retràs maduratiu llenguatge

botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: botafoc » dv. gen. 01, 2016 8:37 pm

bona nit, perdoneu si escric al'apartat on. no correspon.
Tinc un nen de 3 anys i 11mesos que té un retràs d'un any i mig del llenguatge.
Acudeix al CDIAP de la zona desde fa casi 2 anys. Actualment...molts copsni els pares l'entenem. No pronuncia moltes lletres..ni la c, ni la n, ni la t, ni la x,ni r, ni ny ....les vocals les pronuncia totes.
La logopeda em va dir que "no sap perquè no les pronuncia"....i la neuropediatra el va veure bé...ella creu que la causa es que va neixer petit (baix pes,però no prematur. Va ser un CIR)
Fa p3 i al cole..tot bé. excepte que no té amics ni juga amb altres nens, la mestra i la logopeda creuen que es pel retard del llenguatge.
La mestra diu que no havia tingut mai un nen amb tan retràs. Totho està tranquil menys jo.
Creieu que és normal?? que m'he de tranquilitzar i "ja parlarà" ?
ratalica
:: puça
:: puça
Entrades: 8
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 10:54 am

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: ratalica » dv. gen. 01, 2016 11:10 pm

Hola Botafoc. La meva ratalica té 2 anys i mig i també té un clar retràs en el llenguatge. Ara sembla que comença a dir alguna paraula. Actualment també està al CDIAP, on no saben dir-nos a què és degut, doncs han descartat autisme, i qualsevol altre transtorn, però ens van dir que era d'hora per derivar al logopeda. El portem també a nivell privat amb un neuropediatre que en principi les proves que li van fer van sortir bé, però li fa el seguiment. Com que el CDIAP va tant lent, ..., ara començarem amb una estimulació en el llenguatge i la comunicació a nivell privat també. La ratalica ho entèn tot, obeeix ordres, mastega bé, menja bé, a l'escola bressol està totalment integrat, coneix el nom dels nens/es, participa en els jocs, .... però la parla no acaba d'explotar! Tothom diu no et preocupis, però costa i molt no fer-ho, per això entenc la teva preocupació. Jo el que faria és intentar forçar l'estimulació, mal no li farà.
Quan va començar a dir alguna paraula?
Una abraçada.
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: botafoc » ds. gen. 02, 2016 8:46 am

Hola..que vols dir estimular el llenguatge? la primera paraul crec que als 18 mesos o aixi..no ho recordo. Nosaltres anem 1 h setmanal al CDIAP. No hem anat a res privat..creus que ho hauria de fer?saps preus?
gracies per contestar.
MartaMorera
:: puça
:: puça
Entrades: 32
Membre des de: dt. gen. 14, 2014 4:35 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: MartaMorera » dg. gen. 17, 2016 6:44 pm

Hola bon día .Sóc logopeda.M´agradaria explicar que de vegades quant un nen té un retras maduratiu, això també ho arrossega en el llenguatge.Si veieu que el nen no abança, potser s´hauria de mirar com està d´audiçió i si cal que el tutor o la logopeda del CDIAP el derivin a fer una audiometria.Cal saber que si un nen té una pèrdua auditiva, el seu retras en el llenguatge també es veu afectat, així com en tots els aprenentatges.
Jo estic estimulant a un nen amb retras maduratiu del llenguatge.
Per qualsevol consulta em podeu escriure un mail: marta.morera.sauret@gmail.com
Pedagoga i logopeda, blog EDUKATIO
salutacions
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: botafoc » dc. feb. 10, 2016 7:24 pm

hola Marta, perdó no he entrat més al forum fins avui. ja li van fer uns potencials de tronc cerebral al poc de començar al cdiap. Van sortir normals.

Avui ha dit que com el nen ha dit un cop que una orella " no va" ens pot donar hora al creada o algo així de Tarragona perquè el valorin....diu que si fan ells la derivació és gratis. que ella hi va portar la seva filla i que és una valoració molt complerta...fan repetir paraules al nen per veure quines lletres falla.....
Algú sap de que parlo??? a algú li han fet?
Gracies
Avatar de l’usuari
roseta1977
:: rateta
:: rateta
Entrades: 188
Membre des de: dg. juny 21, 2009 11:21 am
Ubicació: Barcelona

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: roseta1977 » dc. feb. 10, 2016 10:23 pm

Hola, no se bé com funciona, però aquesta és la pàgina del CREDA de Tarragona. Jo conec un nen que té un trastorn específic del llenguatge i va al CREDA a Barcelona.

http://www.xtec.cat/serveis/creda/e3925251/
Avatar de l’usuari
Memer
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 319
Membre des de: dl. març 26, 2012 11:58 am

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: Memer » dc. feb. 17, 2016 9:15 am

Hola a totes
El meu nen té ara 39 mesos (3 anys i 3 mesos, per estalviar-vos els càculs).
Aniré una mica ràpid amb el nostre cas, i després ja despotricaré dels sistemes públics i la poca informació:
Fa un any vam decidir passar a l'acció pq veiem que el nen no estava avançant ni de lluny com els altres nens de la seva edat, especialment en el llenguatge. A més a més, una cosa curiosa, el nen era molt prudent amb els obstacles. Doncs bé, la psicologa de la llar d'infants privada ens va dir que potser tenia vertígen. Total, vam buscar pediatra privat pq al públic ni cas. El privat ens deriva per retard de llenguatge a otorrino i neuròeg. Otorrino troba otitis mitja amb hipoacusia bilateral. Té afectat el sistema vestibular (equilibri oïde intern). El neuro li va fent un seguiment. El juliol el van operar i li van posar drenatges i treure carnots. Van dir que l'audició milloraria immediatament i començaria a xerrar (ell deia algunes coses, però només una sílaba, per exemple "ma" per "mama" i la "p" la deia "b", però total unes 10 paraules). L'audició va millorar tant de cop que el nen va estar dos mesos espantat del món. Horrorós. Com tenir un nadó d'1 mes, no podia dormir, tenia por de tot, més aviat terror de qualsevol so. Això es va solucionar sol i tothom va dir que llavors començaria a xerrar.
Vam anar al CREDA, quina gent més maca per favor! de veritat eh! almenys a Barcelona. Les proves allà van sortir bé, però allà fan només les proves subjectives (audiometria condicionada). La resta a Sant Joan de Déu, que triguen un ou en trucar-te. Total, que per tirar pel dret vam demanar al privat les proves objectives (potencials) que li van fer sense sedació, amb el nen histèric, no van poder baixar de 50dB, per tant no sabem si hi sent bé. A Sant joan de Deú li van fer amb sedació (la setmana passada) però encara no tenim resultats. Per cert, 3 hores amb anestesia total. EL nen porta ultrasensible i menjant i dormint fatal una setmana després de l'anestesia.
El nen ha avançat molt en tot, molt més atent, torna a ser àgil com quan gatejava, està ultra content (potser massa, no para de moure's… d'això no sé què pensar) fins i tot vol provar moltes més coses de menjar… però només diu ara unes 20 paraules. Curiosament diu frases de dos paraules com "No vull! mama!", i quan ell vol fer alguna cosa si que diu "jo jo jo!", per tant no és com si fós un retard de llenguatge, els nens que diuen només 20 paraules, no diuen verbs ni fan frases, ni diuen jo, sinó qeu diuen el seu nom…
Total, sospitem que el nen va estar més d'un any amb la otitis i hipoacusia bilateral. Si no es sord no entra al creda, encara que necessiti reeducació auditiva, a no ser que se li diagnostiqui Trastorn del llenguatge.
No és normal que no parlin, no us deixeu enganar. Els CDIAP no estan preparats per aquests tipus de problemes. Els nens necessiten ajuda JA i vosaltres també.
Dilluns mateix em vaig reunir amb l'associació de Trastorn Específic del Llenguatge. ATELCA. Busqueu la web, informeu-vos.

