TR5 març - cuina de l'hort
TR5 març - cuina de l'hort
aquest mes cuinarem verdures i hortalisses...a la catalana!
unes quantes idees:
samfaina http://www.lacuinadesempre.cat/2013/07/samfaina.html
escalivada http://www.lacuinadesempre.cat/2013/05/escalivada.html
coca de recapte http://deplatenplat.gastronomicament.ca ... capte.html
espardenya http://www.lacuinadesempre.cat/2013/06/ ... ivada.html
espinacs a la catalana http://www.lacuinadesempre.cat/2013/10/ ... a-new.html
amanida catalana http://www.lacuinadesempre.cat/2012/09/ ... alana.html
xató http://gourmetcatalunya.com/RECEPTES_DE ... ELTRU.html
carxofes a la brasa o al forn http://deplatenplat.gastronomicament.ca ... -forn.html
calçots http://www.lacuinadesempre.cat/2012/03/calcotada.html
rovellons a la brasa o planxa http://www.lacuinadesempre.cat/2013/10/ ... lanxa.html
trinxat de la Cerdanya http://www.lacuinadesempre.cat/2014/02/ ... danya.html
a cuinar!
unes quantes idees:
samfaina http://www.lacuinadesempre.cat/2013/07/samfaina.html
escalivada http://www.lacuinadesempre.cat/2013/05/escalivada.html
coca de recapte http://deplatenplat.gastronomicament.ca ... capte.html
espardenya http://www.lacuinadesempre.cat/2013/06/ ... ivada.html
espinacs a la catalana http://www.lacuinadesempre.cat/2013/10/ ... a-new.html
amanida catalana http://www.lacuinadesempre.cat/2012/09/ ... alana.html
xató http://gourmetcatalunya.com/RECEPTES_DE ... ELTRU.html
carxofes a la brasa o al forn http://deplatenplat.gastronomicament.ca ... -forn.html
calçots http://www.lacuinadesempre.cat/2012/03/calcotada.html
rovellons a la brasa o planxa http://www.lacuinadesempre.cat/2013/10/ ... lanxa.html
trinxat de la Cerdanya http://www.lacuinadesempre.cat/2014/02/ ... danya.html
a cuinar!
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. març 23, 2015 1:44 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 març - cuina de l'hort
índex de receptes
espardenya (ametista)
xató (ametista)
samfaina (ametista)
carxofes a la brasa (ametista)
off-topic (cuina de l'hort però no tradicional catalana)
albergínies amb formatge a la crockpot (nb_30)
espardenya (ametista)
xató (ametista)
samfaina (ametista)
carxofes a la brasa (ametista)
off-topic (cuina de l'hort però no tradicional catalana)
albergínies amb formatge a la crockpot (nb_30)
ametista l’ha editat per darrera vegada el dia: dl. abr. 06, 2015 7:21 pm, en total s’ha editat 6 vegades.
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 març - cuina de l'hort
Oh! ja tenim el fil de març aquí... la qual cosa em recorda que febrer ha passat volant i encara no he penjat (ni cuinat, de fet) la meva recepta... a veure si em poso les piles...
Aquest mes m'agrada! A veure si faig alguna cosa aviat i la penjo!!
Aquest mes m'agrada! A veure si faig alguna cosa aviat i la penjo!!
Re: TR5 març - cuina de l'hort
Deixo una recepta d'alberginies que no es de cuina catalana! I l'he fet a la crockpot.
He tallat les albergines a rodantxes, hi he posat sal i un rajoli d'oli i ho he deixat 2 hores en alta. Quan ja estaven hi he posat formatge per sobre i ja esta.Abans aixo ho feia al forn pero la despesa de llum es considerable, i amb la crock queda molt be.
A mi per sopar m'encanta!hi acompanyo amb una truita o peix a la planxa.
He tallat les albergines a rodantxes, hi he posat sal i un rajoli d'oli i ho he deixat 2 hores en alta. Quan ja estaven hi he posat formatge per sobre i ja esta.Abans aixo ho feia al forn pero la despesa de llum es considerable, i amb la crock queda molt be.
A mi per sopar m'encanta!hi acompanyo amb una truita o peix a la planxa.
Re: TR5 març - cuina de l'hort
Hola noies, acabo de descubrir aquest subforum de taller de cuina i m'encanta. Puc participar encara que ja l'hagueu començat?
Sóc mamà de dos preciosos infants que m'inspiren cada dia, ecric un blog de cuina, tinc una botiga online de alimentació ecològica i estic estudiant macrobiòtica. M'apasiona el mon de la cuina saludable, alló que diuen que per la boca entra la salud.
Vaig a llegir-vos més per possar-me al dia.
Sóc mamà de dos preciosos infants que m'inspiren cada dia, ecric un blog de cuina, tinc una botiga online de alimentació ecològica i estic estudiant macrobiòtica. M'apasiona el mon de la cuina saludable, alló que diuen que per la boca entra la salud.
Vaig a llegir-vos més per possar-me al dia.
El meu blog http://mielylimonsalud.blogspot.com.es/" onclick="window.open(this.href);return false;
La meva botiga eco: http://mielimon.es/ca/" onclick="window.open(this.href);return false;
La meva botiga eco: http://mielimon.es/ca/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: TR5 març - cuina de l'hort
Ei Damma! i tant!!! quantes més siguem, millor! A més, aquest any hem de reconèixer que anem una mica fluixes amb el taller.. Entre una cosa i l'altra...
Re: TR5 març - cuina de l'hort
nb_30 se acepta pulpoooo....
damma85 benvinguda!! i que bé, perquè ens aportaràs la teva visió sobre cuina saludable
damma85 benvinguda!! i que bé, perquè ens aportaràs la teva visió sobre cuina saludable
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 març - cuina de l'hort
ametista ha escrit:nb_30 se acepta pulpoooo....
damma85 benvinguda!! i que bé, perquè ens aportaràs la teva visió sobre cuina saludable
Gràcies per acceptar el pop!! Jaja és que esta molt mort el taller,no? Vaig pensar que així teníem alguna recepta!
Jo aquesta setmana sí o sí faig samfaina. Vaig comprar carbassons molt bé de preu i els tinc congelats esperant el seu torn!
nb_30 l’ha editat per darrera vegada el dia: dc. març 11, 2015 8:35 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Re: TR5 març - cuina de l'hort
sí, el que sigui perquè això s'animiiiiiiii
samfaina, nyam..m'encanta
jo ahir vaig fer espardenyes d'escalivada, a veure si demà tinc un moment i ho poso
samfaina, nyam..m'encanta
jo ahir vaig fer espardenyes d'escalivada, a veure si demà tinc un moment i ho poso
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 març - cuina de l'hort
Gracies boniques!
Si tinc temps aques finde faré coca de recapte, a casa ens encanta
Si tinc temps aques finde faré coca de recapte, a casa ens encanta
El meu blog http://mielylimonsalud.blogspot.com.es/" onclick="window.open(this.href);return false;
La meva botiga eco: http://mielimon.es/ca/" onclick="window.open(this.href);return false;
La meva botiga eco: http://mielimon.es/ca/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: TR5 març - cuina de l'hort
doncs aquí va l'espardenya!
la vaig fer amb una escalivada senzilla (pebrot vermell i albergínia) feta al forn (uns 45-50 minuts a 220ºC)
a casa de tant en tant en fem una safata plena i després congelem, així sempre en tenim a punt per fer espardenyes, coques de recapte...mmm
ah, la torrada de pa casolà!! i en comptes d'anxoves hi vaig posar tonyina com a l'enllaç que us havia posat a la primera entrada i també queda bona!
la vaig fer amb una escalivada senzilla (pebrot vermell i albergínia) feta al forn (uns 45-50 minuts a 220ºC)
a casa de tant en tant en fem una safata plena i després congelem, així sempre en tenim a punt per fer espardenyes, coques de recapte...mmm
ah, la torrada de pa casolà!! i en comptes d'anxoves hi vaig posar tonyina com a l'enllaç que us havia posat a la primera entrada i també queda bona!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 març - cuina de l'hort
damma85 ha escrit:Si tinc temps aques finde faré coca de recapte, a casa ens encanta
parlant de coca de recapte! vaaaa, a veure si la pots fer!
a mi m'encanta moltíssim!!! ja m'està venint salivera...
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 març - cuina de l'hort
Ametista, aquesta espardenya te una pinta bonissima!!!!
Re: TR5 març - cuina de l'hort
holaaaaa acabo de trobar la foto que li vaig fer al xató el mes passat pensant en aquest mes (pensava que l'havia perdut!)
XATÓ
escarola
raves
bacallà dessalat i esqueixat
tonyina dessalada i esqueixada
seitons
olives negres i arbequines
per la salsa: 2 alls, 2 nyores, una molla de pa xopa de vinagre, un grapat d'ametlles (uns 100 g) quatre avellanes (o un grapadet petit), oli d'oliva i sal
les nyores s'han de tenir en remull una estona per poder-li treure la pell i fer servir la polpa, després batre junts tots els ingredients afegint l'oli mica en mica fins que la salsa quedi lligada
aquesta és la recepta del xató de Vilanova! com a vilanovina només puc dir que és l'autèntic però per no entrar en polèmica dir que tots són autèntics, ja que són receptes tradicionals i molt similars entre elles, totes de la mateixa zona (Garraf i Penedès) Entenc les diferències com les que també hi pot haver d'una mateixa recepta tradicional (per exemple uns canelons) entre cases diferents, a cada casa hi pot haver variacions però la base és similar.... ara que, dit això.... només deixar caure que ma mare sempre ha dit que el xató del Vendrell s'assembla més a la salsa dels calçots que a la del xató!!
