Fem pastís de pastanaga

Pastissos, galetes, gelats i sorbets, pastes diverses...
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6087
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

Fem pastís de pastanaga

EntradaAutor: Toni » dj. juny 15, 2023 9:03 am

Les pastanagues són una opció saludable per als nens, ja que la seva alta concentració de vitamina A afavoreix la salut ocular i el desenvolupament òptim de la visió. A més, la seva textura cruixent i dolça pot ser atractiva per als nens, fomentant el consum de vegetals de manera més divertida i nutritiva.

Ingredients:

2 tasses de pastanagues ratllades fines
1 1/2 tasses de sucre
1 tassa d'oli vegetal
4 ous
2 tasses de farina
1 1/2 culleradetes de bicarbonat de sodi
1 1/2 culleradetes de pols d'enfornar
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta de canyella en pols
1/2 culleradeta de nou moscada molta
1/2 culleradeta de gingebre en pols
1/2 tassa de nous picades (opcional)
1/2 tassa de panses (opcional)

Per al glacejat:
225 g de formatge crema a temperatura ambient
1/2 tassa de mantega sense sal a temperatura ambient
2 tasses de sucre en pols (sucre de llustre)
1 culleradeta d'extracte de vainilla

Instruccions:
Preescalfa el forn a 180 °C. Greixa o enfarina un motlle per a pastís.

En un bol gran, mescla el sucre i l'oli fins que estiguin ben combinats. Agrega els ous, un a un, batent bé després de cada addició. Incorpora les pastanagues ratllades i mescla fins que estiguin distribuïdes de manera uniforme.

En un altre bol a part, tamisa la farina, el bicarbonat de sodi, la pols d'enfornar, la sal, la canyella, la nou moscada i el gingebre. Agrega aquesta mescla seca a la mescla de pastanagues i mescla fins que estiguin ben combinats. Si desitges, pots agregar les nous picades i les panses en aquest punt i barreja-les.

Aboca la massa en el motlle i allisa-la amb una espàtula.

Introdueix en el forn preescalfat durant aproximadament 45-50 minuts, o fins que en inserir un escuradents en el centre del pastís, aquest surti completament net.

Retira el pastís i deixa'l refredar en el motlle durant uns 10 minuts. Després, transfereix-ho a una reixeta perquè es refredi completament.

Mentre el pastís es refreda, prepara el glacejat. Per a això, en un bol, bat el formatge crema i la mantega fins a obtenir una mescla suau i cremosa. Agrega gradualment el sucre en pols i la vainilla, i continua batent fins a aconseguir una consistència suau.

Una vegada que el pastís estigui completament fred, cobreix la part superior amb el glacejat. Pots decorar-ho amb nous picades o pastanagues ratllades, si ho desitges.

Eva Remolina | AMIC

Imatge

Torna a “Dolços i Rebosteria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::