El nostre nen va al CDIAP com el vostre, a perdre el temps un cop a la setmana, només amb psicòloga, van decidir que era massa d'hora per logopeda. Mentida. Als altres països el primer és l'atenció logopèdica, independentment del nivell maduratiu. El nostre nen també va a un centre d'estimulació del desenvolupament pels seus problemes vestibulars, només fa un mes que hi va. Els resultats són impressionants.
D'aquí una estona me'n vaig a veure al neuro, jo sola per poder explicar-li com està anant tot. El meu nen està repetint P2 (allargament es diu) pel seu retard del llenguatge. Aquesta opció crec que es pot demanar sempre que sigui de l'últim trimestre. Per tant, tenim la valoració amb EAP per veure si té necessitats especials d'aquí poc, per la preinscripció. Els de l'EAP pel seu to per telèfon, semblen molt reticents a posar-li NEE. Diuen que els nens amb un any canvien molt. Doncs si, ha canviat molt, però el llenguatge no, gens. Així que intentaré aconseguir un paper d'algú que sinó no em faran ni cas…..
Que un nen de 3 anys només digui 20 paruales no és normal.Que et miri t'assenyali alguna cosa i et digui algo en xino, tampoc és normal.
I això ho dic per tant si és sord com si no ho és!!!!
Hi ha diversos llocs privats amb prestigi que fan aquesta mena de diagnòstics, costen entre 200 i 600 euros. Lamentablement els del públic no acostumen a diagnosticar fins que no tenen uns 7 anys, quan ja és ultra tard. Nosaltres no hem fet aquest pas encara, volia tenir els resultats dels potencials, però no em dona temps… no sé per on tirar la veritat. Sento com si els sistemes públics fossin els enemics, que només volen prendre't el pèl i marejar-te mentre els nostres fills perden el temps preciós per ajudar-los

Sento ser tan dràstica però justament m'heu enxampat emmig d'aquesta lluita
camdem
:: puça
:: puça
Entrades: 33
Membre des de: dt. gen. 14, 2014 8:50 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: camdem » dc. feb. 17, 2016 3:18 pm

Hola
Memer em sap greu que tinguis aquesta opinio dels CDIAPS ,i els EAPS no Crec que es pugui generalizar, es injust..
No es cert que no es diagnostiqi fins els 7 anys ni tampoc que els nens amb 3 anys siguen massa petits per anar a logopedia.
Els conec d'aprop , i no dupto pas que sigui la teva experiencia pero no es el tarannà general...
Espero que tinguis molta sort i si et puc ajudar en res...
ratalica
:: puça
:: puça
Entrades: 8
Membre des de: ds. abr. 06, 2013 10:54 am

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: ratalica » dc. feb. 17, 2016 5:54 pm

Nosaltres també el portem al CDIAP. I la veritat és que ens sembla una pèrdua de temps. És un dia a la setmana, en principi una hora que llavors et diuen que son 3/4 i acaba essent mitja hora. I res .... de diagnòstic res de res. Anar veient, i entre els dies de festa, els dies de Nadal, ara vindrà Setmana Santa ...., doncs res de res. El portem fa un mes i mig amb un privat que almenys hi han fet valoració i se l'ha començat a estimular a tope. No sé si fem bé o no de portar-lo amb un privat però almenys tenim la sensació que fem alguna cosa, la veritat. També hem passat per l'otorrino, el psicòleg, logopeda al CDIAP. I la ratalica no és sord però ens diuen que és massa d'hora pel logopeda. Com que no vèiem igual per això anem al privat. De neuropediatre anem pel privat perquè el CDIAP ni ens van escoltar. En definitiva, que és el teu fill i només tú pots veure realment si avança o no avança.
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: botafoc » dc. feb. 17, 2016 8:26 pm

jo també m'he posat en contacte amb ATELCA...pel facebook...a vere que em diuen.
Al CDIAP avui m'han dit que no diagnostiquen...perquè com es fa als 6 o 7 anys i ja no hi van allí amb aquesta edat...en fi....
Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: retalls » dt. feb. 23, 2016 6:53 am

