Fecundació in Vitro: així és el procés

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6055
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

Fecundació in Vitro: així és el procés

EntradaAutor: Toni » dj. abr. 07, 2022 2:26 pm

Any rere any més persones que desitgen tenir fills ho fan més tard. Encara que hi ha moltes raons i motius diferents, des del punt de vista biològic pot tenir conseqüències importants. Això, sumat als problemes d'infertilitat, ha fet que els darrers anys recórrer a tècniques de reproducció assistida sigui cada cop més habitual. La Fecundació In Vitro (FIV) és una de les més usuals per a aquells que no aconsegueixen tenir un nadó de manera natural. Vols saber exactament què és la Fecundació in Vitro i el seu procés? T'ho expliquem en aquest article.

Què és la FIV?

Com ja hem dit, la Fecundació in Vitro és una solució per a moltes parelles que no poden tenir fills per medis naturals. Aquesta tècnica té com a objectiu la unió de l'òvul amb l'espermatozoide al laboratori per obtenir embrions que es puguin transferir a l'úter matern. Sol ser habitual en persones que han fet altres tractaments de reproducció assistida sense èxit.

Si es produeix la gestació, evolucionarà de manera natural com qualsevol altre embaràs. Per això, l'embrió necessita incubar-se a l'ambient adequat per desenvolupar-se (temperatura, foscor, osmolaritat, pH i nutrients bàsics). Al Laboratori de Reproducció Assistida i Embriologia de Fertilab Barcelona fan que l'ambient sigui el més semblant possible al que passaria a les trompes de Fal·lopi si la fecundació hagués estat per mitjans naturals.


La Fecundació in Vitro i el seu procés

El tractament de la FIV consisteix en diverses fases. Són les següents.

Estimulació ovàrica: aquesta estimulació millora la maduració dels oòcits i aconsegueix que les probabilitats d'èxit de la FIV siguin més grans. El que busca és que els ovaris, en comptes de produir un únic oòcit –com fan de forma natural cada mes-, produeixin més oòcits, aptes per fertilització, per poder arribar a obtenir un nombre més gran d'embrions.

Recuperació dels òvuls de la pacient: en aquest punt es procedeix a la recuperació d'entre 8-10 fol·licles. L'embriòleg identificarà a través del microscopi els oòcits obtinguts a la punció, després s'aïllaran i classificaran al seu estadi maduratiu.

Fecundació: es duu a terme la unió dels òvuls i els espermatozoides perquè es produeixi la fecundació. Pot ser mitjançant ICSI o fecundació clàssica. La ICSI consisteix en la fecundació de l'òvul al laboratori a través de la microinjecció d'un espermatozoide. Mentrestant, la FIV clàssica es caracteritza perquè la unió de l'òvul i de l'espermatozoide es produeix de manera natural.

Cultiu embrionari: a Fertilab Barcelona fan servir Embryoscope +, un sistema no invasiu d'incubació d'embrions, que permet visualitzar en temps real la seva evolució sense ser manipulats, des del moment de la fecundació fins a la transferència. La seva aplicació aconsegueix incrementar aproximadament un 20% la taxa d'èxit dels nostres tractaments.

Transferència embrionària: finalment, l'equip mèdic transfereix els millors embrions a l'úter matern durant la transferència d'embrions. Aquests es dipositen aproximadament a 1,5 centímetres del fons uterí mitjançant un procediment ràpid i indolor.


Factors que influeixen en una Fecundació in Vitro

La probabilitat d'èxit d'un cicle de Fecundació in Vitro depèn de diversos factors. Alguns dels més importants són els següents:

Edat de la pacient: aquesta determina la reserva ovàrica i el nombre d'òvuls disponibles. Com més gran sigui la pacient, hi ha menys probabilitat d'èxit.
Si els òvuls són propis o d'una donant (en aquest segon cas l'edat de la pacient no influeix tant): a la FIV per ovodonació el percentatge de taxa de part/nen a casa per cicle és del 86,2%, per sobre del 68,5% de la mitjana nacional de la Societat Espanyola de Fertilitat (SEF). En cas que els òvuls siguin propis la taxa de part/nen a casa per cicle a Fertilab Barcelona és del 41%.

El nombre i la qualitat dels embrions transferits: no sempre es transfereixen els mateixos embrions a una dona, i el metge és el que decideix el nombre en funció dels anys de la pacient i de la qualitat dels embrions que hi ha disponibles.


En quins casos es recomana la FIV?

La FIV pot ser la solució perfecta per a moltes persones que volen fer realitat el desig de tenir un nadó. Aquests són els casos en què la Fecundació in Vitro et poden ajudar:

Mares solteres: t'estàs plantejant ser mare single? La FIV pot ser la teva millor opció. A Fertilab disposem d'un banc de semen propi per garantir la qualitat i els resultats del tractament.
Futurs pares: si tu i la teva parella fa temps que esteu intentant tenir un fill sense èxit, aleshores la Fecundació in Vitro pot ser la solució que necessites. Posem a la teva disposició les tècniques més capdavanteres com Embryoscope+ per garantir els millors resultats.
Futures mares: heu decidit construir una família juntes? La FIV pot ser el tractament perfecte per fer realitat el vostre desig de tenir un fill. Acudir al banc de semen propi que té Fertilab Barcelona és una garantia d'èxit.

Ara que ja saps què és la Fecundació in Vitro i el seu procés, vols sotmetre't a aquest tractament? A Fertilab hem aconseguit convertir-nos en una de les millors clíniques de fertilitat a Barcelona. Al nostre centre trobaràs un equip de professionals altament qualificats que disposen dels mitjans idonis per fer tot el possible perquè aconsegueixis quedar-te embarassada. A partir del nostre sòlid bagatge i de la personalització dels tractaments, desenvolupem una activitat àmplia en què donem cabuda a les tècniques in vitro més innovadores i eficaces.


Demana la teva cita online gratuïta »
https://fertilab.com/ca/contacte/
www.fertilab.com
info@fertilab.org
t. 93 241 14 14

Imatge

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 5 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::