No vol menjar amb cullera

Cereals, fruita, verdura, carn i peix.
annayelsa
Entrades: 2
Membre des de: dt. maig 30, 2017 11:36 am

No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: annayelsa » dt. maig 30, 2017 2:59 pm

Hola,

La Elsa ja té 7 mesos i ha estat sempre amb llet materna, i encara li dono pit quan ella vol, pero a partir dels 6 mesos li vem començar a donar una mica de papilles, fetes per mi.
Primer els cereals, no li agraden,... Després la fruita, li agrada una miqueta més, encara que a trossets se la menja millor, amb la cullera menja només 4 o 5 cullerades i després tanca la boca per no obrirla més. I ara fa unes dos setmanes vem començar amb la verdura, i encara pitjor que la fruita..
Teniu alguns trucs per a que menji?? A algú li ha passat algo semblant? Li segueixo donant amb cullera fins que algún dia la vulgui?? Hauria de donar menys pit, haviam si amb més gana menja més?
Per cert, lo de ajudar amb el chupete no li val a la Elsa, ja que ella no en fa servir, no en vol.

Gràcies!!
shyla
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1360
Membre des de: dl. abr. 07, 2008 9:11 am

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: shyla » dt. maig 30, 2017 3:24 pm

Coneixes el baby led weaning? si dius que a trossos menja millor perque no li ofereixes així?
Jo no li treuria pit perque mengi més verdura, el mes important a la seva edat es la llet, que es l'aliment principal fins minim els 12 mesos.
shyla l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. maig 30, 2017 8:48 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge Imatge
Avatar de l’usuari
Clara13
:: gosset
:: gosset
Entrades: 436
Membre des de: dc. nov. 20, 2013 11:40 am

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: Clara13 » dt. maig 30, 2017 6:55 pm

Hola Annayelsa,

No sé si et puc ajudar massa. Nosaltres hem fet baby led weaning, mètode que recomano totalment. No se'ls força i mengen el que volen en relació a la quantitat. Si ofereixes aliments sans i saludables per mi és la millor opció, s'autoregulen sols i et demostren del que son capaços. Si acabes forçant a menjar o insistint quan no els agrada o no volen més acaben tancant la boca i asociant la hora de menjar amb algo desagradable. Et recomano el llibre El niño ya come solo, és una meravella.

Tema teta penso igual que la Shyla, no treure mai pit per donar aliment sòlid, doncs la llet materna és insustituible tant pels seus nutrients com per altres qualitats immunològiques que cap aliment podrà soplir millor. Almenys fins a l'any i a poder ser fins els dos.

Sort!
Aly84
:: conillet
:: conillet
Entrades: 396
Membre des de: dl. juny 13, 2011 3:10 pm

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: Aly84 » dt. maig 30, 2017 9:20 pm

Bona nit,

Com ja t'han dit, no enretirar el pit és el nutrient bàsic. Ofereix-li més trossets.

El meu ara els triturats no li causen interès i li oferim el mateix i ell feliç. Amb cullera no obre boca i a trossets va menjant alguna cosa, com t'han dit ells s'autoregulen molt bé. No t'amoïnis ofereix-li el pit i varietat d'aliments i textures que ells ja creixen.
annayelsa
Entrades: 2
Membre des de: dt. maig 30, 2017 11:36 am

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: annayelsa » dc. maig 31, 2017 7:53 am

Hola,

moltes gràcies!! Heu sigut de molta ajuda!Provaré de donarli a trossets haviam que tal.

Salutacions!!
Avatar de l’usuari
charito
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2409
Membre des de: dv. jul. 03, 2009 10:11 pm

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: charito » dc. maig 31, 2017 9:21 am

La meva filla odia els triturats, de fet cap dels dos prenen cremes a dia d'avui..... pot ser que la textura li faci fastic. Jo el que feia era trossets de pastanaga, patata, mongetes, macarrons, tot el que menjava el gran li donava un trosset a ella, i com a menjar basic llet de bibe.

No t'agobiis i no la forcis, no li passara res
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: Anna Maria » dc. maig 31, 2017 2:01 pm

Hola!
jo també penso que pots provar el WWL.
Jo no ho vaig fer, perquè volia donar-li triturat i perquè a ma fill el que li va costar va ser passar a trossos, semblava que tenia el coll tancat, tot ho havia de fer supermegapetit i molta paciència.
Respecte el que diu la charito, de la textura, jo recordo que l'Isaac li agradava moooooooolt triturat, si era grumollós no en volia, en canvi si era finet si. A la fruita, per exemple, no li vaig poder posar mai un plàtan sencer perquè la textura que quedava no li agradava, i li havia de posar un tros del plàtan barrejat amb fruites més líquides.
Tot costa, tant si són trossos com triturat, i cada nen és un món. Però sobretot la popa no la treguis. Jo sopar no li vaig donar fins a l'any, i esmorzar vam tardar una mica més (tot i que el iogurt de mig matí vam començar a l'any també). Ell estava i continua estant ben guapo, o sigui que lo primordial és la popa, i la resta l'aniràs introduint.
Molts ànims i aquí estem!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
jellwill2
:: gosset
:: gosset
Entrades: 429
Membre des de: ds. jul. 05, 2014 11:34 am

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: jellwill2 » dc. maig 31, 2017 5:20 pm

Hola,

el meu petit no va voler mai papilles ni cullera, fins que s'ho va poder donar sol. Ell volia lo mateix que nosaltres, trossets i avall. Va costar que tingués l'habilitat per què evidentment amb 8 mesos no encertava massa. Però a l'any ja era un mestre amb la forquilla i la cullera també n'ha après. I a la guarderia em diuen que és el que més traça té i el que menys s'embruta. També t'he de dir que no vaig poder retirar el pit per què no menjava prou de sòlids, fins ben bé als 18 mesos no va fer àpats que substituïssin el pit. I la veritat és que arribats a aquell punt, algun àpat se'l saltava per què ja sabia que tenia pit darrera. I li vaig retirar el pit als dos anys (no dormia jo, anava molt esgotada, es despertava sis i set cops durant la nit). Ara menja superbé i força quantitat (no és massa menjador, sobretot si comparem amb el germà), i va fer un canvi a millor.

Ànims i sense pressions, ell solet anirà indicant que vol/necessita i tot anirà sorgint. Jo no li veia la llum, i ara estic molt satisfeta de com ha anat tot. No són estrictament necessaris els triturats.
Pepi_3
Entrades: 2
Membre des de: dc. feb. 20, 2019 9:13 pm

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: Pepi_3 » dc. feb. 20, 2019 9:39 pm

Hola!
Doncs jo em trobo igual que tu, el nen te 7 mesos i no hi ha manera de que obri la boca quan veu la cullera.
Tampoc ficava gents de interes als trossets, fins fa 2 dies que ha començat agafar algun tosset de patata i s’ho ha anat menjant (ha menjat molt molt poc) amb la fruita igual..
Tinc una nena de 2 anys i mig i ens va costar molt el tema d’alimentacio.
La meva intenció era fer mixte BLW i puré, amb la nena ho vaig fer i em va funcionar molt bé però va fer lactancia materna exclusiva fins als 8 mesos, ja que no tenia gents d’interes en provar menjar i tampoc la vem obligar, un cop va començar no va parar de menjar, ara te 2 anys i mig i l’hem de frenar amb el menjar...
yesica358
Entrades: 1
Membre des de: dv. març 22, 2019 11:01 pm

Re: No vol menjar amb cullera

EntradaAutor: yesica358 » ds. març 23, 2019 12:03 am

Hola.
Al igual que ustedes me he visto en el mismo caso de que mi pequeña no le gustaba comer con cucharilla hasta que fui probando con unos consejos que me dieron y ha sido de gran ayuda, como por ejemplo, puedes comprarle a tu bebé una cucharilla infantil para que se vaya familiarizando con ella, dale su puré favorito con ella pero no la introduzcas completa sino solo un poco mientras se va adaptando y uno de los consejos que mas motivó a mi bebé fue el ver comer a todos en familia.

Torna a “Els aliments”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::