Herbes aromàtiques
Herbes aromàtiques
M'agradaria saber com useu les herbes aromàtiques, farigola, , romaní, nou moscada, vainilla, pebre, ... És que sempre penso que les podria utilitzar molt més i no se com fer-ho.
No passo de la sal i el pebre i de la nou moscada a la beixamel.
Em doneu idees? I on es compren? Seques o fresques?
Ara tinc un lluç que s'està fent a la papillot amb sal i pebre, però segur que li podria posar algo més i encara quedaria millor!!!!!
No passo de la sal i el pebre i de la nou moscada a la beixamel.
Em doneu idees? I on es compren? Seques o fresques?
Ara tinc un lluç que s'està fent a la papillot amb sal i pebre, però segur que li podria posar algo més i encara quedaria millor!!!!!
El post d'en POL: viewtopic.php?f=50&t=13495" onclick="window.open(this.href);return false;
El post d'en Jan: viewtopic.php?f=115&t=32447" onclick="window.open(this.href);return false;
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Herbes aromàtiques
Jo tampoc les utilitzo gaire... les 4 q tinc les compro seques (en potets al súper).
L'únic q utilitzo, és l'orenga... una mica per sobre la pizza...
L'únic q utilitzo, és l'orenga... una mica per sobre la pizza...
Re: Herbes aromàtiques
Bones,
jo faig una amanida de tomata i cogombre que a part de la sal l'oli i el pebre, poso julivert, all, orenga i albahaca i queda molt bona.
A part en tots els estofats poso pebre vermell i una fulla de llorer i en els rostits poso llorer, pebre vermell i mitja branqueta de canyella. A nosaltres ens agrada bastant utilitzar-les i en tenim una d'àrab que la posem als estofats de llegums que et dona un gust molt bó.
Tambe les fem servir per fer infusions quan estem malalts. El que fem es anar a l'herbolari i dir el que tenim i ell ens fa la barreja.
Espero haver-te ajudat
Salut i herbes!!!!!
jo faig una amanida de tomata i cogombre que a part de la sal l'oli i el pebre, poso julivert, all, orenga i albahaca i queda molt bona.
A part en tots els estofats poso pebre vermell i una fulla de llorer i en els rostits poso llorer, pebre vermell i mitja branqueta de canyella. A nosaltres ens agrada bastant utilitzar-les i en tenim una d'àrab que la posem als estofats de llegums que et dona un gust molt bó.
Tambe les fem servir per fer infusions quan estem malalts. El que fem es anar a l'herbolari i dir el que tenim i ell ens fa la barreja.
Espero haver-te ajudat
Salut i herbes!!!!!
Re: Herbes aromàtiques
Has provat a fer orada al forn amb un es branques de farigola a la panxa buida?
Una torrada amb Philadelphia, un rajolinet d'oli i un polsim d'herbes provençals (preparat de varies herbes, es vene al super en potets, com la resta).
I una amanida de cuscus amb tomaquet i menta picada en juliana macerada en oli?
Parlant d'olis: agafa albahaca fresca, posa-ho amb 4 dits d'oli i passa-ho pel minipimer. Resultat un oli molt bo per amanides, truites i sobretot: PASTA
Apa, la cuina només vol imaginació.
Tonets
Una torrada amb Philadelphia, un rajolinet d'oli i un polsim d'herbes provençals (preparat de varies herbes, es vene al super en potets, com la resta).
I una amanida de cuscus amb tomaquet i menta picada en juliana macerada en oli?
Parlant d'olis: agafa albahaca fresca, posa-ho amb 4 dits d'oli i passa-ho pel minipimer. Resultat un oli molt bo per amanides, truites i sobretot: PASTA
Apa, la cuina només vol imaginació.
Tonets
Re: Herbes aromàtiques
Jo faig servir molt el llorer: quan faig arròs, llenties, cigrons, mandonguilles a la jardinera, fricandó, estofat...
El julivert per picades d'all i fruits secs, cremes de verdures...
Les herbes provençals les faig servir per les pizzes, la pasta,...
La farigola i el romaní quan he de fer carns rostides al forn (pollastre, xai, vedella, conill, guatlles...), queden boníssimes!!!
El julivert per picades d'all i fruits secs, cremes de verdures...
Les herbes provençals les faig servir per les pizzes, la pasta,...
La farigola i el romaní quan he de fer carns rostides al forn (pollastre, xai, vedella, conill, guatlles...), queden boníssimes!!!
Re: Herbes aromàtiques
Jo tinc un pot de vidre amb oli pebre verd una mica aixafat i herves de provença i quan faig un bistec li poso per sobre i queda...no cal ni posar-hi sal.
L'alfabrega seca o fresca remullada amb oli sobre una amanida de tomata i motzarela.
El curry per fer el pollastre al forn i per fer un arrós blanc passat per la paella amb un polsim de tandori queda bonissim i molt divertit, ja que queda vermell.
L'orega per la pasta amb oli, per fer salses de tomata, per posar a les pizzes...
El pebre vermell picant per fer unes aletes de pollastre al forn o tallets de pechuga a la planxa...
La farigola per fer peix al forn igual que les herbes de provença.
La menta també queda be a la sopa de pa o en amanides de fabetes o si fas una sopa de meló.
Jo les utilitzo molt, tot depend de com t'hi agradin.
Jo en tinc de fresques cultivades al balcó i d'altres de seques en potets del super o d'herbolari.
L'alfabrega seca o fresca remullada amb oli sobre una amanida de tomata i motzarela.
El curry per fer el pollastre al forn i per fer un arrós blanc passat per la paella amb un polsim de tandori queda bonissim i molt divertit, ja que queda vermell.
L'orega per la pasta amb oli, per fer salses de tomata, per posar a les pizzes...
El pebre vermell picant per fer unes aletes de pollastre al forn o tallets de pechuga a la planxa...
La farigola per fer peix al forn igual que les herbes de provença.
La menta també queda be a la sopa de pa o en amanides de fabetes o si fas una sopa de meló.
Jo les utilitzo molt, tot depend de com t'hi agradin.
Jo en tinc de fresques cultivades al balcó i d'altres de seques en potets del super o d'herbolari.
- petazetas
- :: girafa
- Entrades: 2418
- Membre des de: dj. oct. 30, 2008 8:51 am
- Ubicació: Badalona - Barcelona
Re: Herbes aromàtiques
Jo tant si faig carn al forn (Conill, pollastre, un tros de llom, etc) hi posos sempre la sal, el pebre acabat de moldre (el meu és barrejat amb trossos de bolets) i li espolso per sobre bastant all molt d'aquest de potet i sempre queda fantàstic.
I si faig carn a la cassola a vegades també hi poso una mica d'aquest all a part d'1 o 2 grans sencer aixafats una mica.
La vainilla també la faig servir molt en líquid, pols o natural obrint una veina i treient-ne l'interior per galetes, pans de pessic, madalenes. Per mi sempre li dona un diferencial.
Ah, i el safrà natural, queda bé a vegades a moltes coses no només l'arròs! en una carn, o estofadet...
La canyella jo la faig servir quan faig melmelada... queda boníssima la de poma i canyella i la de poma-codony-canyella!
I si faig carn a la cassola a vegades també hi poso una mica d'aquest all a part d'1 o 2 grans sencer aixafats una mica.
La vainilla també la faig servir molt en líquid, pols o natural obrint una veina i treient-ne l'interior per galetes, pans de pessic, madalenes. Per mi sempre li dona un diferencial.
Ah, i el safrà natural, queda bé a vegades a moltes coses no només l'arròs! en una carn, o estofadet...
La canyella jo la faig servir quan faig melmelada... queda boníssima la de poma i canyella i la de poma-codony-canyella!
La Lia ja és tota una princesa!
Re: Herbes aromàtiques
mmmm, m'ho he apuntat to!!
Avui que aniré al super començaré amb el llorer i les herbes provençals.
I treuré la pols al romaní que tinc al pati!!!
Moltes gràcies reines!!
Avui que aniré al super començaré amb el llorer i les herbes provençals.
I treuré la pols al romaní que tinc al pati!!!
Moltes gràcies reines!!
El post d'en POL: viewtopic.php?f=50&t=13495" onclick="window.open(this.href);return false;
El post d'en Jan: viewtopic.php?f=115&t=32447" onclick="window.open(this.href);return false;
- petazetas
- :: girafa
- Entrades: 2418
- Membre des de: dj. oct. 30, 2008 8:51 am
- Ubicació: Badalona - Barcelona
Re: Herbes aromàtiques
ai si, el llorer a tot arreu, rostits, estofats...
Ah, i si feu un musclos al vapor s'ha de posar un parell de fulletes de llorer i si li poseu un parell de claus veureu que encara son més bons i el suquete... ohhhhhh
Ah, i si feu un musclos al vapor s'ha de posar un parell de fulletes de llorer i si li poseu un parell de claus veureu que encara son més bons i el suquete... ohhhhhh
La Lia ja és tota una princesa!
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Herbes aromàtiques
Veus, no havia pensat en el llorer... Jo també li poso quan vaig els musclos, cloïsses o escopinyes al vapor! Però sols li poso 1 fulleta, q el meu és fresc (acabat de collir de l'arbre! ). Provaré això q dius de posar-hi claus també...!
