Recepta Rissoto
Recepta Rissoto
Hola, alguna ha fet rissotto i em pot dir la recepte? és fàcil?
diumenge tenim dinar amb els sogres i mons pares i volia fer algo bo i fàcil!
merci
diumenge tenim dinar amb els sogres i mons pares i volia fer algo bo i fàcil!
merci
Re: Recepta Rissoto
Hola tacai,
ara fa temps que no en faig, però et passo la recepta que abans feia sovint:
Risotto de ceps
Necessites:
1 bosseta (o 2, depenent de quants sigueu) de ceps liofilitzats
arròs de risotto
parmesà (força)
crema de llet
ceba
brou per exemple de pollastre (o aigua)
mantega
Abans de res has de posar els ceps en remull amb força aigua (potser 0,5 o 3/4 de l) i deixar-los que s'hidratin.
A continuació talles la ceba petita i la sofregeixes amb mantega a foc suar perquè no agafi gaire color. Tires l'arròs que necessiteu pels que sigueu a la cassola, apuges un pèl el foc i rosseges una mica l'arròs, i vas remenant força sovint., Cola els ceps, però no llencis l'aigua. L'aigua dels ceps, la barreges amb el caldo (que donarà molt de gustet) i poses l'olla amb aquest líquid al foc perquè es vagi escalfant.
Tira els ceps trossejadets a l'arròs i remena.
Un cop hagis rossejat l'arròs uns 5 o 10 minuts (comença a canviar de color per la mantega tornant-se més com "transparent"), afegeixes a la cassola 1 cullerot del caldo (+ aigua ceps). I remenes, remenes, remenes. De fet, el risotto no té gaire més secret que no parar de remenar i tirar el líquid molt a poc a poc.
Quan l'arròs s'hagi begut gairebé tot el líquid, n'hi tires un altre cullerot, i així vas fent, sense para de remenar, fins que l'arròs estigui gairebé a punt (que li faltin 2 minuts per estar llest).
Agafa un parell o tres de grapats de formatge parmesà ratllat, posa'l en un bol, tira-hi un raig de crema de llet per sobre i barreja. Et quedarà una pasta força densa. Tira la pasta aquesta a cullerades al risotto i, per variar: remena..
Salpebra al gust i apa, a gaudir del risotto!! (que te l'hauràs ben merescut després de tant remenar )
Bon profit!
ara fa temps que no en faig, però et passo la recepta que abans feia sovint:
Risotto de ceps
Necessites:
1 bosseta (o 2, depenent de quants sigueu) de ceps liofilitzats
arròs de risotto
parmesà (força)
crema de llet
ceba
brou per exemple de pollastre (o aigua)
mantega
Abans de res has de posar els ceps en remull amb força aigua (potser 0,5 o 3/4 de l) i deixar-los que s'hidratin.
A continuació talles la ceba petita i la sofregeixes amb mantega a foc suar perquè no agafi gaire color. Tires l'arròs que necessiteu pels que sigueu a la cassola, apuges un pèl el foc i rosseges una mica l'arròs, i vas remenant força sovint., Cola els ceps, però no llencis l'aigua. L'aigua dels ceps, la barreges amb el caldo (que donarà molt de gustet) i poses l'olla amb aquest líquid al foc perquè es vagi escalfant.
Tira els ceps trossejadets a l'arròs i remena.
Un cop hagis rossejat l'arròs uns 5 o 10 minuts (comença a canviar de color per la mantega tornant-se més com "transparent"), afegeixes a la cassola 1 cullerot del caldo (+ aigua ceps). I remenes, remenes, remenes. De fet, el risotto no té gaire més secret que no parar de remenar i tirar el líquid molt a poc a poc.
Quan l'arròs s'hagi begut gairebé tot el líquid, n'hi tires un altre cullerot, i així vas fent, sense para de remenar, fins que l'arròs estigui gairebé a punt (que li faltin 2 minuts per estar llest).
Agafa un parell o tres de grapats de formatge parmesà ratllat, posa'l en un bol, tira-hi un raig de crema de llet per sobre i barreja. Et quedarà una pasta força densa. Tira la pasta aquesta a cullerades al risotto i, per variar: remena..
Salpebra al gust i apa, a gaudir del risotto!! (que te l'hauràs ben merescut després de tant remenar )
Bon profit!
Re: Recepta Rissoto
Hola!
Nosaltres el fem igual que la Muc però a més de posar ceba a sofregir, també hi posem un parell de porros ben tendrets tallats petitets.
I no hi posem gens de crema de llet, afegim el parmesà directament a l'arròs i remenem.
I el brou el posem de verdures (faig bullir a l'aigua una ceba i un parell de pastanagues o el que tinc a mà), de vegades ho he fet directament amb aigua i també triomfa!
Ah, i els ceps els posem abans de tirar l'arròs, quan la ceba+porro està sofregidet...
Bé, suposo que són variacions que no deuen fer canviar gaire el gust... manies de cadascú!
Queda boníssim!!!
També en fem d'espinacs i gambes (la recepta idèntica a l'anterior, però enlloc d'afegir ceps afegim espinacs+gambes abans de tirar l'arròs).
De fet, es pot fer del que un vulgui (només de formatges, afegint formatges diversos, de carbassó, de xampinyons...)
Nosaltres el fem igual que la Muc però a més de posar ceba a sofregir, també hi posem un parell de porros ben tendrets tallats petitets.
I no hi posem gens de crema de llet, afegim el parmesà directament a l'arròs i remenem.
I el brou el posem de verdures (faig bullir a l'aigua una ceba i un parell de pastanagues o el que tinc a mà), de vegades ho he fet directament amb aigua i també triomfa!
Ah, i els ceps els posem abans de tirar l'arròs, quan la ceba+porro està sofregidet...
Bé, suposo que són variacions que no deuen fer canviar gaire el gust... manies de cadascú!
Queda boníssim!!!
També en fem d'espinacs i gambes (la recepta idèntica a l'anterior, però enlloc d'afegir ceps afegim espinacs+gambes abans de tirar l'arròs).
De fet, es pot fer del que un vulgui (només de formatges, afegint formatges diversos, de carbassó, de xampinyons...)
Redescobrint-me a mi mateixa gràcies a les meves TRES filles!
Re: Recepta Rissoto
gràcies noies!!!! ho provaré primer amb la parella, i dp per convidats.... no sé que la cagui!
m'ha quedat clar ....'remena, nena,... remena, nena...'
m'ha quedat clar ....'remena, nena,... remena, nena...'
Re: Recepta Rissoto
Sí, s'ha d'anar remenant tota l'estona, ja que es va posant el caldo poc a poc i sinó s'enganxa.Jo ara quan el faig li tiro brou d'aquell de brick que ja ve preparat i queda molt bó, a vegades hi afegeixo vi blanc tipus xerés una de les vegades que afegeixo líquid.
Jo ho tenia com a recepta estrella i un parell de cops se m'ha acudit fer-lo quan tenia convidats i no ho faré més, ja que s'hi ha d'estar a sobre i després menjar-lo acabat de fer, amb la qual cosa et passes l'estona a la cuina i si tens convidats també és una mica pal estar allà i sortir corrents dient que s'ha de menjar ja, jeje
Jo ho tenia com a recepta estrella i un parell de cops se m'ha acudit fer-lo quan tenia convidats i no ho faré més, ja que s'hi ha d'estar a sobre i després menjar-lo acabat de fer, amb la qual cosa et passes l'estona a la cuina i si tens convidats també és una mica pal estar allà i sortir corrents dient que s'ha de menjar ja, jeje
Re: Recepta Rissoto
A mi m'encanta rissoto com l'heu explicat però tinc una recepta "trampa" per fer un rissotto en un quart d'hora fent servir els gots d'arròs precuinats, us heu d'assegurar que és de la varietat rodó, ja que el basmati no queda bé perquè és més sec i no queda tan melós.
- Ingredients: un got d'arròs preparat rodó per cap, l'ingredient del que vulguis fer el rissoto (nosaltres el fem de porro, o d'albergínia, de carbassó, de bolets, de gambes...), vi blanc, mantega, parmessano ratllat.
- Preparació:
1. En una olla posarem oli a escalfar i saltejarem els ingredients que triem pel risotto (verdures, bolets, marisc, etc.), fins que estiguin daurats (5-7 minuts)
2. S'escalfa el got d'arròs precuinat al microones seguint les instruccions del pot (la marca brillante s'ha d'escalfar 1 minut), llavors s'afegeix a l'olla, i ho saltegem amb els ingredients que ja hi hagi fins que quedi transparent (3-4 minuts)
3. Afegim a l’olla el vi blanc escalfat prèviament al microones i pujarem la temperatura a tope fins que s’evapori (1-2 minuts)
4. Traiem l’olla del foc, afegim una mica de mantega i formatge parmeassano ratllat, remenem suaument fins que quedi ben barrejat i deixem reposar 2 ó 3 minuts.
6.Servir immediatament.
Us pot treure d'un compromís i queda superbo!!
- Ingredients: un got d'arròs preparat rodó per cap, l'ingredient del que vulguis fer el rissoto (nosaltres el fem de porro, o d'albergínia, de carbassó, de bolets, de gambes...), vi blanc, mantega, parmessano ratllat.
- Preparació:
1. En una olla posarem oli a escalfar i saltejarem els ingredients que triem pel risotto (verdures, bolets, marisc, etc.), fins que estiguin daurats (5-7 minuts)
2. S'escalfa el got d'arròs precuinat al microones seguint les instruccions del pot (la marca brillante s'ha d'escalfar 1 minut), llavors s'afegeix a l'olla, i ho saltegem amb els ingredients que ja hi hagi fins que quedi transparent (3-4 minuts)
3. Afegim a l’olla el vi blanc escalfat prèviament al microones i pujarem la temperatura a tope fins que s’evapori (1-2 minuts)
4. Traiem l’olla del foc, afegim una mica de mantega i formatge parmeassano ratllat, remenem suaument fins que quedi ben barrejat i deixem reposar 2 ó 3 minuts.
6.Servir immediatament.
Us pot treure d'un compromís i queda superbo!!
Re: Recepta Rissoto
Molt bé aquesta recepta Mireiafor! No sabia ni que venguessin arròs precuinat...
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |