Bexsero

Plors, malalties i consultes.
Oset
:: puça
:: puça
Entrades: 22
Membre des de: dl. jul. 21, 2014 2:57 pm

Bexsero

EntradaAutor: Oset » dt. maig 10, 2016 5:05 pm

Hola,

Tinc una nena amb 4 mesos i vaig demanar la vacuna bexsero contra la meringitis aquesta nova que ara es pot posar, ja m'ha arribat a la farmàcia i ara als 5 mesos li he de posar. Voldria saber si alguna de vosaltres l'ha posat a bebés tan petits és que com que és una vacuna tan nova ara tinc molts dubtes tot i que la meva pediatra me la recomana totalment.

Aiss no sé que fer...
0blanca0
:: rateta
:: rateta
Entrades: 199
Membre des de: dv. jul. 25, 2014 10:57 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: 0blanca0 » dc. maig 11, 2016 9:40 am

Bondia Oset!
Tranquil·la, encara que aquí hagin trigat tant a introduir aquesta vacuna, no es tracta de cap novetat! De fet a la majoria de països europeus ja esta inclosa al calendari vacunal des de fa temps i la passa la seguretat social. Jo vaig protestar força quan encara no es venia aquí perquè la meningitis és una malaltia molt molt molt greu, em fa molta por, i saber que hi havia una vacuna i no poder-la posar només per viure aquí em posava dels nervis. El meu fill té ara 14 mesos i ahir es va posar la tercera dosis. Tot i que és una vacuna considerada força "reactogena", és a dir, que acostuma a donar febre i per això es posa per separat, el meu fill no ha tingut cap reacció a cap de les tres dosis.
No pateixis, li estàs oferint a la teva filla una vacunació més que estudiada i que protegirà la teva princesa d'una malaltia potencialment mortal u amb sequeles gravíssimes. Ànims!!!
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
marilluna
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 564
Membre des de: dc. set. 05, 2007 10:46 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: marilluna » dc. maig 11, 2016 6:32 pm

Jo tinc un bebé de 8 mesos i ja porta 2 dosis, als 5/7,i ara al juny la tercera, i de moment molt bé, cap reacció... Jo tinc dos fills, al gran ja estan totes posades, al petit em queden 2 i estic contenta, és una protecció important tot i que la incidència és molt petita..
Imatge
Avatar de l’usuari
Maria V.
:: conillet
:: conillet
Entrades: 363
Membre des de: dl. des. 05, 2011 12:22 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: Maria V. » dc. maig 11, 2016 7:51 pm

A mi m'han dit que la meningitis pot ser deguda a causes diferents, que la vacuna és molt convenient perquè protegeix eficaçment de meningitis greus que poden ser mortals, val molt la pena, però no és una protecció total. Si és com m'han dit, hi ha tipus de meningitis que la vacuna no impedeix. Això no vol dir que no s'hagi de posar, és clar que sí.
0blanca0
:: rateta
:: rateta
Entrades: 199
Membre des de: dv. jul. 25, 2014 10:57 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: 0blanca0 » dj. maig 12, 2016 10:44 am

Hola Maria, efectivament és com tu dius. Hi ha molts tipus de meningitis i algunes, per exemple les virals, no tenen una vacuna protectora. Igualment, amb la vacuna del pneumococ (que també pot donar meningitis molt greus), la de la meningitis C i ara la Bexsero (meningitis B), estem oferint una cobertura important per les més greus.
Aixo passa amb moltes altres malalties, encara que posis la vacuna per l'Hemofilus (inclosa per la seguretat social) i el Pneumococ això no vol dir que els nostres fils no puguin tenir una pneumònia per un altra causa però és important posar-les per protegir-los de les més freqüents i més greus i reduir al mínim el risc de petites epidèmies.
Imatge

Imatge
MarionCole
:: papallona
:: papallona
Entrades: 120
Membre des de: dg. feb. 09, 2014 10:37 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: MarionCole » dj. maig 12, 2016 11:29 am

Hola noies,

una correcció: fins al setembre de 2015, cap país al món tenia inclosa aquesta vacuna al calendari. Al setembre, el Regne Unit ha estat el primer país del món en incloure'l al calendari vacunal, i és a partir d'ara on es podran treure dades d'eficàcia clínica de la vacuna. Podeu veure-ho a la nota del Ministerio de Sanidad: http://www.aemps.gob.es/medicamentosUso ... exsero.pdf

Com han dit per aquí altres companyes, sense voler treure gravetat a la malaltia del meningococ B (a mi també em fa pànic), dir-vos que amb la vacuna del Haemophilus i la meningitis C (incloses al calendari) i la del pneumococ (prevenar, que aviat també s'inclourà, si no és que ja s'ha inclòs), els nens estan protegits de meningitis molt greus, també.
0blanca0
:: rateta
:: rateta
Entrades: 199
Membre des de: dv. jul. 25, 2014 10:57 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: 0blanca0 » dj. maig 12, 2016 1:10 pm

MarionCole perdona però no és exactament així. La Bexsero está aprobada des de 2013 i des de llavors s'estava posant en varius països europeus. La inclusió oficial i sistemàtica al calendari vacunal del Regne Unit ha sigut al 2015 i això ha suposat que fos "gratuïta" però ja es feia servir des de temps. A Itàlia estava inclosa al calendari vacunal ja des de el 2014 però de manera heterogènia segon la regió (una mica com el que passa aquí amb les comunitats autonomes)i ara quasi totes les regions la tenen inclosa al calendari vacunal i finançada per la seguretat social. Crec que Espanya ha tingut un retard excepcional perquè no només no está finançada per la seguretat social sinó que fins fa poc temps tampoc es podia comprar a la farmàcia i si la compraves fora d'Espanya (a França, a Itàlia, Andorra, etc..) al CAP no te la podien administrar.
Imatge

Imatge
Boniqueta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 269
Membre des de: dl. gen. 14, 2013 9:38 am

Re: Bexsero

EntradaAutor: Boniqueta » dj. maig 12, 2016 5:29 pm

Hola noies,

Nosaltres acabem d'arribar del pediatra i ens l'ha recomanat. El cas és que he anat a la farmàcia i m'han dit que tinc 40 persones davant meu en la llista d'espera perque estan esgotades i que el suministrament és de 1 o 2 vacunes mensuals a les farmàcies....
Total que he pensat que potser seria millor comprar-la a Andorra o a Perpignan. Algú ho ha fet?
La Varivax la vaig comprar a Andorra i me la van enviar amb paquet especial (de fred) i urgent; al dia següent d'haver-la demanat ja la tenia a casa i freda!. Tinc una bona experiència en aquest sentit....

Què faríeu?? esperar a que el suministrament vagi fent o comprar-la fora??
Imatge
0blanca0
:: rateta
:: rateta
Entrades: 199
Membre des de: dv. jul. 25, 2014 10:57 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: 0blanca0 » dj. maig 12, 2016 5:43 pm

Hola Boniqueta! D'on ets? A Barçelona hi ha moltes farmàcies amb menys llista d'espera. Jo per le terçera dosis he trucat com a 5 farmàcies i al final al cap de una setmana m'han trucat de dues per dir-me que ja li havia arribat una dosis. Si ets d'aqui podrias fer la mateixa cosa....tampoc corre cap pressa! Si fins a l'any passat ningú se la posava ara no va d'un mes o dos de differencia, oi? El problema amb Andorra es que en teoria al CAP només poden posar vacunes que siguin d'aqui, al menys al meu CAP es aixi.
Imatge

Imatge
Boniqueta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 269
Membre des de: dl. gen. 14, 2013 9:38 am

Re: Bexsero

EntradaAutor: Boniqueta » dj. maig 12, 2016 6:10 pm

0blanca0 sóc de Girona. Potser mirare a Barcelona doncs. Al ser més gran que Girona i al haver-hi més farmàcies segurament hi ha més opció de rapidesa per obtenir-la. Ho miraré, moltes gràcies!!
Imatge
Boniqueta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 269
Membre des de: dl. gen. 14, 2013 9:38 am

Re: Bexsero

EntradaAutor: Boniqueta » dv. maig 13, 2016 10:07 am

Una altra pregunta: en cas que aconsegueixi dues dosis de cop ho puc tenir a la nevera o és millor comprar-les una a una i posar-li de seguida?
Imatge
0blanca0
:: rateta
:: rateta
Entrades: 199
Membre des de: dv. jul. 25, 2014 10:57 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: 0blanca0 » dv. maig 13, 2016 11:37 am

Clar que sí! Pots guardar l altra dosis a la nevera de casa o si ho prefereixes pots pagar la dosis i demanar-li a la farmàcia que te la guardin ells! A Barcelona si truques a més farmàcies i et poses a la cua er trucarán segur!
Imatge

Imatge
Oset
:: puça
:: puça
Entrades: 22
Membre des de: dl. jul. 21, 2014 2:57 pm

Re: Bexsero

EntradaAutor: Oset » dc. maig 18, 2016 10:32 am

Moltíssimes gràcies noies.
M'heu ajudat molt dient-me que els vostres nadons ja li heu posat i cap problema!!!
Jo al meu fill gran de 3 anys també li he posat la primera dosi però a la petita tan bebé em feia cosa però ara estic totalment convençuda de posar-li ja, el tema és que tinc una altra dosi a la farmàcia i jo li anava a posar al gran perquè són dos dosis i quan acabés amb ell començar amb la petita que seran 4 dosis, però l'infermera m'ha dit que la dosi que tinc a la farmàcia li posi a la petita perquè més val tenir als 2 vacunats amb una dosi que no tenir un vacunat totalment i a l'altra no, i que si passen més de 2 mesos entre dosi i dosi pel meu fill gran entre que m'arriba la següent dosi a la farmàcia que no passa res.

Torna a “La salut”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::