Buscar embaraç natural a partir de certa edat experiencies

comparteix les teves il·lusions de ser mare.
Jaia90
:: puça
:: puça
Entrades: 8
Membre des de: ds. feb. 06, 2021 6:59 am

Buscar embaraç natural a partir de certa edat experiencies

EntradaAutor: Jaia90 » dl. abr. 05, 2021 11:43 am

Hola noies,

Escric per aqui per llegir i compartir experiències de intent d' embaraç natural després de portar un temps o tenir certa edat com és el nostre cas, o potser perque alguna ha llençat la tovallola amb mètodes de reproducció assistida. Us ha passat a alguna ???
Per les que sou "infertilitat d'origen desconegut" quants intents heu fet amb la FIV?? Són tants diners que ens fa por començar a fer tractaments i no tenir exit la veritat amb el desgast fisic i mental que comporta..

Nosaltres ( 37 jo ,40 ell ) som el que es coneix com a infertilitat d'origen desconegut, fins ara mai he tingut un embaràs i amb mil proves fetes no hi ha cap índex que hagi sortit alterat i tot i que ja vaig consultar aqui sobre les meves NK, la doctora em va insistir que estaven correctes; estant a les portes de fer una FIV em vaig "acollonir" i em van entrar les pors de que no serviria de res i ho vam parar perquè també sospito de temes de celiaquia / gluten i ara porto unes setmanas amb dieta estricte sense gluten a veure que pasa..
És molt dur tot això , els dubtes .. angoixa, les pors, i el llarg camí que portem a sobre..

Petons !!
Avatar de l’usuari
Gustineta
:: gosset
:: gosset
Entrades: 426
Membre des de: dl. nov. 03, 2014 4:58 pm
Ubicació: Entre Barcelona, l'Alt Empordà i Andorra

Re: Buscar embaraç natural a partir de certa edat experiencies

EntradaAutor: Gustineta » dl. abr. 05, 2021 3:05 pm

Hola, Jaia,

Crec que havíem intercanviat alguns missatges sobre les NK al post de RA, oi?

Mira, el meu cas també era infertilitat d'origen desconegut. Fins que amb la FIV + DGP vam veure què passava: fèiem embrions aparentment moníssim, però farcit de problemes cromosòmics greus. Sense la FIV i el DGP no ho hauríem sabut mai.
Amb això vull dir-te que de vegades amb la FIV pots diagnosticar problemes que amb les proves no es veuen, com, per exemple, baixa qualitat ovàrica.

Per altra banda, a la teva parella li han fet la prova de fragmentació espermàtica del CIMAB, a part del seminograma bàsic?

Tema gluten... tens símptomes lligats a la celiaquí? Has fet proves per mirar si realment ets celíaca? Si no, la dieta sense gluten no és indispensable per quedar-te embarassada. L'únic que faràs és reduir la ingesta d'aliments que poden ser inflamatoris, però no és garantia d'èxit.

Una cosa que se m'acudeix, relacionada amb l'alimentació: has mirat si tens resistència a la insulina?

Però et seré sincera: a mi particularment em sembla que centrar-ho tot en l'alimentació és simplement la il·lusió del control sobre una cosa que no pots controlar i una manera de culpabilitzar-se que fa més mal que bé. Amb això no vull dir que no puguis fer canvis o que no s'hagin de fer si convé, l'alimentació és molt important, però per a la salut en general.

Potser, per buscar embaràs de manera natural, pots buscar assessorament (seriós, que hi ha molta porqueria "por ahí") en fertilitat natural. Tan de bo ho aconsegueixis, però si no, segur que milloraràs coses que et poden servir si finalment decideixes fer FIV quan ho vegis clar.

Sort!
Nov de 2013: inici cerca
Gen-jun 2014: 2 TE+ i 2 avortaments espontanis
Set 2014-set 2017: proves, cerca natural, 2 IA -
Oct-des 2017: 1a FIV+DGP. Un sol embrió sa; bioquímic
Jul i set 2018: 2a i 3a FIV+DGP.
Nov 2018: Beta +
Ago 2019: Benvingut, Enric
Gen 2022: Trànsfer i bioquímic
Ago 2022: Emb. espontani
Mai 2023: Benvinguda, Elna
Avatar de l’usuari
Naneta
:: peixet
:: peixet
Entrades: 269
Membre des de: dc. ago. 07, 2019 8:46 pm

Re: Buscar embaraç natural a partir de certa edat experiencies

EntradaAutor: Naneta » dl. abr. 05, 2021 7:55 pm

Hola Jaia!!