Com a mare d'una nena amb dificultats, t'aconsello una segona opinió. Tots els nens tenen els seus ritmes, en tot, però si l'has d'ajudar i estimular, quan abans comencis millor.
Respecte cdiaps. Prefereixo estalviar-me un comentari de tot el que penso. N'he conegut dos. El primer vam sortir corrents pel pic/gens tacte i empatia i per les males maneres de tractar a uns pares desconeixedors del que podia estar passant amb una nena que llavors només tenia 19 mesos. I el segon, fan lo just o menys, 30 minuts de terapia amb psicologa que es converteixen a vegades en menys, poc o gens feeling amb la nena i poc contacte amb nosaltres. Res de logopeda ni terapia grupal.
És una pena, però l'ajuda real i el recolzament ha vingut sempre pagant.
I pel que conec d'amigues amb fills amb necessitats semblants, és molt habitual aquest tarannà als cdiaps.
Així que com et deia al principi, busca una segona opinió i queda't tranquila. Molta sort i qualsevol cosa, pots preguntar, la meva filla ara té 3 anys i 5 mesos i n'hem viscut de molts colors.
Salut
pucpuc
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1394
Membre des de: dc. maig 21, 2008 6:51 pm
Ubicació: catalunya

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: pucpuc » dc. feb. 24, 2016 11:02 am

:miko:
pucpuc l’ha editat per darrera vegada el dia: dj. feb. 25, 2016 5:04 pm, en total s’ha editat 1 vegada.
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: botafoc » dc. feb. 24, 2016 7:27 pm

hola retalls, jo amb el meu cdiap no es que estigui descontenta..em tracten bé i al nen també..la logopedia dura 55 minuts i hi va un cop per setmana, una setmana ell sol i l'altre amb una nena de la mateixa edat que van començar junts i ara ella ja parla bé. El problema és que "tot és maduratiu" i després de 2 anys jo no veig clar que sigui retràs...potser és trastorn...I allí empenyats en que el nen és petit i tot és maduratiu i ja vindrà la famosa explosió del llenguatge.¿
A mi m'han dit centres de BCN però jo no sóc de barcelona...em queda a 70km i jo no he agafat mai el cotxe per anar a bcn...ni m'atreveixo..i trens es perdre tot el dia..i jo treballo vaig a torns...son pare és feliç com un anís i també diu que és maduratiu...ell treballa de 8 a 20... o 21...no puc contar amb ell per anar-hi.Aqui no coneixo professionals que facin aquest diagnostic. i després hi ha el trma economia....
Per ara l'altre dia a l'audiometria li va sortir la timoanografia plana d'una sola orella...i demanaré hora aotorrino.
Ell el sentit el té bé...li van fer potencials. però això no deu ajudar gaire....de totes formes no crec que sigui la causa..
Avatar de l’usuari
Memer
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 319
Membre des de: dl. març 26, 2012 11:58 am

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: Memer » dv. feb. 26, 2016 10:32 am

Sobre els centres de diagnòstic, estaria bé si cadascú posa els que coneix amb algún comentari.
Nosaltres no tenim diagòstic encara, però si que m'he interessat pel tema i he fet algunes trucades.

Pel que jo tinc entès (sisplau aporteu coses les demés també, pq clar, tot m'ho faig jo sola i no tinc clar si va així...), s'ha de tenir en compte que el retard de llenguatge pot venir de moltes coses, entre elles hipoacúsies, retard maduratiu, trastorns diversos... A més, quan els nens tenen menys de 5 anys, generalment no els volen diagnosticar pq diuen que la cosa pot canviar molt etc. De fet hi ha pocs professionals que s'hi atreveixin.
S'ha de tenir en compte que la intervenció primerenca és vital per aconseguir el millor pronòstic possible. Però clar, no qualsevol intervensió... és a dir, si un nen va al psicòleg i no va al logopeda.. i quan arriba als 7 anys resulta que té un TEL... doncs quina gràcia no? pq no tenia logopeda??!! doncs bé...
Bé, això de la intervenció primerenca i el pronòstic, és un altre tema, m'estic desviant.

