Per què tothom sap mes que jo??

Per presentar-nos i parlar de tot alló que vulguis..
arual65
:: puça
:: puça
Entrades: 15
Membre des de: ds. set. 20, 2014 8:26 am

Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: arual65 » dj. maig 18, 2017 11:21 pm

Bones!! Acabo de tenir el meu segon fill, i em torna a passar el que em va passar amb el primer: la sensació que tothom t'aconsella i et diu el que has de fer! I mira que em vaig dir a mi mateixa que no em tornaria a passar.... doncs ja estic farta que tothom es cregui amb el dret de saber que es el millor pels meus fills i com els he de pujar... que si fes aixo o lo altre pels gelos del gran, que si el bebe te mal de panxa o te gana... que si te fred o calor....prou!!! Com puc fer per a que em resbalin aquests comentaris? Doncs això al final hauré d'anar fotent mocs? O millor callo i m'ho vaig menjant? O es que al final hauré de pensar que tothom ho fa millor que jo...que els he parit.... i que no tinc ni idea! en fi...
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: Anna Maria » dv. maig 19, 2017 12:18 am

Arual,
a mi em passa com tu, tot i que jo tinc 1 fill que ara té 27 mesos. Em passa amb els horaris, que quan marxem de la plaça els altres nens s'hi queden (jo a les 8 del vespre vull ser a casa, perquè a les 10 voldria que dormís, tot i que una mica més aviat tampoc aniria malament). Em passa amb els menjars "porqueria", que jo he menjat de petita i no vull que ell s'hi acostumi, comentaris tipus "no el matarà un ganxito". Em passa amb que diuen que sóc excessivament controladora, perquè la plaça són uns jardins on hi ha branques trencades, caques de gos i es molt gran. Em passa amb què li dono pit i fins i tot ma sogra i ma mare ja han fet el típic comentari de "encara?". Ho sigui, sembla que ho faci tot fora de la normalitat. Però, què és normal?
M'afecta? Si els comentaris no passen a dins de casa meva, no, però si la meva parella se suma al carro., llavors ja és un altre cantar. Amb els horaris ha passat, i justament fa un parell d'horetes he tingut una xerradeta amb ell perquè això era insuportable, em va tirar un dia en cara que "tancava el fill a casa" i li he posat un petit esquema del que han de dormir la canalla i com m'ho manego jo, perquè l'Isaac de bebè no dormia quasi res de dia (enganxat a la popa, per fabricar més llet però també perquè tenia el son molt superficial) i havia aconseguit (abans de les bronques) un horari que veia que a l'Isaac li sentava bé. Ell s'enfadava perquè veia que l'Isaac marxava dels llocs plorant, però... quin nen vol marxar de la plaça? en general mai tenen pressa.
Però la resta del món... intento oblidar-me'n, perquè crec que tothom fa el que vol, no, el que pot diria jo. I que no em toquin el crostó perquè si rasquem sempre hi ha coses que tots fem malament, però què hi farem, hi ha mil opinions, mil circumstàncies, i a sobre cada nen és un món.
De la gent en general doncs, ni cas. Si tens algun dubte, intenta preguntar a algú que sigui de la teva confiança que sàpigues que et podrà fer una crítica constructiva, i anar fent.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
Nicoleta
:: papallona
:: papallona
Entrades: 109
Membre des de: ds. feb. 08, 2014 9:56 pm

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: Nicoleta » dv. maig 19, 2017 2:53 pm

Hola arual65!

Com diu l'Anna Maria, som tantes en aquest paller! Jo també tinc dos fills i tot i així, els comentaris de la gent no han pas disminuït. Molta gent opina i creu que sap com són i què necessiten els nens. Només amb un cop d'ull ja saben què els passa, què necessiten i què fas malament tu, que els has parit i que has estat amb ells cada dia. I no només ho saben sinó que, a més, es pensen que t'ho han de dir perquè tu no en tens ni idea.

El que et puc dir és que a mi cada vegada em rellisca més. De vegades n'hi ha prou amb contradir a la gent, de manera tranquil·la, però ferma. Per exemple, si el nen plora i algú comenta: Uuuui aquest nen té gana. Jo contesto: No, no té gana. I canvio de tema. Si els agrada bé, i sinó també.

Quan es tracta de la sogra o d'una amiga ja és una altra història, perquè aquests comentaris sí que m'afecten. Llavors cal parlar-ne i deixar clar que ens molesta, que ens sentim qüestionades, i que sabem que volen ajudar però que de vegades fan justament al contrari.

