Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

P3 P4 i P5 educació a l'escola i a casa.
Keko
:: puça
:: puça
Entrades: 5
Membre des de: dl. des. 08, 2014 2:10 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: Keko » dv. abr. 29, 2016 4:56 pm

titoaqui ha escrit:Hola a tothom,

per parts:
formigueta Victoria:
"Por favor, el número de preinscripciones de una escuela no es indicativo de las bondades pedagógicas de esa escuela (o solo en parte, y no siempre)."
Nadie dijo que el número de preinscripciones sea indicativo de la bondad pedagógica, sinó indicativo de lo que la Sociedad reclama. No inventemos cosas que no dice nadie.
"Me molesta mucho la gente que pone la voluntad de los padres por encima de todo. Si se hubiera hecho caso a la voluntad de los padres de hace solo cinco años, a lo mejor ni Encants ni Congrés existirían ahora. Así que matar un proyecto como La Sagrera antes siquiera de que eche a caminar me parece absurdo. Y hacerlo basándose solo en la voluntad de las familias me parece, además de absurdo, contraproducente y estúpido."[/i]
Me encanta que te moleste la voluntad de los padres por encima de todo, siempre que definas ese "todo", porque me da que lo vendes como si fuéramos capaces de pasar por encima de cualquier cosa.
Y tomar decisiones basándose en la voluntad de las familias te parece absurdo, contraproducente y estúpido. Y luego dices que tus hijos van a una escuela viva de nueva creación y que crees 100% en el proyecto. olé tú. OLE tu. Me da que si realmente tus hijos van a una escuela viva, no hayas entendido nada del proyecto. En fin, padres y madres con voluntad, esta formigueta me ha convencido.Terroristas de ideas, benvinguts.

"Mis hijos van a una escuela viva de nueva creación (con ambientes, juguetitos de madera y toda la pesca). Que conste que estoy contentísima con el proyecto y me lo creo 100%, pero cada día veo a familias deslumbradas solo porque es la nueva moda. Démosle una oportunidad a la Sagrera. ¿Qué problema hay con que solo haya tenido 5 preinscripciones? A cualquier metología nueva le cuesta hacerse camino. Y a lo mejor dentro de cinco años La Sagrera también se convierte en la última moda y las familias apuestan en masa por sus Daily Five. "
La nueva moda es llevar barba como Moisés y una camisa de leñador. L'escola viva no es una moda, ni siquiera es nueva. Entiendo que gente como tú crea que como ha llegado aquí hace relativamente poco es un método nuevo, pero los que nos dedicamos a la educación lo conocemos bien desde hace mucho tiempo, y no queremos que nuestros hijos se eduquen a la moda, sino que se eduquen con un sistema que en otros países hace muchos años que funciona y con excelentes resultados. Lo mismo pasa con el Daily Five, no es una metodología nueva, puedes encontrar un montón de escuelas con esta metodología en Texas y los resultados no son nada extraordinarios. Los de montessori ,waldorf y compañía sí lo son. En cualquier caso, a partir de ahora a mi hijo lo vestiré a lo hipster para que se eduque a la moda.

"Pd: ¿Poner a los jesuitas en el mismo saco que las escuelas activas?... Lo siento, pero no.
Van en la misma dirección. Hasta Dios se está dando cuenta!! :) Lo que no vamos a poner en el mismo saco de escuelas activas es a gente como tú!


DiegoDigueu:
"Completament d'acord Míriam, aquí tots tenim respecte per tots, per cert i és la meva opinió, el respecte és un dels principis bàsics penso a una escola de qualsevol mètode, projecte, viva o com sigui. Sóc peixetera de professió i estic completament orgullosa de la meva feina, no sé quin és el seu ofici però és totalment vergonyós, cínic que algú que defensa una escola viva tingui aquesta educació. Hem fa dubtar molt sent vostè així, quina mena d'educació pot donar-li als seus fills, o futurs, ni portant-los a 100 escoles vives a l'hora...."
Crec que dir Peixatera no és faltar al respecte. Si ets peixatera de debò, treient de context una frase feta que tothom ha entès i contextualitzat, la única que està menyspreant la teva feina ets tú mateixa. Et penses que els banquers, els bombers, els auditors, els informàtics o milers d'oficis no tenen frases fetes? Clar que en tenen, però bé, ara no les podem utilitzar perquè aleshores resulta que no tenim educació. Jo vaig rebre una educació suficient per entendre què és contextualitzar un mot, així que no es preocupi vostè també de quina educació li donaré als meus fills que serà precisament aquesta: la de saber diferenciar entre una peixatera i vostè.


En fi, l'unic que vinc dient és que si l'Estat ens ha promès que ens donarà de sopar peix a tothom, i hi ha 300 persones que volen bacallà i 5 que volen tonyina...oiga, no hase falta desir nada más eh?


I d'altra banda, ens veiem aquesta tarda a la trobada. NO PER REIVINDICAR UNA ESCOLA VIVA COM A MODEL A SEGUIR (que també) SINÓ PER REIVINDICAR PLACES PÚBLIQUES PER A TOTS ELS NENS QUE, ENCARA QUE HAGIN TRIAT ESCOLA VIVA, MORTA O EL QUE SIGUI, NO TINDRAN PLAÇA EN UNA ESCOLA PÚBLICA.

visca l'ensenyament públic, el privat i els bacallà d'Islàndia :)


Trobo realment fora de lloc el to dels teus comentaris. Pel bé dels que t'envolten i dels que llegim el fòrum, fes-t'ho mirar!
Avatar de l’usuari
Twix
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2194
Membre des de: ds. ago. 28, 2010 11:51 am

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: Twix » dv. abr. 29, 2016 5:57 pm

Com aquest post continuiï amb aquest to, ja podeu imaginar on acabarà no? Les que portem temps per aquí ja ho sabem.. Per tant, una mica de tacte a l'hora d'escriure, si us plau!
cositina
:: dinosaure
Entrades: 5603
Membre des de: dc. set. 26, 2012 3:58 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: cositina » dv. abr. 29, 2016 10:03 pm

Sospito q aquest post s esta omplint d trolls, tot es gent q no arriba ni a 5 missatges al foro
Darrere de cada mare hi ha una història que mereix ser explicada: www.maternidades.es
Avatar de l’usuari
damir
:: gosset
:: gosset
Entrades: 437
Membre des de: dc. gen. 26, 2011 8:55 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: damir » ds. abr. 30, 2016 12:30 pm

http://www.elperiodico.com/es/noticias/ ... 17-5097701

Ja és oficial que l'escola la Sagrera canvia d'orientació.
alvocada
:: puça
:: puça
Entrades: 8
Membre des de: dj. abr. 21, 2016 2:21 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: alvocada » ds. abr. 30, 2016 2:04 pm

Ostres com s’estan movent enguany.
Miriam35
:: puça
:: puça
Entrades: 14
Membre des de: dl. feb. 23, 2015 12:46 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: Miriam35 » ds. abr. 30, 2016 2:29 pm

Gràcies Damir per l'enllaç.

He obtingut més informació per aquest article que per part del Consorci en els últims 2 dies...
Avatar de l’usuari
damir
:: gosset
:: gosset
Entrades: 437
Membre des de: dc. gen. 26, 2011 8:55 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: damir » ds. abr. 30, 2016 3:16 pm

Avatar de l’usuari
JuViCa
:: granota
:: granota
Entrades: 218
Membre des de: dg. juny 05, 2011 8:43 am
Ubicació: Barcelona

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: JuViCa » ds. abr. 30, 2016 9:33 pm

Deu n'hi dó!!!
Gràcies per l'enllaç Mir-Damir ;-)))

Per les sis famílies que van fer la preinscripció en l'escola La Sagrera, creient en el seu projecte i metodologia potser n'és complicat. Costa tria una escola i, tot i que hi hagi poca demanda, necessita fer arrels i anar creixent. Elles hi van confiar plenament.

Jo, si hagués estat mare primerenca en les preinscripcions, l'hagués apuntat en aquesta escola, tant per la nova metodologia com la possibilitat per les noves famílies d'implicar-se i fer crèixer el projecte i l'escola del no res, aportant en nostre granet de sorra, participant activament per construir-lo.

Sé que al barri l'escola Congrés Indians cada cop està més ben considerada i més demandada i, altres anys, aquesta situació de gran demanda en determinades escoles del barri va passar i seguei passant, i Consorci ni va crear bolets ni tampoc va escoltar les demandes de les moltíssimes famílies que ens vam quedar fora i ens vam trobar sense aconseguir plaça és alguna escola que demanaven de les nostres llistes.

No obstant, cada cop més hi ha famílies que aposten per aquest tipus d'escola viva i activa i s'haurien de crear a d'altre barris i districtes, que no tenen ni tan sols la possibilitat d'intentar entrar en aquestes escoles. Ara, que el barri de la Sagrera dispossi de dues escoles molt semblants, em sembla, per un cantó, un greuge per altres zones i, segon, la possibilitat que la zona torni a inflar-se d'empadronaments per aconseguir-hi entrar, com ha succeit els darrers anys.
Després de molts anys de lluita per parts de la aavv per una escola més al barri, per la falta de places escolars públiques, ja que molta gent havia de marxar a altres zones, esperem que ara, la situació no torni a canviar.
Imatge

Imatge
victòria
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 79
Membre des de: dl. març 09, 2015 11:17 am

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: victòria » dl. maig 02, 2016 12:15 pm

Un article sobre les famílies sense places a escoles innovadores. Per reflexionar. Jo trobo que té molta raó.

http://www.ara.cat/opinio/Voto-empodera ... mpaign=ara
xirinola
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 75
Membre des de: dg. des. 20, 2015 8:53 am

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: xirinola » dl. maig 02, 2016 2:55 pm

Gràcies Victòria. Superinteressant l'article..Jo també molt d'acord en molts aspectes...tot i que segurament no agradi gaire aquest tipus de reflexió
signorina-anselmi
:: puça
:: puça
Entrades: 7
Membre des de: dc. abr. 20, 2016 10:16 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: signorina-anselmi » dl. maig 02, 2016 6:37 pm

Molt i molt interessant! per compartir sense dubte. Moltes gràcies
Avatar de l’usuari
Essuca
:: tigre
:: tigre
Entrades: 714
Membre des de: dv. març 08, 2013 12:47 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: Essuca » dl. maig 02, 2016 8:42 pm

victòria ha escrit:Un article sobre les famílies sense places a escoles innovadores. Per reflexionar. Jo trobo que té molta raó.

http://www.ara.cat/opinio/Voto-empodera ... mpaign=ara


Molt bona reflexió. Gràcies per compartir-lo :ok:
Avatar de l’usuari
JuViCa
:: granota
:: granota
Entrades: 218
Membre des de: dg. juny 05, 2011 8:43 am
Ubicació: Barcelona

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: JuViCa » dt. maig 03, 2016 11:24 am

Ja es definitiu... Nous bolets i noves linees a Barcelona

http://www.edubcn.cat/ca/transparencia/ ... _25_4_2016

Entença i la Sagrera, nova linea addicional!!!
Imatge

Imatge
Miriam35
:: puça
:: puça
Entrades: 14
Membre des de: dl. feb. 23, 2015 12:46 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: Miriam35 » dt. maig 03, 2016 12:22 pm

Moltes gràcies JuViCa.

Algú sap si les ampliacions de ràtios ja es saben o s'ha d'esperar al 17 de maig?
victòria
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 79
Membre des de: dl. març 09, 2015 11:17 am

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: victòria » dt. maig 03, 2016 1:07 pm

Què fort... Això vol dir que La Sagrera i Entença obren amb tres línies? Molt bona notícia per l'educació pública i per a les famílies que busquen aquest model d'educació viva, però compadeixo els equips docents...

Això sí, espero que de cara al curs vinent el Consorci es posi les piles i anuncii nous centres. Creuem els dits ara que sembla que el nou govern de ciutat està apostant més per la pública: això d'obrir tantes línies bolet és un merder, però em sembla percebre una clara intenció de respectar la demanda de places a la pública i no buscar el traspàs a la concertada per la força. És un pas.
Danae79
:: puça
:: puça
Entrades: 21
Membre des de: ds. jul. 20, 2013 2:17 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: Danae79 » dt. maig 03, 2016 1:52 pm

A mi em sembla indignant, aquest desequilibri entre places i demanda que hi ha a la concertada, i que al Consorci li agafi en calces la manca de més de duescentes places de pública. I no en falten més perquè hi ha moltíssima gent que no es pot arriscar a agafar-se els dits amb els maleïts sorteigos. Quina herència ens han deixat, tantes dècades apostant per la concertada. Ara, el Consorci pot fer alguna cosa més? Jo no em crec que no l'encertin, que siguin tan incompetents, sinó que a algú ja l'interessa que cada any sigui un campi qui pugui. I tampoc no sé quanta autonomia té respecte de la Generalitat a l'hora de crear noves escoles.
sherma
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 59
Membre des de: dg. gen. 10, 2016 11:13 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: sherma » dt. maig 03, 2016 2:11 pm

Un dubte!! La metodologia de la sagrera sabeu sI la mantenen??
Miriam35
:: puça
:: puça
Entrades: 14
Membre des de: dl. feb. 23, 2015 12:46 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: Miriam35 » dt. maig 03, 2016 2:57 pm

Sherma, la resposta que m'han donat és: En quant al projecte educatiu d'aquest centre, s'està treballant per redefinir-lo, tal i com correspon a un centre de nova creació... Axí que tenim que esperar...
victòria
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 79
Membre des de: dl. març 09, 2015 11:17 am

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: victòria » dt. maig 03, 2016 3:06 pm

A l'Estat li surt molt més barato una plaça concertada que una plaça pública. That's it.

I sí, l'estratègia consisteix a forçar la demanda de la concertada. Ja els va bé el discurs de que a la pública és molt difícil entrar i que pots acabar ves a saber on. Per això trobo molt bona senyal que aquest any s'obrin tres escoles noves (incloent La Llacuna 2), i dues d'elles amb 3 línies. El Consorci crec que té plena competència amb això, clar que són mig Generalitat mig Ajuntament... A veure si la dinàmica es consolida i comencen a tancar concertats i a obrir més públics.
Avatar de l’usuari
damir
:: gosset
:: gosset
Entrades: 437
Membre des de: dc. gen. 26, 2011 8:55 pm

Re: Possibilitat de noves escoles vives arrel de la demanda?

EntradaAutor: damir » dt. maig 03, 2016 8:28 pm

El Consorci d'Educació ha tornat a cometre un nou error en l'oferta de places d'escola pública al Districte de l'Eixample, i ara ho vol solucionar amb "bolets" (línies addicionals). Demanem que es construeixin les escoles i els instituts que són necessaris. Vine a fer sentir la teva veu divendres a les 18:00 hores a la plaça Sant Jaume. Convoca Xarxa d'AMPAs de l'Eixample. Anem de groc i diguem que cap família es pot quedar sense plaça pública d'escola i d'institut!

Torna a “Educació Infantil”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::