Coca De Sant Joan de crema i pinyons

Pastissos, galetes, gelats i sorbets, pastes diverses...
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6055
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

Coca De Sant Joan de crema i pinyons

EntradaAutor: Toni » dt. juny 22, 2021 7:52 am

La coca va ser incorporada a les revetlles l’any 1860 i cap a l’any 1900 ja n’era un element essencial. De primer, era freqüent de menjar-se-la acompanyada de vi dolç o ranci, però avui aquestes begudes han anat deixant pas al cava.

Per a la crema pastissera:

Ingredients
- ½ litre de llet (sencera)
- 4 rovells d'ous
- 125 g de sucre
- 50 g de fècula de blat de moro
- Branca de canyella
- Branca de vainilla o ½ cullerada d'extracte de vainilla
- Pell d'una llimona.

Preparació: Aquesta crema es pot fer el mateix dia o el dia anterior. Això sí, cal tenir en compte que en portar ous, es recomana consumir-la com a màxim al cap de dos dies.
En un cassó posem a bullir la llet juntament amb la pell de la llimona, la branca de canyella i la vainilla (si és en branca, la buidarem prèviament de llavors).
En un bol a part, posem el sucre, les gemmes i la fècula i barregem amb varetes fins que tot estigui integrat. A continuació, afegirem la llet abocant-la a poc a poc i sense deixar de remoure. Quan estigui tot barrejat, ho posem tot en una olla a bullir a foc lent i sense deixar de remoure, fins que aconseguim que espessi.
Retirem i deixem refredar, tapant amb un plàstic que toqui la mescla per a evitar que surti crosta. Un altre truc per a evitar la crosta, és untar amb una mica de mantega.
Quan la tinguem reposada, introduirem en una màniga pastissera, ja llesta per a decorar.

Per a la massa:

Ingredients:
- 500 g de farina de força
- 30 g de llevat fresc o 10 g de llevat de fleca (no utilitzar llevat químic)
- 120 ml de llet (sencera)
- 10 g de sal
- 80 g de sucre
- 3 ous
- 85 g de mantega
- Entre 50 g i 75 g de pinyons (al gust).

Preparació:
Abans de començar amb la massa, deixarem en remull els pinyons en aigua perquè es vagin estovant i així no se'ns cremin durant la cocció de la coca.
Mentrestant, en 1 bol posarem tots els ingredients a excepció de la mantega (que haurem deixat a temperatura ambient). Pastem amb l'ajuda d'un robot o manualment fins a aconseguir una pasta homogènia. Després, agregar a poc a poc la mantega i continuar remenant fins a integrar-la per complet. Finalment, afegirem el llevat i actuarem d'igual forma. Quan hàgim completat la mescla, farem amb la massa una bola i la deixarem en un bol tapat perquè creixi. Un cop fermentada, estirarem la massa amb ajuda d'un corró i li donarem forma ovalada o rectangular. I procedirem a la seva decoració.
Per a això, realitzarem uns talls en la massa en forma de reixeta, on introduirem la crema, i entre els buits, els pinyons i una mica de sucre.
Introduirem al forn a uns 180 graus durant uns 30 minuts.


Font: AMIC | Eva Remolina

Imatge

Torna a “Dolços i Rebosteria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::