Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

Tria el pit o el biberó.

GuiRit
:: papallona
:: papallona
Entrades: 132
Membre des de: dl. oct. 24, 2016 10:52 pm

Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: GuiRit » dl. oct. 30, 2017 7:03 pm

Hola!

Us escric a veure si em podeu aconsellar una mica les que tingueu experiències similars!

Tinc una nena que tot just té 17 dies; la meva primera filla. Fem LME i de moment només vam tenir el problema que tenia "frenillo" però li van detectar de seguida a l'hospital, li van tallar i des del dia següent de néixer s'enganxa perfectament i pel que em diuen té una bona succió i jo tampoc he tingut problemes d'ingurgitacions, dolors, clivelles...

Va fer 3,180kg en néixer i sortia de l'hospital amb 2,960kg (és a dir, no va arribar a perdre ni el 10% del pes).

El "problema" (ho poso amb cometes!) és que a la 1a visita (als 10 dies de vida) amb la pediatra i infermera només havia pujat fins a 3,020kg, i no ens van dir res, però avui teníem de nou control de pes (17 dies de vida) i només havia pujat fins als 3,060kg... és a dir, no perd però guanya lentament. Per tota la resta ens han dit que tot correcte: percentils d'alçada, perímetre del cap, fa pipis i caques normals, té les mucoses perfectes, no es queixa de res.

En fi, que tot està en ordre (fins i tot així ho ha dit la infermera) però ja ens ha deixat caure que divendres tornarem a tenir control de pes i si no ha "pujat prou" proposa de donar-li un biberó de fórmula a la nit: us podeu imaginar que és Old School... si us digués alguna frase que ha deixat anar!

En definitiva: jo, preveient que podia passar perquè la veia escanyolideta encara, he anat abans al grup de lactància del CAP i la llevadora que el porta ens ha recomanat que provéssim després de cada toma, treure'm 5 minuts de llet de cada pit amb el tirallets i que li intentem donar amb minigot a veure si així ho arreglem.

Però us he de confessar que he tingut el primer baixón del postpart, perquè ho havia portat perfecte i tot i que anava en previsió que em podia dir això m'han vingut un munt de dubtes... si ho faig bé, si passa massa hores al pit però potser no menja suficient, si no sé quèee...

En general estic bé perquè veig la nena bé, no plora per res ni es queixa, menja, pixa, caga... i m'ho han dit tant la llevadora com la infermera però m'entren els dubtes: si no ha guanyat el pes ni de l'hospital en 17 dies, com vol que d'avui a divendres recuperi???!

En resum: us heu trobat amb el mateix? Alguna opinió sobre què puc fer? Algú provava això que m'ha recomanat la llevadora de donar-li més llet vostra però amb xeringa, etc.?

Gràcies d'una mare novata acabada d'estrenar en un mar de dubtes!
airuni
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 325
Membre des de: dl. gen. 11, 2016 6:02 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: airuni » dl. oct. 30, 2017 8:34 pm

Jo canviaria de pediatra, es important confiar en ell i si tens dubtes i no et dona confiança jo no m'ho pensaria.
A mi em dona la sensació que no es preocupa gaire per la lactancia materna, faria el que et diuen al grup de lactancia i asistiria al grup perquè t'aconsellen.
Ànims! La LM es molt dura pero val la pena
Imatge
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Anna Maria » dl. oct. 30, 2017 9:14 pm

Bones Guirit!
Primer de tot enhorabona!
Comparteixo amb l'airuni que si no t'ha agradat aquest comentari i ensumes que volen enxufar-te el biberó a la primera de canvi és millor intentar canviar de professional. Jo crec que a la primera visita és molt aviat perquè s'hagi pogut comprovar que tens poca llet. Entenc que vulguin fer-te controlar el pes més sovint, això és normal, però ja a la segona visita posar el biberó em sembla precipitat.
És que ni que la nena plorés, podria ser que no fos per gana, sinó per fred, son, ganes de mama, mil coses, ara només sap manifestar els seus sentiments a través del plor i poc a poc li aniràs trobant tot allò que necessita. Us esteu coneixent, els ritmes van canviant molt les primeres setmanes de vida, a més, com dius, estàs en ple post-part, les hormones segueixen a dalt de tot, així que jo t'aconsello molta calma i molta seguretat en tu mateixa.
A mi el que em va passar els primers dies amb l'Isaac és que si no l'hagués despertat cada 3 o 4 hores ell continuava dormint, és a dir, fins que no va està una mia més creixudet, ara no recordo si va ser cap al mes i mig o així, jo no feia ben bé lactancia a demanda, sinó que com a màxim cada dues hores de dia i 3 hores a la nit el despertava (a vegades em costava bastant) i el feia popar, sense forçar, tendrament, posar-lo a la popa, cantar-li i tal. Poc a poc, quan va anar guanyant força, ell ja demanava, de fet li va agradar tant que si va quedar enganxat hores i hores :-o00m :-o00m :-o00m
"Potser" és poc, però ha guanyat, i la veus tranquil·la quan està al teu costat, doncs poc a poc vas veient.
Molts ànims guapíssima, aquí estem pel que necessitis!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Anna Maria » dl. oct. 30, 2017 9:18 pm