Tu ja ets bimama, passa de la gent! Escolta només a qui mereixi realment la teva confiança. I a la resta, crec que millor tallar-ho en sec i tant amics.

Una abraçada i paciència:P
:-) :camio: <:-<
Rossinyola
:: pantera
:: pantera
Entrades: 806
Membre des de: ds. maig 21, 2011 11:05 am

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: Rossinyola » dg. maig 21, 2017 2:25 pm

Bonica, ningú en sap més que tu! El que passa és que els fills dels altres sempre és més fàcil criar-los :-D

A mi abans m'afectaven, ara em rellisquen completament. Dic que sí a tot, o potser si, deu ser això etc I canvi de tema o adéu molt bones. Opinar sobre els altres, sigui els teus fills o la veïna del 5è,és l'esport nacional d'aquest país. Si t'afecta has d'aprendre a relativitzar pq opinaran toooota la vida.

Els meus fills sopen a les 7h pq ja tenen gana, a les 8h al llit, pq ja tenen son encara que a vegades no ho sembli, no mengen mai xuxes, no veuen la tele, el petit encara fa pit, no els obligo a compartir les joguines i deixo que s'enfilin als arbres i que vagin descalços al parc. Si hagués de respondre cada comentari que sento sobre com els pujo no acabaria mai! Per no parlar de les mirades de desaprovació o d'esgarrifança jejeje. Jo sé que això els va bé, són nens sans, educats i feliços, i amb això en tinc prou. :ok:
Imatge

Imatge

Imatge
Vallesana
:: puça
:: puça
Entrades: 11
Membre des de: dl. oct. 05, 2015 12:36 pm

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: Vallesana » dl. jul. 10, 2017 12:20 pm

Hola,

Us explico el meu cas. Som dues mares d'una nena preciosa d'un any, i jo sóc la mare no gestant. Imagineu-vos que sóc el pare, vaja, ve a ser el mateix.

Resulta que els sogres, quan venen a veure'ns a totes tres, ens agafen la nena, i ja no vol anar amb mi de cap manera, només amb els avis i la mama (jo sóc la mami).

I això no seria problema, però és que els avis no mostren empatia cap a mi, diuen "clar, amb els avis està millor que amb vosaltres", o no m'anomenen en cap moment, i vaja, que em vaig sentint insegura, fins que realment la meva filla ja no vola anr amb mi! Ho passo malament... I em costa empoderar-me també i agafar el lloc que em pertoca, el de Mami de la meva filla.

Ja us dic, perquè entengueu millor el que em passa, si la majoria sou parelles heteros, podeu pensar com si jo fos el pare...


Si us plau, si em podeu dir alguna cosa que m'ajudi a enfocar la situació millor... He de guanyar autoconfiança, ho sé...!! De fet ja em passava això amb els sogres abans de tenir la filla, però ara és Més. Tinc mil exemples, el sogre s'asseu al sofà i agafa el comandament i apa, posa el que vol. És com que ell porta el timó de casa nostra, i això a mi em genera molt de neguit...

ajudaaaaaa!
Una abraçada
crunchi
:: zebra
:: zebra
Entrades: 1349
Membre des de: dj. ago. 08, 2013 12:51 pm

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: crunchi » dl. jul. 10, 2017 2:01 pm

Vallesana jo crec q hauries de parlar-ho anb la teva parella, explica-li com et sents i com t'afecta aquesta situació. No crec que la nena realment no et vulgui ni res, pq és molt petita, pero no ho dic tant de cara la nena sino més de cara a tu, que és molt lleig que et facin aquest buit.
Jo crec que t'has de fer valer, doncs tu ets tan mare com la teva parella, no ets menys. A casa vostre sou vosaltres les que heu de controlar el comandament de la tele, i el comandament de la vostra maternitat. Sé que és fàcil de dir i dificil de fer, pq molts cops els rols ja estàn agafats i costa trencar amb aquestes maneres de fer, però t'has de fer valer. Trenca amb aquests rols. Tu no ets una amiga de la familia que va a passar la tarda, tu ets LA MARE de la nena. Jo parlaria amb la teva parella, que et tingui en compte i q et defensi davant els seus pares si cal. Heu d'estar unides, ara més que mai!!! I després no et deixis treure la nena, ni et deixis "ningunejar". Ets tan valida com qualsevol altre, comença a creure't-ho, de veritat.
És que no em sembla bé aquesta situació, no és just. I si no ho parles i ho solucioneu, a la llarga us pot portar a problemes de separació. I em sembla super trist. Fes-te valer i reclama el teu lloc en aquesta familia.

