coca de forner

Receptes de pa, bastonets, croissants, pizza...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

coca de forner

EntradaAutor: ametista » dc. abr. 01, 2015 1:23 pm

m'encanta la coca de forner! però n'hi ha de tants tipus (potser cada forner la fa a la seva manera, no? :content: ) que és una mica embolicat, així que he fet una espècie de classificació dels diferents tipus de coques dolces que podem trobar per aclarir una mica el tema... el criteri de classificació és segons el tipus de massa (de menys a més enriquida):



- COCA DE FORNER feta només de pa amb sucre i anís per sobre, aquesta és molt típica de la zona del Penedès i es lleugerament dura de mossegar (perquè la massa és de pa-PA, gens enriquida)
coca_forner.jpg
coca_forner.jpg (33.4 KiB) Visualitzat 10819 cops



- COQUES DE FORNER no tan rústiques com el primer tipus, o sigui que són una mica més toves a l'hora de mossegar. Serien masses una mica enriquides (amb una petita part d'oli per exemple o substituint una mica d'aigua per llet...) i que es poden deixar fermentar més perquè tinguin més molla. Aquí teniu un parell d'exemples
coca.jpg



- COQUES DE VIDRE serien masses com les dels dos primers tipus però estirades molt molt fines perquè després quedin ben cruixents. Aquí uns exemples
coca vidre.jpg



- COQUES DE SUCRE, lleugerament enriquides amb ous, algun greix (oli, llard o mantega)...
Un exemple seria la coca de Montserrat o montserratina
montserrat.jpg



- COQUES DE BRIOIX (molt més enriquides amb ous, llet, mantega...) Un exemple és la coca de Sant Joan
IMG_9535.JPG



com podeu veure cada tipus ja té el seu fil corresponent així que deixarem aquest per les coques de forner del primer tipus, les fetes únicament amb massa de pa, que no tenien encara fil propi :ok:

a veure si aviat en faig i us poso foto i recepta!
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
sipamasil
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1818
Membre des de: dt. abr. 21, 2009 11:27 pm

Re: coca de forner

EntradaAutor: sipamasil » dc. abr. 01, 2015 2:22 pm

Ummmmm, m'has fet entrar ganes de menjar-ne una...
núvol
:: cèrvol
:: cèrvol
Entrades: 585
Membre des de: dj. març 04, 2010 8:20 am

Re: coca de forner

EntradaAutor: núvol » dc. abr. 01, 2015 2:40 pm

una darrera d'una altra...
Avatar de l’usuari
Navi
:: conillet
:: conillet
Entrades: 376
Membre des de: dl. nov. 04, 2013 8:39 pm

Re: coca de forner

EntradaAutor: Navi » dc. abr. 01, 2015 4:02 pm

A mi també m'encanten! Soles, amb xocolata, amb fuet o el que sigui! A casa solo preparar-ne de les segones i sempre queden bé, quan en faci ja li faré foto :content:
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: coca de forner

EntradaAutor: ametista » dc. abr. 01, 2015 6:14 pm

Navi ha escrit:quan en faci ja li faré foto

>.-<: >.-<: :ok: i la poses al fil de les segones, eh? ;-) ;-)
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: coca de forner

EntradaAutor: ametista » dl. abr. 06, 2015 7:09 pm

doncs avui he fet pa i he pensat amb aquest fil ;-))) ;-)))

he separat un trosset de la massa del pa, l'he estirat, l'he pintat amb oli i l'he deixat fermentar, després al forn amb sucre per damunt i un cop a fora, raig d'anís! mmm, un berenar boníssim en un moment!

DSC_0109.jpg
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?

Torna a “Pa i brioixeria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::