Re: Herbes aromàtiques
Llorer: a l'aigua de bullir la pasta, als musclos
All: a l'aigua de bullir l'arrós
herbes provençals, o romaní, alfàbrega, farigola en carn per fer a la planxa, rostits, llom a la sal, a la salsa de tomata per pasta, amanides...
Clau: al pollastre al forn
nou moscada o gingebre: a les cremes de verdures
all i julivert: picades (fideus, arrós a la cassola, sopa de peix...)
sèsam: per barrejar amb el pa torrat per arrebossar carn.
I barreges d'espècies indies i àrabs per pollastre i arrós.
All: a l'aigua de bullir l'arrós
herbes provençals, o romaní, alfàbrega, farigola en carn per fer a la planxa, rostits, llom a la sal, a la salsa de tomata per pasta, amanides...
Clau: al pollastre al forn
nou moscada o gingebre: a les cremes de verdures
all i julivert: picades (fideus, arrós a la cassola, sopa de peix...)
sèsam: per barrejar amb el pa torrat per arrebossar carn.
I barreges d'espècies indies i àrabs per pollastre i arrós.
Re: Herbes aromàtiques
...
MONTY l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. des. 18, 2012 11:06 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Re: Herbes aromàtiques
Ostres monty, el curry barrejat amb l'ou pel pollastre al forn... ME L'APUNTO!!! (emoticona babejant).
- Ítaca
- :: dinosaure
- Entrades: 7513
- Membre des de: dj. març 27, 2008 12:41 pm
- Ubicació: Sant Cugat del Vallès
Re: Herbes aromàtiques
Jo no he tastat mai el curri... pica molt no?
A nosaltres ens encanten les aletes de pollastre al forn, però mai els poso res per sobre...
A nosaltres ens encanten les aletes de pollastre al forn, però mai els poso res per sobre...
Re: Herbes aromàtiques
...
MONTY l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. des. 18, 2012 11:07 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Re: Herbes aromàtiques
Monty, has provat a posar el curry al cus cus o a l'arrós? A casa ens encanta!
Re: Herbes aromàtiques
...
MONTY l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. des. 18, 2012 11:13 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Re: Herbes aromàtiques
M'agrada aquest post
A part dels que podríem dir que són més típics d'aquí com l'all, julivert, lloré, pebres diversos,romaní, timonets..... que sempre en cau un o un altre en qualsevol plat, fa uns anys he incorporat a la meva cuina unes altres especies:
Comí: ideal per fesols i cigrons ja que facilita el tema gasos
Gingebre per les llentilles, crema de verdures, verdures estofades (no les verdes)
Peix: cilantre fresc (a mi no m'agrada gaire perquè és molt fort, però)
Estofats: depèn molt de la guarnició que hi posi... és a dir de les verdures que hi afegeixi
però en faig un amb ceba, canyella i pebre negre que li dóna un gust dolcet i emplatat amb ametlles i llavors de sésam i ou dur
A part dels que podríem dir que són més típics d'aquí com l'all, julivert, lloré, pebres diversos,romaní, timonets..... que sempre en cau un o un altre en qualsevol plat, fa uns anys he incorporat a la meva cuina unes altres especies:
Comí: ideal per fesols i cigrons ja que facilita el tema gasos
Gingebre per les llentilles, crema de verdures, verdures estofades (no les verdes)
Peix: cilantre fresc (a mi no m'agrada gaire perquè és molt fort, però)
Estofats: depèn molt de la guarnició que hi posi... és a dir de les verdures que hi afegeixi
però en faig un amb ceba, canyella i pebre negre que li dóna un gust dolcet i emplatat amb ametlles i llavors de sésam i ou dur
Re: Herbes aromàtiques
MONTY ha escrit:Ostres no!!! i mira que cous cous és un plat que ens encanta!! per dir-te que en menjem un cop cada semana i tot. Ho probaré NESSY.
Però amb arròs ... versió muntanya o peix?? com ho fas??? si no és molt demanar...
A l'arròs blanc! Queda molt bé per acompanyar un pollastre guisat, un peix al forn o a la planxa, ....
Fes l'arrós amb normalitat, l'escorres barreges oli amb el curry i ho afegeixes. Llestos!
Un arròs per acompanyar amb personalitat pròpia.
Re: Herbes aromàtiques
---
MONTY l’ha editat per darrera vegada el dia: dt. des. 18, 2012 11:10 am, en total s’ha editat 1 vegada.
Qui està connectat
Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant
Membre de l'AMIC | Control OJD Nielsen | Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET |