Pares "implicats"

Reflexions sobre criança, educació i tot els que ens aporta ser pares/mares
novella
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 585
Membre des de: dg. oct. 14, 2012 1:16 pm
Ubicació: Girona

Pares "implicats"

EntradaAutor: novella » dv. jul. 10, 2015 3:21 pm

Avui escric en mode reivindicatiu. En qüestió de pocs dies he trobat dues amigues esgotades amb la maternitat que creuen que "no es poden queixar " perquè els seus homes estan implicats. I al final resulta que estar implicats vol dir que canvien bolquers, banyen, juguen i donen sopars.
No sé noies. Ara hi ha el boom aquest de convertir en herois aquests suposats pares "implicats". I jo no dic que no n'hi hagin. Igual com hi ha mares ben poc implicades. Però siguem sinceres, de veritat estan tan implicats? I si ho estan? Cal que els glorifiquem tant? Total, fan el què han fet les dones durant segles...
El què vull dir és que la igualtat encara està molt lluny i pel que veig, en aquestes famílies de pares implicats (on m'incloc) encara es reparteix tot bastant desigual.
El meu home fa el què sigui amb el nen: hi juga, li dedica temps, el banya, l'aten a les nits, li dóna sopar, etc... Però qui creieu que fa encara la major part de les coses a casa? Qui programa àpats? Qui renta a mà les taques de la roba del nen o li preparar la bossa de l'escola? Qui es redueix l'horari i el sou per atendre'l i agafa hores o dies quan està malalt? Qui organitza les joguines perquè les seves preferides estiguin al seu abast, qui canvia els llits quan toca o renta tovalloles... Hi ha moltes feines invisibles que continuem fent nosaltres. També solem ser les que renunciem més al nostre temps, mentre ells segueixen anant al gimnàs o a córrer amb bici... I ningú felicita als nostres marits per la sort que tenen de tenir a una dona implicada. Ningú ens dóna a nosaltres un reconeixement per una feina tan dura.
I és cert, les coses estan canviant, i els homes ja no són aquells que es passaven el dia fóra de casa i que només veien els seus fills abans d'anar a dormir. Els homes volen cuidar i criar i formar part de la vida dels seus fills i és un canvi positiu. Però no els hem de felicitar per això, és la seva obligació encara que fins ara potser no ho sabien. Perquè una tasca passa a ser reconeguda quan la fan ells??
Així que tota la meva admiració a pares i mares implicats de veritat. Aquests que realment han trobat la igualtat.
A les que encara no, reivindiqueu el vostre dret a queixar -vos, encara ens hem de queixar més per aconseguir fer més passos endavant.
Imatge
Imatge
MarionCole
:: papallona
:: papallona
Entrades: 120
Membre des de: dg. feb. 09, 2014 10:37 pm

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: MarionCole » dv. jul. 10, 2015 5:50 pm

Ostres, que ens espies, a casa? Acabes de descriure la meva família, que gros.

I jo també em passo la vida glorificant el meu home. Penso seguir fent-ho, és bonic i és de justícia, però entenc què és el que vols dir.

Un pare i una mare mai seran el mateix. Jo fa cinc anys que ho sé i apetxugo amb lo bo i lo dolent.
Náyade
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1169
Membre des de: dc. jul. 30, 2014 11:17 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: Náyade » dv. jul. 10, 2015 6:08 pm

Ole, novella, quin "pedazo" de post >.-<:

L'altre dia ho estàvem comentant justament al treball. Jo estic també cansada de sentir que "uy és que el papi s'implica molt, li canvia els bolquers, li dona el bibi i em renta els plats". Em sembla genial, però el que no m'ho sembla és que nosaltres mai som reconegudes com a tal, en tota la resta de tasques (que no son poques precissament) que fem a casa i fora d'ella :ufs: :ufs:

Encara que les coses hagin canviat, el canvi de mentalitat encara no està assolit del tot. Jo veig normal que un marit faci de tot a casa i més, però la generació anterior (pares, sogres, etc) encara ho veu extrany i pensa que és com la teva obligació tenir-ho tot com una patena, i que l'home és qui treballa i porta més calers a casa (cosa que no sempre és certa, i tant se val si ho és) :ufs: I ells, que voleu que us digui, son com els crios, volen reconeixement per tot :-:) :-D
Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
Marieta vola vola
:: rateta
:: rateta
Entrades: 184
Membre des de: dj. ago. 09, 2012 10:19 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: Marieta vola vola » dv. jul. 10, 2015 8:39 pm

Tota la raó del món Novella. Li acabo de llegir al meu company i la seva pregunta ha sigut: que ho has escrit tu això?
EMAMI
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 508
Membre des de: dt. nov. 22, 2011 5:56 pm

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: EMAMI » dv. jul. 10, 2015 8:58 pm

Ole novella! Penso igual. L'altre dia li deia al meu home que estic desbordada. Que sóc jo qui pensa en les revisions mèdiques, en la medicació que s'ha de prendre cada dia la gran, amb comprar la roba, en decidir àpats, mirar què falta a la nevera... A part de tot el que comporta la casa. Ell ajuda, però jo crec que ell pensa que ja s'implica prou i jo crec que no. I el que tinc clar és que no canviarà... Som diferents.
Però no és excusa! S'han de posar les piles!!! Que les dones fem massa!
I que a vegades sembla que un pare tingui el dret De tenir hobbies i les mames no!
Ganga
:: conillet
:: conillet
Entrades: 383
Membre des de: dv. nov. 18, 2011 8:47 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: Ganga » dv. jul. 10, 2015 9:45 pm

Bona nit!
a casa des de que va nèixer el primer fill, vam decidir que jo demanaria excedència ja que ell és autònom i porta més sou a casa...sinó també li hagués agradat. <:-<
Per tant, la primera part de criança en quan a donar de menjar i despertars nocturns per les hores de la seva feina me les vaig carregar totes jo. :-o00m

Però a partir d'aquí, quan arribava el nen el dediava temps amb ell i marxava sola a caminar. L'ha dutxat, canviat, donat de menjar i vestit ell sol també des de nounat :ok: :-)(-:
Amb el naixement del segon (any i mig després) ha reduït l'horari de feina per poguer estar més junts i fer les feines que hi ha a la tarda i vespres amb la canalla i el dia que no hi pot ser, ve una noia a ajudar-me...amb això no dic que la cosa sigui 50%-50% però crec que el "sobreesforç" de criar dos nens petits està bastant igualat. :ok:
Tots dos vam deixar activitats i hobbies que feiem (yoga, futbol, costura, sopar amb colla) i n'hem buscat per fer en família. >.-<:

Si un dia hi ha un sopar d'amics (cosa molt extra) cap dels dos no marxa fins que els nens estan al llit..és a dir, abans de les 21h res! sinó sap que l'altra es menja el "marron". Ell es lleva tard dissabte i jo diumenge... zz:-) zz:-) perquè els nens són moolt matiners.
Si jo (ara ja fa 9 mesos que treballo també) estic cansada..doncs es fa ell el sopar i al revés...

Si que hi ha coses que jo potser sóc més previsora però veig que va a caràcters...ell potser imporvisant també ho fa bé però sóc jo la que vull les coses més preparades com roba o motxilles...I des de que li vaig dir..ha agafat la rutina..però si no queden preparades la feinada surt igual! :b-)))

No us penseu que a vegades també em queixo però es que veiem les necessitats de les coses de maneres i prioritats diferents. I per exemple jo vull les visites programades pels nens (pediatra) amb antel·lació i ell creu que trucant la mateixa setmana ja està bé. Per tant, no puc dir que no s'interessi sinó que jo ja ho he fet abans..no se si m'explico..o necessiten no sé què per dur d'aquí a una setmana a classe...doncs jo ja ho vaig a comprar i ell hi aniria el dia abans.. :-:)
El rei de la casa 7anys i mig!
El nostre príncep quasi 6!
La patufa quasi 3!
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: jaruma » dv. jul. 10, 2015 10:03 pm

Buf... a mi el que més em molesta és que a sobre em digui que no tinc temps lliure perquè no vull.

No és conscient de la feinada i la implicació total que suposa un fill. I això que també està "implicat"...
Rossinyola
:: pantera
:: pantera
Entrades: 806
Membre des de: ds. maig 21, 2011 11:05 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: Rossinyola » ds. jul. 11, 2015 9:21 am

Novella >.-<: >.-<:

El meu home ho és molt d'implicat. A part de banys, bolquers i jocs, ell planifica els menús, fa la compra de mercat i cuina. Realment per mi és un gran descans perquè a nivell mental m'allibera d'una part molt important. Jo n'estic molt d'ell, i no sé què faria sense ell. Però amb el que em trobo tb és amb l'enaltiment de les seves tasques per part de la meva família, mare i germana. I és que sempre m'he de sentir la sort que tinc, que en soc conscient i ho valoro moltíssim, però tot el que jo faig, que és moltíssim, es dóna per suposat. A més jo estic a casa amb els dos, no treballo, i és esgotador. Però com que no treballo m'he de sentir de tot gairebé sense valorar la meva tasca. Sense anar més lluny, hem passat unes nits horribles aixecant-me mil vegades pel petit i el comentari de ma germana va ser "ai pobre papa, sense dormir i anant a treballar", no em vaig poder aguantar i li vaig respondre "si, i jo sense dormir i tot el dia amb un nen de 10 mesos i una de 3anys sense ajuda". I ella ja però és que ell ha de complir etc etc, i jo mira, per començar té 45min de trajecte en que pot estar assegut tranquil, té temps per esmorzar, per dinar tranquilament i per anar a nedar al migdia si li ve de gust. Tindrà son si, però és un altre ritme. Jo no tinc ni un minut per mi, dino i esmorzo amb un embut enmig del caos, vaig al wc amb els dos cridant-me i sovint no em puc dutxar. He de jugar, sortir fer el que sigui amb els dos, el petit només s'adorm al trot, això fa que encara quem'arrossegui pel terra lhagi d'agafar a braços o motxilla i vinga a saltar, i mil coses més del dia... I ni així tu :ufs: .
Justament només em sento valorada pel meu home :content:
Imatge

Imatge

Imatge
arlet78
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 86
Membre des de: dt. gen. 08, 2013 8:37 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: arlet78 » ds. jul. 11, 2015 8:44 pm

Xapó novella!!
Sempre ens han dit que l'incorporació de la dona al món laboral va ser la nostra alliberació!!
Doncs a mi que no em venguin motos, per mi va ser la nostra presó!ara tenim dues feines i zero temps lliure per nosaltres!!
i a sobre en algunes feines, tan si el teu jefe és home o dona, et miren malament si vols demanar reducció de jornada!!
Avatar de l’usuari
gisa
:: lleona
:: lleona
Entrades: 914
Membre des de: dj. març 28, 2013 8:13 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: gisa » dg. jul. 12, 2015 2:50 pm

Molt bo aquest post novella!! A casa, el tema "implicació" del pare ha estat sempre el que més discussions ha generat, tant com a parella sense fills com des de que som una família. Jo una vegada també li vaig fer una llista escrita de totes aquestes coses que no es veuen i que faig jo: tema papers (bancs, assegurances, pagaments...), metges, escola, planificar compra i àpats, comprar roba a la nena quan li fa falta, preparar motxilles, inscriure a casals, excursions... el que volia que entengués és que mai puc descansar mentalment, sempre hi ha coses a les que estar pendent. Ell pot passar-se un dissabte escombrant i fregant, però després s'asseurà al sofà i ja haurà complert, i encara esperarà que li faci reverències... no entén que si jo he de "manar-li" les coses que ha de fer, no solucionem res... :ufs: Mica en mica, ho va entenent, però és esgotador haver-ho d'anar recordant.
Per aquí també han sortit dos temes mes: l'oci personal i el món laboral. Pel que fa a l'oci personal, jo també penso que en la majoria de casos som nosaltres qui hi sortim perdent: per exemple, nosaltres `feiem molta muntanya, però amb l'embaràs, part, primer any... vaig perdre la forma. Llavors, jo pretenia fer coses més petites i fàcils per anar recuperant forma i que fos oci en família, però al noi l'avorria i a vegades anava sol a fer muntanya i això em feia molta ràbia. Jo havia sacrificat el meu cos i el meu temps per donar-li una filla, i no m'ajudava a recuperar-ho... En fi, que ell tampoc se n'adonava d'això que a mi em semblava tan clar, i li vaig haver d'explicar... però bé... :-o00m . I sobre el món laboral... què hem de dir... S'ha creat el mite de la superwoman, i això ens ha fet més mal que bé. No cal dir res més, oi?
En fi, ànims a totes!!! ;-)
Imatge Imatge Imatge
abart
:: peixet
:: peixet
Entrades: 287
Membre des de: ds. jul. 17, 2010 11:39 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: abart » dg. jul. 12, 2015 9:16 pm

Completament d'acord amb tu novella! Ja poden implicar-se molt (és la seva obligació) però el gruix de les tasques ens l'emportem nosaltres... sobretot pel que fa a tasques mentals de "planificar i coordinar" la casa i la família. I també som nosaltres qui acostumem a renunciar a hobbies i vida a part dels nens!
Avatar de l’usuari
alexsilvia
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 62
Membre des de: dj. set. 04, 2008 8:59 am
Ubicació: Barcelona

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: alexsilvia » dl. jul. 13, 2015 9:10 am

Estic totalment d' acord i suscric tot el que dieu :-D El meu marit també es un pare "implicat" i "glorificat", i no se que faria sense ell de debó....pero hi ha una altra cosa que em passa, almenys a mi, i es que estic faaartaaa de ser la pesada, la que tot el dia repeteix el que s' ha de fer, dutxes, recollir, deures.......si jo fes vot de silenci, crec que en 24 hores la nostra casa es convertiria en un caos, i estic moooolt cansada de fer aquest paper, perque aleshores sempre soc jo la "pesada"
Apa, ja m' he desfogat, gracies :-D
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Twix
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2194
Membre des de: ds. ago. 28, 2010 11:51 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: Twix » dl. jul. 13, 2015 10:08 am

Novella, et felicito pel post!!! és genial! >.-<: i tens tanta raó en el que dius!!!!

M'afegeixo al post perquè m'hi he sentit súper identificada! El meu marit també és un pare "implicat" (cuina, li dóna el menjar, la posa a dormir, li canvia els bolquers, la banya, la vesteix, etc. i no li dóna pit perquè no pot, però ja m'ha dit que li agradaria poder-ho fer), però això sí, li he de deixar la roba preparada, m'encarrego de comprar la roba i de controlar què li falta i què no, de guardar la roba què ja li va petita , preparo la bossa de l'escola bressol o de piscina, m'encarrego del tema metges i vacunes, controlo què falta per menjar, canvio els llençols, etc. Com comentava algú, ell fa tota la part "física" però la que es passa el dia donant voltes al cap sobre què falta i què no sóc jo... Un dia ja li vaig dir que volia més implicació en aquest aspecte, però noies, sembla que això li "costa"... ?-)

I tema hobbies... bufff, pasapalabra! L'única activitat extra que faig és mamifit, i és amb la nena!!! :-:)
Avatar de l’usuari
picdeladona
:: poltre
:: poltre
Entrades: 660
Membre des de: dt. gen. 26, 2010 7:19 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: picdeladona » dl. jul. 13, 2015 1:10 pm

Totalment identificada noies. Jo sempre li dic que a mi el que em cansa és PENSAR, ORGANITZAR. Que es molt fàcil rebre indicacions i començar a fer-ho. Però el pensar sempre si falta algo, organitzar, etc.. això és superestressant. Però vaja, abans de ser pares també funcionàvem així..
Respecte al tema hobbies en el meu cas vam pactar el següent: Jo tinc 1h i mitja tres dies a la setmana lliures per poder anar a nedar. Ell mentrestant baixa al petit al parc a jugar, i els altres dos dies ell disposa també de cert temps lliure per ell. Si vol anar a fer muntanya pot anar quan vulgui, MAI li diré que no hi vagi perquè sé que és la seva passió i la meva... ara bé, a l'altra dissabte o cap de setmana em toca a mi gaudir una micona.
D'altra banda dir que per exemple del tema cotxe, factures llum, Internet, tràmits amb el banc, comunitat propietaris, programar el vídeo, averies de la casa, cuinar certs plats etc.. d'això se n'ocupa ell. Està clar que no és suficient, però haig de reconèixer que jo de certs aspectes no me n'ocupo gens. Són les seves tasques.
També dir que a vegades nosaltres ens tirem pedres al nostre terrat. De vegades ells fan o volen fer algo i ja els hi estem dient que ho han fet malament o cal fer-ho així, aixà.. total que s'agobien i ja no ho tornen a fer.. Compte amb això!! jajjj
:-()-)
Mireia80
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 82
Membre des de: dl. feb. 02, 2015 8:44 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: Mireia80 » dt. jul. 14, 2015 10:01 am

El dia que conegui un pare que tregui els polls de la melena de la seva nena li donaré el títol de pare implicat!!!

Jo no em queixo gaire perquè el meu home ajuda prou, tot i que com diueu vosaltres, no fa ni la meitat que jo! Ara bé, el que porto pitjor és el tema polls!!!! La meva filla té 5 anys i aquest any a p4 n'ha agafat 3 vegades. La setmana passada vaig anar a recollir-la al casal i ens van dir que revisessim caps pq hi havia polls i, com no, la meva filla els ha agafat... Porto tota la setmana revisant-li el cap cada dia, que no són 10 minuts ni 50, sinó casi dues hores.... i entre que la pobra nena s'agobia (la poso a la trona del petit i mentre fa deures, menys mal que és una santa!!) i amb aquesta calor.... en aquells moments odio al meu marit i els homes en general!!! :ufs: :ufs:
petipe
:: granota
:: granota
Entrades: 241
Membre des de: dj. set. 27, 2012 11:10 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: petipe » dt. jul. 14, 2015 10:32 am

Pel que jo he parlat sempre amb les meves amigues (abans de tenir fills també), és que homes i dones som diferents. Sobretot en el tema "esgotament mental". Nosaltres sempre donem voltes al cap, fent previsions del que cal comprar, fer, etc... I ells no. Són més de fer les coses en el moment. No sé si és un tema d'educació o genètic.

I jo, que m'he arribat a cremar una mica amb el "jo he d'estar pendent de tot", va arribar un punt que em vaig aturar i, fent autocrítica, vaig començar a pensar en tot el que fa ell: aspectes relacionats amb el cotxe, amb els arreglos a casa i també amb els nens. I vaig veure que feia molt més del que a mi em semblava.

No dic que sigui el vostre cas i no vull sortir en defensa dels pares, perquè a mi també em molesta quan la gent diu "ui, quina sort que tens!" i sembla que no es veu el que faig jo i què vol dir anar escopetejada tot el dia, però he de reconèixer que estava instal·lada en el "jo faig" i, tot i que m'he identificat molt amb la majoria de comentaris, en el meu cas, aturar-me i reflexionar sobre tot el que fa ell m'ha ajudat a anar més relaxada.

D'altra banda, crec que estem en una fase. Hem millorat però encara falta. Amb una mica de sort, quan les nostres filles siguin mares, haurem avançat un altre tros i potser estarem més a prop d'un 50% - 50% més real.

Per cert, de moment, l'encarregat dels polls a casa és el pare! ;-)))
Mireia80
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 82
Membre des de: dl. feb. 02, 2015 8:44 am

Re: Pares "implicats"

EntradaAutor: Mireia80 » dt. jul. 14, 2015 11:17 am

Petipe, quina enveja!!!! Jo si el meu home s'encarregués dels polls seria la més feliç del món!!!

A mi el que em sap greu és que el més feixuc sempre ho faig jo... això a casa meva són tots els àpats, ja que tots dos nens són de menjar de tot, però a poc a poc i no massa. Has d'estar-hi a sobre tota l'estona, per esmorzar, dinar i sopar, i al final esgota estar tota l'estona insistint. Per la resta estem molt bé, a l'hora de dormir van tots dos junts a les 9, i cada nit li toca a un o a l'altre posar pijames i llegir conte, el tema dutxes tb ho anem fent els dos, etc., i mantenim hobbies ja sigui junts o separats. Sí que motxilles, casals, material escolar, roba, etc, m'encarrego jo, però no em fa res! Sé que tinc sort pq tots dos tenim bons horaris laborals que ens permeten estar molt a casa, tinc amigues que els seus marits pleguen a les 9 que es carreguen tot elles, feina, nens, planificació, etc, i sé que és molt complicat.

Torna a “La maternitat/paternitat”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::