Primer de tot, traspassar-te tota la tranquil.litat del món i, sobretot, optimisme!!!

Evidentment, poden haver problemes greus que facin que no et puguis quedar embarassada. Malauradament, és així. Però, també en la majoria dels casos pots!! Amb perseverança i moltes ganes!!! :p-)

Nosaltres tenim la vostra edat i ara estic embarassada!!! Dimecres ja anem a per la eco morfològica!! I espero que tot segueixi igual de bé!! :b-))) I ja et dic que no ha estat bufar i fer ampolles. T’ho dic perquè l’edat està allà, sí! Però no ha de ser pas un impediment!!

Vam estar molts mesos darrere i no arribava. Bé, ara que hi penso... mooolts mesos. Molts!! Vam provar de tot perquè realment et desesperes. No entens perquè la veïna s’hi queda i tu que et mires fins a l’últim detall no. Que si vitamines, que si alimentació, que si aquest dia i aquest no, que si tests d’ovulació, etc etc. I sincerament, ho vaig passar molt malament perquè no m’ho esperava que costés tantíssim.

Vam arribar a la consulta de la gine. I vam seguir tot el protocol. Que si mirem les trompes, el seminograma, provem amb omifin... i res! No m’hi quedava. El meu company tenia els bitxets un pèl més lents, però no era un motiu excloent a no quedar-m’hi.

Vam arribar a una inseminació, però va ser truncada. Vaig ovular massa depressa. Confinament i tot parat. Quan hi tornem, inseminació de nou. Canvi de medicació hormonal. I res. Regla de nou donant pel sac!! I ja va ser quan ens vam plantejar la in vitro. Sí! Són diners, però com diu la companya, amb la in vitro veuen coses que no poden veure abans... et porten molt controlada!!!

I què van veure? Que encara que el meu cicle fos aparentment normal, no ho era. La meva gine sempre em diu carinyosament que sóc rara. Ovulo com tothom, però vaig com molt ràpida!! I això podia ser una raó per la qual jo de manera natural no m’hi quedava. És a dir, possiblement els meus folicles sortien massa depressa i eren immadurs i això feia que no poguessin ser fecundats.

Va ser fotut passar la medicació perquè va aparèixer un folícle gegant abans d’hora que semblava que ens trencaria el nostre somni abans d’arribar-hi. Però, al final, tot va sortir bé!! Van treure molts més folicles dels que es veien a simple vista. Fins i tot aquest folicle va arribar a blastocist. Amb el què ens va fer patir!!! I guaita tu! Aquí estic cinc mesos més tard!!

Què vull dir amb això?! Pk tota la història? Per dir- te que encara que sigui un desgast psicològic i físic, et val la pena. Encara que passis mals moments perquè vas al control i et diuen tens tres folicles, val la pena. Encara que t’hagis de punxar (a mi em punxava la meva parella), val la pena. Encara que hagis d’anar dia si dia no al gine i que et mirin i et remirin, val la pena. Encara que passis per quiròfan, val la pena.

Jo ara no ho canviaria. I sí! Pot ser que ho pateixis. Però, i la recompensa? Hi ha moltes maneres de ser mare, però si ho vols ser de manera natural... Aquesta és una manera!!! Jo dono gràcies d’haver tingut aquesta opció, sinó ara no tindria la petita creixent dins meu.

Així que jo us animo!!! Us trasllado positivitat i ganes. Sense això costa d’iniciar un procés així. Fàcil no és. No t’enganyaré. Però... bua! Estem tan contents! I tan agraïts!

I si vols començar amb vitamines, les seidivid Plus van molt bé per millorar la qualitat dels òvuls. Que mai se sap. I porten melatonina que també ajuda. A part d’àcid fòlic i vitamina D.

I si creus que ets celíaca, fes-te les proves abans.

Que vagi tot molt bé!!!
Una abraçada!! :--/)
ambjdejan
:: granota
:: granota
Entrades: 226
Membre des de: dc. nov. 07, 2018 4:45 pm

Re: Buscar embaraç natural a partir de certa edat experiencies

EntradaAutor: ambjdejan » dt. abr. 06, 2021 8:27 am

Hola,
t'explico a meva experiència i què faria jo si fos tu...
Vaig tenir el primer fill 15 dies abans de fer els 39. Ens va costar uns 6-7 mesos reals quedar-me embarassada (gairebé un any, però si comptem els mesos de feina, serien 6-7)

Als 40 ens vam posar a buscar el segon. Va venir relativament ràpid i va marxar a les 9 setmanes. Va ser un xoc tremendo del que em va costar mesos i mesos recuperar-me, físicament i emocionalment. Em vaig posar en mans d'una acupuntora però la veritat, fatal. Molt maca però no em va servir de res. I amb el temps vaig veure que no era la persona adequada.

Als 42 vaig canviar d'acupuntora, vaig anar a una persona especialista que em va donar mil coses, herbes, complements, etc, i em va trobar, el primer, que les fases lútees, tot i ser teòricament de 12 dies, entre el que tardava a pujar i que baixava abans d'hora, la cosa no donava prou de si. Vam treballar aquest aspecte, i tb que tenia unes fases fol·liculars molt curtes, i en 3 mesos estava embarassada. Per desgràcia, l'edat és la que és i el nen tenia una trisomia inviable i es va parar a la setmana 6.

Amb 43 estic embarassada de 9 setmanes per ovodonació.

Jo sóc una persona molt sana, no he fumat mai, no bec alcohol i m'alimento relativament bé. Tinc una reserva ovàrica altíssima per la meva edat (AmH 4). Si em veus de fora, diries que tinc 35 anys, però els òvuls són els que són i 43 anys són molts... ja no són pràcticament viables... :(

El meu consell: feu-vos analítiques i poseu-vos en mans d'una acupuntora que en sàpiga de debò, especialista en reproducció... El tema de la dieta, ell també ha de fer dieta sense cafè, xocolata, excitants, etc.. perquè té 40 anys i no és un jovenet ;)

I si veieu que passa un temps i t'hi quedes, aneu a reproducció... No sé si us agradaria tenir més d'un fill, però pensa que quan la infertilitat és d'origen desconegut, i si has fet una bona preparació, en general les fiv solen tenir bons resultats i amb sort us quedarien embrionets congelats per més endavant...

Jo no sóc tan positiva com la Naneta, però és que ja fa 3 anys que busquem un germanet i amb 43 anys crec que he perdut molt el temps... es portaran gairebé 5 anys amb el meu fill, i a nosaltres ens agafarà amb menys energia i amb aquesta situació que tenim...

També et dic que per mi 37 anys ets súuuuuper jove ;) però que no us encanteu...

ànims!!
Jaia90
:: puça
:: puça
Entrades: 8
Membre des de: ds. feb. 06, 2021 6:59 am

Re: Buscar embaraç natural a partir de certa edat experiencies

EntradaAutor: Jaia90 » dl. abr. 12, 2021 4:32 pm

Hola , no havia vist les respostes!
Gràcies noies per respondre i per compartir les vostres experiencies, Gustineta si vam parlar de les NKs jejeje, et un sol veig que hi dediques molt de temps aqui per ajudar a molta gent amb la teva historia i els teus consells, es impresionant per la teva part , respecte el tema del gluten m'ho estant mirant encara pero tot confirma que sí, i podria estar relacionat..

La veritat es que com diueu ja no som jovenets i no tenim molt temps per pensar-nos-ho.. osigui que ho hem de decidir ja, al tenir les proves ja fetes , ja anem amb tot per devant.. la veritat es que els meus dubtes sempre venen per el mateix perque estem bé de tot però no ens hi quedem i això és el que ens mata.. si al menys sapiguessim que tenim.. doncs podriem trobar solució però quan et veus bé de tot.. en fi.. és dur però com dieu no impossible, m'heu animat molt per provar d'intentar-ho amb més serietat !! moltes gràcies maques!! :)

Torna a “Buscant un embaràs”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 13 visitants

Membre de l'AMIC Control OJD Nielsen Hosting i Dominis.cat a CAT1.NET

Actualitat ::