Youtubers i adicció digital

ordinadors, tablets, mòbil i tot tipus de gadgets..
Beikost
:: rateta
:: rateta
Entrades: 181
Membre des de: dc. maig 31, 2017 8:58 am

Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: Beikost » dj. jul. 13, 2017 10:07 am

Bones,

Ahir vam veure el documental de 30 minuts "Youtubers: els nous ídols" sobre els youtubers, joves o inclús nens amb milers de seguidors i una influència brutal en la seva audiència fins al punt que no tan sols ells han aconseguit monetitzar el fenomen sinó que molts tenen a la família darrere treballant en el que ha passat a ser el negoci familiar, tenen reprsentants que els organitzen esdeveniments, responsables de marketing i merchandising... Un món que quasi arriba al nivell d'indústria però que, i això és el que ens flipa més, es queda al nivell dels adolescents i els preadolescents; els pares i la societat en general no tenen ni idea de qui són aquesta gent.

Un exemple real el vam tenir per Sant Joan, quan un conegut va venir amb la seva filla de 6 anys. La petita tenia una tauleta pròpia i es connectava a voluntat a Youtube on, en paraules del pare, estava "subscrita a un munt de canals de nens que es graven ensenyant les seves joguines i explicant coses". La nena no va desenganxar el nas de la pantalla en tota la vetllada i, si va insistir a jugar amb la meva filla, que té un any i mig, fou per aconseguir una companya teleespectadora, la versió moderna de "anem a jugar a prendre el te".

El cas és que el meu company i jo vam quedar horroritzats i, ah, il·lusos! vam dir que s'ha d'evitar crear una petita esclava de la pantalla. Però, és evitable? Els vostres fills segueixen els famosos youtubers? Com hi van arribar? Es pot controlar? Estic essent massa carca?

El debat està servit!
Avatar de l’usuari
charito
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2409
Membre des de: dv. jul. 03, 2009 10:11 pm

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: charito » dj. jul. 13, 2017 12:54 pm

El meu fill de gran vol ser youtuber.... nomes et dic aixo, quasi em dona algo quan m'ho va dir.... ell veu gent que passa videojocs tipus minecraft, que fan comentaris i gracietes. Tambe va passar la epoca de veure videos de joguines o els que obren ous kinder, que son bastant alucinants.

Sembla que es bastant comu als nens de la seva edat (6 anys), te access al meu ordinador una estona per la tarda i mes estona els caps de setmana sobretot a l'hivern, pero no te tablet precisament per controlar una mica.

Mira jo em pensava que era super raro i pel que m'han dit quasi tots els nens estan igual, potser son els nous temps i ens hem d'adaptar, no hi podem fer gaire mes....
Avatar de l’usuari
elpoma
:: granota
:: granota
Entrades: 210
Membre des de: dg. març 13, 2011 7:45 pm

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: elpoma » dj. jul. 13, 2017 2:12 pm

Hola!!

La meva filla farà 6 anys i també es mira a la tablet els vídeos aquests de joguines, ous kinder, i les manualitats que li encanten. Jo em pensava que era l'única que s'ho mirava però veig que no. Nosaltres hem retrassat moltíssim la compra de la tablet, no fa ni 6 mesos que la tenim, però tot i que ara a l'estiu li deixem mirar-la una mica cada dia (potser mitja hora), intentem que no sigui el seu entreteniment per passar el temps. Durant el curs escolar la tablet queda restringida als caps de setmana.

No és una tablet exclusiva per ella ni de lluny, ella sap que la podem fer servir en qualsevol moment. I sobretot, la tablet no surt de casa.

Però crec que al final és inevitable, ells han nascut en l'era tecnològica, i intentar que no tinguin accès a tot aquest món és complicat. Han de tenir accès però amb restriccions, com tot.
Imatge

ImatgeImatgeImatgeImatge
neuetes
:: dinosaure
Entrades: 5536
Membre des de: dj. oct. 09, 2008 5:54 pm

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: neuetes » dv. jul. 14, 2017 12:18 pm

Doncs jo seré la carca del grup.

Les meves filles, de 9 i 4 anys, no tenen accés a la tablet o al ordenador que, tot i que en tenim, elles tampoc hi tenen l'interès i tampoc conèixen el món dels youtubers.
Durant una temporada miraven el youtube a través de la tele (tenim una smart tv) i al veure que s'estava convertint en gairebé una addicció (amb força irritabilitat quan es tancava i poc interès per fer activitats 'reals') ho vam capar ipso facto.
Fa poc vaig sentir una entrevista amb un expert amb alta tecnologia i red socials que comentava que les persones amb poc coneixements en tecnologies TIC donaven un accés molt precoç als seus fills (inclús comprant mòbil als 9 anys), però les seves conseqüències a aquesta exposició són imprevisibles encara perquè la personalitat dels nens en aquestes edats encara s'esta formant i al radera tenen uns pares que no supervisen aquesta exposició amb criteri per posar límits.
A mi em fa molta pena veure nens petits enganxats a les tablets o als mòbils en comptes de jugar al món real.
Rossinyola
:: pantera
:: pantera
Entrades: 806
Membre des de: ds. maig 21, 2011 11:05 am

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: Rossinyola » dv. jul. 14, 2017 11:28 pm

Aquí una altra carca com la neuetes ;) Els meus fills són petits, de 5 i 3 anys, fins ara no han tocat una tablet ni ordinador, amb prou feines veuen la tele esporàdicament, i pensem retrassar-ho tot el màxim possible, almenys fins que tinguin edat amb el cap més moblat. El meu home és enginyer informàtic i és qui està més encontra de tots en oferir-los tan d'hora la tecnología. La tecnología esta feta perquè la pugui fer servir qualsevol, no té cap mèrit saber utilitzar un smartphone o tablet, i no té sentit avançarlos a la tecnologia que serà obsoleta quan siguin grans. Ara tenen edat de descobrir el tot el món al seu ritme, de pintar saltar i ballar. Estan a l'etapa que hauria de ser la més física de la vida, i la tecnologia els immobilitza. M'horroritza els youtubers de 6 anys i els nens que dinen en silenci als restaurants tot mirant una pantalla, i els pares que ho permeten. Quines habilitats socials estan adquirint? Quina mena d'adults esdevindran?
I tb totalment d'acord, els pares amb baix nivell tecnològic els donen la tecnologia molt abans. El cas més conegut és el d'Steve Jobs, que no deixava l'iPad als seus fills, ni tan sols accedir a Internet. I com a crack de la tecnologia, pocs com ell!
Imatge

Imatge

Imatge
garota
:: pantera
:: pantera
Entrades: 831
Membre des de: dt. ago. 27, 2013 2:31 pm

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: garota » ds. jul. 15, 2017 5:49 am

Així que ja tenim petits influencers?? Jajajs. Està el món una mica boig amb tot plegat....
El nostre gran té 4 anys i té accés a la meva tablet que només utilitza a vegades quan va a fer caca jajs. I mira videos sobretot de circuïts de caniques que són el seu vici, i que desorés intenta reproduir i inventar, en fa cada un xulissim .
La tablet no surt d casa, ni al cotxe mira pantalles ( fem dues vegades a l'any rutes de més de 2000km x vacances i mai l'ha utilitzat, ni el mobil, ni a restaurants...... juga en el món real, ês actiu i xerraire..... jo crec q ben organitzat, si hi tenen accés una estoneta no é s la fi del món. Ara, d'aqui a estar absorvits i no fer res més...doncs no.
Avatar de l’usuari
VespresVerds
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 566
Membre des de: ds. gen. 18, 2014 11:13 am

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: VespresVerds » ds. jul. 15, 2017 10:05 am

Jo vaig flipar amb el nen youtuber i encara més amb sa mare...No entenc com un nen de 6 anys arriba a youtube i a trobar certes coses, això és perquè els pares ja els hi posen als morros.
MarionCole
:: papallona
:: papallona
Entrades: 120
Membre des de: dg. feb. 09, 2014 10:37 pm

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: MarionCole » ds. jul. 15, 2017 2:34 pm

Hola, jo us explico la meva experiencia (mare de nena de 7 i nen de 3):

La nena quan tenia uns 3 anys mirava una Tablet que teníem. Doncs horrorós. Com comenta una companya, la transformava a lo dr Jekyll i mr hyde. Fer-li apagar era un drama, i quan l'apagaves, la resta del dia era una nena insuportable, enrabiada i borde que xisclava "vull la Tablet!! Vull la Tablet!". Un fenomen molt accentuat que no hem vist mai que li generi la tele. És una nena que li agrada molt la tele i has d'estar-hi a sobre perquè faci altres coses. Un dia, preocupats i cansats, vam decidir amagar la Tablet, i la vam amagar tant bé que no l'hem trobat mai més, i us parlo de fa anys! Ella tenia uns 4 anys (acabava de néixer el seu germà). Va estar uns dies amb síndrome d'abstinència, nosaltres que no, que no, que no... i mai més l'ha tornat a esmentar. Des d'aleshores tot com una seda. Ara mira la tele, sí, i ho controlem moltíssim, perquè un teleaddicte ho és tota la vida, però llegeix, escriu, juga amb nines, juguem a cartes... no tinc massa queixa.

El nen, de resultes d'aquest drama i amb pares escaldats, no sap què és una Tablet ni un mòbil. Ell ens ho ha posat més fàcil que ella, és veritat, perquè no té gaire interés en la televisió i no hem tingut mai lluites per aquest tema (sí per d'altres temes...). Prefereix jugar al lego, els playmobils, la cuineta, la plastilina, estar-te a sobre...

Ja sé que no pots fugir de les tecnologies, però si això m'ha de suposar un problema de convivencia, fora tecnologies. Nosaltres ho vam eliminar d'arrel perquè realment era alucinant el comportament que li generava. Crec que algú ho hauria d'estudiar. Potser és falta de maduresa...

Com us podeu imaginar, l'última cosa que voldria per ella, coneixent-la, és que es convertís en youtuber. Suposo que depèn de com és cada nena i de com ho veuen els pares. Jo tinc mala experiencia i ella deu ser que no és prou madura.
Aly84
:: conillet
:: conillet
Entrades: 396
Membre des de: dl. juny 13, 2011 3:10 pm

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: Aly84 » ds. jul. 15, 2017 10:28 pm

Això de nens youtubers és escandalós.

La meva filla té 5 anys... Companys seus només parlen del que veuen a la tablet, ben bé mitja classe té o utilitza tablet.

Ella ens demana tablet i ja li hem dit que no en tindrà cap... Ella es passaria el dia mirant la tele... Però com moltes de vosaltres dieu ara és edat de corre, manipular, experimentar, crear... I no estar enganxada davant una pantalla...

La televisió la té molt controlada, una estona curta abans de sopar (màxim 30min) i sempre DVD escollits al nostre criteri educatiu... Ja que per TV donen cada serie dibuixos animats a quina més barroera....

El cap de setmana i ara l'estiu juga a la videoconsola "educativa" de vtech Vsmile. També 30 min màxim... La trobo més activa que la televisió... I aquests videojocs tenen contingut escolart (lletres, numeros, conceptes, observació, orientació espaial...)

Trobo que si esta ben combinat amb altres maneres de joc real, tampoc és perjudicial, sinó una eina més d'entreteniment...

El que no pot ser es que es passin gran part del dia enganxats en una pantalla...

Amb la meva ho vam racio alitzar molt xk als 3 anys al apagar televisió es mostrava irritable, amb certa agressivitat... I ara ja ho té assumit el temps estipulat i bona actitud o la televisió queda apagada per dies i setmanes.
Beikost
:: rateta
:: rateta
Entrades: 181
Membre des de: dc. maig 31, 2017 8:58 am

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: Beikost » dj. jul. 20, 2017 10:03 am

Veig que en general hi ha preocupació per comportaments que nosaltres comencem a intuir (té un any i mig) però que segur que són com una bola de neu una vegada aprenen com desbloquejar la tauleta, com encendre la tele, etc. Suposo que a l'arrel de tot és que troben una font d'estímuls fàcil, on no han de pensar, mentre que per jugar primer un ha d'avorrir-se i rumiar què li ve de gust, buscar-se la vida... requereix un esforç.

Nosaltres també som partidaris d'anar limitant l'accés, ja ho hem fet amb nosaltres mateixos perquè a vegades també sentim que la tecnologia i l'estar tot el dia connectats ens satura. Suposem que si a casa veuen que la tele es mira amb comptagotes i que l'ordinador és una eina de treball i que el mòbil no es fa servir gaire i mai per jugar hi perdran l'interès... Però (i aquí ve el gran però!) com ho farem per lluitar contra l'exemple contrari d'altra gent? La pressió de grup? Amb el seu pare sempre bromegem que tampoc no volem que sigui la rareta...

I, sí que es veritat això que dieu sobre que els que tenen més contacte amb la tecnologia són els primers de veure'n els perills: nosaltres dos portem tota la vida treballant davant d'un ordinador i som el primers que defensem mesures de control i els que més valorem les activitats físiques i sortir de casa tant com es pugui.
neuetes
:: dinosaure
Entrades: 5536
Membre des de: dj. oct. 09, 2008 5:54 pm

Re: Youtubers i adicció digital

EntradaAutor: neuetes » dj. jul. 20, 2017 10:23 am

En quant al que comentes sobre anar contracorrent al que fa la majoria o que no sigui la rareta...
Per desgracia estem vivint en una societat de postureig, on tothom competeig per veure quin viatge més lluny fa, quin cotxe més potent compra o quin dels fills és més guapo o més 'suposadament' inteligent. Una de les conseqüències que veig de les tecnologies TIC és que els nens aprenen a que siguin acceptats pels seus iguals no pel que són, sinó pel qie s'espera d'ells. Això no és nou però amb els likes ara s'ha potenciat molt més. Els convertim en esclaus del postureig i no els permetem que explorin la seva personalitat i que vagin definint el que els agrada i el que no, que no te pq ser el que li agrada la majoria.
Fa poc vaig tenir una mini discussió amb un membre de la meva família per un tema semblant, ell em deia que el seu fill mirava nosequin youtuber que cantava reggeton i les meves filles se'l miraven amb cara de pòquer pq no sabien del que li parlen i aquest familiar es reia de mi dient que les meves nenes eren rares i antigues i que els seu estava al segle XXI i les meves no. El vaig deixar parlar perquè sempre he pensat que les persones que t'exposen els seus arguments imposant-los tenen molt poca educació i no em tenen res a aportar. A mes, sempre he fugit i fujo del que fa la majoria de la gent i així es com educo a les meves filles que prefereixen disfrutar escoltant THE POLICE mes que el 'despacito' o el 'subeme la radio' (que també ho escolten).
En resum, el que vull dir amb això és que cosidero que, com a mare, tinc la responsabilitat d'educar a les meves filles perquè valorin les diferències individuals, l'autèntic de cada persona i d'elles mateixes. A ser autocrítiques i crítiques amb el que les envolta. La diferència no es un inconvenient i han d'apendre a que l'autoestima rau en ser fidel a una mateixa i apreciar-se tal i com són i a ser acceptades així. Ser diferent no es dolent, és riquesa. Pel contrari, estem ensenyant als nostres fills a viure amb una màscara tota la vida, fomentant el conformisme, la frustració i la baixa autoestima.

Torna a “Tecnologia Digital”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 0 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::