Ah, i per cert, la bàscula que et va pesar la nena abans de sortir de l'hospital és la mateixa que ara amb la pediatra? O dic perquè no hi ha cap bàscula que pesi igual.
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
AManu
:: puça
:: puça
Entrades: 11
Membre des de: dc. juny 14, 2017 8:55 am

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: AManu » dt. oct. 31, 2017 12:42 pm

Hola¡¡

Primer de tot, moltes felicitats¡
La lactància és una mica dura al principi, per això crec que has fet molt bé de buscar ajuda.
D'aquí a divendres hi ha molt poc marge per tal de que la petita augmenti el pes que volen veure a la bàscula.... el que jo faria: molt pell amb pell, per tal de tenir ben a l'abast el pit i no deixar passar cap oportunitat de que mengi, intentar posar-li horaris fins que la lactància no estigui establerta del tot (cada 2-3h de dia, cada 3-4h de nit) i treure llet amb tirallet no per donar-li sinó per estimular el pit... a més estímul, més llet...

Molts ànims¡¡
Ja ens explicaràs com et van aquests dies
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: crunchi » dt. oct. 31, 2017 2:27 pm

Hola maca,
Jo després de la meva experiencia en assistir a les classes de lactancia del hospital durant 2 mesos i amb tot el que vaig escoltar/aprendre et dono la meva opinió.

1. Si la pediatra no t'ha agradat pq és de la vella escola, canvia-la. Tot i que si vas per SS, a qui més veus és a la enfermera i en el meu cas, 3 visites q he anat, 3 enfermeres diferents. Visca la SS!!! Vull dir que tranquila, que avui et toca una borde però potser a la seguent et toca una maja.

2. Jo no m'obsessionaria amb el pes. T'explico: primer que cada balança és diferent, pot canviar el pes de la balança amb la que la van pesar al hospital amb la que l'han pesat al CAP. I segon, que fins els 15 dies aproximats els bebes no solen recuperar el pes amb el que vau sortir, amb lo que tampoc vas tan malament si va sortir amb 2960kg i als 17 dies pesa 3060kg. No crec que sigui alarmant, vaja.

3. Crec que has fet molt be en anar a les classes de lactancia. Jo hi vaig anar fins que el nen va fer els 2 mesos, hi anavem cada setmana. S'apren molt i t'ajuden moltissim i sobretot, et rodejes de professionals de la salut PROLactancia. T'animo a que hi vagis regularment, qie et supervisin si la nena fa un bon agarre al pit. Comenta-li com son les presses, quant duren, etc. Recorda que la 1a llet és la llet d'inici que no té moltes calories, i després surt la llet que realment té la grassa. Mira que la nena estiguu mamant bé com pq mami aquesta llet.

4. Si la nena fa pipis i caques regulars, tenen l'aspecte que han de tenir, et fa presses per la nit (és quan estimulen més el pit pq tenim el pico de prolactina alta nosaltres) i pel dia... si la veus contenta i feliç, jo seguiria endavant sense biberons. Amb el recolzament de la llevadora de ls classes lactancia sempre, però pensa't-ho molt be abans de posar un bibe si realment vols seguir amb LME.

5. El secret de la lactancia és que els bebes mamin. Com mes t'estimuli els pits, com més mamin, més llet tindràs. Si comences a posar 1 bibe, estas parant l'estimulació del pit, ergo t'estàs posant pals a les rodes. Crec que cal esmentar això.

6. No sé si utilitza ja el xumet, diuen que fins q la lactancia no està instaurada, millor NO donar-li pq es poden confondre al mamar (son succions diferents).

7. Confia en tu. La lactancia és molt dura, per mi ha sigut mes dura que l'etapa embaraç i dia del part junts, i això que vam tenir un bon agarre i un bon inici de lactancia. Però les hormones, el cansament, les dubtes.... tot pesa. Però has de confiar en tu, tu millor que ningú coneixes al teu bebé, i si vols fer LME busca ajuda, pero no et rendeixis ni deixis que s'interposin els de la old school jejeje. No et sentis malament, ho estàs fent molt be. T'han dit q la nena està en un percentil correcte, doncs ja està. No ens avancem als fets, no? Feu molta teta, assessora't bé amb els grups de lactancia i confia en el teu instint.

Anims Guirit :-()-)

Edito per afegir que he recordat una experiencia d'una mami que anava a aquestes classes. Es veu que la seva filla de 2 mesos, entre setmana i setmana només havia guanyat 60gr i la pediatra li va dir que dongués bibe per "donar una ajuda". La comadrona li va dir que ella no ho faria, pq no calia pesar el bebe setmana x setmana, sino que calia veure-ho en conjunt, i el conjunt era q la nena guanyava pes. I que donant-li un bibe de 30 o 60, ara no recordo, tampoc canviaria gran cosa. T-ho dic per si et serveix. És diferent pq aquella nena ja tenia els 2 mesos i la teva no ha fet el mes, però si que val la pena destacar q no cal obsessionar-se amb el pes mirant-ho amb lupa, sino q sha de mirar el global. I atenció a lo de posar el bibe.

