RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
eva gi ha escrit:bones guapes,
Reaquel, m'encanta que hagis obert aquest post, justament ahir en parlàvem amb els de la feina, que fa temps que tinc l'olla express i no l'he feta servir mai.
jo la veritat no sé ni com funciona, perquè se que s'ha de tancar bé la tapa, però res més.
són unes ollels express que em van tocar a la quina de Nadal que fem a la feina i no hi havia instruccions i no tinc ni idea de com funciona.
A més quan està, com s'obre?? o sigui, vull dir t'has d'esperar una estona a obrir-la? t'avisa???
a veure si alguna em pot ajudar perque m'agradaria poder-la fer servir
la recepta de pollastre m'ha encantat. Si només hi poses dos talls de pollastre, per exemple 2 cuixes el temps seria el mateix?
eva gi... aquesta és una altra bona pregunta... jo com que no la he fet anar mai (en sèrio, mai!) no sé ni com va... crec que dintre van unes instruccions... és que em fa respecte, perquè una companya de feina deia que et pots fer mal amb la olla si no la tanques bé...
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Bones!
ahir al vespres vaig fer el pollastre de la MARta_mum....boníssim! sobretot les patates mmmm, queden tovetes i amb molt bon gust.
hi vaig posar: ceba, patata, un tomàquet, 3 o 4 prunes (per donar-li gustet al possaltre) i de licor cognac del toro osborne, jejeje, que el
faig servir per cuinar.
va quedar molt bo, un cop surt el pitorro 7 minuts i perfecte!!! em va recordar molt al pollastre que faig al forn però molt més ràpid de fer, i les patates que queden perfectes. em sembla que no el tornaré a fer al forn!! jejeje
ahir al vespres vaig fer el pollastre de la MARta_mum....boníssim! sobretot les patates mmmm, queden tovetes i amb molt bon gust.
hi vaig posar: ceba, patata, un tomàquet, 3 o 4 prunes (per donar-li gustet al possaltre) i de licor cognac del toro osborne, jejeje, que el
faig servir per cuinar.
va quedar molt bo, un cop surt el pitorro 7 minuts i perfecte!!! em va recordar molt al pollastre que faig al forn però molt més ràpid de fer, i les patates que queden perfectes. em sembla que no el tornaré a fer al forn!! jejeje
- Castanyeta
- :: girafa
- Entrades: 2680
- Membre des de: dl. oct. 15, 2007 9:12 pm
- Ubicació: Barcelona
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Uf, les olles express amb pitorro crec que fa molts anys que no es fabriquen!
si no saps com va, mira el model i busca les instruccions per internet, o posa'ns una foto aquí del sistema de tancament i t'ho podrem explicar...
Recepta genèrica per a carn rostida:
Poses l'olla al foc amb un raig generós d'oli. quan sigui calent, hi poses la carn rpèviament salada (llom de porc, rodó o peixet de vedella, magra del coll lligada) en un sola peça que, clar, faci com a màxim de llarg el diàmetre interior de l'olla. La deixes fregir un minut o dos per cada costat, i amb dues culleres de fusta la vas girant i deixant un minut o dos fins que estigui daurada o amb els porus tancats per totes bandes.
Llavors afegeixes verduretes (pastanaga a rodanxes, ceba a llunes, pebrot a daus, patates, moniatos, castanyes pelades... el que tinguis o el que t'agradi) i epècies (jo normalment hi poso un all, una fulla de llorer, una branca de canyella, un parell de claus i uns quants grans de pebre). Hi tires també mig got d'aigua o de brou, i mig gotet de vi ranci o conyac, tanques l'olla i quan comença a pitar o quan puja la vàlvula, conta uns 20 minuts.
Apaga el foc i deixa que es refredi (sota l'aixeta si tens pressa; al natural si no), obre l'olla i treu la carn. Si la salsa que ha quedat encara és massa líquida, com una sopa, torna a encendre el foc i deixa-la bullir una estona, que s'evapori part del líquid. Fet això, si tens temps i ganes d'entretenir-te, retira les espècies i passa el túrmix per la salsa (jo ho faig dins l'olla mateix); si no tens temps, deixa-la tal qual; aboca-la en un bol, que portes a taula servit apart. La carn es talla a rodanxes just abans de servir-la. SEMPRe queda bé. Hi va de conya com a acompanyament puré de patata, que amb un raig de la salseta per sobre queda... mmmh!
si no saps com va, mira el model i busca les instruccions per internet, o posa'ns una foto aquí del sistema de tancament i t'ho podrem explicar...
Recepta genèrica per a carn rostida:
Poses l'olla al foc amb un raig generós d'oli. quan sigui calent, hi poses la carn rpèviament salada (llom de porc, rodó o peixet de vedella, magra del coll lligada) en un sola peça que, clar, faci com a màxim de llarg el diàmetre interior de l'olla. La deixes fregir un minut o dos per cada costat, i amb dues culleres de fusta la vas girant i deixant un minut o dos fins que estigui daurada o amb els porus tancats per totes bandes.
Llavors afegeixes verduretes (pastanaga a rodanxes, ceba a llunes, pebrot a daus, patates, moniatos, castanyes pelades... el que tinguis o el que t'agradi) i epècies (jo normalment hi poso un all, una fulla de llorer, una branca de canyella, un parell de claus i uns quants grans de pebre). Hi tires també mig got d'aigua o de brou, i mig gotet de vi ranci o conyac, tanques l'olla i quan comença a pitar o quan puja la vàlvula, conta uns 20 minuts.
Apaga el foc i deixa que es refredi (sota l'aixeta si tens pressa; al natural si no), obre l'olla i treu la carn. Si la salsa que ha quedat encara és massa líquida, com una sopa, torna a encendre el foc i deixa-la bullir una estona, que s'evapori part del líquid. Fet això, si tens temps i ganes d'entretenir-te, retira les espècies i passa el túrmix per la salsa (jo ho faig dins l'olla mateix); si no tens temps, deixa-la tal qual; aboca-la en un bol, que portes a taula servit apart. La carn es talla a rodanxes just abans de servir-la. SEMPRe queda bé. Hi va de conya com a acompanyament puré de patata, que amb un raig de la salseta per sobre queda... mmmh!
+ + 2.11.2007 · 4.6.2008 · Joana, 26.5.2011 · 17.3.2012 + +
.
.
- montserratt
- :: granota
- Entrades: 207
- Membre des de: dc. maig 27, 2009 11:03 am
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
mmmmmmmmmmmmmmmmm noies quina bona pinta que fan aquestes receptes
les provare, va poseu-ne mes
les provare, va poseu-ne mes
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Castanyeta ha escrit:Uf, les olles express amb pitorro crec que fa molts anys que no es fabriquen!
si no saps com va, mira el model i busca les instruccions per internet, o posa'ns una foto aquí del sistema de tancament i t'ho podrem explicar...
Recepta genèrica per a carn rostida:
Poses l'olla al foc amb un raig generós d'oli. quan sigui calent, hi poses la carn rpèviament salada (llom de porc, rodó o peixet de vedella, magra del coll lligada) en un sola peça que, clar, faci com a màxim de llarg el diàmetre interior de l'olla. La deixes fregir un minut o dos per cada costat, i amb dues culleres de fusta la vas girant i deixant un minut o dos fins que estigui daurada o amb els porus tancats per totes bandes.
Llavors afegeixes verduretes (pastanaga a rodanxes, ceba a llunes, pebrot a daus, patates, moniatos, castanyes pelades... el que tinguis o el que t'agradi) i epècies (jo normalment hi poso un all, una fulla de llorer, una branca de canyella, un parell de claus i uns quants grans de pebre). Hi tires també mig got d'aigua o de brou, i mig gotet de vi ranci o conyac, tanques l'olla i quan comença a pitar o quan puja la vàlvula, conta uns 20 minuts.
