Fem un gelat de cítrics

Pastissos, galetes, gelats i sorbets, pastes diverses...
Avatar de l’usuari
Toni
:: dinosaure
Entrades: 6226
Membre des de: dc. abr. 23, 2003 12:23 pm
Ubicació: Bcn
Contacta:

Fem un gelat de cítrics

EntradaAutor: Toni » dc. jul. 24, 2024 4:04 pm

A l'estiu, res més refrescant que un gelat casolà! I si a més a més és fàcil de fer i divertit per a tota la família, doncs encara millor!

Aquesta recepta de gelat de cítrics és perfecta per a pares i mares que vulguin cuinar amb els seus fills. Els ingredients són senzills i el procés és fàcil de seguir, fins i tot per als més petits. I el millor de tot, el resultat és un gelat deliciós i refrescant que a tothom encantarà.

Ingredients
2 taronges
2 llimones
2 llimes
200 g de sucre
500 ml de nata per muntar (35% de greix)
250 ml de llet sencera
4 rovells d'ou

Preparació
Preparar els cítrics: Ratlla la pell de tots els cítrics evitant la part blanca, que és amarga. Després, esprem les taronges, les llimones i les llimes per obtenir el suc. Hauries de tenir aproximadament 250 ml de suc en total.

Fer la base del gelat: En una olla, barreja la llet, la nata i la ratlladura dels cítrics. Escalfa la barreja a foc mitjà fins que comenci a bullir. Retira del foc i deixa reposar durant uns 15 minuts perquè s'infusioni bé amb el sabor dels cítrics.

Preparar la crema anglesa: En un bol gran, bat els rovells d'ou amb el sucre fins que la barreja sigui suau i de color pàl·lid. A poc a poc, afegeix la barreja de llet i nata a la barreja d'ous, remenant constantment per evitar que els ous es coagulin.

Cuinar la crema: Torna la barreja a l'olla i cuina a foc baix, remenant constantment, fins que espesseixi i cobreixi el dors d'una cullera. No deixis que bulli, ja que això faria que els ous es coagulessin.

Refredar i cal afegir el suc: Quan la crema estigui llesta, retira-la del foc i deixa-la refredar completament. Un cop freda, afegeix el suc dels cítrics i barreja bé.

Congelar: Si tens una geladora, segueix les instruccions del fabricant per congelar el gelat. Si no tens una geladora, posa la barreja en un recipient hermètic i col·loca-la al congelador. Remena cada 30 minuts durant les primeres 3 hores per evitar que es formin cristalls de gel i obtenir una textura més suau.

Eva Remolina | AMIC

Imatge

Torna a “Dolços i Rebosteria”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::