Embarassada i filla amb cucs

Salut, dubtes i preparatius.
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Jomateixa82 » dj. des. 07, 2017 10:21 pm

Hola!!

No hem aconseguit veure'n cap però pels símptomes hem arribat a la conclusió que la meva filla té cucs!!! Fa dies que es queixa de mal al cul (si la fas concretar diu picor), no té infecció d'orina (ho hem descartat avui amb el pediatre), té febre però també és cert que està costipada, i això no sé si hi té a veure, cada dia va a pitjor, li empitjora a la nit, el pediatre ha trobat que tenia una mica de cetona a l'orina...

El pediatre s'ha centrat més en el costipat i la febre i ha dit que era alguna cosa vírica, sense fer massa cas al que jo he dit que ella en realitat del que es queixava era de mal a la boca i al cul (per això hem acabat fent tira d'orina). Però durant la tarda i he estat donant voltes, he pensat en els cucs i crec que els simptomes coincideixen amb el que té. La meva sogre diu que de petita en va tenir i la seva mare li va explicar que quan tenia cetona acabava fent cucs (no sé si en realitat els cucs deuen provocar cetona...) El cas és que em anat a la farmàcia i a part de recomanar canviar i rentar pijames i llençols, i rentar les mans sempre després de posar una rentadora, m'han donat el xarop Lomper, una dosi avui i una la setmana vinent, tots els membres de la família (menys jo per l'embaràs...).

Aquest vespre ho hem fet tot ja, però jo des que ho sé sento picor (deu ser psicològic), però penso que en cas d'estar jo infectada no tornaré a reinfectar a la resta? Sabeu d'algun remei natural que jo pugui prendre per prevenir?

Heu utilitzat el xarop Lomper? A la farmàcia m'han dit repetir la dosi d'aquí una setmana, però al prospecte posa repetir a les 2-4 setmanes... No sé a qui s'ha de fer cas... quan tarden a "néixer" els ous que puguin haver-hi ara i sobrevisquin a la primera dosi de tractament?
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Anna Maria » dv. des. 08, 2017 3:29 pm

Hola guapa!
L'Isaac va tenir cucs a finals de l'any passat, dues vegades separades per un mes entre una i altra. Ell durant el dia estava bé, i a la nit, quan es relaxava, començava a queixar-se, deia "cul, cul" i feia com uns petits espasmes. Jo no hi pensava en els cucs, el primer cop, en vaig veure un de casualitat. Va coincidir que no feia caca, i vaig pensar que anava restret, ell és un nen molt regular que normalment fa una vegada al dia. com que feia 3 dies que no feia res, vaig pensar que tenia mal de panxona per un tap. Al tercer dia, al passar-li el mateix a la nit, el vaig agafar i el vaig posar al canviador (llavors tenia un any i 9 mesos), per posar-li una mica de oli d'oliva pel foradet del cul, per estimular-li la femta. Llavors vaig veure un cuc blanc que es bellugava. Al dia segÜent hi vaig anar. Diuen que és complicat veure cucs de dia, que és millor buscar-los de nit, quan el nen/a ja dorm.
De petita jo també en vaig tenir, llavors s'associava a menjar molts dolços, cosa descartada avui en dia (a més, l'Isaac de dolços no en menjava). És més que els nens es posen les mans brutes a la boca. Nosaltres, al netejar-nos les mans abans de tocar el menjar i netejar fruita i verdura abans de preparar-la no hi ha perill. Jo, de totes maneres, des de que li va passar quan em dutxo em rasco amb compte les ungles amb un raspall d'aquells per fer-ho.
Bé, anem al Lomper. Ens el van donar els dos cops, 5 gotetes per cada membre de la família una vegada, i al cap de 15 dies una altra vegada, que és quan els ous que han quedat es converteixen en cucs, el medicament ataca els cucs, no els ous. També lo dels llençols, roba interior i pijama, jo també ho vaig fer al recordatori dels 15 dies. Jo el que no vaig fer és rentar-ho amb aigua bullint, vaig fer rentada normal. Vaig preguntar si el primer cop havia estat mal curat i em van dir que és molt difícil que passi, és més una reinfestació. Des de llavors res.
Et passo un enllaç de la Dexeus:
http://pediatriadexeus.com/wp-content/u ... ros-CA.pdf
Pel que fa a remeis naturals, jo sempre he sentit a dir que els alls van bé pels paràsits. També, quan era petita, ma mare em posava oli d'oliva al cul per mitigar el picor dels cucs, i quan vam fer el tractament jo vaig estar uns dies prenent-me una cullerada sopera d'oli d'oliva en dejú, vaig pensar que mal no em faria... Amb l'all no vaig poder, abans m'encantava però des de que vaig estar embarassada no puc amb ell.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Jomateixa82 » dv. des. 08, 2017 9:38 pm

Hola!

Doncs es confirma que devien ser cucs i el Lomper ha fet efecte perquè avui s'ha queixat de mal al cul de manera anecdòtica, res a veure amb els altres dies que es posava a plorar i súper queixosa!! He pensat que potser els està expulsant amb la caca i per això avui encara tenia alguna molèstia.

Ahir a la nit va arribar a 39 de febre. No sé pas si pot ser que li donin els cucs o és que coincideix amb algun virus com va dir el pediàtre. Avui també l'he vist pàl·lida durant una estona, i el fet és que gairebé no havia begut en tot el matí... L'he forçat i a la tarda ha millorat una mica. Segueix menjant més aviat poc, en comparació al que sol fer ella, però una mica millor que ahir sí.

Durant el dia no ha tingut febre, al principi del vespre 37,2,... Li he donat paracetamol perquè ella mateixa me'l demana quan comença a trobar-se malament (se li veu molt, perquè està super figaflor, tot li va malament) i de moment res. A veure de matinada, que és quan li va pujar tan ahir.

Si torna a tenir febre demà la portarem de nou al pediatre, perquè ja seràn 5 dies amb febre de més de 38 (almenys 5 nits) i sí, potser és un virus, però això que mengi i begui més, una mica pàl·lida, la acetona a la orina (per menjar poc van dir...), no sé, prefereixo pecar de pesada i exagerada.

Merci pels consells, em miro això de l'oli i l'all!
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Anna Maria » dv. des. 08, 2017 11:42 pm

Ei guapa!
M'havia centrat en els cucs, ara que has respost tu m'he tornat a fixar amb l'acetona!
A veure, jo en vaig tenir vàries vegades de petita, i ma mare tenia unes tires reactives que comprava a la farmàcia, suposo que com la que va utilitzar el pediatra.
Recordo que quan en tenia, em feia menjar dolços. Per relació amb els dolços, em feia gràcia tenir acetona, vés, coses de nens, jeje. T'ho he buscat per internet, i coincideix amb el record que en tinc:
https://farmaciaadell.com/acetona-infantil/
potser et podrà anar bé perquè potser l'aquarius li vindrà de gust, o la coca-cola, que li pots donar sense cafeïna i que té força sucres... respecte al suero que comenta l'article, jo en faig un de casolà quan tinc vòmits, que és una llimona expremuda i una cullereta (mida cafè) rasa amb bicarbonat en un litre d'aigua (ho faig en una ampolla de litre i mig que prèviament he buidat una mica). El gust d'aquest suero no és dolç, no sé si podries provar de posar-li sucre, per si vols una opció més natural que l'aquarius i la coca-cola i que baixi una mica millor que l'aigua sola.
Ah! no hi diu, però quan tenia acetona ma mare no em deixava menjar plàtan, i això sí que no m'agradava perquè m'encanta menjar-ne.
Pel que fa a la febre, no tinc constància que ni els cucs ni l'acetona donin febre, però podria ser que com que té els cucs i l'acetona tingui un virus, és a dir, una grip perquè l'ha agafat amb les defenses baixes? Tot i així jo també li portaria, si fa 5 dies que no li baixa la febre, potser té una otitis o tal, que s'hagi de tractar amb antibiòtic.
A veure si es cura aviat!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Jomateixa82 » ds. des. 09, 2017 10:39 pm

Hola Anna Maria!

Avui sembla que em anat a millor, de moment no l'hem tornat a portar al pediatre perquè ens haguéssin enviat a casa el més segur... ja em conec el cuento... Una vegada ens hi van enviar amb la nena a 39 de febre que no baixava de 38 tot i donar paracetamol cada 6h i tenir ella un any aprox crec. El metge (no pediatre, pq era d'urgències del cap) em va dir que no li podia combinar amb ibuprofé, que la banyes si calia, i que no li veia res, que seria un virus, que en 24h no es podia fer més que esperar (ella estava molt irritable, ja feia dies de mal humor...). L'endemà al matí vaig passar d'ell i vam anar al pediatre, otitis aguda, l'ibuprofé li podia donar perfectament i cap a casa. Vaig tenir raó jo, però al entrar a la consulta i dir que a la nit ja ens havien visitat li haurieu d'haver vist la cara... Em prenien per loca... Total, estàn ella animada "m'engegarien" directament...

Avui no ha tingut febre, ahir la nit jo la vaig trobar calentona però segons el termòmetre només 37, després a mitja nit la vaig trobar super suada i molt més fresqueta de la pell. Avui bé tot el dia, però segueix queixica, quan no li fa mal el cul (però només ho diu, no és com dies anteriors que plorava i tot), són els ulls, el cap, la boca... El que avui ha tingut més ha sigut tos. És un mai parar. Li estic donant un probiòtic perquè tan ella com jo estem costipades fa un més i mig i no hi ha manera que remuntem... Així que sí, jo crec que té un cúmul de coses, degut a que deu tenir les defenses al mínim.

Avui no estava pàl·lida, només una mica d'ulleres puntualment, per haver dormit malament la migdiada per la tos he suposat. I el que em comença a preocupar és que sempre ha menjat súper bé (també quan estava malalta) i ara menja fatal. Poca cosa, insisitint-li un munt... Tot i donar-li el que demana o el que sempre li ha agradat molt.

Espero que se li passi aviat, el virus, o el que sigui, perquè és una bona murga per tots plegats, i sobretot per ella.

Per cert, i la acetona només és pel tema menjar? A mi em van dir que li donés hidrats de carboni, més que no pas sucres ràpids... que això era perquè quan li van fer l'anàlisi d'orina gairebé no havia esmorzat. Ai no sé, quan són tan petits qualsevol cosa fa patir.
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Anna Maria » dg. des. 10, 2017 9:09 am

Hola!
Doncs això dels sucres ràpids només... Jo pensant-ho bé intentaria una combinació dels dos, és a dir, pasta per a que mengi sucres d'absorció lenta i suquets, llet... per intentar que vagi recuperant defenses, i almenys si no menja gaire potser anar bevent perquè poc a poc vagi recuperant.
Ostres, quan s'encadena una sèrie de coses costa de remuntar.
Molts ànims!
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Anna Maria » dl. des. 18, 2017 8:39 pm

Com esteu?
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Jomateixa82 » dl. des. 25, 2017 11:05 pm

Hola!!

Perdoneu que no contestés abans!! Doncs vam estar fatal, tan ella com jo, durant ben bé dues setmanes, ara és quan estem millor dels dos últims mesos (jo) i les últimes setmanes (ella), tot i que la nena avui semblava altre cop un pel constipada!! Quina creu!

Al final vaig tornar al metge, perquè era desesperant, perquè portava una setmana gairebé sense menjar, el "mal al cul" havia millorat però no desaparegut, mal a la boca, la febre va passar a ser només nocturna però en seguia tenint, li va tornar la conjuntivitis uns dies després d'acabar el tractament, vam fer anàlisis d'orina per descartar coses (tot un matí esperant que fes pipi a la bosseta per haver de repetir-ho als 4 dies perquè seguíem igual,...), episodis de tos que no paraven, tot un percal vaya... Total, vaig tornar anar al metge, pensant que obtindria la mateixa resposta de sempre, altre cop esperar i bla bla... però aquell dia vaig trobar un altre pediatre (de fet se suposa que és el seu pediatre referent. però últimament sempre en trobàvem un altre, coses de la SS...) i vam sortir sense canvis en el tractament però amb una resposta diferent i encertada!!! Al final el que va tenir va ser una estomatitis (llagues a la boca que poden extendre's pel tracte digestiu), però en una variant on li van arribar a sortir llagues sinò taques vermelles, entenc que igualment doloroses (que consti que a l'altre pediatre jo li vaig dir que li veia com la intenció de sortir una llaga al costat del llavi, però que no acabava de sortir, i que no sabia si seria per la febre... doncs resulta que la "no llaga" era el símptoma principal...). Total, era víric i hi havia poc a fer a part de tenir paciència, l'estomatitis em va dir que durava una setmana o 10 dies i ja els feia, així que quedava poc de sofriment. Dit i fet, aquella nit ja no va tornar a tenir febre i l'endemà va començar a menjar... A més, va coincidir que aquell dia teniem dentista a la tarda i va confirmar el diagnòstic del pediatre només d'explorar-li la boca, donant els mateixos plaços de recuperació... Sembla mentida que a vegades el diagnòstic i la tranquil·litat depenguin de qui trobis a la consulta.

Ah! sobre els cucs, a aquest pediatre també em va dir que potser sí que en tenia si es queixava de picor al cul, que tenia l'opció de donar-li un xarop,... i li vaig dir que ja li havia donat ;-))) Es va fotre a riure, i em va preguntar si li havia donat sense haver vist cucs, i li vaig dir que sí, que la seva desesperació de picor al cul, i haver passat 10 minuts gratant-li l'ullet directament i literalment m'havien servit de diagnòstic suficient ;-))) ;-))) Em va dir que tot i el tractament podia ser que la picor li durés una setmana més, i que li podia tornar a donar una dosi quan fes una setmana per assegurar-nos d'eliminar els ous si n'hi havia, i que en qualsevol cas mal no li faria. Total, a saber si eren cucs o jo que sé... però episodi desesperant superat!!
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Anna Maria » dt. des. 26, 2017 7:12 am

Bones,
m'alegro que ja sortiu d'aquest episodi de coses acumulades! Està clar que hi ha moltes malalties víriques, que només es curen amb repòs, calma, paciència... però el no saber el que hi ha a vegades és la meitat de la malura, i quan ho saps almenys et quedes tranquil de que no hi ha res més, no?
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Avatar de l’usuari
Jomateixa82
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 584
Membre des de: ds. maig 02, 2015 2:54 pm

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Jomateixa82 » dt. des. 26, 2017 4:02 pm

Exacte Anna Maria,

Si ho haguéssim sabut des del principi ens ho haguéssim pres tot de diferent manera... Sino a vegades sembla que et prenguin a tu per histèrica quan veus que el teu fill/a no està bé i/o al final et fan creure que potser el nen/a "té una mica de cuento" i ha deixat de menjar perquè li ve bé....

Mira, ara ja està passat per sort!!

Gràcies i bones festes!!
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Embarassada i filla amb cucs

EntradaAutor: Anna Maria » dt. des. 26, 2017 9:47 pm

Bones festes!
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?

Torna a “Estic embarassada”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::