:-()-)
Imatge

Imatge
Vallesana
:: puça
:: puça
Entrades: 11
Membre des de: dl. oct. 05, 2015 12:36 pm

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: Vallesana » dl. jul. 10, 2017 5:03 pm

Sí, Crunchi, és el que estic fent... Només que la meva parella està molt acostumada a aquesta manera de fer, si convé no els fa cas i ja està...

I també és cert que jo sóc bastant susceptible...

Crec que la cosa va més per això que dius que m'ho he de creure jo mateixa i fer-me valer davant de segons quina situació. No crec que tingui tan a veure amb si jo sóc la mare gestant o no, sinó amb la manera de fer, els rols que s'agafen, exacte... Però és que acabo sent la borde a qui tot li molesta, clar... A mi per exemple em surt de dir "això ho fem Nosaltres", i en canvi a ella no l'afecta... És a dir ella per sentir-se envaïda hauria de ser mooolt exagerat, i en canvi jo m'hi sento molt més aviat...

A vosaltres us ha passat alguna situació similar? Que veieu que algú agafa el rol i us costa reprendre'l? Potser cal deixar fluir i no passa res?

Jo crec que he d'assumir el rol amb fermesa, i si em veuen borde, doncs mira, potser és que ho sóc de vegades. Com ho veieu?

Compartiu experiències plis!!!!

Ommmmmmmmmmmm calma...
:-)
Vallesana
:: puça
:: puça
Entrades: 11
Membre des de: dl. oct. 05, 2015 12:36 pm

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: Vallesana » dl. jul. 10, 2017 5:11 pm

El que no vull i no em convé és que em posin més llenya al foc... no em vull enfadar més, sinó Resoldre això que em molesta.

Crec que el que faré serà DIR-HO, cada cop. SI em molesta un comentari, agafar aire, i dir-ho. I així amb cada cosa. He d'estar ferma, però, i convençuda. I que la meva parella em faci costat quan Jo ho digui, això sí que ella té clar que ho farà si ho dic Jo.
between
:: formigueta
:: formigueta
Entrades: 58
Membre des de: dt. oct. 11, 2016 5:04 pm

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: between » dc. jul. 12, 2017 4:18 pm

Hola Vallesana,

Com segueix el tema? N'has parlat amb la teva dona?

Respecte els teus sogres, a mi em sembla que et posen en el rol del pare, no? Vull dir, quan els fills son encara bebés, em sembla que el pare tendeix a tenir un paper més secundari. Que ningú se m'ofengui, només dic el que jo veig en parelles amb fills petits que conec, on la mare té molta més presència pel que fa al nadó (bibes, canvi bolquers, si plora, si vol que l'agafin etc etc). Em sembla que a la majoria d'homes aquesta menor presència ja els hi va bé o ho tenen assumit. Repeteixo que és la percepció que jo tinc per regla general, no vull dir amb això que els vostres marits no tinguin un 50% de presència i vosaltres l'altre 50%.
Vallesana, amb això volia dir que sembla que els teus sogres et posin en aquest rol, com si fossis el pare, sense tenir en compte que ets l'altra mare, és a dir, una dona igual que la teva parella. Com a dona (mare) no reacciones igual que un home (pare) per la senzilla raó que els nostres instints maternals no són els mateixos que els paternals.
No sé si m'explico el que vull dir...
D'altra banda, pel que escrius, sembla que els teus sogres siguin una mica invasius, independentment de qui va donar a llum de les dues. Això de la tele, per exemple, em sembla que no té res a veure amb la maternitat i en canvi, és força lleig. I de dir que la nena està millor amb els avis... què vols que et digui... jo no sóc mare però si m'ho diguessin a mi... em sembla que durant unes setmanes donaria llargues pq vinguessin a veure el meu fill/a.

Respecte al tema general, la veritat és que he llegit força coses ja en aquest forum i tinc molta curiosistat per saber com reaccionaré jo quan em toqui a mi trobar-me en la situació. Ara vist des de fora sembla que qualsevol comentari molesta i me'n recordo de vosaltes quan parlo amb embarassades i mares per no ofendre.
Vallesana
:: puça
:: puça
Entrades: 11
Membre des de: dl. oct. 05, 2015 12:36 pm

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: Vallesana » dj. jul. 13, 2017 1:15 pm

Gràcies per la resposta, Between...

Sï, al final el tema aquí és que a mi em molesten coses que a la meva parella no... I ens hem de posar d'acord... Estic amb això, ara... Que entengui com em sento jo davant de segons quina situació... Amb paciència a veure si arribem a entendre'ns...

També crec que ens serà bo parlar-ne amb altres pares i mares, amics... Afavoriré que tinguem xerrades d'aquest tema amb amics nostres, perquè la meva parella entengui més com em sento...

Sí, en realitat és un tema que ja és d'abans de tenir la nostra filla... Ho vull encarar bé, i segur que ens en sortim!!

Gràcies Between!!!
Avatar de l’usuari
June
:: granota
:: granota
Entrades: 224
Membre des de: dl. maig 28, 2012 11:55 am
Ubicació: Barcelona

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: June » dv. gen. 05, 2018 12:57 pm

Hola, bon any a totes! :b-)))

He anat a parar a aquest fil perquè, ara mateix, tinc la certesa absoluta que acabaré per no parlar-me amb els meus pares per com han reaccionat amb la seva faceta d'avis. I, a més, estic en aquell punt, tan summament encesa, que no m'importa.

Tinc un fill de 4 anys i hem decidit pujar-lo d'una certa manera: rutines i horaris estrictes (tirant a molt estrictes) en les coses com :--=-) o zz:-) o tenir les joguines recollides :: orrr:: , no es veu tele entre setmana, no es fa servir la tauleta gens entre setmana i el cap de setmana un màxim de 40 minuts repartits entre dissabte i diumenge (més o menys), no es mengen massa dolços.... En fi, ja m'enteneu. Coses en les que podríem coincidir, més o menys o amb variants, totes. Això no vol dir que les normes de casa siguin imposades; el funcionament de casa és aquest i ho és PER A TOTS i s'explica i es raona, sense crits i sense (gaire) discussions. És un nen acostumat a raonar i creu bastant si li expliques el per què.

En aquesta línia, pensem que el nen té de tot i que no li cal tenir excessives coses. Entren contes constanment a casa (igual que entren llibres d'adults constantment, perquè som lectors habituals i àvids) i sempre que hem trobat que hi havia alguna joguina que feia servir molt i que calia renovar (p.ex. si calien més blocs de construccions a mida que ha anat creixent i feia construccions més el·laborades) doncs n'hem afegit, sense mirar gaire si era o no l'aniversari o què. Però comprar perquè sí, no. Així, a les festes de Nadal, des del principi vaig dir als meus pares (i familia en general) que o Tió, o Nadal o Reis però que no volia regals per a les 3 festes perquè creia que no calia.

Doncs no hi ha hagut any que m'hagin fet cas. I aquest any he explotat i en un moment que em van preguntar vaig dir-los que jo no tenia més ganes de discutir, que em semblava molt lleig que el nen tingués reis a casa del avis i no en tingués a casa dels pares. Òbviament el raonament dels meus pares va ser "doncs compreu-li una tonteria per Reis a casa vostra, que al cap i a la fi ÉS EL QUE FAN ELS ALTRES NENS". Vaig contestar que jo no pensava fer una cosa en la que no estava d'acord només perquè els altres s'estiguessin saltant el que els pares de la criatura haviem demanat i vaig rebre com a resposta que "prou raro era ja que no el deixéssim veure la tele entre setmana o menjar dolços, com perquè a sobre els Reis no passéssin per casa seva".

Senyores i senyors, estic criant un fill raro. Aquesta és la percepció dels meus pares. Un fill raro.

Encara no dóno crèdit. Intento que no m'afecti però en el fons....en el fons....el que tinc ganes és de que no ens vegin més.

Disculpeu el discurs però de debò que encara no ho he paït....s'accepten suggerències....
Avatar de l’usuari
Anna Maria
:: girafa
:: girafa
Entrades: 2123
Membre des de: dv. ago. 03, 2012 5:26 am
Ubicació: Lleida

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: Anna Maria » dv. gen. 05, 2018 10:59 pm

Bones June!
Ai, el que és "normal"... és molt complicat lluitar davant d'això. A mi em passa una cosa similar amb el tió. El tió ve a casa dels padrins (pares de la meva parella) i el caguem el dia 24 a la nit. Hi ha els cosins, i són tres nens a picar, tot i que el gran de ma cunyada aquest any ja ha començat a olorar coses rares i ha fet moltes preguntes.
Bé, a casa els avis, els meus pares, no n'hi ha. Jo no n'havia fet mai. De petita, ma mare sempre m'havia dit que era un tronc i em regalava les xuxes el dia 24, sense picar ni res. Quan jo em vaig quedar embarassada, va ser una de les coses que vaig parlar amb ells. Ells em van dir que bé, que cap problema en no fer-ho, ja que l'Isaac ja ho feia a l'altra casa, a l'escoleta també. Jo els hi vaig plantejar com un si no ho heu fet mai, perquè ara sí?
Doncs aquest any, ma sogra ja li va preguntar amb rintintin a ma mare el perquè no ho feien, de tió, i ma mare, el dia abans, em truca i em diu de posar un tronc i cagar-lo i ja està. A l'Isaac que aquest any ja se n'assabenta (més petits realment és als pares a qui fa gràcia, ells res) ja li havíem dit que el tió no arriba a casa dels avis, i ell tan panxo, no li havíem donat pas doncs menjar a cap tió a casa dels avis. Havíem de posar-ne un de pressa i corrents? Doncs no.

Molta paciència. Has d'anar explicant-los, les vegades que convinguin. Jo haig de batallar amb moltes coses.
Abraçades,
Anna Maria
Imatge
Aquí tens l'enllaç al grup de lectura de l'SP. T'apuntes?
AManu
:: puça
:: puça
Entrades: 11
Membre des de: dc. juny 14, 2017 8:55 am

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: AManu » dt. gen. 09, 2018 10:33 am

Aquí una altra que engegaria a pastar a alguns elements de la familia!! En tema regals, més o menys s'han portat bé aquest any, però en tema dolços..... no hi ha forma!! Segons la nostra forma de pensar, els dolços de tant en tant i gràcies... doncs perquè la sogra ha de donar-li sempre que el veu i a sobre, fer que jo li hagi de donar durant dos dies seguits amb comentaris del tipus "aquestes dues gominoles te les menjaras a casa teva demà" :ufs:
Avatar de l’usuari
mes
:: papallona
:: papallona
Entrades: 149
Membre des de: dt. juny 26, 2012 7:44 pm

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: mes » dl. gen. 29, 2018 10:49 pm

Hola a totes! La meva resposta va per la June...

Que consti que comparteixo moltes de les maneres de fer que comentes respecte a consum de dolços, hores de tele, de dormir, tema regals, etc. Ens hi posaríem d'acord amb tot.

Però potser sí que no comparteixo això que dius de no voler veure els pares perquè no segueixen les teves decisions. Trobo que els avis han de tenir en compte el que els pares volem, però ells també s'han de refermar en el seu paper d'avis, que és molt important. Els avis no són qui ha d'educar els nostres fills, la seva funció és una altra i també és enriquidora. M'atreveixo a dir que fins i tot fan coses que com a pares no s'han permés mai... La relació avis néts per mi és tan important que tampoc l'hauríem de voler controlar al 100%. Sempre que imperi el sentit comú per totes les parts i no impliqui risc, clar. Si la meva mare té demència, per exemple, les coses canvien...

A més, hi ha el tema de la tolerància, el respecte per altres maneres de fer. Quin model donem als nostres fills quan els ensenyem que si no m'agrada el que fas (perquè no coincideix amb el que vull) talló peres? On és el consens? La trobada de posicions, el saber cedir... Aprenentatges que necessitaran pels seus conflictes.

Trobo que l'important és que els nostres fills sàpiguen què fem a casa, i que potser no tot és igual quan estan amb altres. I per què nosaltres apostem per una cosa o altra...

En fi, són només unes reflexions que deixo anar... Sense ànim de molestar ningú
Set 2012: 1IA ++++, un nen.
2015 No ha pogut ser
2016 A pel segon 3IA ++
canzop
Entrades: 1
Membre des de: dt. set. 21, 2021 7:32 am

Re: Per què tothom sap mes que jo??

EntradaAutor: canzop » dt. set. 21, 2021 11:20 am

Crec que la cosa és més important perquè digueu que m’ho he de creure jo mateix i afirmar-me davant qualsevol situació.

Torna a “De tot una mica”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 4 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::