Què li passa??

Rabietes, gelos, egoisme..

tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Què li passa??

EntradaAutor: tineta14 » dl. nov. 02, 2015 1:22 pm

La meva nena (16 mesos) que fins ara dormia sola, la mar de bé, ara ja no ho vol. Des que va començar l'escola al setembre que ha canviat molt, no sé si és casualitat o també forma part de l'edat, que s'acosta als 18/24 mesos.. tan terribles com diuen que són... Total, que fins ara presumiem i tot de lo poc que ens costava que es quedés dormint al seu llit, com a molt, dies després de començar l'escola, per la nit haviem de quedar-nos una estona cantant-li una cançó, però poc més. El fet és que aquest cap de setmana ha estat terrible en quant al tema de dormir ja que es veu que ha decidit que ja no vol dormir sola.. zz:-) , i a sobre només amb mi, la mare. Quan arriba el moment (que ens assegurem que tingui son), tan pel que fa a les migdiades com a la nit, la posem al seu llit i comença a xisclar (no plorar),com si estigués poseïda. Comença fluix però a mesura que avança ja explota en plors i crits.. uffff... terrible!!! Li cantem, l'acariciem, de seguida l'agafo a coll i es calma però quan ja porto uns minuts i la torno a deixar pensant que ja dorm, es torna a incorporar plorant. Total, que ara només dorm si me la poso al damunt. M'haig d'estirar al nostre llit i esperar que s'adormi damunt meu, i m'abraça amb força..!! i si la poso al costat i encara no està dormida del tot toooorna a plorar. I fins ara el meu marit podia dormir-la però ara ja no. Si es desperta a mitja nit (que ja l'hem tornat a posar al seu llit), hem de fer el mateix, perquè ja no es calma com abans posant-li el xumet; ara fins que no me la poso amb mi res. Això m'esgota de tal manera que començo a sentir rebuig envers a ella cada vegada que fa aquestes rabietes! en el sentit que em costa parlar-li suaument amb paciència i fer-li petons i caricies.. i és que en aquells moments estic tant desquiciada mentalment i esgotada (perquè ja no puc delegar al meu marit, fet que evitaria que jo arribés al límit), que no tinc gens de paciència.. I em sento taaaan malament després.. i tan trista i amb remordiments..

Rumiant rumiant l'únic "canvi" que pot haver notat és que tota la setmana passada va estar a casa amb mi perquè va estar malaltona, i divendres ja la vaig portar a l'escola.. El que passa és que fa dues setmanes que ja es va quedar uns dies a casa, també per estar malalta, i va dormir bé després..

QUÈ LI PASSA??? ?-)
shyla
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1360
Membre des de: dl. abr. 07, 2008 9:11 am

Re: Què li passa??

EntradaAutor: shyla » dl. nov. 02, 2015 1:32 pm

Doncs no li passa res, t'esta dient que vol estar amb tu i nomes amb tu. ;)
Imatge Imatge
Nicoleta
:: papallona
:: papallona
Entrades: 109
Membre des de: ds. feb. 08, 2014 9:56 pm

Re: Què li passa??

EntradaAutor: Nicoleta » dl. nov. 02, 2015 3:36 pm

Tineta, jo sense conèixer-us ni saber les rutines que teniu, etc penso q la nena vol estar més amb tu, per l'escola o pel q sigui potser se sent més insegura o t'enyora. Tu ets la seva referència.
I a la nit, costa molt, ja ho sé prou. Però si nota q tu ets irritada i q no "la vols" això encara farà q se senti més necessitada de mama.
Els nens noten de seguida com estem. A mi també em passa. Si jo m'enfado o estic més cansada... el nen es posa pitjor... Jo el q faig quan vol dormir amb mi és simplement, emportar-me'l al meu llit i abraçar-lo. I fins l'endemà, q tornem a la normalitat d'adormir-se al seu llit amb mi al costat. I quan s'adorm, surto de l'habitació. I si torna a llevar-se i no vol res q no sigui venir amb mi, doncs cap al meu llit. I això potser ho fa 2 o 3 nits i després ja torna a dormir tota la nit al seu llit.

No sé si estàs en contra de dormir junts però jo crec q de vegades ho necessiten i, si t'ho agafes bé, és reconfortant tenir-los tan a propet:) i tampoc és cada dia, només quan ho necessiten.

Potser podríeu intercanviar alguna altra de les rutines q feu amb la nena, jo que sé, que la banyi el teu home i tu la poses a dormir, o el que sigui, i així tens una estoneta x tu també, que també fa falta.

Ànims que ja veuràs que en uns dies tot passarà i no ho veuràs tan negre.

Una abraçada
:-) :camio: <:-<
tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Re: Què li passa??

EntradaAutor: tineta14 » dl. nov. 02, 2015 6:42 pm

Hola noies,

Teniu raó, el que passa és que ens deu haver vingut molt de nou i potser ens hem mostrat una mica rigids de cara a adaptar-nos a les seves necessitats... hem volgut insistir en que seguís com fins ara, dormint la mar de bé al seu llit, però no ha funcionat. Just avui ho hem parlat i hem decidit que no pot passar més que cada nit sigui un drama! així que ens anticiparem per tal d'evitar la mala estona tant per a ella com per nosaltres, i la posarem a dormir amb nosaltres. Nicoleta, no estic en contra del collit! de fet, l'hem anat fent de tant en tant, però molt poques vegades perquè realment no ha calgut, fins ara.
La veritat és que pel que fa als horaris i rutines que comentes, precisament considero que passo moltes estones amb ella! per això m'estranya aquesta supermega mamitis que té... :-:) . Sóc autònoma i això em permet estar-hi cada matí quan es lleva (de 9h a 12h va a la llar d'infants), cada migdia per dinar fins a mitja tarda, i després és quan no estic disponible fins l'hora de sopar que no arribo i sovint puc acabar de donar-li jo. Les tardes les passa amb el pare. Els divendres i caps de setmana els tinc totalment lliures per a ella! Bé, el meu parer és que tinc estones amb ella... vosaltres quins horaris feu????

Gràcies!! :-()-)
Avatar de l’usuari
charito
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2409
Membre des de: dv. jul. 03, 2009 10:11 pm

Re: Què li passa??

EntradaAutor: charito » dt. nov. 03, 2015 12:57 pm

Es estrany el que expliques, pero tambe pot ser degut a algun malson que hagi tingut o algun element estrany que hi hagi a la seva habitació? Algun peluix nou? Te llumeta perque ella vegi si es desperta? Pot ser que hagi descobert la por a la foscor que no apareix fins que son una mica mes grandets. Tambe algun nino que li doni seguretat, per provar....
tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Re: Què li passa??

EntradaAutor: tineta14 » dt. nov. 03, 2015 2:06 pm

Fins ara dormia amb foscor... no semblava que fos un inconvenient.. però ara sí que hem pensat en aquesta possibilitat, tot i que no hem vist cap canvi deixant-li un llumet.. el fet és que ja no vol dormir al seu llit! i quan es desperta a mitja nit perquè l'hem tornat a deixar al seu llit, plora fins que ens la posem amb nosaltres una altre vegada...
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Què li passa??

EntradaAutor: jaruma » dv. nov. 06, 2015 2:35 am

Jo quan el meu fill fa canvis així, directament els accepto i m'espero que se li passin altre cop. Tampoc ha fet mai un canvi tan gran, però sí que ha estat setmanes senceres necessitant enganxar-se al pit cada hora a la nit, etc. Normalment és per les dents o perquè no es troba bé, i després se li passa.

Es fa pesat, però jo me la portaria a dormir amb mi, i ni provaria de tornar-la al seu llit. Segurament passat un temps voldrà tornar-hi per ella mateixa.

Sobre la mamitis, jo passo tot el dia amb ell menys 3 hores a la tarda. Està tan acostumat a que jo li ho faci tot, que sempre em demana (per banyar, dinar, sopar, anar a dormir...), però també juga estones llargues sol o amb el pare.
Potser la teva filla no s'acaba de trobar bé encara, i per això vol estar molt amb tu.

En tot cas, molts ànims i paciència!
MamiMestra
:: puça
:: puça
Entrades: 41
Membre des de: dg. juny 29, 2014 5:06 pm

Re: Què li passa??

EntradaAutor: MamiMestra » ds. nov. 07, 2015 7:42 pm

Tineta, la meva nena també ha estat de dormir al seu llitet sola de sempre, però de tant en tant té "crisis" (per malatia, començar escola..) És una mica de mamitis, suposo. El que m'ha anat molt bé és tenir un llit (o un matalàs) a la seva habitació per estirar-me a prop seu i anar-li dient: shh, shh, no passa res, que està aquí la mama. També cantar-li. Només d'estar amb ella ja no plora i es va quedant adormida. Poc a poc, passen els dies i es relaxa i puc tornar a la meva habitació. En el meu cas, he hagut de fer això perquè al meu llit no vol dormir i tota la nit en braços no podem estar :-o00m Prova-ho a veure si et va bé!
tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Re: Què li passa??

EntradaAutor: tineta14 » dg. nov. 08, 2015 9:23 am

MamiMestra a nosaltres ens passa el mateix... vol dormir amb mi però s'agobia molt al nostre llit, té calor i sua.... i no dorm bé. No m'estranya, els tres junts..! i és un turment perquè no dorm bé ni al nostre llit ni al seu :ufs: . Però al terra amb un matalàs potser s'estranya no..? i farà fred...?? :-:)
MamiMestra
:: puça
:: puça
Entrades: 41
Membre des de: dg. juny 29, 2014 5:06 pm

Re: Què li passa??

EntradaAutor: MamiMestra » dg. nov. 08, 2015 10:15 am

No dona, volia dir q tu t'estiressis en un matalàs al costat del seu bressol, perque no estigui sola al seu cuarto! Jejeje en el meu cas tenim un llit al costat del bressol.
tineta14
:: granota
:: granota
Entrades: 239
Membre des de: dl. oct. 13, 2014 9:31 am

Re: Què li passa??

EntradaAutor: tineta14 » dg. nov. 08, 2015 11:01 am

Ahh neujor:-) . Nosaltres no ho podem fer això.. perquè no hi ha ni llit ni espai a la seva habitació. Però jo he provat de quedar-me alli amb ella dient-li "La mama no marxa, es queda aquí amb tu", acariciant-la.. però res, vol estar damunt meu al nostre llit. Dormir-la és relativament fàcil perquè hi està còmode al nostre llit sola. El problema és a la matinada que els tres al llit passa calor i s'atabala.
Però a què és degut aquest canvi?? quan durarà???? :-:)

Torna a “El desenvolupament emocional”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::