coca de vidre

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

coca de vidre

EntradaAutor: ametista » dt. maig 28, 2013 1:58 pm

ens encanta la coca de vidre, a casa volaaaa...gairebé no estic a temps de fer-li una foto!

coca de vidre.JPG


us poso una recepta però la veritat és que es pot fer amb qualsevol massa normal de pa (farina, aigua, sal i llevat) la gràcia simplement és deixar-la el més fina possible perquè quedi ben cruixent :ok:

per fer-ne 3 unitats (caben en una safata de forn)

200 gr. farina normal
50 gr. aigua
50 gr. llet
25 gr. oli
4 gr. sucre
4 gr. sal
4 gr. llevat fresc

- unir ingredients i amassar
- deixar fermentar fins que gairebé dobli el seu volum
- tallar en tres trossos i donar forma allargada aplanant amb un corró fins que quedin molt molt fines
- pintar amb oli, cobrir amb sucre i coure al forn a 220ºc fins que quedin torrades, només treure del forn tirar immediatament per damunt un bon raig d'anís

....una altra manera de fer-la per qui no tingui temps (o ganes) de fer la massa és fent servir una massa de pizza refrigerada :content:

espero que us agradi!!
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
Nubuis
:: tigre
:: tigre
Entrades: 756
Membre des de: dg. oct. 21, 2012 9:48 am

Re: coca de vidre

EntradaAutor: Nubuis » dt. maig 28, 2013 2:21 pm

Quina boooona pinta!!!!!! :ok:
Avatar de l’usuari
pigadeta
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4871
Membre des de: dc. jul. 25, 2007 3:10 pm
Ubicació: Tarragona (xo ganxeta)
Contacta:

Re: coca de vidre

EntradaAutor: pigadeta » dt. maig 28, 2013 4:04 pm

Ets una crack Ametista....
Avatar de l’usuari
CISCA
:: gosset
:: gosset
Entrades: 478
Membre des de: dc. juny 23, 2010 9:32 am

Re: coca de vidre

EntradaAutor: CISCA » dt. maig 28, 2013 5:52 pm

Gràcies per la recepta, la provaré!! ;-)))
Avatar de l’usuari
jllt
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 326
Membre des de: ds. feb. 04, 2012 9:03 pm
Ubicació: Pirineu

Re: coca de vidre

EntradaAutor: jllt » dt. maig 28, 2013 6:28 pm

A casa ens torna bojos aquesta coca. Ens la fa sempre un tiet que havia sigut forner. Deliciosa! Ara m'anoto la recepta per intentar-la fer jo també a casa.

Gràcies per compartir-la!
Avatar de l’usuari
surtelsol
:: rateta
:: rateta
Entrades: 164
Membre des de: dv. abr. 08, 2011 2:23 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: surtelsol » dt. maig 28, 2013 6:33 pm

Genial! A nosaltres també ens encanta la coca de vidre! M'apunto la recepta!
Gràcies >.-<:
cuski
:: rateta
:: rateta
Entrades: 188
Membre des de: ds. set. 01, 2012 1:20 am

Re: coca de vidre

EntradaAutor: cuski » dt. maig 28, 2013 9:30 pm

Quina bona pinta! Me l´ apunto...
Avatar de l’usuari
pigadeta
:: dragona
:: dragona
Entrades: 4871
Membre des de: dc. jul. 25, 2007 3:10 pm
Ubicació: Tarragona (xo ganxeta)
Contacta:

Re: coca de vidre

EntradaAutor: pigadeta » dc. maig 29, 2013 2:50 pm

vale, pregunta de novata....el llevat fresc on el trobo...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: ametista » dv. maig 31, 2013 12:16 pm

a la zona de refrigerats d'alguns supermercats, per exemple al Mercadona :ok:

provaràs de fer-la? és molt fàcil...i un vici! ;-)))
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
fox
:: conillet
:: conillet
Entrades: 373
Membre des de: dc. set. 17, 2008 2:02 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: fox » dv. maig 31, 2013 12:40 pm

Quina pinta!!

L'anis es pot substituir per un altra cosa?
Imatge

||*|| A la primera amb omifin!!!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: ametista » dv. maig 31, 2013 1:42 pm

mmm, suposo que sí però l'anís amb el sucre és el que li dóna el seu sabor tan característic i la textura caramelitzada ...potser algun altre licor aromatitzat d'herbes que us agradin més?.....

si ho dius per l'alcohol que porta s'evapora només posar-lo, eh? ;-)
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
fox
:: conillet
:: conillet
Entrades: 373
Membre des de: dc. set. 17, 2008 2:02 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: fox » dl. juny 03, 2013 8:53 am

Si per l'acohol :ok:
Imatge

||*|| A la primera amb omifin!!!
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: ametista » dl. juny 03, 2013 9:18 am

hehe doncs no et preocupis que no en queda ni rastre! però la gràcia és posar-lo just només sortir del forn, o també pots posar-lo i tornar a posar les coques al forn ja apagat, amb tota l'escalfor que encara queda t'assegures que l'alcohol s'evapora!
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
neula
:: puça
:: puça
Entrades: 34
Membre des de: dt. maig 24, 2011 2:03 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: neula » dv. juny 21, 2013 6:44 am

Pregunta de novata 2.. ¿és obligat el llevat fresc o pot ser amb llevat sec...? </;-)
Els meus tresors: Dolça mel i Ulls grossos
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: ametista » dc. juny 26, 2013 3:53 pm

quan dius llevat sec et refereixes al llevat sec de forner? (marca maizena, vahiné....) llavors sí, és indiferent fer-ho amb un o amb l'altre, només variarà la proporció a fer servir: el triple de fresc que de sec o sigui que en aquesta recepta s'haurien de fer servir 1,3 gr de llevat sec :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: coca de vidre

EntradaAutor: ametista » dc. març 25, 2015 1:10 pm

us poso una altra recepta de coca de vidre, la que us vaig posar estava bona però trobo que amb l'estona s'acabava estovant una mica i la gràcia és que sigui ben cruixent, aquesta és la que faig ara sempre i fa crec creeeeec ;-))) ;-)))

WP_008220.jpg


250 grams de farina panificable
110 grams d'aigua
50 grams d'oli d'oliva
5 grams de sal
2,5 grams de llevat fresc
sucre i licor d'anís

- unir ingredients i amassar fins que quedi una massa llisa i homogènia
- deixar fermentar fins que gairebé dobli el seu volum
- tallar en 2 o 3 trossos, aplanar amb un corró fins que les coques quedin el més fines possibles
- pintar amb oli, cobrir amb sucre i coure al forn a 220ºc fins que quedin torrades, només treure del forn tirar immediatament per damunt un bon raig d'anís i mmm, a gaudir!
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::