Quan el pare no entèn la lactància prolongada

Els bolquers, el xumet..

jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: jaruma » dg. ago. 28, 2016 2:37 pm

A algú li ha passat? Perquè que la gent del voltant no ho entengui és diferent, els pots ignorar, però quan és el propi pare...

El meu fill té ara 26 mesos, i ja fa molt temps que el meu home em pregunta quan el deslletaré.

Avui altre cop. Segons ell el pit li és perjudicial, perquè és com una adicció, i ara ja ha de saber trobar la seva manera de relaxar-se, etc. sense el pit. Jo no hi estic gens d'acord.

Ja fa temps que al carrer no n'hi dono, perquè em sentia incòmoda, i apart crec que ara ja pot esperar-se a arribar a casa. Però a casa en demana molt, de vegades per fer una petita xupadeta i ja. I és veritat que de vegades m'agobio, però m'agrada tenir-lo al pit, i em fa una pena inmensa pensar que un dia d'aquests ho deixarà .

Penso que encara que ja tingui dos anys, encara li passo defenses, i el calma en situacions difícils, i si no ho ha deixat és perquè encara ho necessita, no? No vaig a deslletar-lo jo, però em sentiria millor si la meva parella ho entengués. Ara diu que com a mínim abans de començar l'escola s'ha de deslletar, pel seu bé. Però no és veritat que vagi a ser més autònom per no prendre pit. Aix, en fi.

Al final em sembla que només he escrit per desfogar-me :-o00m
Avatar de l’usuari
Inda
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 545
Membre des de: ds. gen. 08, 2011 11:02 pm

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: Inda » dg. ago. 28, 2016 2:54 pm

Jo crev que no cal que ho entengui. Ho ha d'acceptar. És una relació de dos i mentre els dos (mare i fill) estigueu bé no hi ha motiu per donar explicacions a ningú més.
També entenc que com a pare, si veu que això és perjudicial pel seu fill doncs vagi comentant. És clar!! Potser caldria cercar un grup de lactància o un pediatra que la entengui per tal que li pugui explicar i tranquilitzar!!

El meu petit a la bressol encara prenia pit (amb 29 mesos) i allà doncs es calmava d'una altra manera. Troben recursos!!!

A nivell personal, si a tu a vegades també et sobta una mica tanta demanda, va bé oferir-li alguna coseta a canvia perquè a vegades és per ganes, altres per sed, altes per tenir contacte...hi ha tant que fa el pit!! Nosaltres vam estar fins als 40 mesos. El meu cas vaig decidir jo deixar-ho proguessivament.
Molt ànims i busca ajuda si el pare es quedarà més tranquil amb una opinió professional
Imatge
Imatge
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Imatge
ImatgeImatgeImatgeImatge
Avatar de l’usuari
marta_mum
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2129
Membre des de: dt. feb. 24, 2009 8:32 pm
Ubicació: Sant Boi

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: marta_mum » dg. ago. 28, 2016 3:49 pm

Ufff, quin rollo sentir-se així!

Jo al Jan encara li dono al pit a casa i on faci falta! Esglesies, restaurants, trens, a casa la gent.... és una cosa tant natural per mi que ni em plantejo on sóc o on deixo d'estar!

El Jan té 3 anys i mig casi i no tinc cap intenció de deslletar-lo fins que sigui ell al qui no li vingui de gust.

Disfruteu-ho! I em sembla molt bona la idea de portar al teu marit a un grup de lactància.
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: jaruma » dg. ago. 28, 2016 10:18 pm

Gràcies noies!

Això del grup de lactància no és viable, no voldria anar-hi de cap manera. Al poc de nèixer sí que hi hagués anat, però ara seria impossible, perquè considera que la lactància ja no cal, doncs anar a un grup així encara menys.

Sabeu d'algun article interessant, escrit per algun professional, que recolzi la lactància prolongada?

Jo també penso que és cosa de dos, però ell ho veu diferent, perquè no deixa de ser una cosa que té a veure amb el seu fill, i considera que ell també ha de poder opinar (i té raó en realitat, però li falta la sensibilitat per veure que és una decisió molt delicada per mi, i li falta també entendre que no estic perjudicant al nen).

En fi! Paciència!

Ja li ofereixo alternatives al pit, i sol funcionar, però de vegades em sento malament perquè no vull fer que es desteti. Molts cops em veu fer feina per casa i em diu "mama, teta!", perquè sap que llavors aniré i seuré al sofà amb ell. Però un cop sentada no en vol! Sobretot ho necessita molt per adormir-se.

En fi, gràcies altre cop.
Avatar de l’usuari
Inda
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 545
Membre des de: ds. gen. 08, 2011 11:02 pm

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: Inda » dg. ago. 28, 2016 11:27 pm

Entenc que el pare tingui un neguit. Potser això us pugui ajudar http://www.aeped.es/comite-lactancia-ma ... prolongada

També dona alguna pinzellada al tema del "destete". Penso que no has de tenir por que per oferir altres coses deixo de fer pit. Quan vaig decidir deixar-ho, vaig començar a oferir altres coses, a "pactar", a parlar molt...i vam estar com uns 4 mesos o més fins que es va acabar. Jo anava fent...per ell no sé quan hagués durat. No em sap greu perquè jo ja no em sentia comoda (la nostra criança ha estat força qüestionada per gent propera) i prou que el nostre convenciment (del pare i meu) ens va fer arribar lluny amb la lactància. Però m'hagués agradat que ho deixés ell...però les coses van com van i lea hem de portar lo millor que poguem!
Imatge
Imatge
ImatgeImatgeImatgeImatgeImatgeImatge
Imatge
ImatgeImatgeImatgeImatge
rundi
:: gosset
:: gosset
Entrades: 460
Membre des de: dc. ago. 19, 2009 10:04 am

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: rundi » dl. ago. 29, 2016 8:26 pm

Hola!
Jo també tinc opinions diferents al pare sobre molts aspectes de la criança. Trobo que hi ha coses que, evidentment, s'han de negociar, pactar... quan existeixen pare i mare, però crec que el pit NO és una d'aquestes coses.
El meu fill està fent lactància "prolongada", i tampoc en dono fora de casa ni davant d'altra gent. És molt més que un aliment,i en tot cas un tema entre el fill i la mare. No es tracta de que tu no li vulguis donar lactis, o carn, o sucre, que en aquest cas el pare hauria de dir-hi la seva. I jo li diría així, amb bones paraules i de bon rotllo, però que no és cosa seva i que ho decidireu vosaltres quan acaba aquesta etapa.
Molts ànims maca!
tulina
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 81
Membre des de: dt. set. 03, 2013 1:45 pm

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: tulina » dl. ago. 29, 2016 9:49 pm

Com t'entenc...a nosaltres ens passa quasi bé el mateix. Ell no creu li estigui fent mal però preferiria.ho deixessim ja. Creu que té mamitis per culpa del pit. I que dormiriem millor si.no fes pit. Es pantejaria donarli biberó o xumet a aquestes alçades ( 24 mesos) i diu abans d'anar a l'escola vol que ho deixem. Ell també creu que ha de poder opinar. I jo no em veig capaç de dir que no pot opinar. Crec realment que pot fer-ho....tot i que no entenc que això pugui suposar un problema entre nosaltres com a parella. Ara, ell aprofita que jo estic una mica cansada del pit i a vegades rebufo per dir-me que ho hem de deixar...i jo mentrestant vaig fent, poc a poc, reduït, que ja m'està bé, intentant que progressivament i sense ser traumàtic per cap de les dues anem deixant enrere aquesta etapa que esta sent preciosa. Jaruma....jo a vegades opto per anar fent...qui dia passa any empeny!
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: jaruma » ds. set. 10, 2016 7:55 pm

Noies, se'm va passar respondre!

Inda, m'he llegit l'article i em sembla molt intetessant. De moment porta temps sense dir res, però quan hi torni segurament li proposaré llegir-lo.