Els professionals involucrats en tot això, haurien d'ésser:
- pediatre: ha d'identificar en les revisions signes de risc i derivar als nens. En primer lloc hauria de derivar-se a l'otorrino.
- otorrino: ha de verificar si el nen hi sent bé. S'hauria de fer timpanometria per descartar otitis mitja, si surt malament, s'ha de fer audiometria (segons l'edat condicionada) això no ho acostumen a fer, i et diuen que amb la timpanometria n'hi ha prou per saber que es té una pèrdua auditiva d'entre 20 i 40 dB. És un problema no saber-ho del cert, a vegades arriba a 60 dB, com sospitem que li va passar al nostre nen. Però com que ja l'han operat i no li van mirar, no ho podem saber. Però és important per poder entendre el retard de maduració auditiva que pot tenir. Si l'audiometria no és concloent aleshores potencials. Encara que a un nen li sortissin bé anteriorment, pot ser que després no. No s'hi val dir "ja li van fer quan va néixer i van sortir bé". Al naixement es va un cribatge, no és complert i a més es pot tenir hipoacúsia adquirida. Si es fan sense sedació, a vegades no es pot arribar a fer per sota de 50 o 30 dB, pq si estan plorant, se senten només a ells. Si és així s'ha de fer en sedació, ja que una pèrdua auditiva de només 20 dB pot tenir conseqüències importants.
- neuròleg: ha de veure si hi ha algún trastorn neurològic. A vegades es fan proves tipus rossonància del cap, scanner, proves de la son.. Tot i així moltes vegades no surt res per imatge i hi pot haver un trastorn igualment.
- psicòleg: determina si hi ha altres problemes socials o de comportament o cognitius etc, és a dir si és un retard de desenvolupament global o no .....
- logopeda: valora el nivell de comunicació

Bé, dit tot això coincidireu amb mi que és un merder de ca l'ample, que si es va per públic pots trigar anys en tenir una visita amb cadascun... I si vas per privat ets sents com si estiguessis putejant a la criatura pq si, anant al metge cada dos per tres, però sense ningú que et guiï o et doni un suport o et vagi dient els passos a seguir.

No m'extranya que els diganòstics triguin anys, pq clar, ni hi ha cap metge especialista concret.

Per tant, per aconseguir un diagnòstic o fas totes les visites anteriors etc, i esperes que algú, (neuro, logopeda o psicòleg) s'atreveixi a fer un diagnòstic sense voler "esperar més" o bé, vas a un centre de diagnòstic de trastorns d'aprenentatge.
Jo només conex els dos següents, però n'hi ha molts més. Tots privats:
- UTAE: És la unitat de Trastorns d'Aprenentatge de Sant Joan de Déu però és privat, i està al carrer Numància de Barcelona. Et fan una primera visita després valoració (entre 2 i 4 sessions) i després visita final amb diagnòstic. Hi ha neuros i psicòlegs etc. Crec que entre 400 i 600 euros, segons les sessions necessàries. Per demanar visita s'ha de fer amb molta antelació, pq van molt plens. Nosaltres la vam demanar l'any passat i ens la donaven al cap de 3 mesos. Finalment vaig anular pq van trobar la hipoacusia.
- EPL (Escola de patologies del llenguatge). Està a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. També és privat. Encara que es digui així, poden diagnosticar diferents trastorns d'aprenentatge. Mateixes sessions que a la UTAE però un pèl més barat, crec que són màxim 450 o així. (entre 70 i 80 per sessió).

Finalment, si ja teniu neuro, otorrino i tot això i s'ha descartat que hi hagi cap altre problema de fons, potser podeu anar a un logopeda amb experiència amb diagnòstics de TEL. Els de l'assossiació Atelca em van explicar que hi ha un centre de salud privat anomenat SALUD4, al carrer muntanyer, 40, que ha diagnosticat diversos nens de l'assossiació. Tinc entès que val uns 200 euros, tot i que tenen mutues. Però jo crec que a la meva mútua tot el tema logopèdic de desenvolupament està exclòs.

Espero que us sigui útil aquesta informació i sisplau, compartiu la que tingueu vosaltres etc, que jo també vaig molt perduda eh!!!
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: botafoc » dv. feb. 26, 2016 6:46 pm

Només vull dir que a centres com Cottet audiologia...GAES...fan audiometries ludiques a nens gratuites si portes informe del CDIAP. A nosaltres ens la van fer...per cada sorollet el nen ha de tirar una pilota dins una cistella..inclus ens en van fer dues..diuen que amb nens millor més d'una.

A optica universitaria audiologia (nova a barcelona) també fan revisions orella gratuits.

A nosaltres ens van fer potencials al neixer i als dos anys quan no parlava (sense sedació ..el vaig haver de fer dormir jo). Van sortir bé. Ara als 4 anys lleu hipoacusia a orella D , deu ser d'otitis silencioses....a l'abril tenim otorrino.
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: botafoc » dv. feb. 26, 2016 6:47 pm

per cert buscant informació he llegit que en el TEL està afectada la comprensió també, és veritat??
camdem
:: puça
:: puça
Entrades: 33
Membre des de: dt. gen. 14, 2014 8:50 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: camdem » dv. feb. 26, 2016 9:29 pm

Depen ..hi ha varis tipus de TEL..Pot ser expressiu, comprensiu o mixte.
També hi ha altres clasificaciones segons afecto mes la forma , la semàntica-sintaxis o l'us.

Em continua sabent molt de greu que tingueu males experiencies als CDIAPS, jo treballo en un,soc logopeda i al meu CDIAP tracto amb nens des dels dos anys i tots surten amb un disgnòstic.i diagnostiquen TELs , entre moltes altres coses, cada día...
botafoc
:: papallona
:: papallona
Entrades: 133
Membre des de: dv. abr. 17, 2015 8:58 pm

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: botafoc » ds. feb. 27, 2016 10:18 am

Potser no tots els CDIAPs funcionen igual...com tot no es pot generalitzar....
Ara jo se que al meu, la meva logopeda ens va dir que el TEL es diagnostica als 7 anys i com als 7 ja no van allí....( jo vaig pensar " au ja ha passat el marron a una altre")

Després de 2 anys d'anar al logopeda ( el meu si va començar amb 2 anys i poc al logopeda.Res de psicologa) no pot ser que encara segueixi amb el mateix dignostic " retràs simple del llenguatge" i hagi vist la neuro un sol cop i perquè ho vaig demanar jo.
Avatar de l’usuari
retalls
:: granota
:: granota
Entrades: 204
Membre des de: dt. set. 03, 2013 8:32 pm
Contacta:

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: retalls » ds. feb. 27, 2016 11:32 am

camdem ha escrit:Depen ..hi ha varis tipus de TEL..Pot ser expressiu, comprensiu o mixte.
També hi ha altres clasificaciones segons afecto mes la forma , la semàntica-sintaxis o l'us.

Em continua sabent molt de greu que tingueu males experiencies als CDIAPS, jo treballo en un,soc logopeda i al meu CDIAP tracto amb nens des dels dos anys i tots surten amb un disgnòstic.i diagnostiquen TELs , entre moltes altres coses, cada día...

Doncs ja ens pots dir on treballes que venim! Com veus no és el més habitual... Una pena. Prou dur és pair tot el que passa com per topar amb gent que veus que et podrien ajudar i no sembla que ho acabin de fer...
Avatar de l’usuari
Memer
:: tortuga
:: tortuga
Entrades: 319
Membre des de: dl. març 26, 2012 11:58 am

Re: retràs maduratiu llenguatge

EntradaAutor: Memer » dv. març 04, 2016 10:17 am

Hola noies, només comentar-vos que ja tenim els resultats de les proves auditives i no han sortit bé.
Té un pèrdua auditiva de 60dB en una orella (pèrdua moderada a severa) i en l'altra, o la té bé, o té una pèrdua lleu. Resulta que els potencials tenen una sensibilitat de 30dB, per tant, no podem saber si té una pèrdua lleu (entre 20 i 30), però vaja, com que no diu les "s" (enlloc de "més" diu "me") doncs apunta a que si, pq a més, en l'audiometria (que no era concloent) precisament li sortia pèrdua mitjana de 29dB).
Amb la qual cosa té o bé una pèrdua unilateral modera a severa o bé bilateral amb una amb orella bona amb pèrdua lleu.

I ara bé el merder. Estic emprenyada. L'otorrino dient que com que hi sent bé d'una orella doncs res. A sobre té el timpà perforat, i no se'l pot operar fins d'aquí uns anys. L'otorrino dient que el timpà foredat era la causa. Doncs bé, resulta que si tens un forat de 2/3 de timpà, la pèrdua és d'uns 30dB, i ell no el pot tenir tant foredat, pq en teoria és per culpa del drenatge qeu s'ha sortit i no ha cicatritzat. Doncs bé, els forats dels drenatges son enanos!! no pots ser 60dB!!! aquests decibels són els màxims possibles en hipoacusia de conducció. En els potencials no ens posa el tipus. Sospito no és només conducció….o que si ho és té els ossets de dins malament.

Doncs bé, resulta que la hipoacusia unilateral SI que pot produir retard de llenguatge. A més a més, ell tenia otitis mitja fins al juliol (la va tenir sospitem més d'1 any) per tant, molt probablement fins el juliol, la hipoacusia era bilateral. Amb això ja n'hi ha prou per tenir retard del llenguatge.
Els del Creda ja m'han dit que em citaran la setmana vinent amb l'audioprotessista, i que informaran a l'EAP per posar les mesures adequades a l'escola etc i que faran el seguiment i tot. Són molt macos.
Doncs bé, Botafoc, que sàpigues que darrerament amb hipoacusia unilateral, SI que posen audífons, sempre que sigui moderada o severa. Si es profunda no, pq no hi ha restes auditives amplificables. Però això s'ha de fer com més petit millor, pq sinó es perd la capacitat del cervell d'audició biaural, és a dir, després ja no entén els missatges rebuts de dues orelles i per tant, no pot localitzar els sons d'on venen.
Ara entenem moltes coses del comportament del nen. Quan ell està al menjador i tu a una habitació, si el crides, molt sovint et busca per venir, però s'equivoca i va a la cuina….
Per tant, l'otorrino dient que res, el CREDA dient que SI que s'ha de tractar (i més si no té pràcticament llenguatge!) la psicòloga dient que això ho explica tot, i el neuro dient que explica una part però no tot i que anem a valorar per problemes de relació (que plasta, la del CDIAP va dir que no té problemes de relació) i també valoració per trastorn de comunicació. A veure, senyor, si acabem de descobrir que és sord, com vol que el valorin amb 3 anyets per trastorn de comunicació!!!!! aaaaaaaarrrgghh!!
Total, he escrit mail al lloc aquest de Sant Pau preguntant si es pot valorar per trastorn de llenguatge/comunicació a un nen sord.
Però vaja, que no em veig ara mateix capaç d'assumir res més. Vull els audífons o audífon o el que toqui JAAAAA
Pobre nen, ara m'he adonat que té la cadireta del cotxe posada de tal manera que la orella dolenta dona cap a mi, per això no s'entera de res al cotxe...

Botafoc, tinc un llista de coses que provoca la hipoacusia unilateral, si vols ho escric per aquí. Si el teu nen té otitis a només una orella, representa que pot tenir de forma temporal això, però lleu (típicament per otitis mitja, entre 20 i 40 de pèrdua, però més aviat entre 20 i 30)

I dijous la valoració de l'EAP…
:-(

Torna a “Pares de nens i nenes amb discapacitats”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::