Fem un empedrat, ideal per l'estiu
Fem un empedrat, ideal per l'estiu
L'Empedrat és una deliciosa amanida típica de la cuina catalana, plena de sabors mediterranis i ingredients frescs, i per això és ideal per a l'estiu. Aquí tens la recepta per preparar un autèntic empedrat:
Ingredients:
250 g de mongetes seques (mongeta tendra catalana o mongeta del ganxet)
1 ceba mitjana, tallada a trossos petits
2 tomàquets mitjans, tallats a daus
1 pebrot verd, tallat a daus
1 cogombre mitjà, tallat a rodanxes fines
100 g d'olives negres, sense os i trossejades
100 g de bacallà dessalat, cuit i desfet en trossos petits (opcional)
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de vi (preferiblement vi negre)
Sal i pebre al gust
Julivert fresc, picat per decorar
Preparació:
En primer lloc, posa a remull les mongetes seques la nit abans de la cocció. Això ajudarà a reduir el temps de cocció.
L'endemà, cuina les mongetes seques i els cigrons en olla de pressió amb aigua i una mica de sal. Un cop aconseguit el punt de cocció adequat, treu l'olla del foc i deixa que es refredi.
Mentre es refreden els llegums, prepara la resta d'ingredients. Talla els tomàquets, el pebrot, el cogombre i la ceba en trossos petits i trosseja les olives.
Un cop els llegums estiguin freds, afegeix per sobre un raig d'oli d'oliva i vinagre de vi al gust. A continuació, barreja les verdures tallades i les olives, perquè tots els sabors es combinin.
Ara és el moment de posar els trossos de bacallà dessalat. Tasta l'amanida i ajusta la sal i el pebre al teu gust.
Finalment, abans de servir, decora amb julivert picat per donar-li un toc fresc i colorit.
L'Empedrat és millor si es deixa reposar a la nevera durant unes hores abans de servir, ja que això permetrà que tots els sabors es barregin i esdevingui més gustós. Es pot servir com a plat únic o com acompanyament d'altres plats, com carns a la brasa.
Eva Remolina | AMIC

Ingredients:
250 g de mongetes seques (mongeta tendra catalana o mongeta del ganxet)
1 ceba mitjana, tallada a trossos petits
2 tomàquets mitjans, tallats a daus
1 pebrot verd, tallat a daus
1 cogombre mitjà, tallat a rodanxes fines
100 g d'olives negres, sense os i trossejades
100 g de bacallà dessalat, cuit i desfet en trossos petits (opcional)
Oli d'oliva verge extra
Vinagre de vi (preferiblement vi negre)
Sal i pebre al gust
Julivert fresc, picat per decorar
Preparació:
En primer lloc, posa a remull les mongetes seques la nit abans de la cocció. Això ajudarà a reduir el temps de cocció.
L'endemà, cuina les mongetes seques i els cigrons en olla de pressió amb aigua i una mica de sal. Un cop aconseguit el punt de cocció adequat, treu l'olla del foc i deixa que es refredi.
Mentre es refreden els llegums, prepara la resta d'ingredients. Talla els tomàquets, el pebrot, el cogombre i la ceba en trossos petits i trosseja les olives.
Un cop els llegums estiguin freds, afegeix per sobre un raig d'oli d'oliva i vinagre de vi al gust. A continuació, barreja les verdures tallades i les olives, perquè tots els sabors es combinin.
Ara és el moment de posar els trossos de bacallà dessalat. Tasta l'amanida i ajusta la sal i el pebre al teu gust.
Finalment, abans de servir, decora amb julivert picat per donar-li un toc fresc i colorit.
L'Empedrat és millor si es deixa reposar a la nevera durant unes hores abans de servir, ja que això permetrà que tots els sabors es barregin i esdevingui més gustós. Es pot servir com a plat únic o com acompanyament d'altres plats, com carns a la brasa.
Eva Remolina | AMIC

Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |
![]() |
![]() |
![]() |