No sé es que jo crec que un professional sanitari PROLACTANCIA si tens un problema REAL de pes del bebe, primer descartarà on tenim els errors o què fem malament per fer una bona LME. Pero no et recepta un bibe a la 1a de canvi. Potser el problema no el tens tu i la teva nena, potser el problema el té la teva pediatra q et vol encasaquetar el biberó. En fi, aixo dona per un bon debat jejejje
Imatge

Imatge
GuiRit
:: papallona
:: papallona
Entrades: 132
Membre des de: dl. oct. 24, 2016 10:52 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: GuiRit » dt. oct. 31, 2017 3:52 pm

Hola,

Primer de tot, moltes gràcies a totes per les vostres aportacions. Valoro molt el que m'heu dit però continuo sense treue'n cap conclusió clara...!

El que vull dir és que havia intentat llegir bastant, vaig parir a St Joan de Déu on hi ha molt bon assessorament en LM, he anat al grup de lactància des del principi, he vist alletar els dos fills de ma germana de prop... i el que vull dir és que moltes de les coses que dieu ja les he tingut en compte:

- no he usat cap xumet (malgrat insistències de l'entorn), per començar perquè la nena no el necessita, és espavilada i passa hores desperta però no plora).
- hem descartat problemes de frenillo precisament perquè ja li van intervenir a SJD.
- mai des del principi he deixat passar més de 3h entre preses, ni a la nit, inclús menys... i ella durant la nit sí que dormiria però durant el dia és més demandant i jo li ofereixo sempre el pit.
- fem collit... amb lo qual em té a l'abast quan necessita
- han revisat la succió i tant la llevadora del grup de lactància com la infermera diuen que mama molt bé.
- tema balances: els pesos de néixer i pes en l'alta són de l'hospital, i els altres ja són del control de pes al CAP però el que està clar que amb la mateixa balança només ha guanyat 40g en una setmana.

D'aquí el meu desconcert... quin pot ser el motiu que guanyi tan poc a poc?

I un aclariment: us parlo de la infermera, que és qui ens fa el control de pes. Pediatra només l'hem vist un moment i no era el nostre.
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: crunchi » dt. oct. 31, 2017 4:07 pm

Hola un altre cop,
Es que Guirit crec que si la llevadora de lactancia t'ha dit que esta tot be, i el percentil de la nena esta be, crec que no hi ha cap problema. No crec que hagis de fer res més.
T'has mirat la web de alba lactancia?? Alla hi ha info de l'evolució del pes en els nadons, que segons tinc entès, és diferent els nadons alimentats amb LM que amb LA. Et poso el link, pero segons aixo, els bebes (de 0 a 6 setmanes) guanyen 20gr al dia fent LME.
http://albalactanciamaterna.org/lactanc ... mamantado/

Potser m'equivoco, pero crec que el problema aqui és l'enfermera que t'ha tocat.

Edito per preguntarte què t'ha dit la llevadora de lactancia, si li has explicat tot això dels pesos i possibilitat de posar biberó.
Imatge

Imatge
GuiRit
:: papallona
:: papallona
Entrades: 132
Membre des de: dl. oct. 24, 2016 10:52 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: GuiRit » dt. oct. 31, 2017 4:53 pm

Gràcies, Crunchi! Coneixia Alba lactancia però em miraré això dels pesos.

El tema està que el grup de lactància es troba un cop per setmana i llavors jo vaig tenir grup dilluns just abans del control de pes, però li vaig fer la consulta abans de confirmar el pes en previsió del que podia passar. Per això se la va mirar, va dir que tenia una succió ''madura'', que li veia bé les mucoses, que no estava grogueta i que per l'aspecte dels meus pits semblava que hi hagués bona producció... que estigués tranquil.la. ens va recomanar estimular amb tirallets però de moment no me n'be sortit... ni una gota! (Amb la mà m'he pogut extreure però poca quantitat i li he donat amb xeringa).

Va ser just després que vaig anar al control de pes i vaig confirmar que no havia pujat prou. Dels 20g que comentes al dia (el mateix que va dir la infermera) van ser 40g la setmana.

Sobre els percentils, va bé de cap i alçada però ha caigut en percentil de pes.

En tot cas, a veure divendres... he de dir que la infermera no va ser estúpida i va donar una mica de marge, però sí que és xapada a l'antiga i poc prolactància...
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Anna Maria » dc. nov. 01, 2017 9:08 am

Bones de nou,
Ai, el tirallets... Mira, jo vaig haver d'utilitzar-lo perquè quan l'Isaac va començar a anar a l'escoleta jo li preparava una toma per mig matí (ell fins aquest any no ha començat a anar-hi a les tardes). Doncs me'n treia la toma del mig matí quan era a l'escoleta, mentre li donava la papilla al migdia (ell popava després altre cop) i alguna vegada me n'havia de treure a la nit, amb les portes tancades de la cuina... i aconseguia potser 50 de la bossa aquella de medela, és a dir, molt poca quantitat. En canvi ell, quan popava, sentia el soroll de la lleteta baixat pel coll, no sé si m'explico, que popava i popava. I com que no podia agafar el son, estava molta estona a la popa, i tenia glopades perquè més aviat li sobrava la llet. Conclusió, el tirallets no funcionava com la boca de ma fill.
Jo també diria de treure't la llet, jo la congelaria per quan sigui més grandeta, vagi a l'escoleta o l'hagis de deixar a les padrines o al pare per la raó que sigui, ben congelada pot aguantar 1 any. Com t'han dit, per intentar augmentar-ne la producció, tot i que jo segueixo pensant que segurament la teva filla popa el que necessita.
Quin model d'extractor utilitzes? Jo en vaig tenir dos. El primer era aquest:
https://www.promofarma.com/medela-mini- ... #ectrans=1
Només era extractor. Se'm va acabar espatllant, i tot i que m'oferien revisar-lo jo no podia estar cap dia sense ell, en vaig comprar un altre, aquest:
https://www.bebitus.com/99679-extractor ... 01090733:s
Aquest segon hi havia dos pasos, estimulació i extractor, i anava una miqueta més bé, tot i que com la succió de l'Isaac res de res, jeje
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: crunchi » dc. nov. 01, 2017 7:42 pm

Ah doncs Guirit jo li comentaria a la comadrona a la propera classe, aviam que et diu.
Es que quan un professional sanitari és prolactancia es nota i ajuda, i quan no tb es nota pero no ajuda jejjee

Tema tirallets, Anna Maria aprofito per preguntarte si realment es nota molt la diferencia entre el tirallets manual i el electric, tot i que em sembla q els dos q poses son electrics. Es que no sé si comprar-me el swing (és el q recomanava la meva comadrona), o passar amb un manual. El vull per si algun dia he de deixar el nen amb algún familiar, o per quan m'incorpori a la feina... no sé que fer, si gastar-me la pasta o no. :-D
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Anna Maria » dj. nov. 02, 2017 5:07 am

Bones de nou
Aprofita el que vulguis Crunchi, aquí estem.
Doncs jo personalment vaig descartar de seguida el manual, perquè tinc un canell molt pijo que de seguida em fa mal. Jo havia d'estar molta estona amb l'aparell posat, estic parlant de 20 minuts cada vegada. També vaig pensar que com que no havia fet LA, doncs m'havia estalviat els pots de llet i tal, a més he deixat de comprar moltes coses de bebè que no m'han estat necessàries, o sigui que en el meu cas ho vaig trobar una bona inversió. Penso que potser sí, per un dia puntual, el manual aniria bé, però potser hauries d'estar uns dies succionant perquè el pit s'acostumi, per acumular llet si te'n surt molt poca amb la màquina... jo ho tinc clar: l'elèctric.
Et passo també el que vaig en el seu moment respecte al tema de quin tipus de tirallets comprar, parlant també de les diferents marques, ja t'avanço que l'Alba Padró el que deixa millor és el Medela:
http://albalactanciamaterna.org/lactanc ... e-materna/
https://criatures.ara.cat/blogs/som-la- ... 18424.html
Tingues en compte que si compres una marca o altra els accessoris hauran de ser d'aquella marca. Tenir en compte com et diu l'article la mida de la copa del tirallets. D'altra banda, en el cas de Medela (i suposo que les altres marques també) el pot on ho extreus es pot convertir en biberó amb tetina. Jo en el meu cas, tenia tanta por que s'acostumés al biberó (tot i que era només una presa i li donava una altra persona, a l'escoleta) que vaig saltar directament al vas d'aprenentatge. El meu fill tenia llavors 7 mesos i mig. En vaig comprar un per l'aigua i un per la llet de la marca Mercadona, que té un plàstic com de retenedor, és a dir, que el nen ha de xuclar una mica perquè surti, i aquest retenedor és pot treure i deixar-lo en un entremig entre vas d'aprenentatge i abans de començar a donar líquid amb vas normal.
Per conservar-ho al congelador, jo utilitzava les bosses de Medela, ho passava del pot d'extracció al cap del dia (durant el dia ho deixava a la nevera) a la bosseta, li posava la data i la posava al congelador. No ho vaig utilitzar, però a la farmàcia em van donar l'opció de posar-ho en pots d'orina, que venen esterilitzats i queden hermèticament tancats. Per descongelar-ho, deixava la bosseta la nit abans a la nevera. Un cop ho vaig fer ràpidament posant aigua tíbia de l'aixeta (tíbia sobretot) damunt de la bossa per anar descongelant, tot i que no crec que sigui massa recomanable. També venen de la marca Medela unes bosses per poder descongelar al microones i no haver-ho de posar directe, però ho vaig veure quan ja no ho necessitava i no sé si funcionen bé ni res. Ah, per cert, jo vaig comprar la majoria de coses a la farmàcia del poble, però també ho venen a les botigues Prenatal i també he vist alguna botiga de puericultura que en tenen (i a l'Amazon també n'hi ha) ho dic perquè potser el preu et variarà.
Abraçades,
Anna Maria
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: crunchi » dj. nov. 02, 2017 7:37 pm

Merci Anna Maria, ets un :***: jeje
Ara m'he apuntat a unes classes de costura, i me'l vull comprar pq deixaré el nen amb la meva parella i tot i que només son 2 hores a la setmana, em fa patir q pugui tenir gana. No sé, em quedaré mes tranquila sabent que té llet. I penso que ja el tindré per la tornada a la feina, i bé, per moments puntuals i aixo.
Si, crec q m'agafaré el swing d medela, que n'he sentit a parlar bé i és el q recomanava la llevadora. I que tb em fot comprar un manual, q no em serveixi, i dspres acabar comprant el swing. No? Ara a Bebitus esta a 114e. Crec que és bon moment.

Guirit demà tens la visita amb la enfermera/pediatra no? Ja ens explicaras com evoluciona el tema :ok:

Ens llegim!!!
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Anna Maria » dj. nov. 02, 2017 10:00 pm

És el segon que vaig tenir jo. Si és per un cop a la setmana ja l'amortitzaràs, segur!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Jomateixa82 » dj. nov. 02, 2017 10:25 pm

Hola GuiRit,

Felicitats per la recent estrenada maternitat!!! I ànims amb la lactància, és molt dura, sí, sobretot al principi, perquè com dius t'entren dubtes, les hormones juguen males passades, l'entorn sovint no ajuda massa, i si els professionals tampoc....
No puc opinar si realment l'augment de pes és molt preocupant o no, perquè desconec els barems, per on es poden moure.

Jo vaig tenir clivelles molt importants, i quan anava a revisió amb la llevadora em deia que la succió era correcte, i que mirés d'anar variant la postura, etc... Vaig estar ben bé una setmana o potser més plorant a l'hora de donar-li el pit, fins i tot amb angoixa quan sospitava que faltava poc perquè tingués gana perquè realment tenia ferides obertes que feien por (en realitat en un dels mugrons se'm van ajuntar dues clivelles i em va arrencar un tros de mugró!!). Et pots imaginar el mal que feien i el que van tardar a curar-se... Tornant a les teves consultes, en aquell cas el meu entorn em deien que si realment ho passava tan malament li donés biberó que tampoc passava res... però jo em vaig entossudir en seguir donant el pit, sí o sí. Vaig tenir la gran sort de tenir l'assessorament d'una amiga del meu home que és llevadora i que em va ajudar moltíssim, em va recomanar uns accessoris de medela per ajudar a la cicatrització, em va dir lo de donar llet amb la xeringa per ajudar al pit a recuperar-se (pk la pressió o zones de pressió eren diferents amb el tira-llets). El cas és que en tot aquest procés vaig utilitzar 3 tira-llets, un manual de la marca Tigex, un Medela mini-electric que em van donar que tenia més de 15 anys, i finalment un medela swing. Opinió de cada un:

- Manual Tigex: Costa agafar el truquillo, finalment arribava a extreure la mateixa quantitat que amb els altres dos però més lentament.
- Medela mini-electric: Tenia la sensació que fallava, resulta que els tirallets tenen unes membranes que amb el temps es deterioren i fan que l'aparell funcioni pitjor. De medela hi ha recanvi de tots els components!! Vaig comprar membranes i la succió va millorar moltíssim!!! Tot i així feia molt soroll, i em va fer por que el dia menys pensat em fallés, just quan m'havia d'incorporar a la feina i necessitava extracció bona i ràpida (per aixó vaig comprar l'altre).
- Medela swing: Perfecte, des del primer dia (ja tenia l'experiència dels altres es clar...). Primer estimula la producció i llavors extreu la llet. Amb aquest en els 15 minuts de pausa a la feina (amb lactància ja molt ben instaurada i quan la nena tenia 7-8 mesos) em treia uns 150cc; amb l'extractor a una mà i l'entrepà a l'altre.

Total, si t'has d'extreure la llet endavant, crec que et pot anar bé per augmentar la producció si el problema fos que la succió de la teva nena no fos efectiva del tot (pel que expliques no ho sembla, però no sé...) i si vols la que queda li dones amb el mètode xeringa-dit (no amb cullera ni res semblant). Aquest mètode va bé perquè "confón" el dit amb el mugró, i pel costat tu li vas posant llet; així no nota cap element estrany i creu que segueix fent pit. A internet hi ha tutorials! També tenir en compte el que t'han comentat, que la primera part de succió proporciona llet més "aigualida", que hidrata, i la resta és més greixosa. No sé quanta estona deixes a cada pit, potser no el buida prou i es queda només amb la part "aigualida" de cada un. Ara ja no ho recordo, però crec que jo a vegades fins i tot hi havia tomes que només li donava d'un sol pit, no dels dos.

