pans amb llavors, pipes... nyam!
El provaré perquè em sembla que tinc tots els ingredients
Re: un pa ple de llavors
si, agafa color... però no queda crunchi-crunchi... queda dura
a veure si tinc temps un dia i fem pa amb el nen, abans en feiem sovint però ara em fa una mandra... i provem el forn de gas que de moment ja he vist que hi ha molta diferencia
a veure si tinc temps un dia i fem pa amb el nen, abans en feiem sovint però ara em fa una mandra... i provem el forn de gas que de moment ja he vist que hi ha molta diferencia
Re: un pa ple de llavors
vols dir que no queda cruixent, que queda dura en plan gruixuda? això últim segurament és per tenir-lo al forn durant molta estona... si el forn que tens ara el pots posar a més temperatura (i menys temps) segur que la crosta millorarà!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: un pa ple de llavors
Hola! Buscant un pa k portés civada al final m'he decidit per aquest! Hi he posat nomes farina blanca perquè no en tenia d'integral i hi he pisat pipes carbassa, segó de civada i lli. Ha quedat molt bo, tot i que no tan maco...
Re: un pa ple de llavors
que bé kine!
i tant que és maco! aquestes llesquetes ja me les imagino torradetes i mmm
i tant que és maco! aquestes llesquetes ja me les imagino torradetes i mmm
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |