com es fa el flam de mató?
com es fa el flam de mató?
hola a tothom
l'altre dia vam anar a dinar amb un restaurant i de postres hi havia flam de mató, el vam trobar boníssim, va triumfar amb tots els que erem allà, algú té alguna recepte? gràcies
l'altre dia vam anar a dinar amb un restaurant i de postres hi havia flam de mató, el vam trobar boníssim, va triumfar amb tots els que erem allà, algú té alguna recepte? gràcies
Re: com es fa el flam de mató?
Jo fa temps que ho vull provar... em sona tenir la recepta per algun lloc, però ara no ho sé del cert. Quan tingui un moment m'ho miro i us dic alguna cosa. Però no l'he provada encara!
Re: com es fa el flam de mató?
La recepta que ha posat la Ramtri és del blog de la Mercè de "Cuina per Llaminers"...Visiteu el seu blog sinó el coneixeu...té unes receptes fantàstiques i unes fotografies genials.
Us poso l'enllaç de la recepta, no costa res citar l'autor! suposo que al passar-li la recepta una amiga no sabia d'on l'havia tret.
http://www.cuinaperllaminers.com/2009/0 ... -mato.html
Us poso l'enllaç de la recepta, no costa res citar l'autor! suposo que al passar-li la recepta una amiga no sabia d'on l'havia tret.
http://www.cuinaperllaminers.com/2009/0 ... -mato.html
Re: com es fa el flam de mató?
Aqui teniu una altra recepta feta amb llet condensada...
http://padenous.blogspot.com/2009/12/flam-de-mato.html
http://padenous.blogspot.com/2009/12/flam-de-mato.html
- Tati
- :: tortuga
- Entrades: 338
- Membre des de: ds. març 29, 2008 8:06 am
- Ubicació: Vila de Gràcia - Barcelona
Re: com es fa el flam de mató?
Perdoneu la meva ignorància... però on es compren els sobres de quallada ?
Re: com es fa el flam de mató?
Tati, els sobres de quallada els trobaras a qualsevol super...acostumen a estar amb el llevat en pols, sobres de gelatines, natilles, etc. Són de la marca ROYAL...no sé si en fan de Hacendado també.
- Tati
- :: tortuga
- Entrades: 338
- Membre des de: ds. març 29, 2008 8:06 am
- Ubicació: Vila de Gràcia - Barcelona
Re: com es fa el flam de mató?
Gràcies... ja m'hi fixaré!
Re: com es fa el flam de mató?
Ramtri ha escrit:Preparació:
Amb quatre cullerades de sucre, es prepara el caramel tot desfent-lo dins un cassó, fins que sigui ben ros. Es reparteix al fons d'un motlle.
En el vas del túrmix, s'hi barreja el mató, el sobre de quallada, el sucre i la nata líquida, i es tritura.
Tot seguit, s'incorpora la llet, i es torna a barrejar amb el túrmix.
S'aboca la mescla al motlle amb el caramel i es cou al bany Maria dins el forn a 180ºC (350ºF) durant 30 minuts.
(Passat aquest temps, veureu que no està quallat, però no us preocupeu perquè acabarà de quallar quan es refredi a la nevera).
Es deixa refredar i es reserva a la nevera fins al moment de servir!!!!
Jo no l'he fet, eh! És la recepta d'una amiga que em va enviar per email i tinc pendent de fer!
El tinc al forn... a veure si surt bé!!!!
Re: com es fa el flam de mató?
Aquí una mostra... és molt bo!
- Fitxers adjunts
-
- Ja està començat... i no es veu gaire bé
- Flam de mató.JPG (29.4 KiB) Visualitzat 5720 cops
Re: com es fa el flam de mató?
RAMTRI,
Hola, jo tb penso que aniria bé, però han de poder anar al forn... no sé, se m'acud que potser amb cassoletes de fang com les de les natilles, no?
Hola, jo tb penso que aniria bé, però han de poder anar al forn... no sé, se m'acud que potser amb cassoletes de fang com les de les natilles, no?
Re: com es fa el flam de mató?
Recupero el post.
A casa som megafans del flam de Mató però com comprar-lo a part de difícil de trobar és una bona picossada, aquest post em va venir de perles.
Em fet les dues receptes que vareu penjar :
Els resultats fantàstics, no deceben.
Molt senzilles de realitzar, ideal perquè els nens ajudin.
Això sí trobem que el gust varia molt d'una a altre recepte.
Per amants del mató recomanaria la primera que respecta totalment el gust i la textura del Mató.
Per amants dels flams la recepta que porta ous, tot i que guarda el gust del mató, aquest s'insinua més que es degusta.
Ens feia una mica de por la segona recepta per la llet condensada però haig de dir que no queda gens empalagósl
Als Adults ens va fascinar la primera recepta i en canvi als nens que no els hi va agradar gaire, la segona la que porta ous la van trobar bonisima i ara que ja s'ha acabat me'n demanen més
Va us poso les proves del delicte
Aquest és de la primera recepta la que fa servir Cuallada i llet
I aquest és de la segona recepta que fa servir ous i llet condensada
A casa som megafans del flam de Mató però com comprar-lo a part de difícil de trobar és una bona picossada, aquest post em va venir de perles.
Em fet les dues receptes que vareu penjar :
Els resultats fantàstics, no deceben.
Molt senzilles de realitzar, ideal perquè els nens ajudin.
Això sí trobem que el gust varia molt d'una a altre recepte.
Per amants del mató recomanaria la primera que respecta totalment el gust i la textura del Mató.
Per amants dels flams la recepta que porta ous, tot i que guarda el gust del mató, aquest s'insinua més que es degusta.
Ens feia una mica de por la segona recepta per la llet condensada però haig de dir que no queda gens empalagósl
Als Adults ens va fascinar la primera recepta i en canvi als nens que no els hi va agradar gaire, la segona la que porta ous la van trobar bonisima i ara que ja s'ha acabat me'n demanen més
Va us poso les proves del delicte
Aquest és de la primera recepta la que fa servir Cuallada i llet
I aquest és de la segona recepta que fa servir ous i llet condensada
Re: com es fa el flam de mató?
aixxx que fa dies que no en faig i veien aquestes fotos torno a tenor mono de flam a veure si aquesta setmana trobo un forat per fer-ne un!
nyam! nyam!
nyam! nyam!
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |