Flux blanc abans de la regla: causes i com identificar-lo

Tota l'actualitat a Socpetit i tots els vostres comentaris.
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6283
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

Flux blanc abans de la regla: causes i com identificar-lo

EntradaAutor: Toni » dj. oct. 10, 2024 6:24 pm

Totes les dones a edat fèrtil produïm flux vaginal, el nom científic d'aquest flux és leucorrea i presenta diversos canvis al llarg del cicle. Per exemple, abans de la menstruació baixa flux blanc i més espès, mentre que els teus dies fèrtils el flux vaginal és transparent, abundant i més viscós, normalment es diu que “sembla clara d'ou”.

En aquest article volem explicar-te per què abans de la menstruació hi ha flux blanc, i com identificar si la causa d'aquest flux és que la teva regla és propera o si hi pot haver darrere alguna patologia.

A manera de curiositat, també et volem explicar que una dona saludable produeix aproximadament 4 ml. de flux cada dia, per la qual cosa no has d'espantar-te si ho veus a la calceta, és una cosa completament normal. La funció del flux vaginal és lubricar i eliminar els bacteris de la vagina, per això augmenta al moment de l'excitació sexual.


Per què baixa flux blanc abans de la regla?

El flux abans del període es torna tèrbol i blanc perquè el cos produeix una quantitat més gran de progesterona, que és una hormona vinculada al cicle menstrual i també al procés natural d'embaràs. Per això, abans que arribi la regla surt un líquid blanc.


Com diferenciar si el flux blanc és per regla o embaràs?

El flux blanc que es produeix durant l'embaràs sol ser una mica més lletós i espès que el previ a la menstruació, ja que la seva funció és crear una barrera que impedeixi als bacteris travessar el coll de l'úter protegint així l'embrió.

D'altra banda, pot ser molt complicat identificar la diferència entre tots dos tipus de flux a simple vista o mitjançant el tacte, sobretot si no acostumes a fer un seguiment del teu tipus de flux. L'ideal si tens un retard menstrual i un flux blanc abundant i espès és fer-te una prova d'embaràs.


Quan us heu de preocupar pel flux blanc?

El flux blanc no sol ser motiu de preocupació, ja que com ja hem vist apareix al final del cicle menstrual de manera natural i és un senyal més que el nostre cos està sa.

Únicament t'has de preocupar del flux blanc si ve acompanyat de grumolls, ja que pot ser senyal d'una infecció micòtica. Si a més sents picor, cremor o dolor a la vulva o la vagina, has d'acudir al ginecòleg perquè confirmi o descarti possibles patologies.


Com canvia el teu flux al llarg del cicle menstrual

Ara que hem vist què és el flux blanc abans de la regla i per què es produeix, veurem com canvia el flux menstrual al llarg de tot el teu cicle, per ajudar-te a entendre millor el teu cos i quan augmenten les teves possibilitats de concebre:

Període menstrual: El dia u del teu cicle és el dia en què et baixa la regla i, en general, no hi sol haver flux vaginal durant la menstruació excepte en l'excitació sexual.
Just després del període: la vagina tendeix a estar més seca que durant la resta del cicle.
Abans de l'ovulació: En aquest moment el flux es torna més abundant i una mica espès, també es pot tornar blanquinós i lleugerament groguenc (sobretot quan s'asseca a la roba interior).
Fase ovulatòria: El flux es torna abundant, transparent i elàstic, és similar a la clara d'ou, en tocar-lo amb dos dits i obrir aquests dits, el flux “estira”. Això sol ser un indicador que ets en els teus dies fèrtils. Es recomana mantenir relacions sexuals si esteu intentant concebre.
Fase lútia: És la que es dóna des del final de l'ovulació fins a l'inici de la menstruació, el flux en aquest moment és més dens, enganxós, sec i blanquinós. És en aquest moment quan es produeix el flux blanc abans de la regla.

Com veus, el flux blanc abans de la regla és perfectament normal i no sol suposar cap condició mèdica que t'hagi de preocupar, si aquest es torna més abundant i blanc pot ser un signe d'embaràs i no estaria de més fer-te una prova.

Recorda que si portes més d'un any (o sis mesos si ets més gran de 35 anys) intentant concebre de forma natural i encara no ho has aconseguit, des de Fertilab Barcelona podem ajudar-te a identificar la causa i realitzar un tractament de fertilitat si fos necessari.

Som una clínica de reproducció assistida amb taxes superiors a la mitjana d'Espanya. Res no ens fa més feliços que saber que estem ajudant milers de dones a complir el seu somni de ser mares.

Demana aquí la teva cita amb Fertilab »
https://fertilab.com/ca/contacte/


Imatge

Torna a “Actualitat a Socpetit”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::