XATÓ
escarola
raves
bacallà dessalat i esqueixat
tonyina dessalada i esqueixada
seitons
olives negres i arbequines
per la salsa: 2 alls, 2 nyores, una molla de pa xopa de vinagre, un grapat d'ametlles (uns 100 g) quatre avellanes (o un grapadet petit), oli d'oliva i sal
les nyores s'han de tenir en remull una estona per poder-li treure la pell i fer servir la polpa, després batre junts tots els ingredients afegint l'oli mica en mica fins que la salsa quedi lligada
aquesta és la recepta del xató de Vilanova! com a vilanovina només puc dir que és l'autèntic però per no entrar en polèmica dir que tots són autèntics, ja que són receptes tradicionals i molt similars entre elles, totes de la mateixa zona (Garraf i Penedès) Entenc les diferències com les que també hi pot haver d'una mateixa recepta tradicional (per exemple uns canelons) entre cases diferents, a cada casa hi pot haver variacions però la base és similar.... ara que, dit això.... només deixar caure que ma mare sempre ha dit que el xató del Vendrell s'assembla més a la salsa dels calçots que a la del xató!!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 març - cuina de l'hort
Quina salivera amb aquest xató!!! a mi m'encanta
Aquest estic fent cuina de subsistència! a veure si de veritat m'hi poso que tenim el taller molt abandonat.
Aquest estic fent cuina de subsistència! a veure si de veritat m'hi poso que tenim el taller molt abandonat.
Re: TR5 març - cuina de l'hort
doncs aquí vinc amb una altra recepta!
us poso la versió tradicional de casa meva (la que he heretat de la meva mare)
SAMFAINA
4 albergínies mitjanes
1 pebrot vermell gran
250 grams de tomàquets madurs sense llavors (a trossos o triturats)
1 ceba (la meva mare no en posa mai, jo segons el dia)
primer es sofregeix una mica la ceba, després s'hi afegeixen la resta d'hortalisses tallades a trossos i es deixa coure a foc lent perquè es vagin estovant i deixant anar aigua (mentre no ho fan, anar remenant sovint perquè no s'enganxi, millor no afegir oli perquè el resultat final pot ser massa oliós) Deixar que faci xup-xup una bona estona fins que estigui tot cuit. Serveix d'acompanyament d'altres plats o per menjar simplement amb pa, mmm mooolt de pa! m'encanta!
la meva mare sempre l'ha fet amb salsitxes així que jo tinc l'associació feta de samfaina=salsitxes (uns minuts abans d'apagar el foc s'hi afegeixen unes salsitxes passades per la paella perquè s'acabin de fer i agafin el gust de la samfaina) però també en faig a vegades amb pollastre o bacallà... i ja tinc ganes de tornar-ne a fer! ...crec que quan toqui carn o peix repetiré de samfaina
us poso la versió tradicional de casa meva (la que he heretat de la meva mare)
SAMFAINA
4 albergínies mitjanes
1 pebrot vermell gran
250 grams de tomàquets madurs sense llavors (a trossos o triturats)
1 ceba (la meva mare no en posa mai, jo segons el dia)
primer es sofregeix una mica la ceba, després s'hi afegeixen la resta d'hortalisses tallades a trossos i es deixa coure a foc lent perquè es vagin estovant i deixant anar aigua (mentre no ho fan, anar remenant sovint perquè no s'enganxi, millor no afegir oli perquè el resultat final pot ser massa oliós) Deixar que faci xup-xup una bona estona fins que estigui tot cuit. Serveix d'acompanyament d'altres plats o per menjar simplement amb pa, mmm mooolt de pa! m'encanta!
la meva mare sempre l'ha fet amb salsitxes així que jo tinc l'associació feta de samfaina=salsitxes (uns minuts abans d'apagar el foc s'hi afegeixen unes salsitxes passades per la paella perquè s'acabin de fer i agafin el gust de la samfaina) però també en faig a vegades amb pollastre o bacallà... i ja tinc ganes de tornar-ne a fer! ...crec que quan toqui carn o peix repetiré de samfaina
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Re: TR5 març - cuina de l'hort
i un dia com avui, abans de menjar la mona, no podien faltar unes carxofetes a la brasa per acompanyar la carn!
CLUB DE LECTURA DEL SOCPETIT
T'hi apuntes?
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |