No acabem de decidir el nom...

Salut, dubtes i preparatius.
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: Jomateixa82 » dg. nov. 19, 2017 10:07 pm

Hola noies!

No demanaré idees de noms perquè hi ha molts fils oberts sobre aquest tema.... Simplement necessito algún consell perquè ens ajudi a decidir el nom... Aquesta vegada estem ben bloquejats i estem entrant a la recta final de l'embaràs... És un desastre!

Amb la primera ens va costar una mica, per alló de pensar que és per tota la vida i tal, però després bé, i ara contents amb l'elecció.

Ara el problema és que a tots els noms, fins i tot els que ens agraden els hi trobem pegues... En varis no coincidim en gustos amb el meu home, els que m'agraden a mi no li agraden a ell i a la inversa.

Coincidim en algun que ens agrada però que és un nom llarg, i jo em nego a assumir que tothom li acabarà dient pel diminutiu (que no m'agrada) encara que nosaltres li diem el nom complet. Un altre que ens agrada als dos, hi ha part de la família a qui no li agrada (ja se sap que la decisió és nostra) i de fet, si els nens tenen ganes de fer mofa és fàcil fer-ho amb aquest nom, jo en el fons penso que si els nens/adolescents tenen ganes de ficar-se amb ella el nom serà el de menys, perquè li poden dir mil coses ( 4ulls, ...). A sobre, per acabar-ho de complicar últimament el meu home diu que li agrada però que no sap si li agrada prou com per posar-li a la seva filla....

No sé, us hi vau trobar vosaltres a l'hora de decidir? Com ho vau fer per no pensar en tots els possibles motes, diminutius, etc
És molt frustrant...
Jomateixa82 l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. nov. 20, 2017 2:47 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
jellwill2
:: gosset
:: gosset
Entrades: 429
Membre des de: ds. jul. 05, 2014 11:34 am

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: jellwill2 » dl. nov. 20, 2017 9:02 am

Hola,

nosaltres al primer li vam posar Guillem, i em feia angúnia que li diguessin guille, que no m'agrada gens. I ves per on, a l'escola li diuen Willy i a ell li encanta (té set anys ara), se sent especial, crec. I ens va costar posar-nos d'acord, però volíem que ens agradés als dos i a la resta que els donessin, s'hi haurien d'acostumar. De fet, a la meva àvia no li agradava el nom que em van posar a mi i després li encantava (per què li encantava la neta). Amb el segon, ens costava mooooooolt decidir-nos, i finalment va ser "fàcil". Des del moment zero el meu fill gran va dir que es diria Aleix, i a nosaltres no ens quadrava, tenim un amic que s'hi diu i no volíem que sonés a homenatge. Però avançava l'embaràs i res, no ens posàvem d'acord el meu marit i jo, i al final, com que el nom ens agradava, doncs podríem dir que va "guanyar" el Guillem. I ara no m'hi veig dient-li una altra cosa.

Nosaltres volíem noms catalans no llargs ni molt usats ni molt en desús (no volíem haver de repetir el nom del nen cada cop que el diguéssim). I lo típic, que si això em sona a nosequè, que si em recorda a nosequi. I mira, al final, anar descartant.

I ara recordo que amb el primer estàvem entre dos, més Guillem que l'altre, i jo volia veure-li la cara i decidir-ho. I en arribar a l'hospital, em van preguntar el nom, i ja el vaig dir allí mateix. Però també pots esperar a veure-li la cara.
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: crunchi » dl. nov. 20, 2017 9:14 am

Ostres, doncs vaja.... si que ho teniu dificil.

Nosaltres va ser super râpid, en una tarda ja ho teniem. Quan ens van confirmar el sexe ja vaig voler posar-li nom. Jo tenia un nom en ment desde feia molt temps, i ell en tenia un altre. Ho vam parlar, i al final vam triar la meva proposta. Ell va cedir, jo vaig insistir. També li vaig dir que podiem triar el meu pel 1 r fill i el seu pel 2 n jejejjee no sé, va ser tot molt ràpid la veritat, pensaba q ens costaria més pq tenim gustos diferents pels noms.

VOliem un nom català, que combinés amb el 1r cognom, jo volia que en castellà tb sonés bé (que es pronunciés fàcilment), que no conegués a ningú del meu entorn pq no em recordés el nom a ningú, i bueno, que a mi m'agradava molt i punt. Els contres és que és un nom moooooooolt posat. És Nil :r)

No sé què dir-te.... a mi tanta incertesa em posaria molt nerviosa, més del propis nervis per que s'acosta el final d l'embaràs. Potser no cal donar tantes voltes a les coses, si teniu un nom que us agrada a vosaltres dos, ja està. No li dongueu taaaaantes voltes pq acabareu marejats. A tots els noms se'ls hi pot treure punta, els altres nens se'n poden enriure, tindreu gent al voltant a qui no li agradarà, hi haurà algun famós amb aquell nom que el posarà de moda, etc. A saber. És que tot no es pot calcular a la vida. Jo sóc molt pràctica, i crec que heu de tirar pel dret. Si us agrada un nom als dos, ja està. Queda bé amb el cognom??? Us agrada a vosltres???
Si es si, ja està. No li dongueu més voltes. Després és quan l'anomenaràn pel cognom o amb algun mote, mai se sap....

Anims jomateixa!!! A vegades ens creuem amb un tema i no veiem la llum, pero no crec que sigui tan dificil si ja teniu alguns noms q us agraaden als dos.... i també a vegades li posem massa pressió al assumpte. Que el nom és super importantíssim, clar que sí, és un tema que personalment em fascina el tema sels noms. Però tampoc us podeu encallar aquí. Treieu-li ferro al tema per treure-li pressió al tema, poder us anirà bé tb.
Imatge

Imatge
between
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 58
Membre des de: dt. oct. 11, 2016 5:04 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: between » dl. nov. 20, 2017 10:01 am

Hola Jomateixa!

Suposo que t'ho haurà dit molta gent ja... però si ja teniu un nom que us agrada als dos, què importa que a part de la família no li agradi?

Jo és que això em posa negre... quan tothom (sobretot els més propers) es foten a opinar del nom. Jo ho trobo una falta de respecte que la família comenti que un nom no li agrada o que arrufin el nas quan expliqueu quin us agrada. No trobes??

Feu aquest exercici tu i la teva parella: si per un moment deixeu de pensar en el què diran (família, cole, nens cruels etc), quin us agrada???

I doncs? En teniu un? Doncs ja estàaaa, aquest és el bo!! I el que opini la resta, sincerament, us ha d'importar ben poc. El que a tothom li hauria d'importar és que la nena estigui sana i tu et trobis bé!

Si aquest mètode no us funciona, en tinc un altre: feu tu i la teva parella una llista de noms que us agradin a cadascú (sense incloure els que ja us heu vetat mútuament). Posem per cas, tu en tries 5 i la teva parella 5. Poseu la llista en comú i poseu cadascú una nota de l'1 al 10 a cada nom (en secret). Quan hagueu acabat, ajunteu puntuacions i sumeu. Quin nom ha obtingut major puntuació? El que guanyi serà el nom triat.

Evidentment que sobre aquestes normes bàsiques podeu afegir excepcions o el que vulgueu. Per exemple, si el nom amb major puntuació resulta que, un cop triat, no us agrada a cap dels dos, voldrà dir que no és el nom adequat i el podeu eliminar de la llista. I tornar a puntuar si voleu.

Sort!!
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: Jomateixa82 » dl. nov. 20, 2017 11:28 am

Gràcies per les vostres respostes maques!

No és que els comentaris o les cares siguin molt negatives, simplement comenten que no els hi agrada i no sé, tot i que m'és igual fa que m'ho repensi, per si de cas tenen raó. El que em preocupa més són els diminutius, motes, però això últim és incontrolable, així que...

Jo reconec que també he estat molt crítica amb el que ha proposat el meu home, però és que aquest segur que no el vull, i durant un temps semblava que no li agradaria cap més que no fos aquest i em vaig agobiar.

La veritat, és un tema que hauria de fer ilusió i al final no me'n farà... Fina ara no em preocupava, perquè tampoc ens hi em capficat massa, pensava que ja arribaria 'la inspiració' però ara ja estic gairebé de 33 setmanes i estem al mateix punt que fa mesos i comença a ser preocupant.
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: crunchi » dl. nov. 20, 2017 12:29 pm

Doncs si, és trist que no et faci il.lusió per culpa dls comentaris de la gent.... sé que és fàcil dir que no els hi facis cas, pq en el fons, a tots ens pot afectar que el nom triat no agradi. Que a totes ena agradaria que el nom triat agradés a tothom i ens caiguessin elogis per tota costats, clar. Pero és així, a qui ha d'agradar rl nom és als pares. I prou.
I que el tema noms és una cosa taaaaaaaaaaaan però taaaan personal, que mai agradarà a tothom el nom triat, i a sobre, com diu Between, és una cosa que tothom tendeix a dir la seva, peti qui peti. Els hi és igual si tu eatas sensible o amb dubtes i et diuen directament "oh, que lleig". Doncs gent, quan sigueu pares ja posareu el nom que volgueu. I si ja heu sigut pares, doncs res a dir.
No sé Jomateixa, ja sé que és dificil pq les hormones tb poden fer males passades ara mateix, però jo intentaria trobar un nom que a tu i a la teva parella us agradi i tiraria pel dret. Si els hi agrada bé i sino, també.
Les idees de les llistes que diu Between em sembla molt bona idea. I coincideixo amb ella que el que hauria de importar a la gent és la teva salut i la de la nena. El nom és una cosa secundària. Que clar que és important, però nena si no és un nom tipo Primitiva o Pancràcia (noms moooooolt antica), tampoc crec que sigui ni tan lleig ni tan greu el nom triat.
I també et dic, que la gent s'hi acaba acostumant als noms. Per molt estrany que sigui un nom, la persona fa al nom.

A tot això em moro de la curiositat. :-D ja ens diràs quan trieu el nom eh!!!

Anims!!! :-()-)
Imatge

Imatge
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: Jomateixa82 » dl. nov. 20, 2017 2:38 pm

Ostres, em sap greu perquè sembla que el que m'agobii siguin els comentaris de la gent ( que en el fons no han sigut despectius, sino només dir que no agrada). Hauré d'editar la primera entrada si no s'entèn :r) . Ja està ho he editat perquè no sembli que ens tirin la caballeria per sobre cada vegada que diem aquest nom. De fet el que preocupa es el mote que li podrien dir (que vaig dir jo mateixa al minut 1 quan el va proposar el meu home la primera vegada), ja que la meva sogre treballa amb nens i diu que ho ha vist en directe i li va saber molt de greu per aquella nena, i no li agradaria gens que li diessin a la seva néta. I altres han dit que no és el nom que triarien ells però que ens ha d'agrdar a nosaltres.

Suposo que les hormones també hi influeixen, reconec ahir haver tingut una mala tarda en general, tot i que no passes res especial i potser això em va conduir a escriure aquest fil...

El que m'agobia és veure que no som capaços de triar un nom que ens agradi i il.lusioni als dos 'rapid', perquè nosaltres mateixos també hi trobem pegues.

Per sort, sé que finalment, sigui quin sigui ens agradarà als dos, perquè ens agradarà la nostre filla i amb això n'hi haurà prou.
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: crunchi » dl. nov. 20, 2017 3:29 pm

Aiiii, siiii, jo he entés que si, que l'opinió dels altres pesava molt i entenc que no és el teu cas doncs...

Si realment el nom és molt propens a que posin un mote, doncs trieu-ne un altre. Però si busqueu i busqueu i cap us agrada, trieu aquest. Pq els motes poden sortir se qualsevol lloc, i que a una nena li posessin el mote pel nom no vol dir q a totes les persones amb aquest nom li posin aquest mote, no?

Sigui el que siguim encara teniu temps!!! Hi ha gent q li posa el nom quan veu al bebé.... això va a caràcters i cap opció és millor ni pitjor q l'altra, cadascú tria el nom quan vol o quan pot. No t'agobiis, no hi ha cap bebé al mon que no tingui nom jejejeje
Imatge

Imatge
between
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 58
Membre des de: dt. oct. 11, 2016 5:04 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: between » dl. nov. 20, 2017 3:49 pm

Ara que dius això, crunchi...

L'altre dia vam saber que esperem un nen. I clar, és com que saber-ne el sexe fa revifar tot allò de la tria de noms i tothom et pregunta si ja tenim nom, si tenim idees, si es poden saber les idees que tenim etc

Total, que li dic a ma mare que no tenim el nom encara, que tenim molt de temps i que de mentres li poden dir el nen, el bebe, el baby...

I em diu: li direm no-name! jajaja (la risa anava inclosa)

Jomateixa, si et responen "no m'agrada" (així, en tota la cara) a mi sí que em sembla una reacció molt negativa. I el més negatiu de tot és que tu mateixa reconeixes que t'afecta i deixes d'estar tan segura del nom que teníeu en ment.

Sobre el tema dels diminutius o motes, com ja t'han dit, no ho pots preveure, i encara que tu de seguida hagis pensat en el mote, qui sap com serà d'aquí 7 o 8 anys, que suposo que és quan els nens poden començar a ser "cruels" i inventar-se sobrenoms.
De tota manera, descartar un nom pq corre el risc de ser susceptible de generar motes em sembla un motiu tan vàlid com un altre per descartar-lo!

No us encalleu, els descartats o vetats per la parella ni els inclogueu a la llista! A mi m'ha semblat entendre al post original que sí que hi havia un nom que us agradava al dos, què passa amb aquest?
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: Jomateixa82 » dt. nov. 21, 2017 11:09 pm

Hola de nou!

Between el que ens agrada als dos és el que és llarg i tothom li acabaria dient pel diminutiu, que personalment no m'agrada...
Potser sóc una mica massa tiquismiquis,... no sé...

Bé ens hem marcat una data límit per decidir-lo, a veure si la complim jejeje

Gràcies a totes!
Avatar de l’usuari
carlotad2323
:: peixet
:: peixet
Entrades: 254
Membre des de: dj. oct. 16, 2014 5:29 pm

Re: No acabem de decidir el nom...

EntradaAutor: carlotad2323 » dg. des. 10, 2017 10:37 am

Quina intriga de noms que hi ha en aquest post! Jo també tinc curiositat com la Crunchi per saber aquests noms :content:
A nosaltres no ens va costar gaire però el dia que tinguem un tercer ens costarà i molt!! Ja entraré per demanar-vos ajuda jeje :-D
SORT i espero que ja tingueu nom :ok:
Imatge
Imatge
Imatge

Torna a “Estic embarassada”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 6 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::