Rundi, jo també penso que és cosa dels dos, mare i fill, però és difícil fer-ho entendre. Sobretot quan ell creu que el perjudica. Però bé, porta unes setmanes sense fer comentaris, a veure si dura :-o00m

Tulina, doncs estem igual! El meu home també creu que té mamitis, i que si no fos pel pit el nen es deixaria consolar pel pare quan passa alguna cosa, i podria dormir amb ell, etc. Però jo no crec que sigui només el pit. Són petits i se senten més protegits amb la mare, sobretot si hi passen més estona durant el dia. En fi, molts ànims a tu també, a veure si se n'oblida una miqueta i pots gaudir del que quedi de lactància!
Avatar de l’usuari
Clara13
:: gosset
:: gosset
Entrades: 436
Membre des de: dc. nov. 20, 2013 11:40 am

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: Clara13 » dl. oct. 03, 2016 7:52 am

Ostres Jaruma quina pena que el teu marit no et recolzi. El meu també té 26 mesos i fem teti a demanda, sobretot a casa, però en el meu cas el meu home esta encantat, quant més temps li doni millor.

I si li ensenyes algun text de la Rosa Jové o de Carlos Gonzalez? Són professionals totalment reconeguts i amb molt criteri.

El meu consell és que independentment del que pensi ell, si tu i el petit voleu continuar alletant feu-ho. No deixeu que res trenqui aquest llaç únic.

Ànims
Avatar de l’usuari
June
:: granota
:: granota
Entrades: 224
Membre des de: dl. maig 28, 2012 11:55 am
Ubicació: Barcelona

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: June » dc. oct. 05, 2016 2:54 pm

Ostres, jo crec que tot en la criança ha de ser cosa dels dos. Vull dir, no es pot tirar pel dret sense tenir en compte el que vol l'altre. Ho trobo una falta de respecte que a mi, si fos la part implicada, em faria plantejar-me realment el paper que tinc a la relació. La criança d'una criatura implica que els pares es posin d'acord en moltes coses i que qualsevol dels dos tiri pel dret sense posar-se d'acord amb l'altre, penso que és obrir un camí que pot portar a que la parella se'n ressenti. Jo veig que la millor opció és arribar a un acord on tots cedeixin per arribar a una solució que satisfaci totes dues parts. Quin exemple li estem donant als nostres fills si estem disposats a imposar el nostre criteri costi el que costi? D'acord que pensem que el millor pel nostre fill sigui seguir fent lactància però comptant que no li fem mal deixant el pit, realment estariem disposats a pagar el preu de passar pel damunt del consens amb algú tan important com la nostra parella?
jaruma
:: pantera
:: pantera
Entrades: 898
Membre des de: dt. set. 18, 2012 8:28 pm

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: jaruma » dc. oct. 05, 2016 8:53 pm

Gràcies Clara13! La veritat és que no és un tema que surti gaire, així que vaig fent. També és cert que en les últimes setmanes m'ha començat a fer mandra de vegades, i l'he anat distraient quan m'ha demanat pit. La meva idea és que es deslleti ell sol, però amb un "empujoncito".

Gràcies June també pel teu punt de vista. Tens raó, i he d'admetre que en moltes coses, des que ha nascut el meu fill, m'he tornat molt "kamikaze" i el meu home ha aguantat i aguantat, i la relació no està al seu millor moment (no només per això, però aquest n'és un motiu important).

Tot i això, he de dir que en el fons crec que al meu home no li importa gaire el tema, perquè només mooolt de tant en tant diu coses com la de l'altre dia. Si jo veiés que realment li preocupa segurament sí que acceleraria el deslletament.

El tema lactància és tan sensible que jo crec que per això les mares tendim a continuar-la tot i les opinions (fins i tot les de la parella). És un vincle tan fort, i trencar-lo tu quan tot et diu que estàs fent el millor pel nen, és difícil. Penso que és millor provar primer a veure si es pot convèncer la parella amb articles, etc.
Avatar de l’usuari
carbasseta
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1042
Membre des de: dl. des. 27, 2010 11:56 am
Contacta:

Re: Quan el pare no entèn la lactància prolongada

EntradaAutor: carbasseta » dc. abr. 26, 2017 2:16 pm

Veig que aquest post és antic, però per si a alguna li pot servir en algun moment:

http://www.lactapp.es/blog/lactancia-en-ninos-mayores/
Tingues sempre al cor la idea d'Ítaca, has d'arribar-hi, és el teu destí, però no forcis gens la travessia
http://instintmaternal.blogspot.com.es/
Imatge
Imatge

Torna a “Els canvis”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::