Apaga el foc i deixa que es refredi (sota l'aixeta si tens pressa; al natural si no), obre l'olla i treu la carn. Si la salsa que ha quedat encara és massa líquida, com una sopa, torna a encendre el foc i deixa-la bullir una estona, que s'evapori part del líquid. Fet això, si tens temps i ganes d'entretenir-te, retira les espècies i passa el túrmix per la salsa (jo ho faig dins l'olla mateix); si no tens temps, deixa-la tal qual; aboca-la en un bol, que portes a taula servit apart. La carn es talla a rodanxes just abans de servir-la. SEMPRe queda bé. Hi va de conya com a acompanyament puré de patata, que amb un raig de la salseta per sobre queda... mmmh!
castanyeta, investigaré el tema del pitorro, jejejej (què malament sona...)
aquesta recepta de carn rostida... ufff---- mmmmmmmmmmmmm...
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
castanyeta,
això que dius, que quan pita la deixes 20 minuts, vol dir qu epita 20 minuts?? o pita un moment i prou?
això que dius, que quan pita la deixes 20 minuts, vol dir qu epita 20 minuts?? o pita un moment i prou?
- bakallanera
- :: pantera
- Entrades: 863
- Membre des de: dt. març 03, 2009 1:50 pm
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Castanyeta, aquesta carn rostida caurà aviat!!!
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
sí això del llom i fer la salseta amb les verdures.... jo la setmana vinen ho provo segur.
Avui vull mirar a veure si me'n surto amb les llenties. ja us explicaré
Avui vull mirar a veure si me'n surto amb les llenties. ja us explicaré
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
hola!!
ahir vaig fer la recepta que vau posat del pollastre!! i va quedar super bo!! mol tendre....i amb les verduretes i patates d'acompanyament estava boníssim!!
moltes gràcies!!
ahir vaig fer la recepta que vau posat del pollastre!! i va quedar super bo!! mol tendre....i amb les verduretes i patates d'acompanyament estava boníssim!!
moltes gràcies!!
- Castanyeta
- :: girafa
- Entrades: 2680
- Membre des de: dl. oct. 15, 2007 9:12 pm
- Ubicació: Barcelona
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Ep, les que ho preveu, expliqueu els resultats, eh?
Si és de les olles amb pitorro, aquest gira i xiula tota l'estona (i millor, pq si no pita, pot explotar!); em refereixo a les d'aquesta mena:
Les més modernetes tenen el tancament i la vàlvula de pressió en una sola peça, en general. En la que tinc jo, la vàlvula que puja quan ja té prou pressió a dins, bloqueja el mecanisme d'obertura i deixa escapar vapor, però més silecionsament... És d'aquesta mena:
Si és de les olles amb pitorro, aquest gira i xiula tota l'estona (i millor, pq si no pita, pot explotar!); em refereixo a les d'aquesta mena:
Les més modernetes tenen el tancament i la vàlvula de pressió en una sola peça, en general. En la que tinc jo, la vàlvula que puja quan ja té prou pressió a dins, bloqueja el mecanisme d'obertura i deixa escapar vapor, però més silecionsament... És d'aquesta mena:
+ + 2.11.2007 · 4.6.2008 · Joana, 26.5.2011 · 17.3.2012 + +
.
.
- Castanyeta
- :: girafa
- Entrades: 2680
- Membre des de: dl. oct. 15, 2007 9:12 pm
- Ubicació: Barcelona
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Ah, jo les llenties mai les faig a pressió, pq un parell de vegades que ho he provat m'han quedat sempre fetes puré.
Les poso a l'olla normal amb l'aigua freda, que les cobreixi i uns quatre dits més, amb un os o una cotna de pernil i una fulla de llorer (de vegades també una pastanaga i una branca d'api), i compto una mitja hora o 3/4 a partir del moment que comencen a bullir. Lavors les provo, i si encara estan dures, 10 minuts més. Torno a provar i si encara estan dures, etc. I això ho faig tant amb les pardines com amb les ràpides i les normals. Proveu-ho així, que no té gaire secret (vigilant sempre que no s'acabi l'aigua, que s'enganxen mooolt fàcilment i fan una pudor de socarrim horrorosa si la consumeixen tota).
El que se'm resisteix, en canvi, són els cigrons; em surten passables, però mai ben cuits i mantecosos com els de les botigues de llegums cuits :-(
Les poso a l'olla normal amb l'aigua freda, que les cobreixi i uns quatre dits més, amb un os o una cotna de pernil i una fulla de llorer (de vegades també una pastanaga i una branca d'api), i compto una mitja hora o 3/4 a partir del moment que comencen a bullir. Lavors les provo, i si encara estan dures, 10 minuts més. Torno a provar i si encara estan dures, etc. I això ho faig tant amb les pardines com amb les ràpides i les normals. Proveu-ho així, que no té gaire secret (vigilant sempre que no s'acabi l'aigua, que s'enganxen mooolt fàcilment i fan una pudor de socarrim horrorosa si la consumeixen tota).
El que se'm resisteix, en canvi, són els cigrons; em surten passables, però mai ben cuits i mantecosos com els de les botigues de llegums cuits :-(
+ + 2.11.2007 · 4.6.2008 · Joana, 26.5.2011 · 17.3.2012 + +
.
.
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Castanyeta ha escrit:Ep, les que ho preveu, expliqueu els resultats, eh?
Si és de les olles amb pitorro, aquest gira i xiula tota l'estona (i millor, pq si no pita, pot explotar!); em refereixo a les d'aquesta mena:
Les més modernetes tenen el tancament i la vàlvula de pressió en una sola peça, en general. En la que tinc jo, la vàlvula que puja quan ja té prou pressió a dins, bloqueja el mecanisme d'obertura i deixa escapar vapor, però més silecionsament... És d'aquesta mena:
ostres, castanyeta! peaso explicació! un 10 per tu!
- heaven25baby
- :: girafa
- Entrades: 2050
- Membre des de: dc. abr. 30, 2008 10:48 am
- Contacta:
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
AHIR VAIG PROVAR DE FER LA FAMOSA RECEPTA POLLASTRE EXPRESS JEJEJE PERÒ AMB CUIXES DE GALL DINDI I GENIAL!!! NOMÈS VAIG CANVIAR EL TEMPS DE COCCIÓ QUE VAN SER UNS 20 min I ESTAVA REQUETEBÓ!!! JEJEJE
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
i potser el conill també es podria fer aixi com el pollastre, no???
que en penseu??
jo també faig les potes de porc.....i queden molt molt tendretes!!!!!
que en penseu??
jo també faig les potes de porc.....i queden molt molt tendretes!!!!!
- montserratt
- :: granota
- Entrades: 207
- Membre des de: dc. maig 27, 2009 11:03 am
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
OSTRES AHIR VAM FER POLLASTRE PER SOPAR I VA SORTIR BONISSIM!!!
la veritat es que em pensava que les verdures no quedaries cuietes en 10 minuts i hi vaig posar massa aigua i enlloc de conyac vi blanc aixi que la salsa no va quedar espessa pero realment molt gustos!!!
i tambe m'he plantejat aixo del conill perque en tinc al congelador i potser a tallets mes petits perque es de pages i es mes dur
a veures ia dema m'animo
gracies noies... i tambe em falta provar el rostit
la veritat es que em pensava que les verdures no quedaries cuietes en 10 minuts i hi vaig posar massa aigua i enlloc de conyac vi blanc aixi que la salsa no va quedar espessa pero realment molt gustos!!!
i tambe m'he plantejat aixo del conill perque en tinc al congelador i potser a tallets mes petits perque es de pages i es mes dur
a veures ia dema m'animo
gracies noies... i tambe em falta provar el rostit
Re: RECEPTES AMB OLLA EXPRESS??
Hola! Sóc nova al club!!! ÉS que tinc una olla exprés nova de trinca i he trobat aquest fòrum que, a més, és de mames!!! Jo sóc mama d'una nena de 7 mesos, la Maria, i vull aprofitar l'olla per fer els purés per tota la família. Si hi poso carabassa, patata i bajoques, quanta aigua hi he de posar? I quants minuts???Provaré la recepta de caldo i de pollastre!!!
Torna a “Màquines i estris per cuinar”
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |