panets d'hamburguesa

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

panets d'hamburguesa

EntradaAutor: ametista » dj. març 13, 2014 1:40 pm

mai acabava de trobar la recepta perfecta per fer panets d'hamburguesa perquè està bé que siguin tovets i amb un punt dolcet però les receptes que havia provat fins ara ho eren massa pel nostre gust (moooolt tou, massa dolç, a vegades fins i tot massa "mantecoso"...) fins que he trobat aquesta recepta que m'ha semblat ideal! és lleugerament enriquida, només un puntet (5% de mantega i 1% de sucre) i queden flonjos i una miqueeeeeta dolcets, genial!

DSC_0203.JPG


500 gr. de farina
300 ml de llet
25 gr. mantega
5 gr de sucre
10 gr. de sal
10 gr. de llevat

...però com que sóc com sóc o-o:) l'he acabat adaptant a "versió saludable", o sigui amb oli d'oliva i sense sucre... com que faig servir llet d'arròs que ja és un punt dolça, pel gust de casa els panets ja queden suficientment dolcets però si a vosaltres us agrada que es noti més hi podeu afegir els 5 gr de sucre o una cullerada de mel, xarop d'atzavara, etc.

500 gr. de farina
350 ml de llet d'arròs
20 gr. d'oli d'oliva
10 gr. de sal
10 gr. de llevat

el procediment:
- unir ingredients i amassar
- fermentar tapat en un bol fins que dobli el volum
- donar forma de panets i deixar reposar tapats amb un drap fins que gairebé doblin el volum
- pintar amb aigua i afegir-hi llavors de sèsam, coure al forn a 200ºC durant 15-20 minuts

no vaig estar a temps de fer foto amb l'hamburguesa a dins!! :r)
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: panets d'hamburguesa

EntradaAutor: ametista » dj. març 13, 2014 1:40 pm

si a algú li agraden les receptes més contundents, dolces o "mantecosas" que deia abans us en puc posar alguna, eh? :content:

i si us plau, compartiu les vostres si en teniu de bones!!! >.-<:

me n'oblidava, amb aquesta recepta també es poden fer:

panets per l'esmorzar del cole:
WP_004296.jpg


i un pa de motlle boníssim!
DSC_0028.JPG
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
pesol
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2106
Membre des de: dl. juny 29, 2009 3:15 pm

Re: panets d'hamburguesa

EntradaAutor: pesol » dj. març 13, 2014 2:14 pm

mmm!!!

la farina és nomal o de força?
la forma la pots fer bé? o la massa és tan pringosa que és molt difícil de donar forma?

jo últimament m'he viciat a les fogatines, però la pega que hi trobo és que és difícil donar forma perquè la massa és molt enganxosa...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5481
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: panets d'hamburguesa

EntradaAutor: ametista » dc. març 19, 2014 10:58 pm

hola pesol! la farina normal! :ok:

i no queda gens enganxosa, sobretot la primera recepta que he posat...que penso que la original-original encara era una mica més dureta (500 gr de farina, 250 ml de llet) pots provar de les dues maneres a veure com et va millor!
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::