Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

Tria el pit o el biberó.

Avatar de l’usuari
euterpe
:: granota
:: granota
Entrades: 242
Membre des de: dv. ago. 10, 2012 3:02 pm

Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: euterpe » dl. juny 20, 2016 11:25 pm

Hola, noies! La meva nena els primers mesos per la nit dormia la mar de bé; només es despertava un cop o dos com a molt i, fins i tot, algun dia no es despertava fins al matí. Ara té 8 mesos i mig i fa unes setmanes que es desperta tres i quatre vegades. Es desperta i es posa de peu al bressol molt ràpid. No tinc temps de moure-li el llitet, de cantar-li... Em busca i vol pit. No és per gana; vol estar amb mi, busca contacte, consol... No ho sé! Li dono cada vegada que es desperta i, és clar, acabo esgotada perquè no descanso bé. No em fa res sacrificar-me ara que encara no treballo, però al setembre ella comença a anar a la llar i jo ja treballaré.

Avui pensava que no sé com es deixa de donar el pit. D'un dia per l'altre? Mica en mica? Hi ha algun mètode que vagi molt bé?

Justament aquesta tarda m'he trobat una amiga que té dos fills. M'ha dit que, tant amb l'un com amb l'altre, va ser qüestió de dues nits. De dir-los que no pot ser, i estar-se amb ells mentre ploren. Diu que és molt dur, però que només són dos dies. M'ha explicat que hi ha noies que es freguen els mugrons amb all per a que el nen/a no vulgui el pit, i m'ha dit que una amiga seva es va comprar un bigoti postís i se'l va posar al pit per a que el fill/a el rebutgés. No ho havia sentit mai!

Vosaltres com ho heu fet?

Gràcies!!!
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
PetitPrincep79
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2004
Membre des de: dt. nov. 29, 2011 3:09 pm

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: PetitPrincep79 » dt. juny 21, 2016 12:08 pm

La teta no és la culpable que es desperti, si no que el son és maduratiu. Sibre aquest tema pots llegir a Rosa Jové.

A més, a l'edat que té la teva criatura passen per "l'angoixa de separació", com bé has dit no sembla que vulgui teta si no que et vol a tu. I això passa amb el temps, només que amb la teta és més fàcil.

Lo que dius de la teva amiga... Millor no diré el que opino al respecte :-((

La meva té 33 mesos i fa 6 que va deixar el pit de nit, decisió seva. Tot arriba.
Si vols deslletar, has d'oferir-li alguna altra cosa a canvi (fins l'any la llet és l'aliment més important, així que hauries de substituir preses per LA).
I pensa que res és etern i tot acaba passant (les males nits també!!!)
http://www.fertilityfriend.com/home/395bd9

http://deaquialamaternidad.blogspot.com.es/

Inici de cerca Setembre 2011
Gener 2012: TE+ Abort espontani
Gener 2013: 1a IA Positiva!!
Setembre 2013: Neix la petita.
Juliol 2015: TE+ Abort espontani
Desembre 2015: 1a ICSI 2 òvuls/1 fecunda i s'atura.
Juliol 2016: 2a ICSI 1 òvul/fecunda i s'atura.
Avatar de l’usuari
Essuca
:: tigre
:: tigre
Entrades: 714
Membre des de: dv. març 08, 2013 12:47 pm

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: Essuca » dt. juny 21, 2016 1:22 pm

La meva pregunta és vols deixar de donar al pit perque no li vols donar més o perquè creus que així no es despetará per les nits?

Si el que vols és deslletar pq. creus que ha arribat el final d'aquesta etapa pel forum hi ha bastants fils que en parlen. Jo no tinc consells ja que encara no estic en aquesta fase.

Si el que creus és que deslletant no es despertarà a la nit. Em sap greu peró és probable que no funcioni, ja que just cap aquesta edat tenen la por/angoixa a la separació i potser el que necessiten més que mai és que sapiguen que allà estem, que marxem pero que tornem. A més no menja per la nit no implica no dedpertar-se. El meu fins els 2 anys feia bibes durant la nit i fins els 3 s'ha anat despertant 1-2 cops a la nit.

És cansat, peró si es fa paulativament és pringa un temps, peró al final val la pena.
rundi
:: gosset
:: gosset
Entrades: 460
Membre des de: dc. ago. 19, 2009 10:04 am

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: rundi » dt. juny 21, 2016 4:25 pm

Coincideixo amb les companyes. Res t'assegura que treure el pit la faci dormir millor. Els nens passen per moltes fases i jo crec que si l'observes podràs acompanyar aquestes fases, no hi ha receptes màgiques.
Això de l'all o el bigoti jo no ho faria ni de broma. Rebutjarà el pit per por o fàstic, és dràstic i molt desagradable.
Avatar de l’usuari
edae
:: dofí
:: dofí
Entrades: 3848
Membre des de: dt. març 07, 2006 7:24 pm
Ubicació: provincia girona

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: edae » dt. juny 21, 2016 5:17 pm

Si el que vols és deslletar, jo t'explico la meva experiència. Ho vaig fer amb els dos i ha funcionat força bé. Tant l'un com l'altre tenien 2 anys i mig, amb això vull dir que ja entenien bé les coses.
Vaig decidir deslletar perquè va començar a deixar de ser una cosa que m'agradava a passar a ser un "agovio". Amb temps li vaig explicar que a ell li havien crescut totes les dents, i que em feia mal al mamar, i que el dia X s'acabaria ( lo de no oferir però no negar no em funcionava, el meu fill demanava sempre). Li vaig anar explicant, cada dia, i li vaig ensenyar al mirall que tenia mooooooltes dents (va flipar, i va estar molt orgullós) i va arribar el dia, i li vaig recordar tot el que li havia explicat i que no hi hauria pit, però que si volia, me l'asseuria a la falda igualment i li cantaria una cançó perquè s'adormís (cosa que abans no fèiem) i va dir que sí, i cap problema. Ni un sol dia de plor.

Ara, si ho fas perquè dormi tota la nit ja et dic jo que no funciona. El gran ja dormia tota la nit quan vam deixar el pit i va continuar dormint. El petit es despertava 2 o 3 vegades abans, i mig any després de deixar el pit continua fent-ho.
Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: Anna Maria » dc. juny 22, 2016 10:54 am

Bones!
Tenim la idea errònia que és el pit el que els "malacostuma" a no dormir seguit, i jo coneixo mooooolts casos de nens que han fet LA i que es despertaven o desperten durant la nit. També diuen que és el collit el que provoca que l'infant es desperti molts cops a la nit, i per exemple, l'educadora de l'Isaac va posar en una altra habitació els seus dos fills a partir dels 4 mesos, i és va haver de llevar molts cops a la nit. Així doncs, la conclusió és que el son és maduratiu. Un dia fan "clic" i canvien, o poden demanar més pit per quaranta-mil raons: calor, set, angoixa separació, malestar, dents, mal de cap, etc. Quan l'infant li costa de dormir i fa el clic cap a tota la nit, fantàstic, si és al revés angoixa perquè sembla que sempre hagi de ser un infant que dormi tota la nit, i tots tenen etapes. Has introduït algun canvi en l'alimentació, ha començat a menjar algun aliment diferent? Durant el dia dorm igual que abans? Feu durant el dia menys popa que abans per alguna introducció d'algun àpat o canvi d'horaris? Qualsevol canvi d'aquests pot fer variar la popa també. Per exemple, el meu fill (que li ha costat molt madurar el son i ara no ens podem queixar, tot i que tota la nit d'un cop no l'ha fet mai) l'agost passat feia les migdiades al llit de viatge (que tenim al menjador, ara és parque). Quan el vaig portar al setembre a l'escoleta, això va acabar, i les migdiades fins fa relativament poc, les ha fet popant i dormint damunt meu. JO vaig entendre que tot i que al matí ha pres fins fa uns mesos llet meva extreta (ara menja iogurt), era un canvi d'horari de popa que feia que tot canviés. I per exemple, mares que comencen a treballar noten que fan un intensiu de popa el cap de setmana. Però poden ser moltes coses.
Ara bé, això de donar pit és cosa de dos, el nen ho ha de voler però també la mare. En punt un dels dos ho vol deixar (ja sigui de dia, de nit, de tot, etc) doncs has de fer un procés. HI ha el pla pare, que és que l'agafi la teva parella per consolar-lo en comptes de tu a la nit. També pots canviar-ho per carícies, moixaines, cançons,...
Molts ànims!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
euterpe
:: granota
:: granota
Entrades: 242
Membre des de: dv. ago. 10, 2012 3:02 pm

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: euterpe » dj. juny 23, 2016 8:21 am

Moltíssimes gràcies a totes. Veig que m'he d'informar millor, que anava errada. Buscaré informació sobre el son dels nadons.

Per altra banda, dieu que aquí al fòrum se'n parla a molts posts, del deslletament. Jo no els sé trobar. No sé si demanar-vos que em passeu els links és demanar massa...

Merci!!!! :love:
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Essuca
:: tigre
:: tigre
Entrades: 714
Membre des de: dv. març 08, 2013 12:47 pm

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: Essuca » dj. juny 23, 2016 11:07 am

Tu demana que justament estem aquí per preguntar i ajudar-nos.

Aquí n'hi ha alguns, potser t'ajuden:

viewtopic.php?t=49857

viewtopic.php?t=39955

viewtopic.php?t=30079

http://www.socpetit.cat/forum/viewtopic ... 18&t=30990

http://socpetit.cat/forum/viewtopic.php ... 00&start=0

No me'ls he llegit tots, pero pel tema crec que et podrien ajudar. I sino posa al google socpetit deslletar o socpetit deixar el pit i segur que en trobes.

Edito: estic al mobil i no sé si els links els posa bé. Sino fes el que et dic del google i els trobaras
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: Anna Maria » dj. juny 23, 2016 6:35 pm

euterpe ha escrit:Moltíssimes gràcies a totes. Veig que m'he d'informar millor, que anava errada. Buscaré informació sobre el son dels nadons.

Per altra banda, dieu que aquí al fòrum se'n parla a molts posts, del deslletament. Jo no els sé trobar. No sé si demanar-vos que em passeu els links és demanar massa...

Merci!!!! :love:


Jo vaig descobrir un dia que posant al google soc petit i el tema que volia buscar em sortien les entrades respecte aquell tema.
Ara per això amb la nova versió del fòrum no sé si s'haurà arreglat el tema del buscador.
De res guapa, aquí estem!
abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
euterpe
:: granota
:: granota
Entrades: 242
Membre des de: dv. ago. 10, 2012 3:02 pm

Re: Com ho heu fet per deixar de donar el pit?

EntradaAutor: euterpe » dv. juny 24, 2016 6:25 pm

Moltes gràcies, així ho faré!
Imatge

Imatge

Torna a “La llet”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::