El 44% de les places de les llars d'infants privades han quedat buides per al curs 2024-2025

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6243
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

El 44% de les places de les llars d'infants privades han quedat buides per al curs 2024-2025

EntradaAutor: Toni » dc. set. 04, 2024 11:57 am

L'Associació Catalana de Llars posa les vacants "a disposició" de l'administració amb més col·laboració pública-privada

El 44% de les places de les llars d'infants privades han quedat buides per al curs 2024-2025, segons els resultats d'una enquesta difosa entre el més d'un centenar de centres adherits a l'Associació Catalana de Llars d'Infants. En concret, han quedat buides una de cada tres places d'I2, una de cada quatre a l'I1 i més de la meitat l'I0. L'Associació ha posat sobre la taula que, per contra, un elevat nombre d'infants no ha pogut accedir a la pública per manca de places. Per això, ha assegurat que està disposat a posar les vacants "a disposició" de l'administració a través de més col·laboració entre el sector públic i el privat.

"És una llàstima que no s'aprofitin aquestes places amb l'important volum d'infants que s'han quedat fora del sistema educatiu en una etapa tan important per a ells com és el 0-3", ha lamentat en un comunicat la presidenta de l'Associació, Conxita Pericó. I és que ha considerat una "incongruència" que algunes llars privades hagin de tancar perquè no cobreixen vacants, quan hi ha infants que han quedat fora del sistema públic per manca de places.

Davant d'això, l'Associació ha demanat al nou Govern que sigui conscient de la necessitat de trobar una solució a la problemàtica i ha defensat que la millor fórmula és una xarxa educativa formada per entitats diverses i plurals amb la col·laboració dels sectors públic i privat.

D'altra banda, l'entitat ha reiterat les crítiques per les distincions entre la gratuïtat de l'I2 a la xarxa pública i una subvenció de 800 euros anuals per infant a la privada. De fet, des de la posada en marxa d'aquesta gratuïtat a les bressol públiques, les privades han denunciat la davallada d'inscripcions. Segones l'enquesta, el 60% dels centres privats creu que aquesta situació els ha perjudicat més que el curs passat.

Més places buides en municipis amb menys densitat de població

L'enquesta mostra també que els municipis amb més places bressol privades buides són aquells que tenen menys densitat de població, com Sant Celoni, Piera o Esparreguera. Per contra, els centres educatius de Barcelona ciutat i altres nuclis d'alta densitat de població són els que tenen menys places buides i han acusat menys la gratuïtat de l'I2 a la pública.

El 96% dels enquestats assegura que ha tingut o està tenint baixes d'alumnes que canvien a la pública, la majoria d'I1 (47%) i d'I2 (44%).

Pericó ha valorat que una subvenció de 800 euros, que es tradueix en un descompte d'uns 70 euros al mes, no pot competir amb la gratuïtat. La presidenta ho ha considerat un "greuge comparatiu" per a les famílies, que ha lamentat que no poden escollir el projecte educatiu que més els agrada per una qüestió econòmica.

ACN Barcelona

Imatge

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 51 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::