Proves de fertilitat en l’home

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6164
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

Proves de fertilitat en l’home

EntradaAutor: Toni » dt. jul. 25, 2023 11:54 am

Quan una parella no és capaç de quedar embarassada, la preocupació per patir algun problema d'esterilitat apareix immediatament.

La majoria de vegades, i erròniament en molts casos, en un primer moment la infertilitat es relaciona amb la dona. Tot i això, la realitat és que en un important percentatge de les parelles que intenten concebre un fill durant un any o més, el problema està completament relacionat amb l'home.

El test d'espermatozoides o fertilitat et pot donar la resposta que necessites.

T'expliquem com aquest test pot ajudar-te a conèixer si tot està correcte per, si no és així, començar a buscar la millor solució.


El test d'espermatozoides o seminograma

El primer pas en una prova de fertilitat masculina és fer un seminograma citomorfològic. El seminograma aporta la informació necessària sobre les expectatives de fecunditat, els possibles problemes i les patologies dels òrgans genitals masculins.

És un estudi bàsic i senzill que serveix per orientar la recerca de possible infertilitat masculina.

Aquesta anàlisi del semen funciona com un test d'espermatozoides que permet als professionals en andrologia (fertilitat masculina) conèixer-ne l'estat. D'aquesta manera es poden conèixer els nivells de:

Concentració: el nombre d'espermatozoides presents per mil·lilitre.
Mobilitat: la velocitat de moviment i la capacitat d'avançar per les trompes de Fal·lopi de la dona i assolir l'òvul. Es diferencien tres tipus en funció de la mobilitat –de mobilitat progressiva, no progressiva o immòbils–.
Vitalitat: percentatge d'espermatozoides que es continuen vius després de l'ejaculació.
Forma: havent de presentar la forma que es considera com a normal.

A partir d'aquests paràmetres de mesura es fa el diagnòstic per establir l'existència o no d'algun tipus de patologia. En cas de detectar-se algun tipus de problema, a Fertilab Barcelona estudiem quin és el tractament més adequat en cada cas per poder oferir una solució als vostres desitjos de ser pares.


Estudis de la qualitat del semen i esperma

A més del seminograma, hi ha altres proves que serveixen per estudiar la qualitat de l'esperma. Aquestes són algunes de les més importants.

Test de capacitació espermàtica: consisteix a netejar el plasma seminal, extreure la contaminació de cèl·lules no espermàtiques i capacitar els espermatozoides perquè siguin fèrtils i valorar-ne el comportament al laboratori. La finalitat del procés diagnòstic és adequar la tècnica de selecció idònia per a cada ejaculació.
Cultiu i supervivència de l'espermàtic: l'avaluació del període de supervivència espermàtica i la mobilitat 24 hores després de l'ejaculació és un indicador important de la seva funció.
Fragmentació de l'ADN dels espermatozoides: la fragmentació de l'ADN als espermatozoides podria ser l'explicació d'un percentatge elevat de casos en què la infertilitat no queda diagnosticada. Aquesta fragmentació pot tenir un paper transcendental en el fracàs de la fertilització, en la detenció del desenvolupament embrionari i en les gestacions no evolutives.
Selecció d'espermatozous per separació magnètica per columnes d'Annexina (MACS): una revolució en els tractaments de fertilitat, que permet seleccionar una població d'espermatozous sana.


Altres proves de fertilitat de l'home

Si els problemes per tenir fills persisteixen en el temps i es creu que pot estar relacionat amb la infertilitat masculina, són moltes les proves que es poden fer. A més de totes les que ja hem vist, aquestes són altres de les més freqüents.

Ecografia (Eco-Doppler) testicular: prova que consisteix en l'emissió d'ultrasons, mitjançant una sonda, que es reflecteixen i es retornen en forma d'imatge. Les imatges s'obtenen a temps real i permeten observar el moviment dels òrgans i el flux sanguini. És també una exploració obligatòria a l'estudi de fertilitat masculina.
Deferentvesiculografia: radiografia dinàmica de la via seminal amb contrast, que permet diagnosticar-ne l'obstrucció i el nivell.
Biòpsia testicular: procediment quirúrgic que permet extreure petits fragments de teixit, ja sigui per a l'estudi diagnòstic o bé per a l'obtenció d'espermatozoides en aquells casos en què no es pugui obtenir l'ejaculat.
Biòpsia testicular diagnòstica: habitualment es practica per trobar la causa de la infertilitat masculina, quan el seminograma suggereix la presència de problemes secretors (producció d'espermatozoides) o d'alteracions genètiques.

Fertilab, els millors andròlegs a Barcelona

Si patiu algun tipus de problema relacionat amb l'aparell reproductor masculí, el més recomanable és acudir a la consulta especialitzada. A Fertilab Barcelona posen a la vostra disposició andròlegs experts i una unitat d'andrologia, que és el seu tret clau i diferenciador.

Pots demanar la teva cita sense cap compromís perquè estudiïn el teu cas. T’acompanyaran pel camí cap a la paternitat.
https://fertilab.com/ca/contacte/

Imatge

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::