TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros

Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros

EntradaAutor: ametista » ds. feb. 01, 2014 6:49 pm

i aquest mes farem....

masses escaldades!!! >.-<:
....masses què? :-:)
:r) masses que previàment a la cocció s'escalden, o sigui que es fan amb dues coccions :ok:
...i ara direu....amb quines masses es fa això????????

doncs la més típica és la "pasta choux" amb la qual es fan, per exemple, lioneses http://www.cuinaperllaminers.com/2008/1 ... roles.html

però també es fan amb aquest procediment els xurros http://www.cuinaperllaminers.com/2008/10/xurros.html

i els bunyols de vent (no els de l'Empordà) http://www.cuinaperllaminers.com/2009/0 ... -vent.html

us animeu a provar-ho?
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. feb. 11, 2014 12:27 am, en total s’ha editat 3 vegades.
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: ametista » ds. feb. 01, 2014 6:50 pm

ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. abr. 01, 2014 11:38 pm, en total s’ha editat 4 vegades.
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: kine » ds. feb. 01, 2014 8:50 pm

Ohhhh quina intriga......
Va!!! Volem saber-ho...
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: ametista » dg. feb. 02, 2014 7:57 am

neu:-D neu:-D ara ja està! :ok:
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: kine » dg. feb. 02, 2014 1:28 pm

Ok!! Veus això no ho he fet mai!!! Mt bé així provem!!!

Jo crec que faré la pasta choux....
Aitona
:: granota
:: granota
Entrades: 214
Membre des de: dl. abr. 02, 2012 2:54 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: Aitona » dg. feb. 02, 2014 3:13 pm

Com dius???? Masses què???? No havia sentit mai això de masses escaldades... ?-) ?-)

Noies jo aquest mes em sembla que no m'arrisco i no intento fer cap aportació. Em fa l'efecte que això em supera... Esteré pendent de les vostres receptes i resultats.
Avatar de l’usuari
Navi
:: conillet
:: conillet
Entrades: 376
Membre des de: dl. nov. 04, 2013 8:39 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: Navi » dg. feb. 02, 2014 3:47 pm

Ostres Ametista a mi també em sona a xino aixo de masses escaldades!
A vegades he fet bagels i abans de posar-los al forn els poso un minutet o dos en aigua bullint, això la fa una massa escaldada? ?-)
Imatge
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: ametista » dl. feb. 03, 2014 2:09 am

kine que bé, provant coses noves!! >.-<:

Aitona anima't! no és pas difícil, eh? vaaaaaaaaaa :()()::::

Navi noooo els bagels són una massa fermentada i sí que es bullen abans d'anar al forn però no té res a veure amb el procediment del taller d'aquest mes en què primer es cou la massa al foc (com qui fa una beixamel) i després es fregeix o es cou al forn...
però parlant de bagels, que bons que estan! hauríem d'obrir un post a Pa i brioixeria!!
.....si dius que en fas a vegades podries animar-te a obrir-lo el pròxim cop que en facis, noooooo? ;-))) ;-))) ;-)))
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Nenita
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 339
Membre des de: dc. juny 16, 2010 6:55 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: Nenita » dl. feb. 03, 2014 1:37 pm

Ohh que bé!! M'encanta aquest post!! mai he fet masses d'aquest tipus però en tinc moooltes ganes!!

Bé, si que havia fet xurros però no en tenia ni idea que era un tipus de massa escaldada.. :ok:
Avatar de l’usuari
Navi
:: conillet
:: conillet
Entrades: 376
Membre des de: dl. nov. 04, 2013 8:39 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: Navi » dc. feb. 05, 2014 8:24 pm

Ametista ja havia vist que a les receptes lu de que es couen al foc, però lu de les dues coccions m'havia despistat :ok: definitivament no he fet mai cap massa escaldada jeje

He estat buscant la recepta de bagels que feia servir però no hi ha manera de trobar-la (sóc un desastre i tinc les receptes guardades en mil llocs diferents). Algun dia d'aquests en buscaré una de nova, faré la prova i si queden bé ja us ho diré ;-)

Em quedo per aquí a xafardejar i babejar amb les delícies que poseu :p-)
Imatge
Avatar de l’usuari
nienna
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2082
Membre des de: dt. set. 14, 2010 7:58 pm
Ubicació: Barcelona

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: nienna » dg. feb. 09, 2014 8:34 am

Ostres, ja estem al febrer? Últimament no puc participar gaire, però aquest més em crida molt la atenció la temàtica. Nosaltres fem uns bunyols de ricotta d'una recepta que vam trobar a una revista italiana que estan de rechupete :ok: A veure si els faig i us poso la recepta!

També vull provar la recepta de xurros que has posat, té molt bona pinta >.-<: >.-<:
muc
:: gosset
:: gosset
Entrades: 499
Membre des de: dv. ago. 06, 2010 3:04 pm
Ubicació: Alemanya

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: muc » dg. feb. 09, 2014 12:28 pm

nienna, m'interessen molt aquests bunyols!! :ok: ;-))) ;-)))

jo, si trobo una estoneta, em proposo fer uns eclairs (el muco ja fa bots d'alegria des que li vaig dir :b-))) :b-))) :love: )
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: nb_30 » dg. feb. 09, 2014 2:56 pm

Aquest mes de febrer no em perdo la recepta!! Fare la del llibre del xavier barriga.
Fitxers adjunts
2014-02-09 15.52.26.png
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 febrer...

EntradaAutor: ametista » dt. feb. 11, 2014 12:22 am

mmm bunyols, xurros, eclairs.....ja estic impacieeeeeent!! :()():::: :()():::: :()()::::
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Aitona
:: granota
:: granota
Entrades: 214
Membre des de: dl. abr. 02, 2012 2:54 pm

Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros

EntradaAutor: Aitona » dt. feb. 18, 2014 2:53 pm

Noies que tenim aquest post una mica paradet!!!!

Jo ja vaig dir que no m'atrevia aquest mes amb el repte, però estic esperant les vostres aportacions per si al final surt alguna cosa facileta i ens animem a encendre els fogons.....

Vinga a veure si algú s'anima, que hi havia uns bunyols que fèien molt bona pinta.
Avatar de l’usuari
ametista
:: dinosaure
Entrades: 5480
Membre des de: dt. set. 30, 2008 3:06 pm

Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros

EntradaAutor: ametista » dt. feb. 18, 2014 10:13 pm

és veritat, no estem gaire animades!!
jo d'aquest cap de setmana no passaaaaaa!!!!!
Imatge
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
nb_30
:: tigre
:: tigre
Entrades: 749
Membre des de: dj. feb. 02, 2012 5:14 pm

Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros

EntradaAutor: nb_30 » dc. feb. 19, 2014 6:36 am

Tinc els ingredients a punt i el llibre preparat per seguir la recepta..pero em falta temps!!! Aquest cap de setmana m'hi he de posar.
Avatar de l’usuari
kine
:: poltre
:: poltre
Entrades: 612
Membre des de: dj. ago. 27, 2009 9:34 pm
Ubicació: Girona

Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros

EntradaAutor: kine » ds. feb. 22, 2014 4:59 pm

Jo també tinc els ingredients per provar de fer profiteroles mmmm.... A veure si els petits em deixen??!! Els farciré de trufa mmmmmm
Avatar de l’usuari
nienna
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2082
Membre des de: dt. set. 14, 2010 7:58 pm
Ubicació: Barcelona

Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros

EntradaAutor: nienna » ds. feb. 22, 2014 6:01 pm

Nosaltres ho tenim tot preparat per fer bunyols de ricotta demà aprofitant que tenim invitats!! Després us posaré la recepta i el resultat :ok:
Avatar de l’usuari
nienna
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2082
Membre des de: dt. set. 14, 2010 7:58 pm
Ubicació: Barcelona

Re: TR4 febrer-lioneses, bunyols i xurros

EntradaAutor: nienna » dg. feb. 23, 2014 8:34 am

Ja estan fets, us deixo la recepta

Bunyols de ricotta

Ingredients:
200 ml llet
50 gr mantega
1 pessic de sal
200 gr farina
3 ous
250 gr de ricotta
100 gr de sucre pols (o glacé)
60 ml ron (jo no li vaig posar)
oli d'oliva per fregir

Primer es posa a una olla la llet amb la mantega i la sal i es porta a ebullició. Després s'afegeix la farina de cop i es remou fins que la composició es comença a desprendre de les parets de l'olla. Després es deixa refredar la massa i quan ja està freda s'incorporen els ous un a un, fins que estiguin ben incorporats a la massa. Després s'afegeix la ricotta, els 100 gr de sucre en pols i el ron i es barreja bé, movent fins que ja no queden grumolls (aquesta part cansa molt, jo no vaig aconseguir treure tots els grumolls però després als bunyols no es va notar).

Després es posa oli a una paella, es calenta bé i es formen boletes (jo les vaig fer amb les mans tot i que la massa se m'enganxava). Després de fregir es deixen reposar 3-4 minuts i després es passen per sucre.

Aquest es el resultat final. Bon profit!
Fitxers adjunts
securedownload.jpg

Torna a “Taller de Receptes”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::