Ànims, esperem que la visita de demà vagi bé!
GuiRit
:: papallona
:: papallona
Entrades: 132
Membre des de: dl. oct. 24, 2016 10:52 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: GuiRit » ds. nov. 04, 2017 1:43 pm

Hola noies,

Gràcies a totes un altre cop, qualsevol consell és benvingut!!!

A veure, us explico les novetats:
Ahir com sabeu vam tenir visita i la cosa segueix una mica estancada, seguim augmentant però mooolt poquet. El resum seria aquest:

Pes naixement: 3,180kg
Pes alta hospitalària: 2.960kg

Pes control 10 dies vida: 3,020kg
Pes control 17 dies vida: 3,060kg
Pes control 21 dies vida: 3,080kg

La qüestió és que la infermera doncs la veritat és que sembava una altra! M'explico: ens va tranquil·litzar una mica. Diu que sí, que guanya lentament... però guanya. Que fa un aspecte molt sa, que està calmada, no té cap símptoma de deshidratació, li va poder veure una caca i bé, se li va pixar al damunt (heheh... :-:) ) i també bé, etc. En fi, que en veure això ens va comentar que podíem esperar una mica... va comentar lo del suplement però en veure que també regurgita bastant va dir que potser no era bona idea. Amb lo qual ens ha donat una mica més de marge i diu que anirem fent un control més sovint però sense obsessionar-nos mentre ella estigui bé. Que prenguem mesures en el que puguem per les regurgitacions (que es quedi inclinada després de les tomes, etc.), i dimecres ens tornem a veure.
Lògicament ens vam quedar una mica més tranquils però sí que vaig anar amb la llevadora que atenen temes de lactància com a urgències al CAP i li vaig preguntar sobre l'extracció de la meva llet.

Per tant, d'aquí a dimecres li anirem donant suplements de la meva llet i si ni així arrenca, potser ens haurem de plantejar fer el suplement amb fórmula... la infermera ens va dir de fer 30ml a la nit quan acabés el pit (si era fórmula) amb lo qual no sé quina quantitat donar-li si és meva... crec que se'n pot prendre més.

Sobre els tirallets: tinc el de ma germana que era un Tommee Teepi o com s'escrigui elèctric que fa pinta de ser molt bona però en faltar-li una peça de dins funciona però has d'anar tapant un foradet amb el dit perquè faci la succió i és un rotllo. I després me n'han deixat un altre de Medela (mini electric) que és veu més de batalla, fa molt de soroll però la veritat és que noto que succiona millor. Ahir en una mitja hora em vaig treure només 15ml i li vam donar amb dit-xeringa però suposo que al principi és normal que me'n tregui tan poca. El que estic fent avui és després de cada presa 5 minuts a cada pit així durant el dia aniré acumulant i a la nit li donaré tot... això fins que en sàpiga o pugui treure-me'n més de cop! No acabo de tenir clar que amb això sol funcioni però ho provarem.

A banda, el que comenteu de la llet "aigualida" o del principi i la greixosa... és un dels dubtes que sempre tinc... com saber si pren la llet més calòrica??? Si jo mai he notat pujada de la llet, ni uso discs de lactància, ni me'ls noto "buits" i ella encara no s'aparta del pit quan acaba sinó que o s'adorm o està molta estona sense succionar però enganxada... jo de moment miro les caques i són mostassa... diuen que si prenen massa llet del principi són verdes... i l'aspecte de la que em trec, com que no puc comparar-lo amb cap altra llet, doncs no ho sé... no es veu mol greixosa però és blanca, no pas aigualida...

Gràcies i us aniré informant!
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Anna Maria » ds. nov. 04, 2017 7:09 pm

La caca color mostassa és vàlida, no hi ha cap problema. Si estigués també dies sense fer-ne simplement és que no li sobra res, fent LME no és epitatiu fer-ne cada dia, tot i que si en fa cada dia també està bé.
Jo encara l'espero, la pujada de la llet. A mi em van oferir llet amb fòrmula al mateix hospital, perquè "no havia notat la pujada de la llet i com que ja és el segon dia..." Mai em va fer mal el pit de ple de llet, ni buit perquè l'Isaac ja havia acabat.
Si s'adorm al pit, doncs és ben normal, pensa que per ella és una feinada succionar, és cansat. I a més, la popa és consol, és amor, és afecte, és tot, no només per menjar. Si veus que s'adorm de seguida i suaument li vols donar uns toquets perquè mami més... ja ho aniràs veient.
Moooooooooooooolts ànims, molta paciència, i recorda que aquí estem.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Jomateixa82 » ds. nov. 04, 2017 11:43 pm

Hola!

Si s'adorm tranquil·la al pit jo diria que deu quedar tipa, per tant hi deu haver part greixosa. Sobre la quantitat de "suplement" sigui teu o fórmula no hi entenc... si opinés no seria amb criteri i per tant no vull donar consells que poden ser erronis.

El que sí que aprofito per dir-te, ja que comentes que té molta regurgitació (potser menja bé i la proporció greixosa que necessita però en vomita massa) és que potser hauríeu d'intervertir en això! La meva nena també tenia molta regurgitació (això que pujava de pes espectacularment, en el meu cas potser menjava massa...), i la filla d'una noia que anava amb mi a les classes prepart amb qui vaig mantenir contacte també i les dues vam anar a una osteòpata habituada a treballar amb nadons i oli en un llum! En una sola sessió de mitja hora va millorar moltíssim (que no resoldres) i al cap d'uns dies millora total!! En el meu cas, a part de la sessió li vaig donar homeopatia (que em va recomanar la mateixa osteòpata) fins que no es va resoldre del tot el quadre (és que sóc una mica obsessiva i em feia patir quan regurgitava tanta quantitat). Sobre la homeopatia ja no entraré a valorar si és un "enganyabobos" o no... Jo també tinc seriosos dubtes... Però en aquell moment estava desesperada i potser s'hagués resolt igualment però mal no li va fer. Sobre els motius que la osteòpata li arreglés, almenys parcialment el problema, segons ella és que durant el part els nadons surten molt tocats, i això els pot repercutir de moltes maneres, una d'elles era tenir òrgans interns "desplaçats" i que dificultés el seu funcionament correcte (o això és el que jo vaig entendre de l'explicació). En el meu cas va detectar vàries coses més a la nena que puc objectivar. Entre les coses que li va trobar va ser les caderes desencaixades o desplaçades, i els hi va col·locar bé. I dic que ho vaig objectivar i per tant crec en la seva feina, perquè em costava un culló vestir-la i sempre plorava al manipular-la, estava com agarrotada, però en cap visita a l'hospital o al cap van veure res anormal, i jo que no tenia experiència de res pensava que havia de ser així.... Doncs bé, després de passar per la seva consulta era molt més "flexible", no es queixava etc. Com a dada, a més a més, dir que a la següent visita al CAP van veure un increment d'alçada de 5 cm i se'n feien creus; els vaig explicar la visita a l'osteòpata i el canvi detectat després i es va fer el silenci... Total, l'increment d'alçada, a part d'una bona estirada (que n'ha fet varies) s'explicava perquè se li estiraven millor les cames i per tant arribava més enllà del metro...

Bé, déu n'hi dó quina parrafada... a partir de la meva experiència jo sempre recomano almenys una sessió a l'osteòpata, perquè no saps mai que pot trobar (el part és traumàtic segur...), i si és un professional qualificat almenys mal no li farà. Et diré que jo he seguit anant amb aquesta noia amb la nena i amb mi mateixa (durant el segon embaràs m'ha arreglat el dolor de ciàtica), i que al gener, que és quan ha de néixer la meva segona filla ja tenim hora per les dues!
GuiRit
:: papallona
:: papallona
Entrades: 132
Membre des de: dl. oct. 24, 2016 10:52 pm

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: GuiRit » dj. nov. 09, 2017 11:22 am

Hola,

Us escric per dir-vos les novetats i per desfogar-me una mica!

Ahir vam fer un altre control de pes: la nena va guanyant pes una mica millor però encara continua poc a poc. Des de la darrera visita (21 dies: 3,080kg) ahir amb 26 dies: 3,140kg. Això vol dir que ni tan sols ara arriba al pes de naixement però ja li queda poc.

Malgrat això, la infermera li va fer tots els controls rutinaris i diu que la continua veient bé, i fins i tot va donar-nos l'opció a triar si volíem que la veiés la setmana que ve per quedar-nos més tranquils o directament a la visita dels dos mesos, perquè devia considerar que ja havia començat a guanyar pes a un ritme més semblant al normal... tot i que continuen sent la meitat dels 20g/dia que es diu que han de créixer. Li vam dir que la setmana vinent per la nostra tranquil·litat.

Així que per una part tranquils perquè fins i tot volia donar-nos visita per d'aquí un mes i la veu bé, però per l'altra fets un embolic. Per això us deixo la part de desfogar-me:

Aquesta darrera setmana hem anat fent pit i a més, m'he anat treient llet amb el tirallets. Ara me'n trec més d'un sol cop. Faig quan acabo una toma em trec 5 minuts de cada pit i potser em puc treure 40ml cada vegada. El que passa que com a màxim em trec 3/4 cops al dia perquè noto que em fa pols els mugrons... no sé si és que la copa és molt petita... però mai m'havien fet mal i des que em trec llet sí...

A part, tinc encara dubtes perquè crec que el que ha guanyat potser ho ha fet gràcies al que li dono del que em trec i ella continua sense saber mamar bé o jo no me la col·loco bé o el que sigui... ens han dit de continuar amb el suplement fins que torni al seu percentil de naixement (entre 10 i 25, i ara estem al 3 o menys).

I a part, noto com si la lactància fos cada cop més caòtica. Un desastre, enlloc de sentir que anem endavant, sento com si anéssim enrere. La tinc 24h hores al damunt (24h no... però 20h potser sí...) les tomes s'enganxen les unes amb les altres (i quan tinc 5 minuts lliures, m'he de treure llet), continuo sense saber si buida o no un pit i per tant no sé si canviar-la de pit o no i quan fer-ho perquè ella no s'aparta mai del mugró, podria estar 3 hores enganxades al mateix pit sense queixar-se... A més, noto que estirades al llit no s'agafa bé, i tenim una "lluita" constant quan en realitat això és nou perquè des de l'hospital sabia agafar-se bé i no sé si som a temps de corregir-ho ni sé perquè ha començat a fer-ho malament si no hi ha interferència de xumet ni biberó.

Ja sé que el pit no només és menjar, ja sé que encara és petita, ja sé que n'ha d'aprendre però alhora costa una mica perquè estem en un punt que si no està al pit aguanta literalment 2 minuts i torna a buscar. Es queda amb gana??? Com pot ser? I a les nits que feia les seves tomes i entremig dormia perfecta aquesta nit també ha sigut tremenda... de 1h de la matinada a 4,45h enganxada...

És una mica una muntanya. Els dilluns vaig al grup de lactància i ho veig tot una mica clar, i després durant la setmana és dur i es pot dir que a falta de dies d'arribar al mes encara no estic gaudint de la lactància i a més pateixo constantment pel creixement d'ella.

Bé, en fi, gràcies per llegir-me!!!
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Consells!!!: nadó LME i guanya poc pes

EntradaAutor: Anna Maria » dj. nov. 09, 2017 4:01 pm

Bones Guirit,
Intentaré respondre als teus dubtes inquietuds, però primer de tot, dir-te que estàs dins la normalitat, és a dir, el que et passa és normal. I és fantàstic que et puguis expressar, fes-ho, queixa’t, comenta, és el millor que pots fer, ja que un dubte que et quedi a dins sempre serà més angoixant. Som-hi, a veure si et poden ajudar les meves respostes:

- El que estàs fent traient-te llet amb l’extractor és estimular la producció de let, com més estímul, més producció. La teva filla també ho sap, de forma instintiva, i el que fa a més d’alimentar-se i rebre carinyo, és estimular la producció. Hi haurà un moment, més tard o més aviat, que ja no hauràs de fer servir l’extractor per aquest motiu.
- Pot ser que la copa sigui d’una mida incorrecta, mira’t aquest enllaç:
http://www.medela.es/lactancia/consejos ... ano-embudo
- Tens els mugrons adolorits? Jo també els vaig arribar a tenir que semblava que hi tenia un cor, és a dir, feien bum-bum i tot, els pobres. Vaig estar uns mesos al principi que no suportava el roce dels sostenidors ni de cap jersei (tot era cotó...) i el que feia era posar-me mugroneres amb una capa de Purelan (que és lanolina 100% i no cal rentar-se per donar popa). Potser cada dia hi podia estar 10 minuts amb el purelan posat, però bé.
- Pel que fa a què la tens enganxada... doncs jo et diré que fins als 5 mesos no vaig veure la llum al final del túnnel, en el fet que dius que la cosa s’adreci una mica. I també vaig notar molt quan li vaig començar a donar la fruita i la verdura, als 6 mesos, tot i així l’Isaac li encanta la meva popa i ara que té quasi 3 anys fem popa per adormir-se (al migdia i a la nit) i al matí quan es desperta, i quan té alguna rebequeria,.... potser seran xupitos que dic jo de dos minuts, però amb això et vull donar a entendre que hi ha nens que els hi agrada la popa, per més que tinguin una alimentació normalitzada.
- A mi em va costar també poder donar popa estirada al llit, ara no recordo quants mesos tenia l’Isaac quan vaig començar a poder fer-ho, però vaig estar temps havent-me de posar asseguda per popar. Al principi havia de passar tot el pis per anar al menjador al sofà, i després les tomes de la nit eren curtetes i ho feia asseguda al llit.
- Pel que fa a gaudir de la lactància, és molt complicat gaudir-ne quan és un no parar en tot el dia i part de la nit. Si et sóc sincera, gaudir com a gaudir potser fins que no va tenir 7 o 8 mesos no ho vaig fer. Fins llavors, el que estava era orgullosa d’anar cremant etapes i aconseguir donar popa al meu fill, veure com anava creixent i tal.
- I pel que fa a avançar poc en el creixement, doncs et posaré el cas del meu nebot gran. Ma cunyada va anar els primers temps cada setmana a revisió de pes. L’Oriol va estar la primera setmana a l’incubadora per una hipoglucèmia, i després li costava agafar pes, ho feia poc a poquet però anava guanyant. I res, va fer un estirón que resulta que sempre ha semblat i sembla ara per ara 3 anys més gran del que és. Té 7 anys però sembla que en tingui 10.

Molts ànims, ho estàs fent molt bé, estigues molt orgullosa del que estàs aconseguint.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?

Torna a “La llet”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::